Udinese – AC Milán 1:0 (kon.) | AS Řím – Janov 3:3 (kon.) | Cagliari – Brescia 0:1 (kon.)
Sampdoria – Lazio 0:3 (kon.) | Spal – Atalanta BC 2:3 (kon.) | Turín – Sassuolo 2:1 (kon.)
Hellas Verona – Bologna 1:1 (kon.)
konec
UC Sampdoria
0:3 (0:1)
S. S. Lazio
Neděle 25.08.2019, 20:45 • Stadio Comunale Luigi Ferraris • Italská Serie A • 1. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Držení míče: 46 % : 54 %.
    Střely na branku: 8:10. Střely mimo: 3:6. Rohy: 5:9. Ofsajdy: 1:6. Fauly: 12:10. (22:37:59)
     
    Je konec! Dnešní utkání nakonec končí vítězstvím Lazia, které svého soupeře porazilo poměrem 3:0. Ačkoliv první poločas nabídl pouze jednu branku, tak v tom druhém jsme viděli další dva přesné zásahy, přičemž si oba připsal hostující celek. Ten byl v tomto utkání výrazně nebezpečnějším celkem, díky čemuž bere plný počet bodů.
     
    90+2
    Konec zápasu.
     
    90+2
    Sampdoria zahrávala ještě jeden rohový kop, avšak ani ten nebyl nikterak povedený. Posléze pálil vysoko nad branku soupeře Vieira.
     
    90+1
    Druhý poločas bude nastaven o dvě minuty.
     
    90
    Immobile sice uháněl na branku, avšak přihrávce předcházelo ofsajdové postavení italského útočníka. Zakončení tak bylo naprosto zbytečné.
     
    89
    Zanedlouho se nám rozběhne poslední minuta řádné hrací doby. Ještě můžeme počítat s nastavením, o vítězi je již rozhodnuto.
     
    88
    Felipe šikovným způsobem roztáhl hru na pravou stranu, kde se Marušić neodvážil k centru do pokutového území. Místo toho sledujeme kombinaci.
     
    87
    Sampdoria si po delší době vybojovala rohový kop. Sledovali jsme kroucený centr přesně na hlavu Quagliarelly, který hlavičkoval do rukavic brankáře.
     
    86
    U postranní lajny se přeci jenom podařilo zakročit Acerbimu, který ve skluzu za sebe nepustil jednoho z protihráčů. Poté došlo k přenesení hry na Marušiće.
     
    85
    Do konce zápasu zbývá něco málo kolem pěti minut. Lazio i nadále střeží tříbrankové vedení, naopak domácí hráči se pokoušejí o čestný zásah.
     
    80
    Nakonec to technickým zakončením zkoušel Alberto, který ale trefil pouze jednoho z protihráčů do hlavy. Římané jsou i přesto u hracího předmětu.
     
    79
    Parolo nyní vypomohl s bráněním u svého pokutového území, i přesto centr trefil hned prvního protihráče, kterým byl Felipe. Lazio zkouší založit protiakci.
     
    78
    Na opačné straně si Alberto navedl míč na pravou nohu a poté na zadní tyči zkoušel najít Immobileho, který ještě zkoušel vrátit balón před branku.
     
    77
    Střídání v týmu S. S. Lazio: ze hřiště odchází Sergej Milinković-Savić, přichází Danilo Cataldi.
     
    77
    Na pravém křídle si o přihrávku do volného prostoru řekl domácí Bereszynski, který sice měl hodně času, avšak to přineslo špatnou nahrávku.
     
    76
    Střídání v týmu UC Sampdoria: ze hřiště odchází Manolo Gabbiadini, přichází Federico Bonazzoli.
     
    75
    Hosté si vybojovali rohový kop z pravé strany. Alberto zkoušel svůj centr zakroutit k přední konstrukci, tam se nejvýše do vzduchu dostal Gabbiadini.
     
    74
    I tak se do pokutového území dostal Milinković-Savić, který to nakonec zkoušel pravou nohou, avšak s jeho zakončením si domácí brankář Audero poradil.
     
