Dobřany – Plzeň 1:6 (kon.) | Kovo Praha – Karviná 1:5 (kon.) | Letohrad – Kladno 4:1 (kon.)
Sudoměřice – Hr. Králové 4:3 (kon.) | Ústí n/L – Most 9:0 (kon.) | Kert Park Praha – Pardubice 3:5 (kon.)
konec
HC Kert Park Praha
3:5 (0:1, 2:1, 1:3)
HBC Pardubice
Sobota 14.09.2019, 17:00 • Lužiny, Praha • CROSSDOCK Extraliga • 2. kolo
     
    To je z naší strany vše, my děkujeme za pozornost a někdy zase na viděnou. (18:42:09)
     
    A máme tu konec dnešního utkání! Pardubice vyloupili Prahu a vezou si zpátky na východ Čech tři body za výhru 5:3. Bylo to velmi tvrdé utkání, plné emocí a hlavně krásného hokejbalu.

    Gólové konto sobotního duelu otevřel Josef Česák v 6. minutě, když po přihrávce od Jakuba kvapila vypálil pod víko pražské branky a skóroval. Kert po zbytek první třetiny i díky přesilovým hrám tlačil na Pardubickou branku, gól ale vydolovat nedokázal.

    Do třetí třetiny oba celky půjdou s čistým kontem, Kertu se totiž i přes nepříznivý stav 0:2 podařilo vyrovnat.

    I do druhé třetiny vstoupili lépe hosté, ve 24. minutě Petr Filip dával už na 2:0. Pak ale hráči Kertu chytli druhý dech a postupně vyrovnali. Nejdříve se trefil Martin Kruček, minutu před konce navíc přidal vyrovnávající branku Wróbel.

    Rozhodovat se tak muselo až ve třetí třetině. A tím lepším celkem byly Pardubice, které vsítili tři branky během jedné minuty. Nejdříve se trefil Filip Förstl, o chvilku později Josef Česák, a pak i Pavel Kubeš. Domácí gól útěchy přišel v 40. minutě, kdy se od modré parádní dělovkou trefil Martin Kruček.
     
    Konec zápasu.
     
    44:37
    David Stárek si připisuje parádní zákrok, když do lapačky schoval střelu Tomáše Wróbela po krosové přihrávce přes celé hřiště. Pardubice jsou velmi blízko vítězství.
     
    44:12
    Kert bez brankáře!
     
    44:00
    Minuta do konce třetí třetiny.
     
    43:46
    Domácí v plném počtu.
     
    43:04
    Velmi důležitý zákrok si teď připsal hostující gólman David Stárek, když zlikvidoval samostatný únik kapitána domácích Tomáše Wróbela.
     
    42:46
    Nadějnou pardubickou šanci ukončuje zapískaný ofsajd. Domácí hokejbalisté mají na vyrovnání už pouze něco přes dvě minuty. Uvidíme hru bez brankáře?
     
    42:04
    Proti střele z pravé strany teď musel zasahovat domácí gólman Jan Mroviec.
     
    41:50
    Hosté v plném počtu.
     
    41:46
    Oddechový čas pro hosty.
     
    41:46
    Vyloučení v týmu HC Kert Park Praha (Jan Čejka – 2 min., držení hole).
     
    40:11
    Závar před domácí brankou. Střelu jednoho z pardubických hráčů z levého mantinelu srazil Jan Mroviec vyrážečkou mimo hrací plochu.
     
    39:52
    Kert Park právě vstřelil branku!
    K parádní trefě chvilku po buly od modré se teď napřáhl MARTIN KRUČEK. David Stárek se po střele pod víko pardubické branky jen marně natahoval. Asistence: Dalimil Zvonek, Jan Čejka.
     
    39:50
    Vyloučení v týmu HBC Autosklo-H.A.K. Pardubice (Pavel Kubeš – 2 min., sekání).
     
