Česko – Rusko 4:3 (kon.) | Švýcarsko – Kazachstán 5:3 (kon.) | Švédsko – Finsko 3:2 (po pr.)
Kanada – USA 6:4 (kon.)
konec
Švýcarsko
5:3 (2:1, 1:2, 2:0)
Kazachstán
Čtvrtek 26.12.2019, 15:08 • WERK ARENA, Třinec • Mistrovství světa do 20 let • Skupina A
Předzápasové kurzy
Partner:
    53:54 Matthew VERBOON - 5:3
     
    53:54
    Švýcarsko právě vstřelilo branku!
    Teď už se ale Švýcaři radují a poprvé v duelu se ujímají dvougólového vedení! Brankář Kazachstánu měl zakrytý výhled a střela MATTHEWA VERBOONA se cestou otřela právě o clonící hráče, od nichž se touš odrazil do sítě – 5:3. Bez asistence.
     
    53:32
    Střela od modré v podání Denise Čaporovova nebyla přesná a na druhou stranu jeli Švýcaři v přečíslení, Stéphane Patry měl ale k puku příliš daleko.
     
    50:34
    Maxim Musorov dostal od Nica Grosse hokejkou do obličeje a švýcarský hráč jde pykat za hrubost. Po komerční přestávce začne kazašská přesilovka!
    48:55 Gian-Marco WETTER - 4:3
     
    48:55
    Švýcarsko právě vstřelilo branku!
    Počtvrté v duelu jdou Švýcaři do vedení! Bude to tentokrát už naposledy, nebo se Kazaši znovu vzchopí? To uvidíme v dalším průběhu, teď se ale pojďme podívat, jak čtvrtá branka Švýcarska padla. David Aebischer vystřelil od modré čáry a GIAN-MARCO WETTER měl hokejku dobře postavenou, takže mu stačilo vložit ji do dráhy letu puku a usměrnit do horní části brány – 4:3. Asistence: David Aebischer, Kyen Sopa.
     
    40:51
    Vyloučeným hráčem je Kyen Sopa, jenž si odpyká trest za podrážení. Ujme se Kazachstán vedení?
     
    38:16
    Švýcaři se stále drží v pásmu a Vladislav Nurek hraje bez hokejky!
    35:39 Maxim MUSOROV - 3:3
     
    35:39
    Kazachstán právě vstřelil branku!
    Kazaši jedou dál svoji stíhací jízdu, znovu totiž srovnávají! A využili k tomu aktivní forčekink, díky němuž obrali Švýcary o puk a MAXIM MUSOROV poté vybruslil do mezikruží. Tam měl obrovský prostor k tomu, aby zamířil nad lapačkou přesně pod horní tyčku – 3:3. Bez asistence.
    30:37 Joel SALZGEBER - 3:2
     
    30:37
    Švýcarsko právě vstřelilo branku!
    Teď přálo Švýcarům i štěstí, gól se ale počítá a Helvéti znovu vedou! Kotouč se od mantinelu pomalu loudil směrem ke kazašské tyči, kde gólman nepříliš dobře odhadl jeho směr a možná i skákavé pohyby a skrz jeho výstroj propadl do sítě. Branka je připsána JOELU SALZGEBEROVI, jenž od hrazení kotouč nahazoval – 3:2. Bez asistence.
     
    29:55
    Janis Moser si sjel před bránu na nahrávku zpoza brány a Nurek jeho pokus vyrazil tak, že se puk válel v brankovišti za jeho zády. Jako první ale zasáhli kazašští beci, kteří jej odklidili do rohu!
    24:54 Ruslan DJOMIN - 2:2
     
    24:54
    Kazachstán právě vstřelil branku!
    V oslabení Švýcaři srovnání sice nepřipustili, krátce po jeho skončení je ale znovu srovnáno! Kazachstán si poradil s liknavou rozehrávkou soupeře a RUSLAN DJOMIN se s ničím nerozpakoval a z pravého kruhu poslal po kratší straně kotouč přesně pod horní tyč – 2:2. Asistence: Konstantin Bondarenko.
     
    22:37
    Kazachstán si zahraje přesilovou hru, protože Mika Henauer v obranném pásmu podrážel.
     
    21:39
    To na druhé straně se jeden z Kazachů ocitl v samostatném úniku, vychytal ho však brankář Luca Hollenstein!
     