    73
    Posléze se po nedovoleném zákroku ocitl na zemi hostující Radu, kterému pořádně pomohl jeden z protihráčů. Hlavní sudí v tomto případě žlutit nebude.
     
    72
    Lazio si vybojovalo další rohový kop, který se snesl do přehuštěného prostoru, ve kterém se podařilo zakročit Colleymu, jenž odpálil míč do bezpečí.
     
    71
    Po nedovoleném zákroku se o rozehrávku volného kopu postaral obránce Felipe, který okamžitě přenášel hru na pravou stranu, kde se nacházel Marušić.
     
    70
    Střídání v týmu S. S. Lazio: ze hřiště odchází Francesco Acerbi, přichází Denis Vavro.
     
    69
    Třetí inkasovaná branka pořádně zaskočila domácí celek, který úplně přestal hrát. K vidění byla krátká kombinace, Jankto ale přihrával nepřesně.
     
    66
    Střídání v týmu UC Sampdoria: ze hřiště odchází Gianluca Caprari, přichází Jakub Jankto.
    Střídání v týmu UC Sampdoria: ze hřiště odchází Karol Linetty, přichází Mehdi Léris.
     
    64
    Střídání v týmu S. S. Lazio: ze hřiště odchází Manuel Lazzari, přichází Adam Marušić.
     
    63
    Do pokutového území se snesl centr z levé strany, avšak v hlavičkovém souboji byl úspěšnější Acerbi, který Quagliarellovi nedaroval téměř žádný prostor.
    62. Ciro IMMOBILE - 0:3
     
    62
    Lazio právě vstřelilo branku!
    Hosté se dokonce dostávají do tříbrankového vedení! Nákop se snášel za obranu domácího celku, kam jako první přispěchal CIRO IMMOBILE, na kterého defenzíva Sampdorie naprosto zapomněla. Italský forvard se štěstím přehodil brankáře Audera.
     
    61
    Máme za sebou něco málo přes hodinu hry. Římané vstoupili do druhého poločasu velice aktivním způsobem, naopak domácí hráči jsou bez nápadu.
     
    60
    Sampdoria to bude mít nyní nesmírně složité, prohrává totiž už o dvě branky. Lazio je sice na koni, avšak do konce zápasu zbývá ještě hodně času.
     
    59
    Žlutou kartu dostává Nicola Murru (UC Sampdoria).
     
    58
    Caprarimu sice nevyšel driblink s míčem, do však hrálo do karet Quagliarellovi, který se ihned opřel do hracího předmětu, který poslal do protihráče.
     
    57
    Lazio celkem dlouho kombinovalo u pokutového území soupeře. Radu vyprodukoval příliš nepřesnou nahrávku, ke které měl Correa hodně daleko.
    56. Joaquín CORREA - 0:2
     
    56
    Lazio právě vstřelilo branku!
    Máme tady druhou branku hostujícího celku! Alberto dokázal čistým způsobem vypíchnout míč, následně musel jednat velice rychle, přičemž se mu podařilo uvolnit JOAQUÍNA CORREU, který ve vyložené šanci zakončil po zemi do protipohybu brankáře.
     
    55
    Domácí museli pořádně spěchat ke své šestnáctce, soupeř si totiž přichystal další rychlý protiútok. Lazzari zkoušel najít Immobile, avšak dřív se k míči dostal brankář.
     
    54
    Najednou se k pohotové ráně dostal domácí Gabbiadini, který to zkoušel z dobrých pětadvaceti metrů, přičemž Strakoša vyrazil míč nad břevno branky.
     
    53
    Výsledkem byl další rohový kop, který si i tentokráte vzal na starost Alberto. Jeho centr propadl až do malého vápna, kde reflexivně zakročil zadák Colley.
     
    52
    Immobile je v dnešním utkání nesmírně aktivní, tentokráte utíkal sám na branku z levé strany, avšak jeho zakončení dokázal Audero zneškodnit.
     
    51
    Strakoša si přeci jenom připsal další zákrok. Linetty si totiž navedl hrací předmět na pravou nohu, avšak poté pálil pouze do rukavic hostujícího brankáře.
     
