Nové Zámky – Zvolen 0:6 (kon.) | Miskolc – Poprad 3:2 (kon.) | MAC Budapešť – Banská Bystrica 2:5 (kon.)
Lipt. Mikuláš – Trenčín 4:2 (kon.) | Nitra – Detva 5:1 (kon.) | Košice – HC Slovan 2:1 (kon.)
konec
DVTK Jegesmedvék Miškovec
3:2 (2:1, 1:1, 0:0)
HK Poprad
sk Čtvrtek 26.12.2019, 17:00Tipos Extraliga (SR) • 34. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 17:00.
     
    Dnes je v Tipsport lige na programe štefanské 34. kolo, v ktorom uvidíme aj duel na ľade maďarského celku DVTK Miškovec, ktorý doma privíta tabuľkového suseda HK Poprad. Stretnutie sa začína o 17:00 a jeho priebehom vás bude sprevádzať Lukáš R. Ovšonka.

    Maďarský Miškovec je na tom tabuľkovo veľmi dobre. Síce sa viacmenej pohybuje na rozmedzí prvej a druhej šestky, aj vďaka poslednému víťazstvu doma 3:2 nad trápiacim sa Liptovským Mikulášom si Jegesmedvék potvrdil 6. pozíciu, na ktorej má aktuálne na konte 49 bodov a skóre 89:77. Miškovec stráca na dnešného súpera z Popradu štyri body a pred siedmym Zvolenom má dvojbodový náskok.

    Popradskí kamzíci ťahali vynikajúcu šnúru deviatich zápasov a 22. decembra pred vypredaným hľadiskom na zimnom štadióne sa rozhodovalo aj o tom, ktorá víťazná séria sa skončí. Či tá popradská, alebo tá košická, keďže Poprad hostil Košice. Videli sme výborný hokej, Košice však predviedli svoju silu a Popradčanov zdolali presvedčivo 0:4. Poprad napriek tomu ostal na 5. mieste tabuľky so ziskom 53 bodov a skóre 89:71. Na štvrtý Trenčín strácajú Podtatranci tri body.

    V tejto sezóne sa odohrali už dva vzájomné duely Popradu a Miškovca. 27. septembra Poprad dokázal na ľade Miškovca zvíťaziť 2:3 a 1. novembra v odvete na podtatranskom ľade boli úspešní takisto domáci, ktorí súpera zdolali znovu o jeden gól, a to 2:1.
     
    Úvodné zostavy:

    DVTK Miškovec: Rajna – Láda, Vandane, Göz, Dudás, Szirányi, Vojtkó, D. Kiss, Farkas – Beach, St. Pierre, Rodman – Beauviller, Miskolczi – Harrison, Galanisz, Magosi – Ritó, Tousignant, P. Kiss

    HK Poprad: Nechvátal (Vošvrda) – Kozák, Fabian, Erving, Ulrych, Magovac, Ťavoda, Božoň – Handlovský, Preisinger, Vandas – Takáč, Zagrapan, Svitana – Jacobs, Paukovček, Karterud – Matej Paločko, Bjalončík, Kundrik – Králil

    Rozhodca: Adamec, Lokšík – Bogdaň, Jurčiak.
     
    00:01
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    00:54
    Joona Erving zakladal akciu z vlastného obranného pásma. S pukom sa mu podarilo prejsť k útočnej modrej čiare, no ďalej sa už nedostal.
     
    01:33
    Svitana vykorčuľoval dopredu po pravom krídle a snažil sa prehadzovať puk na Takáča. Napokon sa puk odrazil a prenikol do rohu klziska.
     
    01:58
    Paukovček prevzal puk v obrannom pásme a zakladá novú útočnú akciu pre Poprad.
     
    02:16
    Jacobs napádal rozohrávku Vojtka. Maďarský defenzívny hráč si však dokázal so zámorským útočníkom v službách Popradu bez problémov poradiť.
     
    03:03
    Bjalončík zapojil do ofenzívnej akcie Kundrika, ktorý však pri mantineli zviedol súboj so St. Pierrom a nebol v ňom úspešný.
     
    03:24
    Do hry už na oboch stranách zasiahli všetky štyri formácie. Zápas teda máme rozbehnutý, ale zatiaľ sme vážnejšiu strelu nevideli.
     
