Česko – Rusko 4:3 (kon.) | Švýcarsko – Kazachstán 5:3 (kon.) | Švédsko – Finsko 3:2 (po pr.)
Kanada – USA 6:4 (kon.)
konec
Švýcarsko
5:3 (2:1, 1:2, 2:0)
Kazachstán
Čtvrtek 26.12.2019, 15:08 • WERK ARENA, Třinec • Mistrovství světa do 20 let • Skupina A
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:00.
     
    Dámy a pánové, přeji vám krásný sváteční den z třinecké WERK ARENY! Mládežnický svátek hokeje se pro rok 2020 vrátil do České republiky, Moravskoslezský kraj hostí Mistrovství světa juniorů v ledním hokeji. Celá akce startuje již dnes, a to mimo jiné také prvním duelem skupiny A mezi Švýcarskem a Kazachstánem!
     
    Švýcarsko

    Švýcaři se v loňském roce postarali pravděpodobně o největší překvapení turnaje. Ze čtvrtého místa skupiny A totiž ve čtvrtfinále zaskočili švédské vítěze skupiny B a po výhře 2:0 postoupili do bojů o medaile. Alpské pohádce chyběl jen happy end. V semifinále totiž Švýcarsko nestačilo 1:6 na Finy a v boji o bronz prohrálo poměrem 2:5 s Ruskem.

    Na letošním šampionátu budou chtít na svůj čtvrtfinálový výkon navázat. Co se postupu do play-off týká, mají Švýcaři příznivý los skupiny, cílit budou nejspíše na postup ze 3. místa – záležet bude kromě dnešního mače hlavně na tom proti Slovensku.

    Včetně jednoho gólmana mají Švýcaři na soupisce, která je už nyní zaplněna maximálním počtem 23 hráčů, hned devět hráčů z minulého turnaje, švýcarský tým se tedy dá označit za poměrně zkušený. Výbornými čísly mezi třemi tyčemi se letos prezentuje Luca Hollenstein, v obraně bude třeba dávat si pozor na Nica Grosse a Janise Jérôma Mosera a v útoku bude největší švýcarskou hvězdou Valentin Nussbaumer, který byl draftován Arizonou za mořem válí v QMJHL.
     
    Kazachstán

    Jako nováčci elitní skupiny byli Kazaši v loňském roce považováni za adepty na sestup, v základní skupině B také nezískali ani bod a čekala je baráž. Jenže v ní se kazašským hokejistům povedlo dokonale překvapit Dány, které porazili 4:3 a 4:0 a slavili udržení se mezi špičkou.

    V letošním roce se Kazachstánu předpovídá podobný osud, bude ovšem záležet na tom, jak dopadnout jeho duely s papírově slabšími soupeři skupiny, tedy se Švýcarskem a Slovenskem. Kdyby se Kazachům povedlo postoupit do čtvrtfinále, byl by to pro ně opravdu skvělý úspěch.

    Také Kazaši už zapsali na svou soupisku maximální možný počet hráčů a od jejich týmu se dá předpokládat především týmové pojetí. Nemají totiž ve svém výběru vyložené hvězdy, které by mohly rozhodovat zápasy. Kazašský výběr bude sázet na sehranost, hned 15 z 23 hokejistů totiž působí v Barysu Astana. Důležitou roli ale bude mít jistě maskovaný muž – jedničkou by měl být nejstarší z trojice brankářů Vladislav Nurek, který se zúčastnil také loňského turnaje.
     
    Úvodní sestavy:

    Švýcarsko: Hollenstein (Charlin) – Henauer, Berni (C), Moser (A), Gross (A), Pezzullo, Aebischer, Guggenheim – Schmid, Sopa, Wetter – Verboon, Nussbaumer, Kohler – Gerber, Knak, Mettler – Patry, Jobin, Salzgeber – Berri.

    Kazachstán: Nurek (Kalmykov) – Gajtamirov (C), Dichanbek, A. Koroljov, Butenko, Katasonov, Šlyčkov, D. Muratov, Šaichmeddenov – Djomin, Bujalskij, Sajko – Bojko, Čaporov, Musorov (A) – Asuchanov (A), Bondarenko, Omirbekov – Alexandrov, Ljapunov, Čalov.