    50
    To mohlo být něco. Jeden z domácích totiž vyprodukoval zpětnou nahrávku na brankáře Audera, kterému míč podjel pod kopačkou, avšak ho nakonec odkopl před čárou.
     
    49
    Následně si to Bereszynski namířil po pravém křídle, kde narazil do přesily protihráčů. K centru se dostal až Linetty, který našel pouze kopačku soupeře.
     
    48
    V úvodu druhého poločasu se na zemi zjevil hostující Parolo, avšak dle sudího se o nedovolený zákrok nejednalo. Jako první se k balónu dostal Colley.
     
    47
    Odstartoval nám druhý poločas, jehož úvodní rozehrávku si tentokráte vzali na starost hosté, kteří budou pro změnu hrát zprava doleva.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Máme za sebou první poločas, který nám nakonec přinesl jedinou branku, o kterou se postaral hostující Immobile. Sledovali jsme celkem vyrovnanou podívanou, avšak výrazně nebezpečnějším celkem bylo Lazio, které se dostalo do několika šancí, přičemž jednu z nich dokázalo využít. Uvidíme, co nám přinese druhý poločas.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů obdrží první žlutou kartu ve druhém poločase?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    45+2
    První poločas skončil.
     
    45+1
    Brankář Audero ještě rozehrával od své branky, přičemž se mu na pravém křídle podařilo najít Bereszynskiho, který pro změnu přenášel hru křížem.
     
    45
    První poločas bude nastaven o dvě minuty.
     
    44
    První poločas se neúprosně blíží ke svému konci, hrát se bude ještě něco málo kolem tří minut. Uvidíme, zda se bude něco málo nastavovat.
     
    43
    Žlutou kartu dostává Francesco Acerbi (S. S. Lazio).
     
    43
    Vyrovnání měl na kopačce domácí Vieira, který pálil z velice dobré pozice uvnitř pokutového území, avšak Strakoša si s jeho pokusem dokázal poradit.
     
    42
    Po úvodní brance se ještě chvíli nehrálo, hlavní sudí totiž ještě kontroloval regulérnost předchozí akce. I tak branka platí, hosté se tak dostali do vedení.
     
    38
    Rázem to budou mít domácí hráči hodně složité, prohrávají totiž o jednu branku. I tak do konce tohoto zápasu zbývá ještě dostatek času.
    37. Ciro IMMOBILE - 0:1
     
    37
    Lazio právě vstřelilo branku!
    Až nyní se hosté skutečně dostávají do vedení! Římané totiž rozehráli standardní situaci narychlo, na kolmici za obranu si seběhl CIRO IMMOBILE, který parádním lobem přehodil brankáře Audera, jenž byl v tomto případě naprosto bez šance na reakci.
     
    36
    Římané celkem dlouhou kombinovali na vlastní polovině, přičemž se do rozehrávky zapojil také Alberto, který ve středu hrací plochy přišel o míč.
     
    35
    Lehkovážné počínání domácích hráčů nebylo potrestáno, naopak na druhé straně to Gabbiadini zkoušel přímo na branku, Strakoša zasahoval nadvakrát.
     
    34
    Immobile se z pravé strany hnal na domácího brankáře, i tentokráte zvolil zakončení pravou nohou, avšak branku minul o dobrý metr.
     
    33
    Přímý střelecký pokus to skutečně byl, avšak Gabbiadinimu se vůbec nepovedl. Brankář Strakoša nemusel zasahovat, naopak se postaral o rozehrávku.
     
    32
    Gabbiadini se dokázal protáhnout kolem Parola, který celkem zbytečně sáhl k faulu. To může mít fatální následky, Sampdoria má k dispozici standardku.
     
    31
    Domácí se opět bránili, přičemž i v tomto případě úspěšně. Navíc to vedlo k rychlému protiútoku, finální nahrávku na Quagliarellu zastavil vracející se soupeř.
     