    20:19
    To byly hned na úvod obrovské šance Švýcarů! Mika Henauer pálil od modré čáry a po jeho střele se strhla vlna dorážek, všechny ale Nurek udržel před čárou. A druhá střela Henauera se i díky tyčce odrazila také mimo!
     
    19:41
    David Aebischer mohl teď vedení svého týmu ještě navýšit, jel totiž dopředu v samostatném úniku! první střelu však Nurek dokázal vyrazit a nataženou rukou zlikvidoval i dorážku!
    18:51 Jeremi GERBER - 2:1
     
    18:51
    Švýcarsko právě vstřelilo branku!
    Tuhle přesilovou hru už Švýcaři využili a podruhé v zápase se ujímají vedení! David Aebischer moc dobře viděl najíždějícího JEREMIHO GERBERA, kterému adresoval střílenou nahrávku a švýcarská jedenáctka jen usměrnila u levé tyče puk d osítě – 2:1. Asistence: David Aebischer.
     
    18:28
    Švýcaři hráli chvíli v ponechané výhodě, teď už je tu ale klasická přesilovka. Za držení jde pykat Konstantin Bondarenko.
     
    17:25
    Stéphane Patry našel na levém kruhu volného Kyena Sopu, který vystřelil a Nurek musel vytáhnout špičku betonu. A poté se ještě dostal Patry k dorážce, ani ta ale v síti neskončila!
     
    15:54
    Na druhé straně se teď musel předvést Vladislav Nurek, neboť jeden ze švýcarských hráčů střílel z pravého kruhu a kazašský gólman předvedl zajímavý zákrok v otočce.
    15:10 Maxim MUSOROV - 1:1
     
    15:10
    Kazachstán právě vstřelil branku!
    Jako rána z čistého nebe teď přišla kazašská branka a máme rázem srovnáno! Oleg Bojko vystihl švýcarskou rozehrávku a výborně si všiml rozjetého MAXIMA MUSOROVOVA, jenž dostal nahrávku přesně na hůl a ujížděl úplně sám na brankáře. V mezikruží zvolil střelu a trefil se přesně kolem vyrážečky – 1:1. Asistence: Oleg Bojko.
     
    09:34
    A teď budou Švýcaři v útočném pásmu ještě více vidět, na dvě minuty je totiž za podrážení vyloučen Temirlan Gajtamirov a Helvéti mají přesilovku.
    02:49 Matthew VERBOON - 1:0
     
    02:49
    Švýcarsko právě vstřelilo branku!
    Přesilovku ještě Švýcaři nevyužili, následně se ale prosazují ze hry pět na pět! MATTHEW VERBOON využil dobré clony před gólmanem a trefil se do místa, které bylo odkryto mezi lapačkou a tyčkou kazašské brány – 1:0. Bez asistence.
     
    00:47
    A teď se síly na ledě vyrovnají, protože Madi Dichanbek hasil švýcarskou šanci v oslabení hákováním.
     
    00:04
    Kazachstán si hned zahraje přesilovku, protože Kyen Sopa podrážel a už je na trestné lavici.
    Marken.cz

    Klára Petrásková

    Branky a nahrávky: 3. Verboon, 19. Gerber (Aebischer), 31. Salzgeber, 49. Wetter (Aebischer, Sopa), 54. Verboon – 16. Musorov (Bojko), 25. Djomin (Bondarenko), 36. Musorov


    Švýcarsko: Hollenstein (Charlin) – Henauer, Berni (C), Moser (A), Gross (A), Pezzullo, Aebischer, Guggenheim – Schmid, Sopa, Wetter – Verboon, Nussbaumer, Kohler – Gerber, Knak, Mettler – Patry, Jobin, Salzgeber – Berri.
    Kazachstán: Nurek (Kalmykov) – Gajtamirov (C), Dichanbek, A. Koroljov, Butenko, Katasonov, Šlyčkov, D. Muratov, Šaichmeddenov – Djomin, Bujalskij, Sajko – Bojko, Čaporov, Musorov (A) – Asuchanov (A), Bondarenko, Omirbekov – Alexandrov, Ljapunov, Čalov.

    Rozhodčí: Hejduk (CZE), Vikman (FIN) – Bowles (USA), Huseby (CAN)

    Diváci: 1 397
    bahis siteleri