APOEL – Dudelange 3:4 (kon.) | Basilej – FK Krasnodar 5:0 (kon.) | Kluž – Lazio 2:1 (kon.)
Dynamo Kyjev – Malmö 1:0 (kon.) | Kodaň – Lugano 1:0 (kon.) | Frankfurt – Arsenal 0:3 (kon.)
Getafe – Trabzonspor 1:0 (kon.) | Karabach – Sevilla 0:3 (kon.) | Linz – Rosenborg 1:0 (kon.)
Eindhoven – Sporting 3:2 (kon.) | Rennes – Celtic 1:1 (kon.) | Standard – Guimarães 2:0 (kon.)
AS Řím – Başakşehir 4:0 (kon.) | Espanyol – Ferencváros 1:1 (kon.) | Porto – Young Boys 2:1 (kon.)
Gent – Saint-Étienne 3:2 (kon.) | Ludogorec – CSKA Moskva 5:1 (kon.) | Mönchengladbach – Wolfsberger 0:4 (kon.)
Partizan Bělehrad – Alkmaar 2:2 (kon.) | Rangers – Feyenoord 1:0 (kon.) | Slovan Bratislava – Besiktas 4:2 (kon.)
Wolfsburg – FK Oleksandrija 3:1 (kon.) | Manchester Utd. – Astana 1:0 (kon.) | Wolverhampton – Braga 0:1 (kon.)
konec
CFR Kluž
2:1 (1:1)
S. S. Lazio
Čtvrtek 19.09.2019, 18:55Evropská liga • Skupina E
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:55.
     
    CFR KLUŽ

    Kluž bude hrát v evropských pohárech poprvé od sezóny 2013/14. Po osmi předkolech se rumunský tým dostal alespoň do Evropské ligy. Sem se dostali po neúspěšném souboji s pražskou Slávií. V prvním kole se po úspěšném domácím duelu nakonec tým probojoval přes kazašskou Astanu. Následně po přes Maccabi Tel Aviv z Izraele. Překvapení přišlo v soubojích se skotským Celticem. Domácí remíza se ještě dala očekávat, ovšem výhra v Celtic Parku 3:4 asi šokovala všechny. Následovala už jen Slávie, se kterou Kluž padla shodně doma i venku 1:0. V domácí lize se zatím Kluži daří, jelikož zatím z devíti zápasu pouhý jeden zápas prohrála.

    Forma (EL): P – P – V – R – R

    Poslední zápasy (EL):
    Slavia Praha – Kluž 1:0
    Kluž – Slavia Praha 0:1
    Celtic Glasgow – Kluž 3:4
     
    S. S. LAZIO

    Lazio zažilo neúspěšný ligový ročník, kdy v lize skončilo až na osmém místě (FC Turín je předčil) a kvalifikovalo se do Evropské ligy díky pohárovém vítězství s Atalantou. V evropě to taky nebyla žádná sláva, když z 6 zápasů získal tým devět bodů. Následně pak vypadl už po prvním kole a vysledcích 0:1 a 2:0 se Sevillou. I přes povedenou přípravu – 7 zápasů, 7 výher (ovšem nejsilnější soupeř byl Bournemouth) – Lazio nevstoupilo do Serie A dobře. Po třech kolech má na kontě výhru se Sampdorií, plichtu v Římském derby proti AS, a pak dokonce prohru proti SPAL.

    Forma (EL): P – P – P – P – V

    Poslední zápasy (EL):
    Sevilla – Lazio 2:0
    Lazio – Sevilla 0:1
    Lazio – Frankfurt 1:2
     
    Úvodní sestavy:

    CFR Kluž: Arlauskis – Peteleu, Burcă, Boli, Cestor, Camora (C) – Bordeianu, Djoković, Păun – L. Traoré, Deac.
    Náhradníci: J. Fernández – M. Sušić, Pașcanu, L. Aurélio, Culio, Golofca, Omrani.

    S. S. Lazio: Strakoša – Vavro, Acerbi, Bastos – Lazzari, S. Milinković-Savić (C), Lucas Leiva, Valon Beriša, Jony – Correa, F. Caicedo.
    Náhradníci: Proto – Patric, Luiz Felipe, Lulić, Parolo, Cataldi, Adekanye..
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    2
    Hostující Lazio provedlo úvodní výkop a ihned se vrhlo dopředu. Milinkovič-Savič naskakoval na hlavičku, ale při dopadu nepěkně dopadl na záda a zápas se přerušuje.
     