    Rozhodčí: Hejduk (CZE), Vikman (FIN) – Bowles (USA), Huseby (CAN).
     
    Rozhodčí i oba celky už vstupují na ledovou plochu, začátek utkání je doslova na spadnutí. Ještě nás čekají pozdravy na modrých čarách a jdeme na to!
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:04
    Kazachstán si hned zahraje přesilovku, protože Kyen Sopa podrážel a už je na trestné lavici.
     
    00:25
    Švýcarům se brzy povedlo vyhodit a Kazachstán musí začít od své vlastní brány.
     
    00:47
    A teď se síly na ledě vyrovnají, protože Madi Dichanbek hasil švýcarskou šanci v oslabení hákováním.
     
    01:07
    Jeremi Gerber pálil z prostředka modré čáry, trefil ale jenom modrý mantinel, brankář nemusel zasahovat.
     
    01:39
    Švýcaři jsou zatím aktivnějším celkem. Rychle bruslí a snaží se držet kotouč na hokejce, přes obránce se jim ale nedaří pořádně vystřelit na bránu.
     
    01:54
    A tahle švýcarská rozehrávka skončila na zakázaném uvolnění, vhazovat se tedy bude před Hollensteinem.
     
    02:06
    Švýcarsko je na ledě v pěti a má nyní k dispozici kratičkou přesilovou hru.
     
    02:40
    Po nahrávkách podél modré čáry vystřelil Janis Moser, netrefil však prostor mezi třemi tyčemi.
     
    02:49
    Švýcarsko právě vstřelilo branku!
    Přesilovku ještě Švýcaři nevyužili, následně se ale prosazují ze hry pět na pět! MATTHEW VERBOON využil dobré clony před gólmanem a trefil se do místa, které bylo odkryto mezi lapačkou a tyčkou kazašské brány – 1:0. Bez asistence.
    02:49 Matthew VERBOON - 1:0
     
    03:41
    Helvéti jsou i nadále aktivnější a Kazachy nepouštějí do útočných akcí.
     
    04:02
    Teď se však podél levého mantinelu prosmýkl Konstantin Bondarenko a snažil se procpat touš na bližší tyč. Tam měl Luca Hollenstein zavřeno.
     
    04:36
    Na druhé straně to byla o poznání nebezpečnější akce – Simon Knak dostal nabito na levý kruh a pálil do protipohybu Vladislava Nurka, kazašský gólman však zvládl natáhnout lapačku.
     
    05:11
    Kazašskému týmu se nepovedlo přejít červenou hradbu na útočné modré čáře, švýcarský gólman spíše sleduje hru očima.
     
    05:51
    Tentokrát se Kazachstán do útočného pásma dostal, nabídka na teč v podání Vladislava Sajka však byla nepřesná.
     
    06:06
    Teď se přechod modré čáry nepovedl pro změnu hokejistům ze země helvétského kříže, byl jim odpískán ofsajd. A je tu komerční přestávka.
     
    06:18
    Ve středním pásmu nyní narážejí oba celky. Ani jednomu ze soupeřů se po krátké pauze zatím nedaří přejít neutrální zónu.
     
    07:05
    Mika Henauer nabízel od modré lajny před bránu na teč, úmysly ale se svou vyrážečkou přečetl Vladislav Nurek.
     
    07:29
    Simon Knak se rychle dostal k puku a proháčkoval se až do střelecké pozice z mezikruží, na levou tyč ale nezamířil přesně a trefil jen zadní mantinel.
     
    08:16
    Kazaši v těchto okamžicích nezvládají rozehrávku přes střední pásmo, všechny jejich pokusy končí na švýcarských hokejkách.
     
    08:46
    A teď kazašský celek vyhodil na zakázané uvolnění, takže je mu odepřeno střídání.
     
    09:13
    Z boje o kotouč v rohu švýcarského útočného pásma vyšel vítězně Kazachstán, jenže soupeř mu brzy sebral puk a opět otočil hru.
     