    39:15
    Vyloučení v týmu HC Kert Park Praha (Jiří Vaniš – 2 min.).
     
    38:40
    Vyloučení v týmu HBC Autosklo-H.A.K. Pardubice (Václav Školoudík – 2 min., zdržování hry).
     
    38:10
    Petr Danko nedokázal zužitkovat parádní přihrávku od pravého mantinelu do prostoru mezikruží od Tomáše Wróbela a nechal si vypíchnout míček.
     
    36:26
    Razantní trefu Luboše Moravce od modré srazil jeden z bránicích domácích hráčů čepelí mimo hrací plochu.
     
    34:25
    Oddechový čas pro domácí.
     
    34:25
    Pardubice právě vstřelily branku!
    Tak tohle je neskutečné! Mistrovský Kert dostává třetí branku během minutu a ztrácí tak reálnou šanci na výhru v dnešním utkání! Luboš Moravec našel PAVLA KUBEŠE, a ten z prostoru mezikruží poslal míček za záda Jana Mroviece. Asistence: Luboš Moravec, Lukáš Vlasák.
     
    33:45
    Pardubice právě vstřelily branku!
    Tak tohle je opravdu tvrdá rána pro domácí hráče! Po přihrávce z levé strany se do zakončení procpal JOSEF ČESÁK a prudkou střelou z první našel škvíru mezi gólmanem a levou tyčí pražské branky. Asistence: Šimon Moravec, Martin Janeček.
     
    33:25
    Pardubice právě vstřelily branku!
    Pardubice jdou opět do vedení! FILIP FORSTL využil závaru před domácí brankou a z pozice u pravé tyče bekhendem procpal míček za záda Jana Mroviece! Asistnece: Tomáš Zajíček.
     
    32:52
    Tak to byla hokejbalová paráda! Jiří Kruček se prosmýkl okolo dvojice bránících hráčů a seběhl si do střelecké pozice od modré lajny. Jeho razantní pokus z příklepu do pravé šibenice ale dokázal David Stárek zastavit lapačkou.
     
    31:53
    Jiří Vaniš to zkusil bekhendem z rohu pravého kruhu pro vhazování, nepříliš razantní střelu si ale David Stárek bez větších komplikací pokryl nejdříve betonem a později i lapačkou.
     
    31:19
    Závěr před hostující brankou, ani jeden z hráčů Kertu se ale v prostoru mezikruží neprotlačil do možná rozhodujícího zakončení dnešního mače.
     
    30:07
    Třetí třetina zahájena, úspěšnějším týmem na buly byl tentokrát Kert.
     
    30:01
    Začala třetí třetina.
     
    Do třetí třetiny oba celky půjdou s čistým kontem, Kertu se totiž i přes nepříznivý stav 0:2 podařilo vyrovnat.

    I do druhé třetiny vstoupili lépe hosté, ve 24. minutě Petr Filip dával už na 2:0. Pak ale hráči Kertu chytli druhý dech a postupně vyrovnali. Nejdříve se trefil Martin Kruček, minutu před konce navíc přidal vyrovnávající branku Wróbel.
     
    30:00
    Druhá třetina skončila.
     
    29:00
    Minuta do konce druhé třetiny.
     
    28:45
    Kert Park právě vstřelil branku!
    A máme vyrovnáno! Martin Kruček našel na hranici kruhu pro vhazování TOMÁŠ WRÓBEL, a ten parádní trefou k tyči vyrovnává stav dnešního utkání! Asistence: Martin Kruček, Jiří Vaniš.
     
    28:14
    Obrovský nátlak na branku Pardubic, ani jeden z útočících domácích hráčů ale nedokázal dorážkou po střele od modré protlačil míček za záda výborně chytajícího Davida Stárky.
     
    27:55
    Vyloučení v týmu HBC Autosklo-H.A.K. Pardubice (2 min.).
     