    3
    Milinkovič-Savič je rychle na nohou a hraje se dál. Míč opět drží Lazio, respektive Lucas Leiva, který ale neví, kam přihrát.
     
    4
    Leivovi byl dokonce míč odebrán a Kluž se vrhla do první šance, která ale nakonec po vyhlavičkování končí jen kdesi v autu.
     
    5
    Hráči Kluže nyní po souboji reklamují ruku, ale Lucas Leiva na míč byl zezadu sražen, a rozhodčí si za svým původním výrokem stojí.
     
    6
    Do další šance Kluže se dostával Paun-Alexandu, který si pro obloučkový míč za obranu nabíhal, ale nepohlídal si dobíhajícího obránce za ním, který mu míč před zpracováním vykopl.
     
    7
    Lazio vhodilo míč do hry poblíž svého vápna, ale domácí je zahnali až ke Strakošovi, který musel rychle bez rozmyšlení vykopávat míč pryč.
     
    8
    Arslauskis rozehrál míč do pole, ale po hlavičkovém zpracování jeho spoluhráče se míč dostal k Correovi a ten si dokázal projít mezi dvěma hráči, kteří ho obklíčili, a následně vykoupal ještě dalšího.
     
    9
    Kluž má nyní k dispozici přímý kop z asi 15 metrů. Vypadá to ale, že z úhlu přijde spíše centr, než kop ohrožující branku.
     
    11
    Přímý kop byl nakonec nacentrován do vápna, kde ho ale všichni domácí hráči nedoskočili, takže se vápnem jen pronesl a zamířil pryč.
     
    12
    První větší ohrožení branky domácích! Rychlý centr překvapil obranu domácích, tu si přeběhl Correa a naskočil si na míč, který na hranici malého vápna poslal přímo na branku. Arslauskis ale zbystřil a stal se hrdinou okamžiku.
     
    13
    Jeden z hráčů domácího celku si nyní procházel obranou Italů jako nůž máslem. Poslední hráč ho ale dokázal zastavit, a tak ani nepřišlo na ohrožení branky.
     
    14
    Correa si prodribloval jednoho hráče a poslal zatočenou pozemní střelu, která mířila přímo mezi nohy Boliho a následně až na Arslauskise, který ale míč zlikvidoval. Jesličky ale určitě Boliho nepotěšily.
     
    15
    Correa zatím hlavní útočnou zbraní italského celku. Nyní si opět povodil obranu domácích před vápnem, ale jeho střela mířila nad branku.
     
    16
    Lazio víc drží míč a je takové více kreativní. V některých chvílích můžeme sledovat přihrávky například osmi různých hráčů, každý na jediný dotek. Taková italská Tiki-taka?
     
    17
    Berisha byl tvořivý a vymyslel hezkou šanci pro hosty, ovšem Jony si s míčem hrál až moc a kulatý nesmysl mu byl vykopnut na roh.
     
    18
    Rohový kop hostů sice hlavičkoval ve vápně Milinkovič-Savič, ale míč zamířil přímo do hráče před ním a ten ho vyrazil pryč.
     
    19
    První zákrok má na svém kontě i Strakoša. Ten s míčem neměl moc problémů, když si jenom naskočil na centr, směřující na jeho svatyni.
     
    21
    Posledních pár minutek se hra přeléval ze strany na stranu, ale nikdy nevznikla šance. Týmy si míč vždy odebraly před vápnem a zamířily na opačnou stranu.
     
    22
    Kluž rozehrála přímý kop kousek od rohu vápna. Z velkého úhlu logicky přišel cent do vápna. Vypadalo to, že byl jeden z hráčů domácích faulován, ale rozhodčí nepískal a tak jeho spoluhráč zkusil nůžky. Míč však mířil vedle.
     
    23
    Zajímavě vypadající akci měli nyní na svědomí domácí. Centr mířící do vápna ale Lazio skleplo a míří dopředu.
     
    24
    Jony narazil pro Correu do vápna, ale míč mu jeden z domácích hráčů vykopl za čáru, takže se bude kopat rohový kop.
     
    25
    Lazio právě vstřelilo branku!
    Autorem branky je BASTOS. Hosté se ujímají v Rumunsku vedení! Rohový kop byl rozehrán nakrátko, hosté ale neváhali, přišel centr, před gólmana si na míč naběhl obránce Bastos a kolenem poslal míč do sítě.
    25. BASTOS - 0:1
     
    27
    Ihned po rozehrávce se S.S. Lazio ujímá míče a předvádí opět krásné kombinace na jeden dotek mezi Jonym, Berishou, Leivou, Savičem a Caicedem.
     