    09:34
    A teď budou Švýcaři v útočném pásmu ještě více vidět, na dvě minuty je totiž za podrážení vyloučen Temirlan Gajtamirov a Helvéti mají přesilovku.
     
    09:57
    Kazaši dlouho drželi kotouč v boji u mantinelu, nakonec černou pryž dokázali vyšťourat Švýcaři. A pokračují tak v útoku.
     
    10:33
    Kromě nepřesné rány na zadní mantinel se zatím Švýcaři k ničemu významnému nedostali, Kazachstán totiž nyní dobře brání a drží soupeře většinu času u mantinelu.
     
    10:58
    A teď Kazachstán dokonce vyhodil a může odjet střídat.
     
    11:27
    Ze střely Tima Berniho toho Nurek moc neviděl, i přesto ale dokázal kotouč letící od modré čáry ukrýt ve výstroji.
     
    11:34
    Kazachstán už bruslí v pěti, i další oslabení tedy ubránil.
     
    11:54
    Luca Hollenstein vyjel zpoza branky, aby pomohl spoluhráčům s rozehrávkou, v rychlý protiútok Švýcarů to ale nevyústilo.
     
    12:17
    A poté, co nyní puk vyskočil mimo hrací plochu, je tu komerční přestávka.
     
    12:39
    Jusup Asuchanov prokličkoval až v levé tyčce a zkoušel procpat mezírkou puk za brankovou lajnu, přes výstroj Hollensteina ale cesta nevedla.
     
    13:28
    Švýcaři se dostali do útočného pásma, jenže jejich cesta skončila na zadním hrazení. Nedokázali najít skulinu ke střele.
     
    13:56
    Hokejisté švýcarské dvacítky jsou sice častěji na puku, nelze ale říci, že by měli hromadu nebezpečných šancí. Kazaši totiž pozorně brání.
     
    14:05
    Po kazašském ofsajdu je tu další pauza určená k reklamním účelům. Během ní se fanoušci v hale pokoušejí napodobit emoji, které režie promítá na kostce.
     
    14:23
    Vladislav Sajko aktivně kličkoval kolem švýcarského beka k soupeřově svatyni, těsně před zakončením byl ale na spodku pravého kruhu obrán o kotouč.
     
    15:10
    Kazachstán právě vstřelil branku!
    Jako rána z čistého nebe teď přišla kazašská branka a máme rázem srovnáno! Oleg Bojko vystihl švýcarskou rozehrávku a výborně si všiml rozjetého MAXIMA MUSOROVOVA, jenž dostal nahrávku přesně na hůl a ujížděl úplně sám na brankáře. V mezikruží zvolil střelu a trefil se přesně kolem vyrážečky – 1:1. Asistence: Oleg Bojko.
    15:10 Maxim MUSOROV - 1:1
     
    15:54
    Na druhé straně se teď musel předvést Vladislav Nurek, neboť jeden ze švýcarských hráčů střílel z pravého kruhu a kazašský gólman předvedl zajímavý zákrok v otočce.
     
    16:14
    Tohle nenačasovali Švýcaři ideálně, jejich přechod modré čáry totiž vyústil jenom v postavení mimo hru.
     
    16:35
    Švýcaři chtěli rozjet akci na jeden dotek, jenže druhá nahrávka nebyla přesná a dolétla jenom na kazašskou hokejku.
     
    17:25
    Stéphane Patry našel na levém kruhu volného Kyena Sopu, který vystřelil a Nurek musel vytáhnout špičku betonu. A poté se ještě dostal Patry k dorážce, ani ta ale v síti neskončila!
     
    18:28
    Švýcaři hráli chvíli v ponechané výhodě, teď už je tu ale klasická přesilovka. Za držení jde pykat Konstantin Bondarenko.
     
