Arménie – Itálie 1:3 (kon.) | Gibraltar – Dánsko 0:6 (kon.) | Irsko – Švýcarsko 1:1 (kon.)
Faerské ostrovy – Švédsko 0:4 (kon.) | Norsko – Malta 2:0 (kon.) | Rumunsko – Španělsko 1:2 (kon.)
Izrael – S. Makedonie 1:1 (kon.) | Bosna – Lichtenštejnsko 5:0 (kon.) | Finsko – Řecko 1:0 (kon.)
konec
Finsko
1:0 (0:0)
Řecko
Čtvrtek 05.09.2019, 20:45 • Ratinan Stadion • Kvalifikace ME • Skupina J
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:45.
     
    Hezký den všem fanynkám a fanouškům! Kvalifikace na EURO je v plném proudu, my budeme společně sledovat souboj mezi Finskem a Řeckem.
     
    Finsko

    Fotbalisté Finska se po čtyřech odehraných zápasech nacházejí na druhé pozici, což není vůbec špatné. Finové mají na svém kontě devět bodů, manko na vedoucí Itálii je pouze tříbodové. Domácí celek tohoto zápasu prohrál pouze v jediném duelu, a sice hned v tom prvním. Finsko nestačilo na vedoucí Itálii, která zvítězila poměrem 2:0. Od té doby následuje série tří výher v řadě, přičemž Finsko ani jednou neinkasovalo, naposledy tomu bylo právě v souboji proti Itálii. Na řadu totiž přišly tři totožné výsledky, Finsko si postupně poradilo s Arménií, Bosnou a také Lichtenštejnskem.
     
    Řecko

    Na opačné straně se nachází Řecko, které se v tuto chvíli nachází na průběžné čtvrté pozici. Řekové doposud nasbírali čtyři body, v tuto chvíli ztrácejí na druhé Finsko už pět bodů, což se po tomto utkání pokusí o trochu stáhnout. Hostující tým tohoto zápasu sice prožil povedený vstup do kvalifikace, neboť uspěl na hřišti Lichtenštejnska, avšak posléze přišly tři zápasy, ve kterých Řecko ztratilo body. Nejprve se konal nerozhodný výsledek 2:2 proti Bosně, posléze Řecko nestačilo na reprezentaci Arménie a Itálie. Řekové tak budou muset pořádně zabrat, postup se jim znatelně vzdaluje.
     
    Úvodní sestavy:

    Finsko: Hrádecký – Raitala, Toivio, Arajuuri, Uronen – Lod, Sparv (C), Kamara, Soiri – Tuominen, Pukki.
    Náhradníci: Jaakkola, Joronen – Forsell, Granlund, Karjalainen, Jensen, Kauko, Markkula, Pirinen, Schüller, L. Väisänen, Väisänen.

    Řecko: Barkas – Torosidis (C), Papastathopoulos, Manolas, Stafylidis – Kourbelis, Bouchalakis – Kolovos, Vrousai, Masouras – Koulouris.
    Náhradníci: Paschalakis, Vlachodimos – Zeca, Siovas, Tsimikas, Siopis, Samaris, Pelkas, Limnios, Pavlidis, Fetfatzidis, Bakakis.

    Rozhodčí: Martínez – Cabaňero, Prieto (všichni Španělsko).
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů obdrží první žlutou kartu v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    2
    Hlavní sudí poprvé pískl do své píšťalky, utkání tak může začít. Úvodní slovo si vzali hráči Finska, kteří budou v prvním dějství hrát zprava doleva.
     
    3
    Hned v úvodu tohoto zápasu jsme sledovali autové vhazování, o které se postaral obránce Stafylidis. Jeho vzdušná nabídka směřovala na Masourase.
     
    4
    Centr z pravé strany nakonec doletěl až na kopačku Masourase, jehož následný centr proletěl kompletně celou šestnáctkou, u balónu jsou tak domácí.
     
    5
    Kousek od středového kruhu si nedovoleným zákrokem pomohl vracející se Kourbelis, který poslal k zemi Pukkiho. Finsko bude zahrávat standardní situaci.
     