    26:48
    Roman Krejčí nedokázal zpoza branky protlačit míček před brankoviště, puk navíc získali domácí obránci, kteří ihned založili rychlý protiútok.
     
    26:23
    Kert Park právě vstřelil branku!
    Tak tohle vypadá na pořádné drama! Petr Danko našel MARITNA KRUČKA, a ten nekompromisně zakončil za záda Davida Stárky. Asistence: Petr Danko, Filip Macek.
     
    26:16
    Střelu Petra Danka od modré švihem srazil Lukáš Vlasák vlastním tělem mimo hrací plochu.
     
    25:52
    A máme tu opět zakázané uvolnění. Tentokrát, podruhé v řadě, od domácího Kertu.
     
    25:12
    Teď je to pro změnu Kert, který má drobné problémy s rozehrávkou a vyhazuje míček za soupeřovu branku na zakázané uvolnění.
     
    24:52
    Zakázané uvolnění Pardubic.
     
    24:45
    Další velká šance Pardubic. Jeden z útočníků ale nedokázal z velkého úhlu poslat míček za záda přesouvajícího se brankáře Jana Mroviece.
     
    24:26
    Do další nadějné střely z prostoru mezikruží se protlačil Tomáš Zajíček, jeho zakončení švihem k levé tyči ale srazil Jan Mroviec vyrážečkou do rohu hřiště.
     
    23:41
    Pardubice právě vstřelily branku!
    Pardubice jdou do dvoubrankového vedení. Chvilku po buly se do střely z prostoru mezikruží protlačil PETR FILIP, jehož střela doprostřed branky propadla Janu Mroviecovi výstrojí, a skončila tak v domácí brance. Asistence: Pavel Kubeš.
     
    23:37
    Josef Česák měl na hokejce druhou branku v dnešním utkání. Z pozice uprostřed levého kruhu se ale rozhodl přemístit do ještě lepšího postavení, míček mu nakonec ale sklouzl po čepeli a utekl mu až k domácímu brankáři, který ho schoval v lapačce.
     
    22:52
    Důrazný zákrok teď v obraně předvedl Tomáš Zajíček, čímž zastavil nadějnou akci domácím hokejbalistů.
     
    22:15
    Domácí v plném počtu.
     
    21:52
    Nátlak na domácí pražskou branku obrana Kertu perfektně ustála. Ani jedna z razantních střel totiž neprošla až k Janu Mroviecovi.
     
    21:19
    Střela Šimona Moravce od levého mantinelu se odrazila od čepele jednoho z obránců a vylétla mimo hrací plochu. Vhazovat se bude po levici domácího gólmana.
     
    20:15
    Hráči Kertu teď špatně vystřídali a na chvilku se na hřišti ocitli v šesti. Na trestnou lavici půjde Jakub Laurinc, který si teď tak odpyká dvouminutový trest.
     
    19:59
    Díky výbornému obrannému zákroku jednoho z pardubických hráčů se dostal Filip Förstl do nadějného zakončení z rohu levého kruhu. Jeho nízkou trefu ale vyrazil dobře chytající Jan Mroviec betonem mimo tři tyče pražské branky.
     
    19:26
    Rychlý domácí brejk skončil posunutou brankou, hráči Kertu se tak ani do pořádného zakončení nedostali.
     
    19:05
    Roman Krejčí tak dlouho váhal se střelou z hranice levého vápna, až sám sebe nakonec vyhnal do příliš ostrého střeleckého úhlu a zakončil pouze do jednoho z obránců. Za brankou navíc v silovém souboji s jedním z obránců přišel o míček.
     
    18:00
    Průniková přihrávka Dalimila Zvonka nenašla nikoho z hráčů ve žlutém dresu a skončila za hostující brankou. Zakázané uvolnění Kertu.
     
    17:56
    Hosté v plném počtu.
     
    17:36
    Pardubice zatím zvládají vlastní oslabení skvěle, teď dokonce zatlačili Kert na jeho vlastní polovinu.
     