    18:51
    Švýcarsko právě vstřelilo branku!
    Tuhle přesilovou hru už Švýcaři využili a podruhé v zápase se ujímají vedení! David Aebischer moc dobře viděl najíždějícího JEREMIHO GERBERA, kterému adresoval střílenou nahrávku a švýcarská jedenáctka jen usměrnila u levé tyče puk d osítě – 2:1. Asistence: David Aebischer.
    18:51 Jeremi GERBER - 2:1
     
    19:41
    David Aebischer mohl teď vedení svého týmu ještě navýšit, jel totiž dopředu v samostatném úniku! první střelu však Nurek dokázal vyrazit a nataženou rukou zlikvidoval i dorážku!
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    V první třetině jsme po většinu času viděli nevýrazný hokej, kterému dominovaly obrany modrých čar. Aktivnější na puku však byli Švýcaři, kteří se také dostali jako první do vedení a vypadalo to, že si náskok udrží. Jenže si nepohlídali kazašský únik, ze kterého soupeř vyrovnal a začínalo se od nuly. V závěru třetiny ale dokázali Helvéti využít třetí nabídnutou přesilovku, čímž Kazachstánu ještě před přestávkou znovu odskočili.

    Prostřední třetina tak začne za stavu 2:1 přibližně v 16:00.
     
    Střely na branku v 1. třetině:

    Švýcarsko – 13
    Kazachstán – 4
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:19
    To byly hned na úvod obrovské šance Švýcarů! Mika Henauer pálil od modré čáry a po jeho střele se strhla vlna dorážek, všechny ale Nurek udržel před čárou. A druhá střela Henauera se i díky tyčce odrazila také mimo!
     
    20:52
    Švýcaři získali aktivním forčekinkem v útočném pásmu puk, tentokrát ale soupeři zavařit nedokázali.
     
    21:39
    To na druhé straně se jeden z Kazachů ocitl v samostatném úniku, vychytal ho však brankář Luca Hollenstein!
     
    22:20
    Joel Salzgeber projel celé hřiště a zpoza brány nahrál na modrou čáru, střela odtamtud však byla zblokována bránícími hráči.
     
    22:37
    Kazachstán si zahraje přesilovou hru, protože Mika Henauer v obranném pásmu podrážel.
     
    22:43
    Švýcarům se povedlo zlikvidovat rozehrávku a odrazili puk přes všechny čáry.
     
    23:17
    Danil Butenko obdržel puk do mezikruží, nedokázal ale přesně zakončit. A Švýcarsko se znovu osvobodilo.
     
    23:47
    Po souboji u mantinelu vyletěl kotouč na kazašskou střídačku a rozhodčí tak nařizují vhazování po pravici Hollensteina.
     
    23:58
    Stanislav Alexandrov prověřil z levého kruhu Hollensteinovu vyrážečku, švýcarský gólman ale na střelu dobře viděl.
     
    24:38
    Švýcarský celek je v plném počtu, v oslabení tedy srovnání nepřipustil.
     
    24:54
    Kazachstán právě vstřelil branku!
    V oslabení Švýcaři srovnání sice nepřipustili, krátce po jeho skončení je ale znovu srovnáno! Kazachstán si poradil s liknavou rozehrávkou soupeře a RUSLAN DJOMIN se s ničím nerozpakoval a z pravého kruhu poslal po kratší straně kotouč přesně pod horní tyč – 2:2. Asistence: Konstantin Bondarenko.
    24:54 Ruslan DJOMIN - 2:2
     
    25:26
    Janis Moser nastřelil u modré lajny prvního bránícího hráče a Švýcaři tak byli nuceni vyklidit pásmo.
     
    26:09
    Ze souboje o puk vyšli vítězně Kazaši, jenže na opačném konci kluziště místo střely o hrací předmět zase přišli.
     
    26:40
    Vypadá to, že Kazachstán se po druhém srovnání oklepal. Snaží se teď přecházet modrou lajnu a tvořit hru, Švýcarsko je nyní v pozici více bránícího celku.
     
    27:13
    A teď se hokejisté z alpské země osvobodili za cenu zakázaného uvolnění.
     
    27:27
    Poté, co čárový sudí odpískal Švýcarům další technický přestupek v podobě ofsajdu, přichází na řadu komerční pauza.
     