    6
    O rozehrávku se staral domácí zadák Arajuuri, který roztáhl hru k levé autové lajně. Uronen vracel prvně jmenovaného, jenž pro změnu váhá s přihrávkou vpřed.
     
    7
    Na řadu přišel vůbec první rohový kop tohoto zápasu. Z levé strany se ho ujal domácí Sparv, který centroval na přední tyč, kde si rukou pomohl Pukki.
     
    8
    Hostující brankář Barkas si tak vyzkoušel odkop od své branky, který se mu vůbec nepovedl. Míč prolétl do zámezí, vhazovat bude moci obránce Uronen.
     
    9
    Finové si celkem dlouho pohrávali s míčem na vlastní polovině, přičemž se rozehrávku pokoušela napadat trojice protihráčů, jenž se k balónu nedostala.
     
    10
    O přihrávku si řekl zatím nenápadný Lod, který prošel přes dva protihráče, načež roztáhl hru na levou stranu. Tam ale velice nepřesně nabízel míč Uronen.
     
    11
    Barkas to v tomto případě zkoušel konstruktivní rozehrávkou po zemi, na pravé straně se mu totiž nabídl Torosidis, který pořádně zahnal kolegu Kourbelise.
     
    12
    Barkas se také dostal do menších nepříjemností, avšak nakonec dokázal odkopnout před napadajícím protihráče, míč se snesl ke středovému kruhu.
     
    13
    Manolas dlouho hledal vhodného adresáta, avšak žádný z útočných kolegů se mu nenabídl. Na řadu přišla nahrávka na Bouchalakise, který trefil soupeře.
     
    14
    Hned dvojice domácích hráčů dokázala u postranní lajny čistým způsobem obrat o míč Kolovose. Posléze si hlavní sudí všiml nedovoleného zákroku na Loda.
     
    15
    Řecko se svižným způsobem dostalo na druhou stranu, avšak stejně tak rychle se vrátila také smečka domácích hráčů, jenž vytlačila soupeře do bezpečí.
     
    16
    Hezký obranný zákrok vytasil domácí Raitala, který si vysloužil potlesk zaplněného stadionu. Finové navíc podnikli protiútok, jenž přinese další rohový kop.
     
    21
    Také hráči Řecka si vyzkoušeli rohový kop. Ten od pravého praporku rozehrával Vrousai, který míč kroutil směrem od branky, avšak ho odhlavičkoval Kamara.
     
    22
    Máme za sebou úvodní dvacetiminutovku, která nám zatím nepřinesla žádnou branku. Sledujeme vyrovnanou podívanou, navíc bez větších šancí.
     
    23
    Napadající Tuominen se pokoušel vydolovat zdánlivě ztracený míč, což se mu nakonec nepovedlo. Místo toho bude z pravé strany hrací plochy vhazovat soupeř.
     
    24
    Vhazovat mohl také obránce Uronen, kterému na pomoc přispěchal středopolař Sparv. Finové se rozhodli přenést hru, což přineslo zisk standardní situace.
     
    25
    Kroucená nabídka se nebezpečně stáčela k malému vápnu, kde se jako první nacházel hostující Manolas. Jeho odklizení směřovalo do většího bezpečí.
     
    26
    Hodně nebezpečně šel do souboje domácí Lod, kterému hlavní sudí odpískal nedovolený zákrok. O rozehrávku volného kopu se tak stará Manolas.
     
    27
    V krátkém časovém sledu sudí poskytl další výhodu. Finsko se dostalo k hranici pokutového území, avšak Kourbelis čistě odtlačil jednoho z protihráčů.
     
    28
    Raitala si absolutně neporozuměl s Lodem, přičemž druhý jmenovaný běžel do jiného prostoru. Po této nepřesnosti bude moci rozehrávat brankář Barkas.
     
    29
    Posléze měl hodně prostoru kolem sebe domácí Lod, který to zkoušel střelou ke vzdálenější konstrukci, avšak míč směřoval o kousek vedle tyče.
     