    16:13
    Tak to byla dělovka! Po krásné domácí kombinaci se do zakončení od modré dostal Tomáš Wróbel, jeho razantní střela z příklepu letěla těsně nad břevnem Pardubic.
     
    15:56
    Pavel Kubeš (Pardubice) si za vlastní brankou pomohl držením protihráče, což neuniklo rozhodčímu, který ho poslal na dvě minuty na trestnou lavici. Třetí přesilová hra pro Kert, uvidíme první branku?
     
    15:41
    David Stárek už má na úvod třetiny pořádnou nálož práce, tentokrát musel zasahovat proti razantní střele od modré.
     
    15:05
    Šimon Moravec byl na buly úspěšnější než Jan Čejka a získal tak pro Pardubice míček.
     
    15:01
    Začala druhá třetina.
     
    Druhá třetina začne zhruba v 17:33.
     
    První třetina je za námi. Duel Kertu s Pardubicemi nabízí parádní a zejména tvrdou hokejbalovou podívanou, kterou chybí jen trošku toho gólového koření. Pardubice po patnácti minutách hry vedou nad mistrem z Prahy poměrně překvapivě 1:0.

    Gólové konto sobotního duelu otevřel Josef Česák v 6. minutě, když po přihrávce od Jakuba kvapila vypálil pod víko pražské branky a skóroval. Kert po zbytek první třetiny i díky přesilovým hrám tlačil na Pardubickou branku, gól ale vydolovat nedokázal.
     
    15:00
    První třetina skončila.
     
    14:45
    Po tvrdém boji na polovině hřiště končí míček za domácí brankou. V téhle třetině toho už víc neuvidíme.
     
    14:00
    Minuta do konce první třetiny.
     
    13:40
    Tomáš Wróbel protlačil i v obklíčení dvou hráčů zpoza branky přihrávku na úplně volného Petra Danka, ten z otočky z bezprostřední blízkosti branky ale poslal míček pouze do betonu hostující gólmana Davida Stárka.
     
    12:51
    Pardubice kombinují v domácí třetině, do žádné vyložené střelecké pozice se ale nemůžou dostat.
     
    11:56
    Už to vypadalo, že kapitán domácích Tomáš Wróbel půjde po výborné přihrávce za obranu na osamoceného pardubického gólmana. Jeho útočné počínání ale na poslední chvíli zastavil rozhodčí odpískáním ofsajdu.
     
    11:32
    Hosté v plném počtu.
     
    10:25
    Nátlak Kertu. David Stárek teď ale svůj tým dvojicí pohledných zákroků udržel nad vodou.
     
    09:54
    Pardubice do svého druhého oslabení v dnešním zápase vstoupily úspěšně, když se jim povedlo vyvézt puk za polovinu soupeře.
     
    09:32
    Petr Filip omylem vyhodil míček ve vlastní třetině mimo hrací plochu. I přes protesty východočeského trenéra není pochyb o tom, že hostující obránce stráví příští dvě herní minuty na trestné lavici.
     
    09:13
    Hosté v plném počtu.
     
    08:27
    Další dvě velké šance domácího Kertu! Nejdříve Jan Čejka promáchl takřka stoprocentní střelu u zadní tyče, proti které by přesouvající David Stárek jen těžko zasahoval, později pak Tomáš Wróbel poslal svou razantní střelu z příklepu od modré pouze doprostřed branky, kde ji pardubický brankář schoval ve výstroji.
     
    07:37
    K zakončení od modré se dostal Jiří Vaniš a o něco později i Martin Kruček. Ani jeden ale nedokázal svůj razantní pokus z příklepu vtěsnat mezi tři tyče pardubické branky.
     
    07:13
    Lukáš Vlasák (Pardubice) si v souboji za hostující brankou pomohl hákováním. To neuniklo jednomu z rozhodčích, který ho poslal na dvě minuty na trestnou lavici.
     