    27:41
    Hollenstein sice pomohl s rozehrávkou, Kazachstán se ale osmělil ve forčekinku a ještě tak dokázal udržet pásmo.
     
    28:09
    Jenže situaci nevyužili ve svůj prospěch a hra je přerušena pro vysokou hůl.
     
    28:31
    A teď se píská pro změnu ofsajdové postavení Kazachstánu, vhazování proběhne na středovém kruhu.
     
    28:39
    Píšťalky rozhodčích jsou teď v neustálé permanenci, je tu totiž další technický prohřešek. Tentokrát ofsajd Švýcarů.
     
    29:07
    Tim Berni obdržel puk na střed modré čáry a po vybruslení si na vrchol mezikruží vystřelil, mířil ale příliš vysoko.
     
    29:55
    Janis Moser si sjel před bránu na nahrávku zpoza brány a Nurek jeho pokus vyrazil tak, že se puk válel v brankovišti za jeho zády. Jako první ale zasáhli kazašští beci, kteří jej odklidili do rohu!
     
    30:37
    Švýcarsko právě vstřelilo branku!
    Teď přálo Švýcarům i štěstí, gól se ale počítá a Helvéti znovu vedou! Kotouč se od mantinelu pomalu loudil směrem ke kazašské tyči, kde gólman nepříliš dobře odhadl jeho směr a možná i skákavé pohyby a skrz jeho výstroj propadl do sítě. Branka je připsána JOELU SALZGEBEROVI, jenž od hrazení kotouč nahazoval – 3:2. Bez asistence.
    30:37 Joel SALZGEBER - 3:2
     
    32:05
    Andrej Bujalskij se obtočil kolem brankové tyče a chtěl překvapit Hollensteina rychlým zakončením, to ale švýcarský brankář přečetl. A je tu znovu komerční pauza.
     
    32:30
    Valentin Nussbaumer kroužil kolem mantinelu a hledal cestu ke spoluhráčům u brány, našel ale jenom kazašské protihráče.
     
    33:08
    David Aebischer se dostal ke kotouči v mezikruží a z otočky ihned vypálil, do jeho pokusu však vložil hokejku soupeřův bek a odrazil nebezpečí do ochranné sítě.
     
    33:35
    Danil Butenko střílel od modré čáry, na jeho pokus ale Luca Hollenstein viděl a vyrazil ho mimo vymezený prostor.
     
    34:13
    Fabian Berri si vybruslil s pukem na pravý kruh a hledal místo u vzdálenější tyče, našel však pouze vyrážečku Nurka.
     
    34:21
    A poté, co střelu od modré schoval Vladislav Nurek ve výstroji, přichází řada na v pořadí již šestou komerční přestávku.
     
    34:44
    Sandro Schmid se vymotal od pravého mantinelu a poslal puk na Tima Berniho, ten ale netrefil bránu.
     
    35:08
    A teď Švýcaři pro změnu netrefili rozehrávku a píská se tak zakázané uvolnění.
     
    35:25
    Valentin Nussbaumer obkroužil branku a předkládal puk do mezikruží, tam však nikdo v červeném nebyl.
     
    35:39
    Kazachstán právě vstřelil branku!
    Kazaši jedou dál svoji stíhací jízdu, znovu totiž srovnávají! A využili k tomu aktivní forčekink, díky němuž obrali Švýcary o puk a MAXIM MUSOROV poté vybruslil do mezikruží. Tam měl obrovský prostor k tomu, aby zamířil nad lapačkou přesně pod horní tyčku – 3:3. Bez asistence.
    35:39 Maxim MUSOROV - 3:3
     
    36:15
    Tahle rozehrávka Kazachů nebyla dobře mířená, vyletěla totiž pouze na icing.
     
    36:28
    Gaétan Jobin si vybruslil od pravého mantinelu před bránu, jeho pokus však pouze orazítkoval zadní hrazení.
     
    36:59
    Nahození Timofeje Katasonovova sice nebylo pro Lucu Hollensteina příliš nebezpečné, před hrozícími dorážkami ale pro jistotu kotouč přikryl.
     
