Pittsburgh – Buffalo 2:3 (1:2 po s.n.) | Dallas – Colorado 4:3 (po s.n.) | NY Islanders – NY Rangers 4:2 (kon.)
Tampa – Florida 0:1 (0:1 po s.n.) | Toronto – Detroit 5:0 (kon.) | Montreal – Ottawa 4:3 (po pr.)
Calgary – Edmonton 3:2 (kon.) | Anaheim – Arizona 2:1 (kon.) | Carolina – Washington 3:4 (kon.)
Eisbären – Chicago 1:3 (kon.) | Minnesota – Winnipeg 4:5 (po pr.) | Columbus – St. Louis 0:0 (zruš.)
konec
Carolina Hurricanes
3:4 (1:2, 0:1, 2:1)
Washington Capitals
Neděle 29.09.2019, 19:40 • PNC Arena, Raleigh • Příprava NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 19:30.
     
    Všem hokejovým fanouškům přeju krásný nedělní večer! Příprava před novou sezónou americké NHL vrcholí a já vás vítám u zápasu mezi Carolinou Hurricanes a Washingtonem Capitals.
     
    Carolina Hurricanes

    Hurikáni z Caroliny určitě budou chtít navázat na povedenou loňskou sezónu, v níž překvapivě došli až do semifinále, kde jasně podlehli Bostonu, nepřipsali si proti němu jedinou výhru. Připsali si ale skalp obhájce, Washington v osmifinále udolali v sedmizápasovém dramatu. Příprava na nový ročník se nedá hodnotit jako povedená, neboť má Carolina negativní bilanci dvou výher a tří porážek. V kádru Hurikánů se nadále drží dvojice českých hráčů, kromě stálice Petra Mrázka srdnatě bojuje o místo v týmu i mladík Martin Nečas.
     
    Washington Capitals

    Jak jsem již zmiňoval, tak Washington se v loňském ročníku loučil už v osmifinále právě na úkor Caroliny. Letos mají svěřenci kouče Reirdena zcela jistě opět cíle nejvyšší, loňská sezóna na tom vůbec nic nezmění. Do přípravy vstoupil Washington pravou nohou. První čtyři zápasy vyhrál, padl až v tom pátém proti vítězi Stanley Cupu ze St. Louis. I zde máme české zastoupení v podobě Radka Gudase a Jakuba Vrány. Gólman Vítek Vaněček se v kádru bohužel neudržel, Michal Kempný je stále na listině zraněných hráčů.
     
    Úvodní sestavy:

    Carolina Hurricanes: Mrázek (Reimer) – Bishop, Edmundson, Fleury, Foegele, Aho, Gauthier, Gibbons, Hamilton, Haula, Martinook, McGinn, McKeown, Niederreiter, Pesce, Slavin, Svečnikov, Teravainen, Wallmark

    Washington Capitals: Holtby (Samsonov) – Backstrom, Boyd, Carlson, Fehervary, Gersich, Gudas, Hathaway, Jensen, Kuzněcov, Lepsic, Orlov, Oshie, Pánik, Sgarbossa, Siegenthaler, Stephenson, Vrána, WIlson

    Rozhodčí: L'Ecuyer, Peel – Barton, Mach.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:11
    Už po jedenácti vteřinách utkání musel Petr mrázek předvést zákrok, s nahozením Kuzněcova si poradil bez problémů.
     
    00:21
    Julien Gautrhier se dostal do soubojo jeden na jednoho. Beka dokázal přebruslit, následně mu však nezbyly síly na zekončení. SNadný zásah i pro Holtbyho.
     
    01:17
    Domácí mužstvo opět zahrozilo. Nahození Slavina totiž gólman nedokázal zachytit do lapačky, dorážející Niederreiter těsně minul.
     
    01:43
    Vzápětí ovšem domácí zahráli dvě zakázaná uvolnění v krátkém časovém sledu, druhá lajna Canes je na ledě už hodně dlouho.
     
    02:12
    Teuvo Teravainen našel zadovkou krajana Sebastiana Aha, jehož zakončeí na vzdálenější tyč netrefilo cílové zařízení. Se střelou neuspěl ani třetí do party, Rus Svečnikov.
     