    03:32
    Miškovec získava ako prvý tím presilovú hru. Dve minúty za podrazenie dostáva Joona Erving.
     
    03:58
    Sily na ľade sa však pomerne rýchlo vyrovnávajú. Davis Vandane dostáva dve minúty za hákovanie.
     
    04:38
    Prihrávka Davida Rodmana na nakorčuľovaného St. Pierra nebola veľmi presvedčivá. St. Pierre puk iba tečoval a následne sa puku ujali Popradčania.
     
    05:20
    Tak možno sme svedkami prvého gólového zápisu v zápase. V rozohrávke urobil chybu popradský obranca Ťavoda. Puku sa zmocnil Kyle Beach medzi kruhmi, vystrelil a nevedno, či trafil hornú alebo zadnú žŕdku v bráne. Rozhodca si ide situácie overiť.
     
    05:27
    Miškovec dal gól!
    Tak napokon je prvý presný gólový zásah v tomto stretnutí odobrený aj videorozhodcom. Ako som teda uviedol, KYLE BEACH medzi kruhmi šikovne uchmatol puk Ťavodovi a parádnou strelou švihom prekonal brankára Nechvátala.
    Bez asistencie.
     
    06:12
    Preisinger nakorčuľoval s pukom dopredu po ľavom krídle. Dostal sa s ním k zadnému mantinelu a potom nedokázal nájsť spoluhráčov.
     
    06:35
    Rozohrávka Miškovca v týchto chvíľach nebola vôbec dôsledná. Ihneď po vhadzovaní domáci vyhodili puk a je to zakázané uvoľnenie.
     
    07:03
    Magosi vyšiel s pukom von z pásma a domácim sa podarilo zaútočiť. Puk od zadného mantinelu Galanisz prihrával Harrisonovi, Popradčania však boli pred bránkou a dokázali reagovať.
     
    08:05
    Na krížnu prihrávku čakal v útočnom pásme Ťavoda, napokon však bola tečovaná domácim hokejistom a puk získali hráči Miškovca.
     
    08:56
    Po ľavom krídle prekorčuľoval dopredu Bjalončík, ktorý síce mal podporu od spoluhráčov, no nedokázal vykúzliť žiadnu dobrú prihrávku.
     
    09:35
    Miškovec dal gól!
    Domáci idú do dvojgólového vedenia v stretnutí. Strela od modrej čiary z hokejky Szirányiho nebola pre Nechvátala viditeľná, navyše ju pekne tečoval FRANCIS BEAUVILLER a hosťujúcemu gólmanovi nedal šancu.
    Asistencia: Bence Szirányi.
     
    09:35
    Na brankárskom poste Popradu nastáva pomerne rýchlo zmena. Patrik Nechvátal inkasoval dva kúsky a porúča sa. Tomáš Vošvrda ide na jeho miesto.
     
    10:35
    Domáci pokračujú v ofenzívnom nápore. Spomedzi kruhov sa k strele dostal Tousignant, mieril však mimo priestoru bránky.
     
    11:22
    Od modrej čiary tvrdo pálil Ulrych. Jeho delovka smerovala priamo pred bránku, no žiaden z kamzíkov ju nedokázal vhodne tečovať.
     
    12:37
    Od modrej čiary sa k strele dostal Božoň, ktorý vyzval na dorážku Karteruda, ktorý si aj položil gólmana Rajnu, ale potom trafil do jeho betónov.
     
    13:12
    Paukovček prenikal do útočného pásma spoločne s Jacobsom, no veľmi si počas prechodu modrou čiarou nerozumeli. Je z toho postavenie mimo hry.
     
    14:20
    Poprad sa snaží zvýšiť obrátky a pokračovať vo zvýšenom tempe. Od ľavého kruhu strieľal Handlovský, no zakončenie bolo zblokované.
     
    14:28
    Handlovský pokračoval vo svojej práci a prihrávkou medzi kruhy našiel Vandasa, ktorý pálil. Rajna vyrazil pred seba, Preisinger dorážal do bránky, no gól hlavný rozhodca neuznal pre postavenie hráča v bránkovisku.
     