    30
    Hlavní sudí nakonec ukázal k rohovému praporku. Alberto si tak vyzkoušel provedení dalšího rohu, ten celkem snadným způsobem vyhlavičkoval Murillo.
     
    29
    Kostrbatá kombinace uvnitř pokutového území málem přeci jenom přinesla střelecký pokus, Quagliarellu na poslední chvíli dokázal ubránit Luiz Felipe.
     
    28
    Lazio podniklo další smrtící protiakci, při které se na zadní tyči zjevil osamocený Lazzari, který to nevyřešil nejlépe. I tak se jednalo o jednoznačný ofsajd hostů.
     
    27
    Colley spolupracoval s vedle stojícím Murillem, kterému se povedlo vyvézt míč daleko od branky. Poté přihrával na Bereszynskiho, který přišel o balón.
     
    26
    Audero nakonec gestem ruky vyhnal své spoluhráče dál od branky. Jeho pas směřoval na Quagliarellu, který dokázal sklepnout pod sebe na Caprariho.
     
    25
    Hodně ostrý zákrok předvedl domácí Ekdal, který zcela evidentně nestíhal Alberta. Logickým vyústěním přišlo v podobě nedovoleného zákroku.
     
    24
    Correa se snažil vybojovat rohový kop, avšak v souboji byl nakonec úspěšnější domácí zadák Murillo, který svému celku přinesl odkop od branky.
     
    21
    Žlutou kartu dostává Manuel Lazzari (S. S. Lazio).
     
    19
    Na opačné straně se do zakončení chtěl protlačit Caprari, avšak lepší úmysl měl hostující Acerbi. Posléze taktickým zákrokem zasahoval Murillo.
     
    18
    Na řadu přišel rohový kop z pravé strany, který nebyl vůbec povedený. Naopak se Sampdoria mohla dostat do protiútoku, Quagliarella ale zbrzdil akci.
    17. Audero podržel svůj celek.
     
    17
    Lazio málem udeřilo! Za obranu si totiž dokázal seběhnout Immobile, který se okamžitě do míče opřel pravou nohou, nicméně Audero předvedl skvělý zákrok.
     
    16
    Už to vypadalo, že se Correa dostane do zakončení, avšak vzorně se k němu dostal jeden z domácích obránců, který zamezil jakémukoliv ohrožení.
     
    15
    U hranice pokutového území si obrannou povinnost splnil zadák Radu, který na jistotu odklízel do zámezí. To znamená, že Murru bude moci vhazovat.
     
    14
    Posléze si nedovoleným zákrokem pomohl hostující Milinković-Savić, který byl pozdě v souboji o míč, což pocítil Vieira, jenž se ihned svalil na hrací plochu.
     
    13
    Lazzari se zjevil s míčem na pravém křídle, kde měl proti sobě přesilu protihráčů. Následovala zpětná nahrávka, po které Felipe raději přenášel hru.
     
    12
    I ten druhý si vzal na starost Alberto. Míč se opět snášel k zadní tyči, kde se k hlavičkovému pokusu dostával Acerbi, před kterým stačil zakročit soupeř.
     
    11
    Římané se tak postarali o úvodní rohový kop tohoto zápasu. Centr se snášel k zadní tyči, kde za sebe prodlužoval Murillo. Následovat bude další roh.
     
    10
    Nadějný protiútok vzal na sebe Milinković-Savić, který to zkoušel hodně sympatickým způsobem. Rána pravačkou přinutila brankáře Audera k zákroku.
     
    9
    Sampdoria se tak pohodlným způsobem dostala na útočnou polovinu, kde rozjela kombinaci. Vieira zkoušel najít Quagliarellu, avšak ten na přihrávku nedosáhl.
     
    8
    Na řadu přišel odkop od hostující branky, o který se pochopitelně postaral brankář Strakoša. Jeho pas sice našel Immobileho, avšak ten dle sudího nebyl faulován.
     
    7
    První zakončení tohoto zápasu obstaral hostující Lulić, který měl míč ideálně proti noze. Výsledkem byla rána pravou nohou, jenž vyletěla vysoko nad.
     