    02:31
    Sebastian Aho je bezpochyby obrovsky rychlým hokejistou, velkou ztrátu na Carlsona ale smazat nedokázal, je z toho další icing.
     
    03:06
    Dmitrij Orlov si počkal, až se před Mrázkem seskupí co největší skupina hráčů a posléze nahodil českého gólmana. Puk ale k českému strážci svatyně neprošel.
     
    03:14
    Clark Bishop se odhodlal k zajímavé střele ze zápěstí přes obránce. Lewis Holtby tak tak udržel touš ve výstroji.
     
    03:43
    Carolina právě vstřelila branku!
    Domácí se ujímají vedení už ve čtvrté minutě! Na levou stranu dostal kotouč SEBASTIAN AHO, jenž se nerozmýšlel a vypálil mezi Holtbyho betony. Kanadský gólman je k sobě srazil pozdě. Asistence: Andrej Svečnikov.
    03:43 Sebastian AHO - 1:0
     
    04:11
    Po nahození domácího beka se v brankovišti hostujícího brankáře strhla obrovská bitva o puk, jež přešla v potyčku. Rozhodčí ale obě horské hlavy zklidnil včas, k bitce nedošlo.
     
    04:38
    Na branku osupeře nahazoval Carlson, avšak Mrázkovi nikdo ve výhledu neclonil, tudíž si připsal velmi snadný zákrok lapačkou.
     
    05:12
    Radko Gudas hledal přihrávkou u pravého mantinelu Jakuba Vránu, toho měl však skvěle pokrytého Jaccob Slavin.
     
    05:45
    Canes jsou v úvodu jednoznačně aktivnějším týmem. Na bránu nahazoval Bishop, Edmundson pobídku na teč nedokázal využít tak, jak by si představoval.
     
    06:12
    Haydn Fleury to vzal na sebe, sám se z vlastního pásme dostal až do útočné třetiny, načež zápěstím o pořádný kus přestřelil.
     
    06:48
    Do pásma se pokusili probojovat i Caps, avšak nepovedené nahození Gudase zastavil Slavin ještě u červené čáry.
     
    07:31
    Nino Niderreiter ukázal, že i do defenzivy umí zahrát. Krásně vypíchl touš po pravé straně ujíždějícímu T.J. Oshiemu a rozjel brejk na druhou stranu.
     
    07:59
    Washington právě vstřelil branku!
    Je vyrovnáno! Chandler Stephenson se neunáhlil a místo rány ještě nabídl kotouč T. J. OSHIEMU, který pouze nastavil hokejku a poslal puk do odkryté brány. Asistence: Chandler Stephenson a Radko Gudas.
    07:59 T. J. Oshie - 1:1
     
    08:30
    Začínáme tedy prakticky od nuly. Domácí jsou sice aktivnějším celkem, avšak stačila drobná nepozornost a o svůj náskok přišli.
     
    08:49
    A Washongton je rázem pochopitelně při chuti. Kuzněcov ještě příklepem minul, střela Pánika už ale vyprášila levý Mrázkův beton.
     
    09:30
    První vyloučení přichází na straně Canes. Za katr usedá Joel Edmundson, jenž se provinil podrážením.
     
    09:45
    Caps nedokázaly udržet pásmo. Oshie totiž nezvádl buly v pravém kruhu, přes všechny čáry následně vyhodil Slavin.
     
    10:26
    Sami se hosté připravili o útočnou třetinu, nahrávka Dmitrije Orlova jela po modré čáře a nakonec vyjela ven.
     
    10:48
    Při vlastním oslabení se domácí dokonce dostali do přečíslení, jenže nahrávka Slavina na najíždějícího Aha neprošla přes Orlova.
     
    11:02
    Washington právě vstřelil branku!
    Máme tu obrat ve skóre! Kuzněcov si potáhl puk a nechal s sebou vyvézt i Mrázka. Poté nezišně našel před brankou JAKUBA VRÁNU, jemuž stačilo trefit prázdnou svatyni, což se mu podařilo. Jevgenij Kuzněcov a Michael Sgarbossa.
    11:02 Jakub VRÁNA - 1:2
     
    12:14
    Po buly ve středním pásmu Slavin přejel modrou čáru a nahodil do za branku, tam byl ovšem nejrychleji Radko Gudas.
     
