Montreal – Toronto 5:2 (kon.) | Tampa – Nashville 2:3 (po pr.) | Philadelphia – Columbus 7:4 (kon.)
Boston – St. Louis 3:0 (kon.) | Dallas – Pittsburgh 0:3 (kon.) | Minnesota – Los Angeles 5:1 (kon.)
Colorado – Anaheim 2:5 (kon.) | Winnipeg – Calgary 2:1 (po pr.) | Edmonton – Florida 2:6 (kon.)
Detroit – St. Louis 4:5 (po pr.)
konec
Edmonton Oilers
2:6 (0:0, 0:3, 2:3)
Florida Panthers
Neděle 27.10.2019, 21:10 • Rogers Place, Edmonton • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Dnešní utkání sledovalo 17 278 diváků. (23:42:24)
     
    Československá stopa v utkání:
    Tomáš Jurčo (SVK, EDM) 0+0, 1 střela, čas na ledě 11:18
     
    Tři hvězdy utkání:
    1. MacKenzie Weegar (FLA) 0+2
    2. Leon Draisaitl (EDM) 1+1
    3. Aleksander Barkov (FLA) 0+1
     
    Edmonton je poprvé v letošní sezoně poražen na domácím ledě a byla to pro něj hodně hořká porážka. O výsledku rozhodla primárně druhá třetina, respektive její první tři minuty, ve kterých Florida pálila třikrát a vytvořila si rozhodující náskok. I přesto, že Olejáři ve třetí třetině bojovali a přesilovkovou trefou Jamese Neala a dorážkou Leona Draisaitla šest minut před koncem snížili na dvě branky, Panteři si výhru vzít nenechali. Nejprve v 59. minutě trefil prázdnou kasu Frank Vatrano, 19 sekund před koncem dokonal zmar Edmontonu Jayce Hawryluk. Konečný výsledek tak zní – 2:6.

    Vážení čtenáři, z mé strany je to dnes vše. Užívejte zítřejší státní svátek a někdy příště se budu těšit z NHL znovu napočtenou!
     
    Konec zápasu.
    59:41 Jayce HAWRYLUK - 2:6
     
    59:41
    Florida právě vstřelila branku!
    Nekoncentrovanost stojí Edmonton další gól a výsledek narostl do poměrně ostudného rozměru. Connolly v útočném pásmu po Boyleho přihrávce přesunul křížem puk na JAYCEHO HAWRYLUKA, který střelou na delší tyč zaznamenal svůj první gól v sezoně – 2:6! Asistence: Brett Connolly, Brian Boyle.
    58:36 Frank VATRANO - 2:5
     
    58:36
    Florida právě vstřelila branku!
    V Rogers Place je definitivně rozhodnuto! FRANK VATRANO se po vybojování kotouče od Malgina a následné přihrávce podél mantinelu jednoduše prosadil do prázdné a pečetí dvoubodový zisk Panterů – 2:5! Asistence: Denis Malgin, Mark Pysyk.
     
    58:10
    Draisaitl nahrál místo očekávané střely pod obránce na Neala, ten ale u bližší tyče kotouč přes pozorného Bobrovského neprocpal.
     
    57:40
    Edmonton jde do rizika a zkouší to v šesti hráčích v poli!
     
    57:04
    Poslední tři minuty třetí třetiny a Florida je zahájila únikem 2 na 1, který ale zastavuje hvizd hlavního sudího. Ten totiž rozpoznal nedovolenou hru vysokou holí.
     
    55:54
    Markus Granlund tvrdě nabral Acciariho u střídaček na záda, čistý bodyček si vysloužil potlesk z arény.
     
    55:00
    Vstupujeme do poslední pětiminutovky, která za tohoto stavu slibuje ještě napínavý konec. Oilers od gólu odmítají půjčovat kotouč soupeři a Florida je skutečně pod tlakem.
    53:18 Leon DRAISAITL - 2:4
     
    53:18
    Edmonton právě vstřelil branku!
    Edmonton snižuje na rozdíl dvou branek a závěr zápasu je stále ještě otevřen! Tvrdá střela Beara od modré sice vůbec nemířila mezi tři tyče, ale odrazila se od zadního plexi zpět do předbrankového prostoru. Tam byl připravený LEON DRAISAITL, který zametl kotouč do odkryté branky – 2:4! Sergej Bobrovskij následně ještě rozporoval platnost gólu ohledně možného bránění v brankovišti, rozhodčí ale gól uznali, hostující střídačka ani nebrala coach challenge. Asistence: Ethan Bear, Connor McDavid.
     
    52:39
    Hosté jenom prohodili kotouč do útočného pásma, nemusí nikam spěchat. A když už náhodou zaváhají při rozehrávce jako nyní, Edmonton se vlastní blbostí dostane do ofsajdu, nebo spáchá jiný přestupek.
     
    51:35
    Pysyk vyměnil puk s Vatranem a mladý Američan s číslem 77 vystřelil, Koskinen kryje betonem. Na finální tažení už Edmontonu nezbývají evidentně síly a ani moc času.
     
    50:42
    McDavid byl dvojicí obránců v brejku povalen na zem a z ochozů se začíná snášet pískot, fanoušci by totiž rádi viděli nějaký trest či dokonce trestné střílení. Pokračuje se však dále bez nějaké intervence.

    Tomáš Kalas

    Branky a nahrávky: 44. Neal (Nugent-Hopkins, Draisaitl), 54. Draisaitl (Bear, McDavid) – 21. Ekblad (Barkov, Weegar), 22. B. Boyle (Connolly, Hawryluk), 23. Acciari, 41. Dadonov (Huberdeau, Weegar), 59. Vatrano (Malgin, Pysyk), 60. Hawryluk (Connolly, B. Boyle)


    Edmonton Oilers: M. Smith (23. Koskinen) – Nurse, Bear, Klefbom (A), K. Russell, Manning, Benning – Draisaitl, McDavid (C), Kassian – Chiasson, Nugent-Hopkins (A), Neal – Khaira, Sheahan, P. Russell – Jurčo, M. Granlund, Gagner.
    Florida Panthers: Bobrovskij (Montembeault) – Weegar, Ekblad, Pysyk, Strålman, Yandle (A), Brown – Huberdeau (A), Barkov (C), Dadonov – Hoffman, B. Boyle, Connolly – Vatrano, Malgin, Hawryluk – Hunt, Acciari, Sceviour.

    Rozhodčí: Schlenker, StLaurent – Mills (všichni CAN), Mach (USA)

    Diváci: 17 278
    thejrc.org