    06:35
    Kert je z obdržené branky rozčarovaný a s problémy se dostává zpoza pardubického tlaku.
     
    Ve středovém pásmu je lehce poškozena hrací plocha, hra je na chvilku přerušena.
     
    05:26
    Pardubice právě vstřelily branku!
    A máme tu první branku dneška! Nápor Pardubic slaví úspěch, Jakub Kvapil našel JOSEFA ČESÁKA, který razantní střelou pod břevno domácí branky posílá poměrně překvapivě Pardubice do vedení! Asistence: Jakub Kvapil.
     
    05:21
    Ihned po buly se do zakončení dostal z pozice pravého obránce Jakub Kvapil, jeho střela švihem letěla přímo doprostřed branky, kde si s ní poradil Jan Mroviec.
     
    05:01
    Po přihrávce o mantinel se dostal do zakončení od modré Michal Turyna, jeho prudká střela z příklepu prosvištěla půl metru vedle levé tyče domácí branky.
     
    03:54
    Nahození Luboše Moravce od levého mantinelu za branku domácího celku srazil Radovan Dejneka hokejkou mimo hrací plochu. Vhazovat se bude po pravici domácího gólmana.
     
    03:29
    David Šperl teď ostře u mantinelu sestřelil Šimona Moravce, ten se s obtížemi zvedá, vypadá to ale, že by měl v dnešním zápase bez větších potíží pokračovat.
     
    02:45
    Po střele od levého mantinelu musel zasahovat Jan Mroviec, který nakonec schoval prudkou střelu v lapačce.
     
    02:31
    Hostující Václav Školoudík udělal kousek za modrou kličku a uvolnil se do střely. Ta nakonec ale k domácímu gólmanovi Janu Mroviecovi neprošla, jelikož si ji do cesty postavil jeden z obětavých obránců.
     
    01:14
    Kert Park ihned od úvodu tlačí na hostující branku, ani jedna ze střel od modré ale nemířila mezi tři tyče pardubické branky.
     
    00:07
    Úvodní buly vyhrávají hostující hráči.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    HC Kert Park Praha: Mroviec (Šach) – Kaucký, Blaško, Laurinc, Macek, Šperl (A), Dejneka, Kubeš – Bošák, Čejka, Danko, Jágr, J. Kruček, M. Kruček (A), Suchánek, Vaniš, Wróbel (C), Zvonek

    HBC Autosklo-H.A.K. Pardubice: Stárek (Foršt) – Novotný, Kvapil, Filip (C), Krejčí (A), Turyna, Školoudík –Š. Moravec, Zajíček, T. Moravec (A) Kubeš, Strouhal, Vlasák, Kohoutek, Förstl , Janeček.
     
    HBC AUTOSKLO-H.A.K. PARDUBICE – 2. místo, 3 body, skóre 7:1

    Jiří Mašík (trenér): "Oproti loňské sezóně jsme trošku obměnili kádr i sestavu. Na turnaji ani v přípravě jsme nebyli kompletní, tak bylo trošku očekávání, jak si to sedne. Ale kluci měli chuť a od začátku jsme diktovali tempo hry a bylo jen otázka času, kdy dáme góly. Jsme rádi, že jich nakonec bylo sedm. Mrzí nás obdržený zbytečný gól a nedařili se nám přesilovky, na kterých musíme pracovat. Těší nás tři body a budeme se připravovat na těžké utkání na Kertu.“¨

    Pardubickým hokejbalistům extraligový los zařídil, že hned v prvních dvou kolech potkají dva pražské celky. První zápas, proti Kovu, východočeši s přehledem zvládli, když vyhráli nad celkem z Palmovky 7:1.

    Pardubice nemají v zápase s Kert Park Praha co ztratit, málokdo totiž očekává, že by tým z Pardubic měl v Praze bodovat. Přesto jak už se několikrát ukázalo, tým v čele s Jiřím Mašíkem, umí potrápit mnohem silnějšího soupeře. Proti Kertu navíc v loňské sezóně dvakrát vyhrál.