    12:29
    Z velkého, téměř z nulového úhlu vyzkoušel pozornost gólmana Teuvo Teravainen. Lewis Holtby zůstal si kotouč pohlídal, schoval ho v lapačce.
     
    13:06
    Rána z otočky v podání Bishopa se zastavila v chumlu bránících hráčů, dorážející Gauthier si vylámal zuby na strážci svatyně.
     
    13:42
    Jordan Martinook zabojoval a nakoenc byl v pásmu rychleji, než na druh straně jedoucí Aho, o ofsajd se tudíž nejednalo. Forvard Caroliny však nepřesně nahrál právě finskému spoluhráči.
     
    14:04
    Warren Foegele se z těžké pozice ještě snažil nahrát do brankoviště volnému Hamiltonovi, cestu kotouče ale pozměnil drobnou tečí Jensen.
     
    14:49
    Trma vrma před brankou českého brankáře, ten zatím odolává. Poradil si s ránou Boyda i následným zakončením Leipsica.
     
    15:17
    Chytře nahodil John Carlson za branku soupeře, všiml si totiž, že nejblíže kotouči má Richard Pánik. Jeho obtočení kolem brány skončilo neúspěchem.
     
    15:46
    Andrej Svečnikov zbytečně oslabuje svůj tým, když v útočném pásmu nedovoleně narazil na mantinel Hathawaye.
     
    16:01
    Úvod početní převahy nezačal pro Washington ideálně, po buly vyhodil do bezpečí Dougie Hamilton.
     
    16:42
    Nahození Johna Carlsona po mantinelu zachytil před Vránou Jaccob Slavin, následoval další odpálení touše daleko od vlastní svatyně.
     
    17:26
    Lucas Wallmark byl faulován při samostatném úniku. Rozhodčí ale nenařídil trestné střílení, vylučuje Jakuba Vránu na dvě minuty za sekání.
     
    17:49
    Poprvé v denšním utkání můžeme sledovat hru ve čtyřech na obou stranách. V útočné třetině momentálně kombinuje Carolina.
     
    18:22
    To jí však příliš dlouho nevydrželo. Aho nabil na modrou Slavinovi, jehož dělovka se odrazila od mantinelu až do středního pásma.
     
    18:47
    Mrázek si za svou brankou počínal velmi zkušeně, když pohybem zmátl presujícího Kuzněcova, aby poté přihrál McGinnovi.
     
    19:00
    Probíhá poslední minuta první třetina.
     
    19:46
    Martin Fehervary se vydal podpořit ofenzivu a nebylo to vůbec marné. Ve finále akce se dostal i ke střele, s níž si poradil Mrázek za pomoci vyrážečky.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    První třetina nabídla hned tři branky, Washington vede 2:1. Do vedení se ale dostali domácí, když se prosadil střelou mezi betony gólmana Sebastian Aho. Vyrovnání přišlo na sklonku osmé minuty, parádní pobídku Stephensona na jedničku využil T. J. Oshie. Obrat dokonal v přesilové hře český hráč Jakub Vrána, jenž také těžil z výborné přihrávky, kterou mu adresoval Kuzněcov.
     
    Další třetina začne přibližně v 20:38.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:05
    Úvodní buly ovládli hokejisté Carloiny. Ti se tedy mohou hnát do útoku, na sebe to beru Sebastian Aho.
     
    20:47
    Mladý Fin vjel s kotoučem do útočné třetiny, jenže vzápetí nedokázal přesně nahrát Teravainenovi, přihrávce zkřížila cestu hůl Carlsona.
     
    21:14
    Od levého mantinelu nahodil ba gólmana Dougie Hamilton. Nikdo nedokázal jeho pokus tečovat, Holtby měl snadnou práci.
     
    21:48
    Na druhé straně musel být v pohotovosti i Petr Mrázek, jenž zasáhl pravým betonem proti přízemnímu pokusu Kuzněcova.
     
    22:18
    Hraje se ze strany na stranu, akce střídá akci. Ze středního pásma vypálil pořádnou dělovku Jaccob Slavin, prostor mezi třemi tyčemi minul.
     
    22:48
    Skvělý Lewis Holtby! Ten dokázal vyrazit ránu Aha a následně i vleže dokázal spolu s obráncem pokrýt zakončení Teravainena!
     