    28
    Kluž získala velmi špatnou přihrávku domácích a Bordeianu vyběhl vpřed. Jenže zbytečný útočný faul na Lazzariho akci ukončuje.
     
    29
    Střední obránce Acerbi nyní krásně vyzrál na soupeře, který na něj zkoušel nějaké kličky. Míč okamžitě poslal před sebe a založil akci hostů.
     
    31
    Další velká šance Italů v režii Lazzariho. Ten viděl dlouhý pas dopředu, běžel za ním a předběhl obránce. Sám před brankářem ale těsně před malým vápnem branku přestřelil.
     
    32
    Do vápna mířil centr na Traorého, ten ale v hlavičkovém souboji neuspěl. Ovšem hráč Lazia míč, který zapadl za čáru na roh, tečoval jako poslední a rozhodčí zapískal v neprospěch Kluže. Připravil jí tak o rohový kop.
     
    33
    Rozzlobený Traoré a ostatní hráči se hádají s rozhodčím. Mohutně se k nim přidávají i fanoušci.
     
    34
    Milinkovič-Savič ztratil míč a Rumuni chtěli vyjít do akce, jenže Leiva ho nenápadně zezadu získal zpět a Lazio je už opět před vápnem.
     
    36
    Lazio kombinuje před vápnem už skoro dvě minuty. Nedostává se však už víc dopředu, ani k pozicím, ze kterých by hráči mohli zakončovat.
     
    37
    Leiva poslal na Bastose, který ale míč neudržel a málem nechal svého soupeře přejít do velké šance. Jenže soupeři míč utekl do autu.
     
    38
    Hosté zahrávají přímý kop z blízkosti branky. Je u něj postaven Correa a Sergej Milinkovič-Savič.
     
    39
    Přímý kop se ale totálně vůbec nepovedl. Míč zamířil do nejbližších hráčů a Kluž málem přešla do protiútoku.
     
    40
    Tak a vypadá to na zlomový okamžik hry! Po rohovém kopu se míč ještě ani k nikomu nedostal, když Lucas Leiva fauloval svého soupeře přímo ve vápně a bude se pískat penalta.
    40. Penaltový zákrok - Lucas Leiva
     
    40
    Žlutou kartu dostává Lucas Leiva (S. S. Lazio).
     
    41
    Kluž právě vstřelila branku!
    Autorem branky z pokutového kopu je CIPRIAN DEAC. Máme srovnáno! Nejjednodušší možnost na gól Kluž využívá s přehledem a Lazio se bude muset opět hodně snažit, chce-li si vedení uzmout nazpět.
    41. Ciprian DEAC - 1:1
     
    43
    Oslavy gólu trošku pozdržely zápas, ale už se zase hraje. Míč si získala Kluž, která už si to opět míří před branku soupeře.
     
    44
    Závěr poločasu už se dohrává v poklidu. Oba týmu chtějí již do šaten za stavu, který je, a jde to znát. Rozhodčí nastavovat nebude.
     
    45
    První poločas skončil.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhém poločase?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    První poločas nám nabídl spoustu zajímavých šancí a fotbalových akcí. Několik hezkých driblinků ale také to hlavní – góly. Lazio bylo aktivnější, nebezpečnější, a kromě několika střel také jako první vsítilo. Vypadalo to, že má zápas jakž takž pod kontrolou, ale potom přišel zkrat Lucase Leivy, do toho momentu velmi dobře hrajícího, který bohužel pro hosty zavinil penaltu. Tu Kluž náležitě využila a skórovala. Do šatny se tak odcházelo za křížového stavu.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    47
    Střídání v týmu CFR Kluž: ze hřiště odchází Lacina Traoré, přichází Billel Omrani.
     
    48
    Caicedo byl faulován těsně před vápnem soupeře ale i přes nespokojenost hostujících fanoušků se přímý kop nezahrává.
     
    49
    Náběh Correi nakonec nebyl úspěšný, protože při sprintu mu jeden ze soupeřů vykopl míč od nohy. Ovšem vykopl ho do autu.
     
    50
    Arslauskis si nyní musel skočit pro míč, ten se ale odrazil asi třikrát od země a ještě letěl pomalu. To se snad ani nepočítá jako zákrok.
     