    ZÁPASY V SEZÓNĚ:

    07.09.2019 Pardubice – Kovo 7:1

    SESTAVA V MINULÉM ZÁPASE:

    Foršt (Stárek) – Novotný, Kvapil, Filip, Krejčí, Mokříž, Turyna, Bucek, Školoudík, Š. Moravec, Zajíček, Česák, L. Moravec, Kubeš, Král, Vlasák, Förstl, Strouhal, Kohoutek, Blažek.
     
    HC KERT PARK PRAHA – 1. místo, 3 body, skóre 10:2,

    Cesta Kertu Park Praha za obhajobou mistrovského titulu může začít, v úvodním extraligovém kole se pražským hokejbalistům povedlo rozstřílet nováčka z Dobřan vysoko 10:2, Jan Čejka navíc vsítil první týmový hattrick v letošní sezóně.

    Momentálně nejlepší tuzemský celek tak vstoupí do utkání proti východočeskému soupeři jako jednoznačný favorit. V minulé sezóně se ale hráčům modro-žlutého celku proti východočeskému soupeři nedařilo, Pardubice totiž dvakrát vyhráli. Z Prahy si navíc vezli výhru 4:0.

    ZÁPASY V SEZÓNĚ:

    07.09.2019 Kert – Dobřany 10:2

    SESTAVA V MINULÉM ZÁPASE:

    Mroviec (Koch) – Kaucký, Kubeš, Laurinc, Macek, Šperl (A), Hrdlička – Bošák, Čejka, Danko, Fejfar, Jágr, J. Krůček, M. Krůček (A), Suchánek, Vaniš, Wróbel (C).
     
    PREVIEW ZÁPASU

    Souboj první a druhého celku extraligové tabulky nabídne duel mezi mistrovským Kertem Park Praha a Pardubicemi. Byť se odehrálo teprve jedno kolo a oba celky mají před ostatními náskok pouze díky lepšímu skóre, Kert i Pardubice patří k těm silnějším týmům extraligy, které by si měly zajistit postup do play-off.

    Poslední vzájemný zápas poměrně překvapivě skončil výhrou domácích Pardubic. Ty dokonce Kert přestříleli a zaslouženě vyhráli 6:5.

    ZÁPASY V MINULÉ SEZÓNĚ:

    10.11.2018 Pardubice – Kert 6:5
    08.09.2018 Kert – Pardubice 0:4
     
    Krásné odpoledne všem hokejbalovým nadšencům! Vítáme vás u on-line přenosu z utkání CROSSDOCK Extraligy hokejbalu mezi HC Kert Park Praha a HBC Autosklo-H.A.K. Pardubice. Zápas začíná v 17:00 a bude vás jím provázet Libor Kokoška.

    Libor Kokoška

    Branky a nahrávky: 27. M. Kruček (Danko, Macek), 29. Wróbel (Kruček, Vaniš), 40. M. Kruček (Zvonek, Čejka) – 6. Česák (Kvapil), 24. Filip (Kubeš), 34. Förstl (Zajíček), 34. Česák (Š. Moravec, Janeček), 35. Kubeš (L. Moravec, Vlasák)


    HC Kert Park Praha: Mroviec (Šach) – Kaucký, Blaško, Laurinc, Macek, Šperl (A), Dejneka, Kubeš – Bošák, Čejka, Danko, Jágr, J. Kruček, M. Kruček (A), Suchánek, Vaniš, Wróbel (C), Zvonek
    HBC Pardubice: Stárek (Foršt) – Novotný, Kvapil, Filip (C), Krejčí (A), Turyna, Školoudík –Š. Moravec, Zajíček, T. Moravec (A) Kubeš, Strouhal, Vlasák, Kohoutek, Förstl , Janeček
    bahis siteleri