    23:14
    kanadský gólman se v úvodu druhé dvacetiminutovky rozhodně nenudí, tentokráte si poradil s tvrdou střelou Fleuryho.
     
    23:47
    Za svatyní Holtbyho se nepohodl Carlson s Gauthierem. Mezi těmito hokejisty došlo k menší potyčce, ke rvačce však nedošlo.
     
    24:13
    Nyní si pro změnu užívají pobyt v útočné třetině hosté, za brankou drží touš Michael Sgarbossa.
     
    24:46
    Držet pásmo je pěkná věc, jenže bez střel Caps gólu nedosáhnou. To si uvědomil až Radko Gudas, jenž příklepem od modré minul pravou tyč.
     
    25:28
    Bude se hrát ve čtyřech. Teravainen nejprve nedovoleně atakoval Hatahawaye, což se nelíbilo McGinnovi. Ten usedá za katr za hrubost.
     
    25:47
    Více prostoru na ledě evidentně více svědčí hostům, kteří jsou usazeni v útočné třetině a pokusí se najít mezírku v Mrázkově postoji.
     
    26:48
    Washington bude hrát téměř minutovou přesilovku čtyř proti čtyřem, v případě nevyužití bude následovat klasická početní převaha. Sekáním se provinil Dougie Hamilton.
     
    26:58
    Buly ovládl T. J. Oshie, John Carlson okamžitě vypálil. Mrázek reagoval na poslední chvíli, kotouč schoval v lapačce.
     
    27:24
    Washington právě vstřelil branku!
    Přesilová hra je využita! Skvělou nahrávku dostal od Backstroma T. J. OSHIE, jenž ránou z první z levého kruhu posílá Caps do dvoubrankového vedení.
    27:24 T. J. Oshie - 1:3
     
    28:16
    Tak to je velmi nepříjemná situace pro domácí celek. Joel Edmundson totiž zasáhl soupeře vysokou holí, Canes se budou muset půl minuty bránit ve třech.
     
    28:48
    Domácí se oslabením o dva hráče vypořádali na jedničku. Hodně k tomu přispěl i Carlson, jemuž ujel puk z čepele hole. Hamilton už je na ledě.
     
    29:18
    navátivší se obránce Hamilton se okamžitě zapojil do bránění oslabení a svou roli zvládl dobře, když o kotouč obral Kuzněcova osvobodil domácí z tlaku.
     
    29:47
    Andrej Svečnikov se dnes podruhé vydal v početní nevýhodě na zteč. V souboji jeden na jednoho si ovšem na Jensena nepřišel.
     
    30:16
    I klasická přesilová hra již je minulostí. Sebastian Aho je na ledě Carolina se může hnát za snížením.
     
    30:48
    Což se jí ale vůebc nedaří, v posledních minutách je jasně lepším týmem hostující Washington.
     
    31:33
    Sledovali jsme bitku mezi Rolandem McKeownem a Garnetem Hathawayem! Vítězně vyšel z tohoto klání k nelibosti většiny fanoušků hostující hráč, jenž jako první položil soka na zem.
    31:33 Bitka mezi McKeownem a Hathawayem
     
    31:33
    Vyloučení v týmu Carolina Hurricanes (Roland McKeown – 5 min., bitka).
    Vyloučení v týmu Washington Capitals (Garnet Hathaway – 5 min., bitka).
     
    32:03
    Jakub Vrána se chytil v ofsajdové pasti, s pukem byl v útočné třetině o malinko později než T. J. Oshie.
     
    32:35
    Brian Gibbons se odvážně vrhl do trojice protihráčů, podle očekávání ale o kotouč přišel. Přesto se dá ocenit alespoň snaha domácího forvarda.
     
    33:06
    Aho – Svečnikov – Aho. Pěkná výměna puku, jenže finský útočník se vlastní vinou zahnal do pravého rohu, odkud již nenašel cestu zpět.
     
    33:35
    Richard Pánik dokázal udržet kotouč proti dvěma dotírajícím obráncům, puk po mantinelu přihrál Gersichovi. Jeho snaha o obtočení svatyně se nesetkala s úspěchem.
     