    15:24
    Poprad dal gól!
    Podtatranci sa pozviechali a otrepali z dvoch olov a znižujú stav stretnutia. Paukovček vyhral buly v útočnom pásme dozadu na PETRA ULRYCHA, ktorý sa oprel do puku a tvrdo prekonal Rajnu.
    Asistencia: Lukáš Paukovček.
     
    16:42
    Domáci nahodili puk do útočnej tretiny, no zatiaľ sa im nepodarilo ho získať v pásme. Popradskí obrancovia zabojovali a získali puk pre seba.
     
    17:10
    Ťavodova strela od modrej čiary bola zblokovaná. O dorážku sa pokúšal Karterud, prehodil si puk na bekhend, no veľmi mu to nevyšlo.
     
    17:56
    Vandane si spracoval prihrávku na ľavom krídle a pokúsil sa spoza kruhu vystreliť. Do cesty sa mu však postavil Fabian a nedovolil mu zakončovať.
     
    18:40
    Lukáš Handlovský prekorčuľoval dopredu po pravom krídle, strieľal spoza kruhu, jeho delovka však smerovala na zadný mantinel.
     
    19:28
    Oba tímy v závere tretiny už postupne uvoľňujú z tempa. Popradčania momentálne striedajú a takisto aj domáci.
     
    20:00
    Prvá tretina sa skončila.
     
    Úvodná časť hry patrila domácim hokejistom, ktorí sa vďaka gólom Beacha a Beauvillera dostali do dvojgólového vedenia a vyhnali z brány Nechvátala. Poprad dokázal ešte v 16. minúte znížiť, presadil sa Ulrych.
     
    20:01
    Začala sa druhá tretina.
     
    20:18
    Poprad prenikol do útočného pásma, Vandasovi prikorčuľoval na prihrávku Handlovský. Jeho tvrdá delovka spoza pravého kruhu mierila do Rajnu.
     
    21:04
    Zagrapan prekorčuľoval dopredu po krídle, snažil sa natlačiť pred bránku, ale veľmi mu to nevyšlo. Rajna jeho situáciu sledoval a bezpečne zasiahol.
     
    22:00
    Po ľavom krídle prekorčuľoval dopredu Magosi, ktorému však veľmi nevyšiel prienik po krídle popri zadnom mantineli.
     
    22:22
    Poprad získava presilovú hru. Bálint Magosi dostáva dve minúty za napadnutie.
     
    22:49
    Lukáš Handlovský pálil spoza ľavého kruhu. Jeho strelecké zakončenie letelo priamo na brankára Rajnu a uvidíme buly v útočnom pásme.
     
    23:47
    Miškovec získal cenné sekundy. Po ľavom krídle prekorčuľoval dopredu Magosi. Jeho strelecké zakončenie z kruhu letelo do Vošvrdu.
     
    24:16
    Pomaličky sa už blíži koniec početnej prevahy Popradu a zatiaľ to kamzíkom teda veľmi nevychádza. O strelu z kruhu sa pokúšal Zagrapan, ale mieril iba priamo do výstroje Rajnu.
     
    25:16
    Rozohrávka Miškovca vôbec nebola úspešná. Hra bola prerušená a po zakázanom uvoľnení sa opäť presúva pred Rajnu.
     
    25:58
    Šikovne si medzi kruhy nakorčuľoval Martin St. Pierre, ktorý aj dostal vhodnú prihrávku z krídla od Beacha, no bol v ofsajde.
     
    26:26
    Budeme sledovať presilovku DVTK Miškovec. Dve plus dve minúty dostáva Petr Ulrych za seknutie a hrubosť.
     
    27:34
    Vandane presúval puk na ľavú stranu Ládovi, ktorý sa rozhodol príklepom vypáliť, jeho tvrdá delovka však letela mimo brány a domáci sa vyhodili z pásma.
     
    28:33
    Presilová hra Miškovca sa už skončila, Popradčania teda hrajú v pätici a zatiaľ sa výsledkovo stále držia na svojho dnešného súpera.
     
    28:59
    Poprad bude hrať presilovú hru. Kyle Beach dostáva dve minúty za podrazenie.
     