    37:10
    Sandro Schmid měl našlápnuto do zakončení za obráncem, na poslední chvíli mu ale puk zezadu vyšťouchl právě dojíždějící bek.
     
    37:52
    Stéphane Patry chtěl před bránou tečovat nahození, místo toho ale puk úplně zabrzdil a rozjel nové útočné kombinace.
     
    38:16
    Švýcaři se stále drží v pásmu a Vladislav Nurek hraje bez hokejky!
     
    38:25
    Teď už se Kazachům povedlo dostat soupeře za modrou čáru a gólman měl tak čas na zvednutí své hole z ledu.
     
    39:14
    Denis Čaporov měl za modrou čárou hodně prostoru, a tak vystřelil z dálky na delší tyč, Hollenstein bez problémů vyrazil puk vyrážečkou.
     
    39:45
    Švýcarům se nepovedl přechod do útoku, Kazachstán totiž dobře napadá soupeřovu rozehrávku.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Druhá třetina je za námi a můžeme říci, že tohle ještě rozhodně bude zajímavý zápas! Kazaši se totiž zvedli střelecky i herně, ale co je důležité především, stále drží se svým papírově silnějším soupeřem gólový krok. Švýcarsko sice na startu periody vedlo, jenže Kazachstán se nenechal zaskočit a srovnal a stejný kousek předvedl také ve 36. minutě, kdy už potřetí v duelu vyrovnal skóre, tentokrát na 3:3. Švýcaři působili ve zbytku periody poněkud opařeným dojmem a uvidíme, kdo se do závěrečné třetiny utkání dokáže více nabudit.

    Za stavu 3:3 budeme pokračovat přibližně v 16:52.
     
    Střely na branku ve 2. třetině (celkem):

    Švýcarsko – 13 (26)
    Kazachstán – 7 (11)
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:18
    Vladislav Sajko nejprve vystřelil z mezikruží a poté ještě vybruslil od mantinelu, v obou případech ale zasáhla výstroj Hollensteina.
     
    40:45
    Kazachstán hraje v ponechané výhodě.
     
    40:51
    Vyloučeným hráčem je Kyen Sopa, jenž si odpyká trest za podrážení. Ujme se Kazachstán vedení?
     
    41:12
    Kazaši se nedostali dál než k mantinelům, čehož nakonec využili Švýcaři k vyhození puku.
     
    41:34
    Vhazování ve středním pásmu neproběhlo podle pravidel a bude se tak opakovat, zároveň se na časomíře vrátí čas o dvě vteřiny.
     
    41:52
    Tim Berni bez problémů uklidil kotouč bezpečně daleko od švýcarské brány a Helvéti poté dokonce i vystřelili, vše však pokryl Vladislav Nurek.
     
    42:22
    Na opačné straně měl práci i Luca Hollenstein, který musel v náruči ukrýt ránu mířící k němu z vrcholu mezikruží.
     
    42:43
    Vyhození Tima Berniho trefilo pouze rozhodčího, Kazachstán se tak stále drží v útoku.
     
    42:55
    Ale přesilovka už je pryč, Švýcaři jsou na ledě v plném počtu.
     
    43:14
    Tahle rozehrávka byla pro Švýcary příliš dlouhá a dolétla tedy jenom na zakázané uvolnění.
     
    43:23
    Julian Mettler zkusil přejít modrou čáru individuálně, narazil ale na dvojici hráčů v bílo-modrém.
     
    44:03
    Oba celky odjely na střídačku poté, co se nepovedlo Kazachstánu rozjet útočnou akci.
     
    44:32
    Kazachstán znovu díky forčekinku obral protivníka o puk, Denis Čaporov na něj však před bránou nedosáhl.
     
    44:53
    Na druhé střeně střílel od modré Simon Knak, jeho pokus však Vladislava Nurka nikterak nepřekvapil.
     
    45:25
    Ani tahle střela od modré kazašského muže v masce nevylekala, svou výstrojí ji odklonil nad horní tyč.
     