    30
    Barkas musel rychle z branky, nakonec se mu podařilo rozehrát k postranní lajně, avšak tam nečíhal nikdo ze spoluhráčů. Vhazovat tak bude moci Uronen.
     
    31
    Raitala si to namířil po pravém křídle, kde se ještě snažil spolupracovat s volným Lodem. Druhý jmenovaný hráč upadl na zem, faul to dle sudího nebyl.
     
    36
    Bouchalakisovi se podařilo vyvézt míč na druhou polovinu. Posléze se k balónu dostal také Masouras, který vyprodukoval zpětnou nahrávku na Manolase.
     
    37
    Zničehonic se ke kloudnému zakončení dostal hostující obránce Stafylidis, který to zkoušel přímo doprostřed branky, což Hrádeckýmu nadělalo velké problémy.
    37. Hrádecký měl plné ruce práce.
     
    38
    Aktivita Řecka pokračovala také při následující akci. Tentokráte se Vrousai dokázal uvolnit k centru, avšak ten poslal přímo do rukavic brankáře Hrádeckýho.
     
    39
    Žlutou kartu dostává Vasilis Torosidis (Řecko).
     
    40
    Do kombinace svého celku se zapojil také Kolovos, který si nevěřil na průnik kolem dvojice protihráčů. Místo toho jsme sledovali dalekonosný pas.
     
    41
    První poločas se neúprosně blíží ke svému konci, hrát se bude ještě něco málo kolem pěti minut. Uvidíme, zda se bude něco málo nastavovat.
     
    42
    Následoval další rohový kop Finska. Lod i tentokráte zkoušel centrovat k přední konstrukci, tam se nejvýše do vzduchu dostal Vrousai, který míč odhlavičkoval.
     
    44
    Do konce prvního poločasu nezbývá moc času. Před malým momentem jsme sledovali nabídku od Kamary, který nenašel nikoho ze svých spoluhráčů.
     
    45
    První poločas bude nastaven o jednu minutu.
     
    45+1
    Žlutou kartu dostává Dimitris Kourbelis (Řecko).
     
    45+1
    První poločas skončil.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů obdrží první žlutou kartu ve druhém poločase?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    Máme za sebou první poločas, který nám nepřinesl žádnou branku. Sledovali jsme hodně vyrovnanou podívanou, jenž se většinu času odehrávala ve středu hrací plochy, kde probíhala celá řada nedovolených zákroků. Ani jeden z celků se nedostal k stoprocentní šanci, zůstalo totiž pouze u náznaků brankových příležitostí.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    47
    Odstartoval nám druhý poločas, jehož úvodní rozehrávku si pro změnu vzali na starost hostující hráči, jenž budou tentokráte hrát zprava doleva.
     
    48
    Hned v úvodu druhého poločasu jsme sledovali hezkou patičku v podání Loda, kterému se podařilo uvolnit Soiriho, jehož zakončení bylo nepřesné.
     
    49
    Barkas tak ani v tomto případě nemusel zasahovat, naopak se sám postaral o odkop od své branky, po kterém Torosidis vybojoval autové vhazování.
     
    50
    Obrana Řecka měla velké problémy s bráněním Pukkiho, který si dokázal obhodit protihráče, nicméně poté ho vzorně doběhl hostující zadák Manolas.
     
    51
    Finové tak zahrávali rohový kop, po kterém se Barkas pouze ohlédl. Z druhé vlny se totiž do míče opřel Toivio, jehož rána prosvištěla kousek vedle branky.
     
    51
    Je tu pokutový kop pro Finsko!
    51. Penaltový zákrok.
     
    52
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Máme tady úvodní branku tohoto zápasu! K rozehrávce pokutového kopu se totiž postavil TEEMU PUKKI, který to zkoušel na pravou stranu, zatímco se Barkas vydal k opačné konstrukci.
    52. Teemu PUKKI - 1:0
     
    53
    Na úvodní branku tohoto zápasu jsme čekali něco málo přes padesát minut hry, do vedení se dostalo Finsko, které bylo před první brankou aktivnější.
     