    29:38
    Popradčanom zatiaľ presilová hra nevychádza. Kamzíci sa sami vyprevadili z útočnej tretiny a Kozák zachytil puk až v obrannom pásme.
     
    30:31
    Takáč prihrával v strednom pásme Svitanovi, no táto spolupráca veľmi úspešná nebola. Poprad prišiel takto zbytočne o ďalšie presilovkové sekundy.
     
    31:06
    Kyle Beach prekorčuľoval dopredu, spracoval si prihrávku na osi ihriska, dostal sa pred brankára Vošvrdu, no jeho samostatný únik zakončil strelou do lapačky.
     
    31:47
    Jacobs naštartoval po pravom krídle Paukovčeka, potom ten dával bekhendom strelu na bránku, ale gólman Rajna bol pripravený.
     
    32:30
    Matej Paločko sa snažil vystreliť z ľavého kruhu. Jeho strelecké zakončenie však bolo zblokované a puk mieril na zadný mantinel.
     
    33:11
    Ulrych prešiel do útočného pásma, následne nahodil puk na brankára Rajnu, ktorý bezpečne zachytil strelu do lapačky.
     
    34:58
    S pukom sa do útočného pásma pretlačil Peter Bjalončík, ktorý došiel k zadnému mantinelu a tam prehral a nezvládol jeden zo súbojov.
     
    35:39
    Poprad sa aj v priebehu druhej časti hry snaží vyvíjať aktivitu a zatiaľ sa mu darí ohrozovať bránku Miklosa Rajnu.
     
    35:50
    Poprad dal gól!
    Poprad prichádza s vyrovnávajúcim gólom. Ulrych zastavil rozohrávku súpera pri mantineli, posunul puk pred bránku MICHALOVI KRÁLIKOVI, ktorý si ho prehodil na forhend a pod hornú žrď zakončil. Jeho presný zásah je navyše premiérovým v seniorskom drese.
    Asistencia: Petr Ulrych.
     
    36:07
    Sledujeme obojstranné vylúčenie. Po strele na Vošvrdu sa pred bránkou Popradu odohral menší súboj, Ján Ťavoda dostáva dve minúty za seknutie a Francis Beauviller takisto za seknutie.
     
    37:08
    Počas hry štyroch proti štyrom sú zatiaľ aktívnejší hráči DVTK. Momentálne sú domáci nasťahovaní v útočnom pásma a popradská štvorica hráčov sa len prizerá.
     
    37:32
    Sledujeme ďalšie vylúčenie v popradskom drese. Joona Erving ide na trestnú lavicu za krosček.
     
    38:07
    Miškovec je zatiaľ v presilovke piatich proti štyrom veľmi nepríjemný. Vošvrda situáciu sleduje veľmi pozorne a dáva si pozor na každú situáciu.
     
    38:36
    Sledujeme opäť obojstranné vylúčenie. /Petr Ulrych dostáva dve minúty za nedovolenú hru vysokou hokejkou a David Rodman rovnaký trest, ale za hrubosť.
     
    39:08
    Miškovec dal gól!
    Domáci hokejisti idú v závere tretiny do vedenia. Šikovne to urobil z pravého kruhu Beauviller, ktorý vystrelil, Vošvrda vyrazil pred seba, prikorčuľoval tam NIKANDROSZ GALANISZ a pohodlne dorazil.
    Asistencia: Francis Beauviller.
     
    39:37
    Do útočného pásma sa s pukom hrnul Takáč, no napokon bol zastavený medzi kruhmi a nedokázal už vystreliť.
     
    40:00
    Vylúčenie v tíme HK Poprad (Paukovček – 2 min., hrubosť).
    Vylúčenie v tíme DVTK Miškovec (Göz – 2 min., hrubosť).
     
    40:00
    Druhá tretina sa skončila.
     
    V prostrednej časti hry sa zrodili dva gólové momenty. Popradčania dokázali zásluhou premiérového gólu Králika vyrovnať v 36. minúte, 52 sekúnd pred klaksónom však prišiel gólový úder z hokejky Galanisza a domáci teda po 40 minútach vedú 3:2.
     
    40:01
    Začala sa tretia tretina.
     