    45:44
    Po ofsajdu v podání švýcarského mužstva se hra stěhuje až před brankáře Hollensteina.
     
    45:50
    A Luca Hollenstein si teď užije další vhazování v jeho území, jelikož jeho spoluhráči vyhodili na icing.
     
    46:16
    Teď mohli z forčekinku těžit Švýcaři, Sandro Schmid ale z vrcholu mezikruží napálil jenom zadní mantinel.
     
    47:32
    Švýcarsko protečovalo do útočného pásma, puk ale nestihlo dojet dřív než Kazaši.
     
    47:39
    Po přerušení hry se strhla menší mela u střídaček, rozhodčí ale vše brzy ukončili. Následuje komerční pauza.
     
    48:09
    Kazachstán nepřešel modrou čáru, je z toho ofsajd. Nad ledem začíná být za vyrovnaného stavu cítit značné napětí!
     
    48:51
    Gaétan Jobin získal v útočném pásmu kotouč a z pravého kruhu jej hned poslal na bránu, Vladislav Nurek ale stihl vyjet z klece a dostatečně zmenšil střelecký úhel.
     
    48:55
    Švýcarsko právě vstřelilo branku!
    Počtvrté v duelu jdou Švýcaři do vedení! Bude to tentokrát už naposledy, nebo se Kazaši znovu vzchopí? To uvidíme v dalším průběhu, teď se ale pojďme podívat, jak čtvrtá branka Švýcarska padla. David Aebischer vystřelil od modré čáry a GIAN-MARCO WETTER měl hokejku dobře postavenou, takže mu stačilo vložit ji do dráhy letu puku a usměrnit do horní části brány – 4:3. Asistence: David Aebischer, Kyen Sopa.
    48:55 Gian-Marco WETTER - 4:3
     
    49:46
    Kazaši se nevzdávají a hned šli do útočného pásma, zatím je však Švýcaři drží jen u mantinelů.
     
    50:07
    Na střelu od modré teď Hollenstein dobře viděl a odklonil ji do levého rohu hřiště.
     
    50:34
    Maxim Musorov dostal od Nica Grosse hokejkou do obličeje a švýcarský hráč jde pykat za hrubost. Po komerční přestávce začne kazašská přesilovka!
     
    50:42
    Pokus Danila Butenka byl ztečován bránícím hráčem nad horní tyč.
     
    51:06
    Kazachstán se stále drží v útočném pásmu a vymýšlí střelecké kombinace.
     
    51:25
    Ránu od modré zablokoval první švýcarský hokejista a oba týmy upalovaly vystřídat.
     
    51:54
    Temirlan Gajtamirov zavezl puk do pásma, nyní o něj Kazaši bojují za švýcarskou brankou.
     
    52:23
    Helvéti dokázali kotouč znovu vyhodit přes všechny čáry, z přesilovky už mnoho nezbývá.
     
    52:35
    A Švýcarsko už je v plném počtu.
     
    53:05
    Stéphane Patry číhal na brankovišti a tečoval střelu z pravého kruhu, mířil ale jenom vedle pravé tyče.
     
    53:19
    Švýcarský celek si vyžádal oddechový čas, pokračovat tak budeme po jeho uplynutí.
     
    Dnešní utkání sleduje 1 397 diváků.
     
    53:32
    Střela od modré v podání Denise Čaporovova nebyla přesná a na druhou stranu jeli Švýcaři v přečíslení, Stéphane Patry měl ale k puku příliš daleko.
     
    53:54
    Švýcarsko právě vstřelilo branku!
    Teď už se ale Švýcaři radují a poprvé v duelu se ujímají dvougólového vedení! Brankář Kazachstánu měl zakrytý výhled a střela MATTHEWA VERBOONA se cestou otřela právě o clonící hráče, od nichž se touš odrazil do sítě – 5:3. Bez asistence.
    53:54 Matthew VERBOON - 5:3
     
    54:12
    Vladislav Nurek nyní zlikvidoval ránu z pravého kruhu a máme tu další komerční přestávku.
     