    34:26
    Nick Jensen poslal těžkou nahrávku Stephensovi, který se zamotal s černou gumou na modré čáře, čehož okamžitě využil Jaccob Slavin.
     
    34:49
    Hra se v posledních minutách vyrovnala, Canes však potřebují vstřeli dvě branky, zatímco protivník může být s dosavadním průběhem utkání spokojený.
     
    35:12
    Velmi jednoduchá práce pro Petra Mrázka, jenž zachytil v lapačce slabé nahození Orlova odpravého mantinelu.
     
    35:29
    T. J. Oshie ztratil puk proti Hamiltonovi. Američan se s tím nedokázal vyrovnat, ujíždějícího beka hákoval a už usedá na trestnou lavici.
     
    36:17
    Domácí hokejisté se nedokázali udržet v útočném pásmu, do bezpečí vyhodil Gudas. Canes se posléze nedokázali dostat do útočné třetiny ani na podruhé, se svým nájezdem neuspěl Gauthier.
     
    36:49
    Až teď to vyšlo. Do pásma zavezl kotouč Slavin, který také byl na konci celé akce, když příklepem pálil do levého betonu Holtbyho.
     
    37:28
    O další střelecký pokus Caroliny se postaral Warren Foegele, jehož rána zápěstím skončila vysoko nad.
     
    37:35
    T. J. Oshie je zpět na ledě a hned se zapojil do brejkové situace, nahrávka od Jensena na něj však neprošla.
     
    38:25
    Poté, co se síly srovnaly, tak opět začali být aktivnějším týmem Capitals. Ti se tentokráte k zakončení nedostali, Hathawaye obral Martinook.
     
    38:43
    Tom Wilson byl v souboji proti Foegelemu až moc důrazný. Následně došlo k potyčce mezi oběma hráči, načež rozhodčí Wilsona poslali do kabin, neboť druhá třetina skončí za malý moment.
     
    39:00
    Probíhá poslední minuta druhé třetiny.
     
    39:24
    Ani tahle přesilovka se domácím vůbec nedaří. Rána Slavina netrefila cílové zařízení, posléze s velkým klidem vyhodil středem kluziště Radko Gudas.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Druhé dějství bylo gólové chudší než první část, padla pouze jedna branka. Postarali se o ni hosté v přesilové hře, svůj druhý zásah v utkání zaznamenal Američan T. J. Oshie. Washington byl ve druhé třetině jednoznačně lepším týmem, vedení je naprosto zasloužené.
     
    Další třetina začne přibližně v 21:34.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:35
    Dougie Hamilton dostal hodně prostru ke střele, místo toho ale tento bek pouze nahodil vedle levé tyčky.
     
    40:58
    Andrej Svečnikov zmátl svým pohybem soupeře, v cestě už má stál pouze gólman. Ránou zápěstím ovšem nedokázal trefit cílové zařízení.
     
    41:28
    Carolina právě vstřelila branku!
    Je zaděálno na drama! NINO NIEDERREITER dostal dostatek prostoru na zamíření, zápěstím poté neomylně trefil pravý horní růžek, Holtby neměl šanci reagovat.
    41:28 Nino NIEDERREITER - 2:3
     
    42:27
    Rychle mohli hosté odskočit zpátky do dvoubrankového vedení, tečované nahození Orlova Mrázek vykopl na poslední chvíli.
     
    42:58
    Na druhé straně se do šance přiřítil Haydn Fleury, v krkolomné pozici už ale nedokázal zakončit podle představ.
     
    43:31
    Carolina je pochopitelně v laufu, gól jí vlil novou krev do žil. Mužstvu se navíc dostává hlasité podpory z hlediště.
     
    43:48
    Petr Mrázek reagoval na vyhození za jeho svatyni včas. Kotouč dojel a po mantinelu výborně rozehrál na Slavina.
     
    44:11
    Caps se nechali chytit v ofsajdu. Brendan Leipsic byl za modrou čárou dříve než s pukem jedoucí Richard Pánik.
     
    44:28
    Teuvo Teravainen mohl s šancí naložit lépe, což si sám uvědomuje. Slabou ránu pokryl Holtby, Fin následně smutně vzhlédl ke stropu halu.
     