    6
    O provedení autového vhazování se nakonec postaral Felipe, který raději přihrával na vedle stojícího Acerbiho, jenž pro změnu přenášel hru křížem.
     
    5
    V hlavičkovém souboji se podařilo uspět Immobilemu, který si příliš neporozuměl s Lazzarim. Druhý jmenovaný nakonec nedosáhl na prudkou nahrávku.
     
    4
    Lulićovi se ještě podařilo zachránit míč na hrací ploše, díky čemuž ho přeposlal na vedle stojícího spoluhráče. Lazio to zkouší po levém křídle.
     
    3
    Hned v úvodu zápasu jsme sledovali dalekonosný nákop v podání Acerbiho, který na druhé straně zkoušel najít Correu, který na míč nedosáhl.
     
    2
    Hlavní sudí poprvé pískl do své píšťalky, utkání tak může začít. Úvodní slovo si vzali na starost domácí, kteří budou hrát zprava doleva.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů obdrží první žlutou kartu v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    S. S. Lazio

    Na opačné straně stojí nevyzpytatelné Lazio, které neprožilo zrovna povedenou sezonu. Římané totiž usedli na osmou pozici, což nebylo cílem vedení klubu. I tak tato příčka znamenala skupinovou fázi Evropské ligy, Lazio se totiž umístilo jedinou pozici, před jeho dnešním soupeřem. Římané za celou sezonu prohráli třináctkrát, navíc se jim nebývale nedařilo na vlastním stadionu, kde ztratili body hned v deseti případech. Lazio bude do tohoto zápasu vstupovat v roli mírného favorita, hosté by určitě chtěli do nového ročníku vstoupit tou správnou nohou, což by se jim mohlo povést.
     
    UC Sampdoria

    Fotbalisté Sampdorie se v loňském ročníku umístili na deváté pozici, což v konečném důsledku neznamenalo účast v pohárové Evropě. Sampdoria totiž ztrácela na osmé Lazio šest bodů, logicky se tak musela smířit s devátou pozicí. Domácí tým tohoto zápasu za celou sezonu prohrál patnáct zápasů, Janov prožil velice nepovedený konec sezony, ve kterém celkem dlouho čekal na vítězství, které se urodilo až v posledním ligovém kole. I tak se Sampdoria opírala o velice povedené výkony, za celou sezonu nastřílela šedesát branek, navíc inkasovala jednapadesátkrát, což je celkem vysoké číslo.
     
    Hezký den všem fanynkám a fanouškům! Italská Serie A má na programu zápasy prvního kola, my budeme společně sledovat souboj mezi UC Sampdoria a S. S. Lazio.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:45.

    David Suchý

    Branky: 37. Immobile (Alberto), 56. Correa (Alberto), 62. Immobile

    Karty:   25. Ekdal (SMD), 59. Murru (SMD) – 21. Lazzari (LAZ), 43. Acerbi (LAZ)


    Držení míče: 46 % : 54 %.
    Střely na branku: 8:10. Střely mimo: 3:6. Rohy: 5:9. Ofsajdy: 1:6. Fauly: 12:10.
    UC Sampdoria: Audero – Bereszyński, Murillo, Colley, Murru – Vieira, Ekdal, Linetty (66. Léris) – Gabbiadini (76. Bonazzoli) – Quagliarella, Caprari (66. Jankto).
    Náhradníci: Falcone – Augello, É. Barreto, Jankto, Léris, Thorsby, Bonazzoli, Chabot, A. Ferrari, G. Ramírez, Bahlouli, Regini.

    S. S. Lazio: Strakoša – Luiz Felipe, Acerbi (70. Vavro), Radu – Lazzari (64. Marušić), S. Milinković-Savić (77. Cataldi), Parolo, Alberto, Lulić – Immobile, Correa.
    Náhradníci: Guerrieri, Proto – Anderson, F. Caicedo, Cataldi, Patric, Marušić, Vavro, Bastos, Lucas Leiva, Adekanye.

    Rozhodčí: Rocchi – Meli, Pretti
    bahis siteleri