    40:12
    Hráčmi už poriadne lomcujú emócie. Prejavilo sa to už v závere druhej tretiny, no následne pokračujú ďalšie osobné vybičované súboje aj naďalej. Nezaobíde sa to teraz bez trestov.
     
    40:12
    Vylúčenie v tíme DVTK Miškovec (Beach – 2 min., hrubosť).
    Vylúčenie v tíme HK Poprad (Vandas – 2 min., hrubosť).
     
    40:43
    Ťavoda zamieril dopredu po pravom krídle. Snažil sa presadiť popri mantineli, keď sa priblížil k rohu klziska, tak bol odstavený od puku.
     
    41:11
    Sledovali sme zakázané uvoľnenie v podaní hokejistov Miškovca. Hra sa teda po prerušení presúva pred brankára Rajnu.
     
    41:27
    Nebezpečný puk smeroval z hokejky Szirányiho od ľavého mantinelu pred brankára Vošvrdu. Český gólman veľmi nemal prehľad v hre a puk v poslednej chvíli videl.
     
    42:26
    Beach prekorčuľoval dopredu po ľavom krídle. Dostal sa k strele z kruhu, no jeho strelecké zakončenie bolo zablokované a uvidíme buly pred popradskou bránkou.
     
    42:45
    Obranca Magovac nahadzoval puk spoza pravého kruhu do ohňa pred bránku, kde mal síce jedného spoluhráča, no ani jeden Popradčan nedokázal tečovať puk.
     
    43:38
    Vandas šiel s pukom smerom do útočného pásma a bol sám proti Dudásovi. Dudás však proti nemu jednal rázne a tvrdým bodyčekom ho posadil na ľad.
     
    44:16
    Magosi nastreľoval puk do útočnej tretiny ešte zo stredného pásma. Jeho spoluhráči aktívni veľmi neboli, za pukom nekorčuľovali.
     
    44:41
    Dopredu po pravom krídle vyrazil obranca Magovac, ktorý sa pokúsil nastreliť puk spoza pravého kruhu, čo mu veľmi nevyšlo. Strelu tečoval domáci hráč a vyrazil puk na ochrannú sieť.
     
    45:18
    Domácim rozohrávka z obranného pásma nevyšla. Skončilo sa to odpískaným zakázaným uvoľnením a hra sa presúva pred brankára Rajnu.
     
    45:54
    Vylúčenie v tíme HK Poprad (Preisinger – 2 min., hrubosť).
    Vylúčenie v tíme DVTK Miškovec (St. Pierre – 2 min., hrubosť).
     
    45:55
    Šikovne to vymyslel po pravom krídle Lukáš Handlovský, ktorý napriahol za kruhom a dostal sa k tvrdej delovke. Jeho strela skončila priamo v lapačke brankára Rajnu.
     
    47:11
    Spoza pravého kruhu sa k delovke dostal Szirányi. Jeho tvrdá strela mierila priamo na betón brankára Vošvrdu.
     
    47:50
    Domáci sú v týchto sekundách nasťahovaní v útočnom pásme a snažia sa vymýšľať spôsoby ako ohroziť brankára HK Poprad.
     
    48:31
    Po pravom krídle dopredu zamieril hosťujúci Karterud, ktorému sa aj podarilo strelecky zakončiť. Jeho nenápadnú strelu Rajna zachytil do lapačky.
     
    49:18
    Bjalončík to skúsil individuálne po ľavom krídle. Prepracoval sa s pukom dopredu, snažil sa aj zakončiť, no potom si to rozmyslel.
     
    50:20
    Už po niekoľkýkrát v zápase sledujeme obojstranné vylúčenie a trestov je v tomto zápase už viac ako dosť. Nikandrosz Galanisz dostáva dve minúty za hrubosť a Samuel Takáč za nedovolenú hru vysokou hokejkou.
     
    50:24
    Presilovku bude hrať celok Popradu. Jesse Dudás dostáva dve minúty za seknutie. Vhadzuje sa pred Rajnom.
     
    50:44
    Preisinger smeroval puk pred bránku, kde bol pripravený Jacobs, no veľmi sa mu nepodarilo strieľať z blízkosti bránky. Poprad hrá dokonca presilovku 5 proti 3.
     