    44:57
    Washington právě vstřelil branku!
    Zápas má dva dvougólové střelce! Spoluhráče Oshieho doplnil JAKUB VRÁNA, který mezi kruhy schoval střelu za obráncem, krajan Mrázek vůebc nereagoval na pokus směřující k jeho pravé tyčce. Asistence: Chandler Stephenson.
    44:57 Jakub VRÁNA - 2:4
     
    45:30
    Carolina tedy znovu musí dohánět ztrátu dvou branek. Bude to těžké, avšak do konce základní hrací doby ještě zbývá dostatek času.
     
    46:22
    Brian Gibbons marně bojoval za svatyní soupeře o černou gumu, na Johna Carlsona si nepřišel.
     
    46:58
    Washington se více zatáhl do defenzivy, vedení je pro něj nejspíše dostatečné. Canes mají obrovský problém probojovat se do útočné třetiny.
     
    47:16
    Teď se jim to ovšem podařilo. Aho nabil na modrou Hamiltonovi, jenže tomu v klíčovou chvíli přeskočila touš přes hokejku.
     
    47:54
    Jakub Vrána má na kontě dva zásahy a určitě pomýší i na hattrick. Nyní těsně nedosáhl na dlouhou přihrávku Orlova.
     
    48:21
    Brendan Leipsic si chtěl potáhnout kotouč na střed, jenže za tělem zapomněl to nejpodstatnější, tedy puk. Toho hned využil obránce Pesce.
     
    48:34
    Zbytečné vyloučení na straně hostů, v útočném pásmu nedovoleně poslal Niederreitera na mantinel Richard Pánik.
     
    49:13
    Domácí hokejisté se drží v pásmu, avšak střely nepřicházejí, je velmi těžké se prosadit přes dobře pozičně bránící defenzivu Caps.
     
    49:42
    Carolina právě vstřelila branku!
    Avšak podařilo se! Kotouč se od nohy jednoho z obránců šťastně odrazil k SEBASTIANU AHOVI, jenž ze vzduchu propálil Holtbyho! Asistence: Andrej Svečnikov a Erik Haula.
    49:42 Sebastian AHO - 3:4
     
    50:45
    Julien Gauthier se snažil obtočit branku soupeř a zasunout kotouč k bližší tyči, to se mu ovšem nepodařilo.
     
    50:59
    Velmi chytře to zahrál John Carlson, z vlastního obranného pásma vyhodil na Mrázka, tudíž nemůže být řeč o zakázaném uvolnění.
     
    51:30
    Washington opět více vysunul hru, spoléhat na jednobrankový náskok by se hostům totiž nemuselo vyplatit.
     
    51:46
    Z velkého úhlu chtěl Holtbyho překvapit Pesce, to by ale tento obránce nejprve musel trefit bránu.
     
    52:12
    Další postupný útok rozehrají Canes od vlastní svatyně. Za Mrázkem je v držení kotouče Jaccob Slavin.
     
    52:25
    Americký bek rozehrál po pravé straně na Aha, jenž se sice probil do útočné třetiny vzápětí ho však o touš připravil Gudas.
     
    53:29
    Hosté se snaží převzít iniciativu hry a celkem se jim to i daří. Stephensonovou nabídku mezi kruhy usměrnil Leipsic vedle.
     
    53:48
    Útok Caps tentokráte skončil už v jeho zárodku, velmi nepovedenou nahrávku Jensena vystihl u modré čáry Martinook.
     
    54:23
    Petr Mrázek byl v pozoru proti nepříjemné střele Vrány z pravého kruhu, touš vykopl pravým betonem.
     
    54:45
    V posledních okamžicích se prakticky nepřerušuje, akce střídá akci, hraje se ve zběsilém tempu. Český fantim si věděl rady i se zakončením Siegenthalera.
     
    55:01
    Rozběhla se závěrečná pětiminutovka základní hrací doby. Carolina ztrácí jediný gól, přes dobře organizovanou obranu soupeře to ale bude mít velmi složité.
     
    55:46
    Dougie Hamilton dosáhl nahozením od levého mantinelu přesnětoho, čeho potřeboval. Holtby lapil kotouč do lapačky, načež nestihl rozehrát.
     
    56:09
    Jenže Sebastian Aho v buly neuspěl, k červné čáře vyvezl touš Chandler Stephenson. Poté nahodil puk za klec Mrázka a šel střídat.
     