    54
    Řecko to bude mít v tuto chvíli hodně složité, prohrává totiž o jednu branku. To sice je nepříjemné, avšak do konce zápasu zbývá ještě dostatek času.
     
    55
    Napadající Stafylidis si pomohl nedovoleným zákrokem, což uviděl také hlavní sudí. Jednoznačný faul, po kterém se Hrádecký ujme volného kopu.
     
    56
    Finskému brankáři se na levé straně podařilo najít Soiriho, který poté ještě hledal Pukkiho. Posledně jmenovanému absolutně nevyšel centr levou nohou.
     
    57
    Žlutou kartu dostává Tim Sparv (Finsko).
     
    58
    Posléze si obrannou povinnost splnil hostující Manolas, který za sebe nepustil centrovanou nabídku od Loda. Hra se tak přemístila na druhou stranu.
     
    59
    Opět byl do kombinace zapojen brankář Barkas, který po zpětné nahrávce odkopával ke středovému kruhu, kde se v souboji podařilo uspět Koulourisovi.
     
    60
    Střídání v týmu Řecko: ze hřiště odchází Dimitrios Kolovos, přichází Dimitris Pelkas.
     
    61
    Máme za sebou něco málo přes hodinu hry, během které jsme se zatím dočkali jediné branky. Finsko se dostalo do vedení, avšak nyní je aktivnější soupeř.
     
    65
    Domácí celek se opět svižným způsobem dostal na druhou stranu. Tam se Soiri pokoušel oslovit naběhnuvšího Uronena, který se nacházel pouze v ofdajdu.
     
    66
    Žlutou kartu dostává Dimitris Pelkas (Řecko).
     
    67
    I opakovaný záběr nabídl ofsajdové postavení. Vzápětí se o rozehrávku postaral sám brankář Barkas, který konstruktivní přihrávkou našel kolegu Manolase.
     
    68
    Řecko má i nadále velké problémy s vyvezením míče na druhou stranu. Tentokráte se o to pokoušel Bouchalakis, kterého zezadu atakoval Tuominen.
     
    69
    Na hranici pokutového území to Koulouris zkoušel chytrým sklepnutím do tandemu na Masourase, avšak druhý jmenovaný měl k balónu hodně daleko.
     
    70
    Ve středu hrací plochy zabojoval domácí Kamara, kterému se ve skluzu podařilo přeposlat míč volnému Pukkimu. Toho si vzorně pohlídala obrana soupeře.
     
    70
    Střídání v týmu Řecko: ze hřiště odchází Vasilis Torosidis, přichází Michalis Bakakis.
     
    71
    Finsko rozjelo celkem zdlouhavou rozehrávku na vlastní polovině hrací plochy. Nakonec domácí Uronen zkoušel pasem najít Soiriho, který vybojoval další aut.
     
    72
    Žlutou kartu dostává Glen Kamara (Finsko).
     
    73
    U šestnáctky se Kamarovi nepodařilo přesně přihrát na vedle stojícího Pukkiho, to naopak vedlo k rychlému protiútoku soupeře, který přerušil jeden z domácích.
     
    74
    Bouchalakis si na pravém křídle všiml volného křídelníka Pelkase, na kterého okamžitě zkoušel poslat dlouhý pas. Ten se stal snadnou kořistí pozorného Uronena.
     
    75
    Snad poprvé v utkání se hodně otevřela domácí obrana, avšak Vrousai to neudělal vůbec dobře. Míč mu uskočil od kopačky, což okamžitě využil Arajuuri.
     
    76
    Střídání v týmu Řecko: ze hřiště odchází Efthimis Koulouris, přichází Evangelos Pavlidis.
     
    81
    Pavlidis si to neohroženým způsobem namířil na opačnou polovinu, kde se sám dostal až k hranici pokutového území, kde svému celku vybojoval rohový kop.
     
    82
    O rozehrávku rohového kopu se postaral Masouras, který se pokoušel najít Manolase. Druhý jmenovaný sice na míč nedosáhl, avšak hosté jsou stále u balónu.
     