    51:33
    Poprad je nasťahovaný v útočnom pásme, no zatiaľ veľmi nebezpečná strela od hostí neprišla. Miškovec odoláva úspešne.
     
    51:56
    Popradčanov v tejto situácii zastavil ofsajd, obranca Popradu si puk spracúval už v strednom pásme, a tak je hra prerušená.
     
    52:39
    Štadión v Miškovci zatiaľ do týchto chvíľ stále úpenlivo povzbudzuje svoj tím. Miškovec zatiaľ stále siaha na dôležité víťazstvo.
     
    53:33
    Pomedzi kruhy sa s pukom dostal Patrik Svitana, ktorý to skúsil priamou strelou na brankára Rajna. Maďarský gólman bol pripravený a dokázal štandardne reagovať.
     
    54:15
    Zagrapan v útočnom pásme ponúkol krížnu prihrávku na ľavý kruh, kde prišiel Ulrych, no ten nedokázal spracovať úspešne puk. Unikol mu z čepele.
     
    54:36
    Medzi kruhy si veľmi pekne našliapol Magovac, ktorý dostal dobrú prihrávku od Jacobsa, no nedokázal z nej vyťažiť, i keď sa už pohyboval tesne pred bránkoviskom.
     
    55:14
    Nahodený puk spoza ľavého kruhu z hokejky hosťujúceho hráča Ulrycha letel bezpečne do lapačky brankára Rajnu.
     
    56:14
    Erving vyšliapol po pravom krídle a snažil sa prekvapiť brankára Rajnu. Namieril to z kruhu bekhendom, ale mieril iba tesne nad bránku.
     
    56:36
    Zatiaľ zo strany Popradčanov nesledujeme príliš efektívny nápor a tento okamih rozhodne nepríde ani teraz, keďže sa bude vylučovať.
     
    56:45
    Za podrazenie už na trestnej lavici sedí Ján Ťavoda. Miškovec teda bude hrať presilovku.
     
    57:32
    Nebezpečne pálil od modrej čiary Kyle Beach. Jeho delovka príklepom bola tečovaná a skončila na ochrannej sieti.
     
    58:08
    Zagrapan takmer vo vlastnom oslabení podkúril domácej defenzíve, keďže sa mu skoro podarilo zachytiť rozohrávku DVTK.
     
    58:56
    Po pravom krídle dopredu vyštartoval Tousignant, no nepodarilo sa mu presadiť sa.
     
    58:57
    S vylúčeniami sa to pre tento zápas ešte nekončí. Dve minúty dostáva Aleksandar Magovac, ktorý si odsedí trest za príliš veľa hráčov na ľade.
     
    59:34
    Poprad sa ešte o niečo snaží, no v prvom rade musí získať útočné pásmo, čo sa zatiaľ nedarí.
     
    59:45
    Poprad už hrá powerplay, ale puk je za popradskou bránkou.
     
    Koniec zápasu.
     
    Tretia tretina bola jediná, v ktorej nepadol žiaden gól. Popradčania sa ešte snažili o nejaký záverečný nápor, no pribrzdilo ich vylúčenie, ktoré prišlo v závere tretiny. Miškovec teda v dôležitom zápase zdolal Poprad 3:2 a získal všetky tri body. (19:38:37)

    Lukáš Rastislav Ovšonka

    Branky a nahrávky: 6. Beach, 10. Beauviller (Szirányi), 40. Galanisz (Beauviller) – 16. Ulrych (Paukovček), 36. Králik (Ulrych)


    DVTK Jegesmedvék Miškovec: Rajna – Láda, Vandane, Göz, Dudás, Szirányi, Vojtkó, D. Kiss, Farkas – Beach, St. Pierre, Rodman – Beauviller, Miskolczi – Harrison, Galanisz, Magosi – Ritó, Tousignant, P. Kiss
    HK Poprad: Nechvátal (10. Vošvrda) – Kozák, Fabian, Erving, Ulrych, Magovac, Ťavoda, Božoň – Handlovský, Preisinger, Vandas – Takáč, Zagrapan, Svitana – Jacobs, Paukovček, Karterud – Matej Paločko, Bjalončík, Kundrik – Králil

    Rozhodčí: Adamec, Lokšík – Bogdaň, Jurčiak
    bahis siteleri