    51
    Obrovská šance domácích! Omrani, který přišel po poločase místo Traorého, mohl nyní obrátit utkání ve prospěch domácích, když unikal s míčem hostující obraně a svoji střelu poslal centimetry vedle levé tyče!
     
    52
    Nyní se hlavami střeskli hráči obou týmů při hlavičkovém souboji. Za Kluž to byl Djokovič, ten ale pokračuje, zato jeho soupeř se drží za hlavu a v doprovodu lékařů hřiště prozatím opouští.
     
    54
    Milinkovič-Savič nyní ukázal skvělé držení míče, když se ve vápně nehnul z místa, ale 2 obránci Kluže mu nemohli vzít míč, se kterým dribloval ve stoje.
     
    55
    Nečekaná střela Deaca byla nakonec docela ohroženém branky, když se zprvu vznesla nahoru, ale následně zase snesla a snad možná i "lízla" břevno.
     
    56
    Zápas se hodně vyrovnal a vše je nyní méně jasné, vše je otevřené. Vypadá to ještě na zajímavý poločas.
     
    57
    Caceido byl nepěkně faulován, ale rozhodčí nakonec pro kartu nesáhl, i když to zprvu vypadalo, že se žlutit bude.
     
    59
    Vyhrocená situace! Milinkovič-Savič byl shozen k zemi. Zvedl se a vypadalo to, že se si to hráči mezi sebou vyříkali. Jen co se soupeř ale otočil, M-Savič do něj strčil zezadu pořádnou silou. To bylo opravdu nesportovní gesto.
     
    60
    Deac byl nadvakrát faulován od svých protihráčů, ale i tak udržel míč. Rozhodčí ale odpískal, Kluž bude rozehrávat.
     
    61
    Další šarvátka mezi hráči. Teď už se postrkovalo asi 7 hráčů, ale rozhodčí to naštěstí uklidnil.
     
    63
    Krásnou Jonyho střelu teď likviduje brankář Arslauskis. Střela byla z dálky opravdu krásná a zákrok snad ještě hezčí!
    63. Šance Jonyho
     
    64
    Okamžitá odpověď i na druhé straně, kde se po zmatcích ve vápně nakonec musel vyznamenat i Strakoša.
     
    65
    Jony zahrál rukou, jenže rozhodčí neodpískal, a tím pádem kombinace Lazia pokračuje. Fanoušci jim to ale pořádně znepříjemňují.
     
    66
    Zápas se opravdu vyostřil, nabírá nové obrátky. Vše je hrozně vyhecované, hráči si nic nedarují a nic si neodpouští. Vznikají strkanice a tvrdé fauly, něco, co jsme v prvním poločase snad neviděli.
     
    67
    Vavro nyní uklidnil situaci, když si odražený míč zpracoval, poodběhl zpět a přihrál Strakošovi. Ten si počkal a až poté vykopával.
     
    68
    Omrani hrál rukou a to už sudí zaznamenal. Rozehrávalo tak Lazio, které o míč ale zase rychle přišlo.
     
    69
    Střídání v týmu S. S. Lazio: ze hřiště odchází Valon Beriša, přichází Danilo Cataldi.
     
    70
    Žlutou kartu dostává Danilo Cataldi (S. S. Lazio).
     
    71
    Z velmi hezké pozice na centr nyní domácí zahrávali přímý kop. Míč zamířil k puntíku do vápna do chumlu hráčů, odkud byl ale vyhlavičkován směr branka soupeře.
     
    72
    Deac byl v ofsajdovém postavení, když zahrával míč, tudíž hlavní arbitr logicky odpískal a zápas se přerušuje.
     
    73
    Correa dribloval, utíkal, dribloval a dribloval, až ve vápně nakonec při akci fauloval soupeře a rozhodčí velkou šanci přerušil.
     
    75
    Kluž právě vstřelila branku!
    Autorem branky je BILLEL OMRANI. Střídající "hroťák" se nakonec opravdu prosazuje. Nejprve domácí po hrubce hostů v obrovské šanci trefili břevno, jenže míč se odrazil do hry a našel ho právě Omrani, který přehlavičkoval blízko postaveného Strakošu a dobře umístěnou hlavičkou otáčí stav zápasu.
    75. Billel OMRANI - 2:1
     
    77
    Fanoušci stále šílí a to už se rozehrálo. Kluž je nyní na koni. Lazio dost psychicky sražené.
     
    79
    Střídání v týmu S. S. Lazio: ze hřiště odchází Jony, přichází Senad Lulić.
     
    80
    Střídání v týmu S. S. Lazio: ze hřiště odchází Bastos, přichází Bobby Adekanye.
     
    81
    Série hlaviček domácích, kteří jich zahráli asi pět, končí pouze v autu. Vhazovat ale na základě rozhodnutí sudích nebude Lazio, ale Kluž.
     