    56:46
    Finský forvard byl i u následující akce, bekhendovým posunutím se dostal ze střelecké pozice, nahrávkou Teravainena nenašel.
     
    57:25
    Výbornou nahrávku za obranu obdržel Michael Sgarbossa, avšak kvůli obtěžování beka Pesceho vůbec nedokázal zakončit.
     
    57:45
    Velká šance pro domácí, na trestnou lavici usedá za hrubost Tom Wilson. Dočkáme se srovnání stavu?
     
    58:14
    Carolina se usadila v pásmu, na konci celé akce byla nepřesné střela Teuva Teravainena, jež proletěla nad horní tyčí.
     
    58:45
    Dalo se to očekávat. Kouč Brindamour odvolal z brány Petra Mrázka, domácí hokejisté hrají v šesti!
     
    59:28
    Už jen poslední půl minutu mají Canes na srovnání skóre. Orlov přes celé hřiště mířil do prázdné brány, jenže minul, je z toho pouze zakázané uvolnění.
     
    59:49
    Vysoké nahození Hamiltona nedokázal tečovat ani jeden z trojice hokejistů stojících před bránou. Puk skončil v připravené lapačce Holtbyho.
     
    Konec zápasu.
     
    Máme za sebou přípravné utkání před rychle se blížícím startem zámořské NHL, v němž Carolina na domácím ledě podlehla Washingtonu 3:4. Do vedení se dostali Canes zásluhou Sebastiana Aha, avšak v deváté minutě dokázal na tuto trefu odpovědět T. J. Oshie. Obrat dokonal ještě v první třetině český reprezentant Jakub Vrána. Caps odskočili do dvoubrankového vedení ve 28. minutě, to se podruhé prosadil T. J. Oshie. Další zásahy přišly až ve třetí třetině. Nejprve na rozdíl jediného gólu snížil Nino Niederreiter, ovšem Washingtonu vrátil dvougólové vedení opět Jakub Vrána. Poslední slovo měli domácí, trefil se Sebastian Aho, jenž si rovněž připsal svůj druhý zásah. Na víc už se ale domácí Carolina nezmohla a ve svém posledním přípravném zápase tak prohrála. I pro Capitals bylo toto utkání před novou sezónou tím závěrečným.
     
    Tři hvězdy zápasu:

    1. Jakub Vrána (WSH) 2+0
    2. Sebastian Aho (CAR) 2+0
    3. Andrej Svečnikov (CAR) 0+2
     
    Československá stopa v utkání

    Petr Mrázek (CAR) 19 zákroků, úspěšnost 82,6%
    Radko Gudas (WSH) 0+1, 1 střela, čas na ledě 19:30
    Jakub Vrána (WSH) 2+0, 3 střely, čas na ledě 15:30
    Martin Fehervary (WSH) 1+0, 2 střely, čas na ledě 18:19
    Richard Pánik (WSH) 1+0, 2 střely, čas na ledě 11:44
     
    To je ode mě pro dnešek vše. Děkuji za pozornost a u dalších přenosů se budu těšit zase někdy na počtenou. (23:08:24)

    Milan Huppert

    Branky a nahrávky: 4. Aho (Svečnikov), 42. Niederreiter, 50. Aho (Svečnikov, Haula) – 8. Oshie (Stephenson, Gudas), 12. Vrána (Kuzněcov, Sgarbossa), 28. Oshie (Backstrom, Carlson), 45. Vrána (Stephenson)


    Carolina Hurricanes: Mrázek (Reimer) – Bishop, Edmundson, Fleury, Foegele, Aho, Gauthier, Gibbons, Hamilton, Haula, Martinook, McGinn, McKeown, Niederreiter, Pesce, Slavin, Svečnikov, Teravainen, Wallmark
    Washington Capitals: Holtby (Samsonov) – Backstrom, Boyd, Carlson, Fehervary, Gersich, Gudas, Hathaway, Jensen, Kuzněcov, Lepsic, Orlov, Oshie, Pánik, Sgarbossa, Siegenthaler, Stephenson, Vrána, WIlson

    Rozhodčí: L'Ecuyer, Peel – Barton, Mach

    Diváci: 18 680
    bahis siteleri