    54:24
    Simon Knak se dostal až k pravé tyčce a zkoušel zakončení zblízka, mezírku na puk ale nenašel.
     
    54:58
    Kazachstán jen nahodil do útočného pásma, kotouče se ujali brzy Švýcaři. Kazachům nyní nezbývá než do soupeřovy obrany neúnavně bušit.
     
    55:50
    Alichan Omirbekov se dostal až do spodního mezikruží, odkud prověřil střelou na střed brány Lucu Hollensteina.
     
    55:55
    Další zákrok se na konto připsal švýcarský brankář, tentokrát schoval v náručí pokus z pravého kruhu pro vhazování.
     
    56:22
    Švýcaři jen protečovali puk do útočné třetiny, za stavu 5:3 jim ale tato hra nyní vyhovuje.
     
    56:39
    Nepřesná rozehrávka kazašských hokejistů vedla pouze k zakázanému uvolnění.
     
    56:48
    Mika Henauer pálil křížem od modré čáry, tam se ale včas objevila gólmanova lapačka.
     
    57:22
    Švýcaři se ke konci duelu prezentují živějším bruslením, u většiny puků jsou dříve než jejich soupeři.
     
    57:37
    A teď mohli Helvéti ještě navýšit vedení, nedokázali ale překulit puk přes ruku ležícího brankáře.
     
    58:14
    Rychlý pokus po ledě v podání Konstantina Bondarenka vytěsnil Hollenstein betony.
     
    59:02
    Kotouč se od bojujících hráčů odrazil až ke kazašské bráně, kde ho Švýcaři drží u mantinelu.
     
    59:25
    Švýcarsko teď vyhodilo na icing. Přijde oddechový čas Kazachstánu?
     
    59:25
    Nepřijde a brankář zůstává na ledě, Kazaši nebudou zkoušet power-play.
     
    59:36
    A znovu vyletěl kotouč ze souboje dostatečně daleko od švýcarské brány.
     
    Konec zápasu.
     
    A teď už je tu konec zápasu, v závěru už se nic zajímavého nestalo! Kazachstán dokázal se svým papírově silnějším soupeřem držet krok po dvě třetiny, kdy na švýcarskou branku pokaždé zareagoval srovnáním. Za stavu 3:3 už se ale ukázala zkušenost Švýcarů, kteří vsítili Kazachům další dva góly a nakonec slaví po výsledku 5:3 první výhru na turnaji.
     
    Nejlepšími hráči zápasu jsou vyhlášeni kazašský útočník Maxim Musorov a švýcarský bek David Aebischer.
     
    Střely na branku ve 3. třetině (celkem):

    Švýcarsko – 8 (34)
    Kazachstán – 8 (19)
     
    Z tohoto mače je to ode mě již vše. Těším se na vás však u večerního Třineckého duelu mezi Finskem a Švédskem! (18:00:59)
    Marken.cz

    Klára Petrásková

    Branky a nahrávky: 3. Verboon, 19. Gerber (Aebischer), 31. Salzgeber, 49. Wetter (Aebischer, Sopa), 54. Verboon – 16. Musorov (Bojko), 25. Djomin (Bondarenko), 36. Musorov


    Švýcarsko: Hollenstein (Charlin) – Henauer, Berni (C), Moser (A), Gross (A), Pezzullo, Aebischer, Guggenheim – Schmid, Sopa, Wetter – Verboon, Nussbaumer, Kohler – Gerber, Knak, Mettler – Patry, Jobin, Salzgeber – Berri.
    Kazachstán: Nurek (Kalmykov) – Gajtamirov (C), Dichanbek, A. Koroljov, Butenko, Katasonov, Šlyčkov, D. Muratov, Šaichmeddenov – Djomin, Bujalskij, Sajko – Bojko, Čaporov, Musorov (A) – Asuchanov (A), Bondarenko, Omirbekov – Alexandrov, Ljapunov, Čalov.

    Rozhodčí: Hejduk (CZE), Vikman (FIN) – Bowles (USA), Huseby (CAN)

    Diváci: 1 397
    bahis siteleri