    82
    Vypadalo to na další ohrožení branky římského týmu, ale nakonec obránci S. S. Lazia napadali velmi dobře a míč vykopli.
     
    83
    Žlutou kartu dostává Sergej Milinković-Savić (S. S. Lazio).
     
    84
    Střídání v týmu CFR Kluž: ze hřiště odchází Adrian Păun, přichází Emmanuel Culio.
     
    85
    Paun už je 30 sekund pryč ze hřiště, ale domácí fanoušci stále skandují PAUN-PAUN-PAUN. Není se čemu divit, je to jeden z nejlepších hráčů domácích v dnešním zápasu.
     
    86
    Žlutou kartu dostává Giedrius Arlauskis (CFR Kluž).
     
    87
    Domácí hráči nyní přehrávají Lazio a fanoušci je mohutně podporují. Lazio se poslední dvě nebo tři minuty vůbec nedostává přes půlku.
     
    88
    Další velmi nebezpečná akce, kterou vymysleli domácí. Centr přímo do vápna skončil perfektní hlavičkou těsně vedle branky.
     
    89
    Střídání v týmu CFR Kluž: ze hřiště odchází Ciprian Deac, přichází Catalin Golofca.
     
    90
    Lazio ještě zahrozilo! Dobře se ale opět vytáhl brankář Arlauskis, který míč konečky prstů podržel a odhodil mimo po střele Cataldiho.
    90. Zákrok - Arlauskis
     
    90+1
    Čtvrtý sudí ukázal čtyřku na světelné tabuli a tím pádem se nastavují ještě čtyři minuty nad standardní hrací dobu.
     
    90+2
    Žlutou kartu dostává Mike Cestor (CFR Kluž).
     
    90+3
    Kluž opět hezky zničila akci Lazia, odběhla až k vápnu a tam zahrála na aut, aby pozdržela čas. Od krásného vítězství je tento tým opravdu blízko.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    Držení míče: 35 % : 65 %.
    Střely na branku: 3:5. Střely mimo: 5:7. Rohy: 2:3. Ofsajdy: 3:1. Fauly: 20:17.
     
    Nakonec Kluž vyhrává tento zápas! Po obratu ze 70. minuty byla Kluž lepší a vůbec už Lazio nepouštěla do velkých šancí. Naopak domácí si šance tvořili a mohlo to skočit větším rozdílem! Největší šanci mělo Lazio v devadesáté minutě, ale tu skvěle zlikvidoval Arlauskis. Pro někoho se tak zrodilo překvapení, pro někoho ne, jelikož Lazio už je tragické poněkud delší dobu. Děkuji za sledování přenosu a těším se na příště. Jiří Polášek. (20:52:29)

    Jiří Polášek

    Branky: 41. Deac (pen.), 75. Omrani – 25. Bastos

    Karty:   86. Arlauskis (KLZ), 90+2. Cestor (KLZ) – 40. Lucas Leiva (LAZ), 70. Cataldi (LAZ), 83. S. Milinković-Savić (LAZ)


    Držení míče: 35 % : 65 %.
    Střely na branku: 3:5. Střely mimo: 5:7. Rohy: 2:3. Ofsajdy: 3:1. Fauly: 20:17.
    CFR Kluž: Arlauskis – Peteleu, Burcă, Boli, Cestor, Camora (C) – Bordeianu, Djoković, Păun (84. Culio) – L. Traoré (47. Omrani), Deac (89. Golofca).
    Náhradníci: J. Fernández – M. Sušić, Pașcanu, L. Aurélio, Culio, Golofca, Omrani.

    S. S. Lazio: Strakoša – Vavro, Acerbi, Bastos (80. Adekanye) – Lazzari, S. Milinković-Savić (C), Lucas Leiva, Valon Beriša (69. Cataldi), Jony (79. Lulić) – Correa, F. Caicedo.
    Náhradníci: Proto – Patric, Luiz Felipe, Lulić, Parolo, Cataldi, Adekanye.
    bahis siteleri