    83
    U středového kruhu se Bouchalakis zbavil napadajícího protihráče, jenomže následnou nahrávku zablokoval Sparv, který ihned založil protiútok.
     
    84
    Další klíčový zákrok předvedl domácí Sparv, který přečetl hodně čitelnou kolmici z kopačky Masourase. Následovat bude odkop od branky finské reprezentace.
     
    84
    Střídání v týmu Finsko: ze hřiště odchází Teemu Pukki, přichází Rasmus Karjalainen.
     
    85
    Do konce zápasu zbývá něco málo kolem pěti minut. Finsko i nadále vede o jednu branku, avšak v posledních minutách má navrch hostující mužstvo.
     
    86
    Řecko raději přenášelo hru do volného prostoru, kde si gestem ruky řekl o nahrávku křídelník Masouras, který posléze zvolil spolupráci s kolegou Manolasem.
     
    87
    Střídání v týmu Finsko: ze hřiště odchází Jasse Tuominen, přichází Fredrik Jensen.
     
    89
    Zanedlouho se nám rozběhne poslední minuta řádné hrací doby. Řekové jsou stále mnohem aktivnější, avšak domácí obrana si počíná velice zodpovědným způsobem.
     
    90
    Druhý poločas bude nastaven o čtyři minuty.
     
    90+1
    Před malým momentem musel hlavní sudí přerušit hru, zdravotní problémy měl totiž domácí Sparv, ke kterému se vydal také lékařský personál domácí reprezentace.
     
    90+2
    Žlutou kartu dostává Evangelos Pavlidis (Řecko).
     
    90+3
    V ochozech panuje velice dobrá atmosféra, Finsko je totiž nesmírně blízko k zisku tří bodů. Nicméně ještě nepředbíhejme, soupeř se dostal na útočnou polovinu.
     
    90+3
    Střídání v týmu Finsko: ze hřiště odchází Pyry Soiri, přichází Rasmus Schüller.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    Je konec! Dnešní utkání nakonec končí vítězstvím Finska, které svého soupeře porazilo těsně 1:0. Finové vstoupili do druhého poločasu velice aktivně, díky čemuž se dostali do kýženého vedení, o které se postaral forvard Pukki. Posléze přišla celkem vyrovnaná pasáž, avšak Řecko se do žádné vyložené šance nedokázalo dostat, tři body tak bere domácí celek.
     
    Držení míče: 45 % : 55 %.
    Střely na branku: 2:2. Střely mimo: 5:3. Rohy: 3:2. Ofsajdy: 1:0. Fauly: 10:17. (22:38:44)

    David Suchý

    Branky: 52. Pukki (pen.)

    Karty:   57. Sparv (FIN), 72. Kamara (FIN) – 39. Torosidis (GRE), 45+1. Kourbelis (GRE), 66. Pelkas (GRE), 90+2. Pavlidis (GRE)


    Držení míče: 45 % : 55 %.
    Střely na branku: 2:2. Střely mimo: 5:3. Rohy: 3:2. Ofsajdy: 1:0. Fauly: 10:17.
    Finsko: Hrádecký – Uronen, Arajuuri, Toivio, Raitala – Lod, Sparv (C), Kamara, Soiri (90+3. Schüller) – Tuominen (87. Jensen), Pukki (84. Karjalainen).
    Náhradníci: Jaakkola, Joronen – Forsell, Granlund, Jensen, Karjalainen, Kauko, Schüller, L. Väisänen, Väisänen, Pirinen, Markkula.

    Řecko: Barkas – Torosidis (C) (70. Bakakis), Papastathopoulos, Manolas, Stafylidis – Kourbelis, Bouchalakis – Kolovos (60. Pelkas), Vrousai, Masouras – Koulouris (76. Pavlidis).
    Náhradníci: Paschalakis, Vlachodimos – Bakakis, Fetfatzidis, Pavlidis, Pelkas, Zeca, Siovas, Siopis, Samaris, Limnios, Tsimikas.

    Rozhodčí: Martínez – Cabaňero, Prieto (všichni Španělsko)
    bahis siteleri