Levante – Alavés 0:1 (kon.) | Real Madrid – Sevilla 2:1 (kon.) | Osasuna – Valladolid 0:0 (kon.)
Eibar – Atlético 2:0 (kon.)
konec
Levante UD
0:1 (0:0)
Deportivo Alavés
Sobota 18.01.2020, 13:00 • Estadio Ciudad de Valencia (Valencia) • Španělská LaLiga • 20. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Tímto se s vámi loučím a přeji vám příjemný zbytek sobotního dne. (14:53:05)
     
    Sledovali jsme průměrné utkání, které rozhodl z protiútoku Aleix Vidal. Deportivo tak z těžkého zápasu bere tři body a v tabulce LaLigy se kousek vzdaluje týmům, které bojují o záchranu. Sice Levante bylo aktivnější, ale na to se ve fotbale nehraje, a tak se dnes muselo před soupeřem sklonit.
     
    90+5
    Konec zápasu.
     
    90+4
    Centr od rohového praporku mířil na první tyč, odkud přišlo zakončení vedle branky. Je jasné, že Deportivo Alavés dnes zvítězí a vezme si veledůležité tři body.
     
    90+4
    Přenesení hry mířilo na levou stranu, kde si soupeře chtěl obhodit Toňo. Levante bude rozehrávat další roh a do šestnáctky soupeře míří také brankář Aitor Fernández.
     
    90+3
    Přímý kop rozehrál Enis Bardhi, jenž točil balon k pravé tyči, ale trefil jen hráče ve zdi. Levante tak bude rozehrávat další rohový kop.
     
    90+2
    Kousek za šestnáctkou byl faulován Nemanja Radoja, jenž pro Levante vybojoval standardní situaci z nadějné pozice. Podaří se domácímu mužstvu vyrovnat?
     
    90+1
    Zároveň s akcí rozhodčí avizoval, že se budou hrát čtyři minuty nad rámec normální hrací doby.
     
    90+1
    Už v nastaveném čase rozehrávalo Levante standardní situaci, která byla vrácená do druhé vlny. K zakončení se dostal Sergio León, jenž chtěl dát ránu a branku přestřelil.
     
    89
    Střídání v týmu Deportivo Alavés: ze hřiště odchází Víctor Camarasa, přichází Martín.
     
    89
    Žlutou kartu dostává Víctor Camarasa (Deportivo Alavés), který si nejprve vyndaval chrániče a poté velmi pomalu postupoval k místu střídání.
     
    88
    Po centru z pravé strany se k další hlavičce dostal Manuel García, jnž přesně zamířil k levé tyči. Aitor Fernández se skokem dostal do pozice, kam mířil balon a skvěle zasáhl.
     
    87
    Žlutou kartu dostává Erick Cabaco (Levante UD), který zastavil rychle se rodící akci soupeře. Jednalo se tak o taktické přerušení hry.
     
    87
    Na parádičky už není čas, což zřejmě nepochopil Hernâni. Domácí záložník se pokusil o pěknou kličku, která mu nevyšla, a tak do protiakce vyrazilo Deportivo.
     
    85
    Další akce domácího mužstva je u konce, stále tak čekáme na nápor Levante. Ovšem ten stále nepřichází a čas na vyrovnání velmi rychle utíká.
     
    83
    Jedeme do koncovky zápasu a musíme si přiznat, že šance přibývají. Levante se pokusilo o střelu z velké dálky a rána to rozhodně nebyla špatná. Pokus zamířil jen těsně vedle pravé tyče.
     
    82
    Neskutečné, co Alavés zahodil. Hostující hráči mířili ve dvou na jediného obránce a až do zakončení to udělali skvěle. Pokus z levé strany znovu zlikvidoval skvěle vyběhnutý Aitor Fernández.
     
    82
    Střídání v týmu Deportivo Alavés: ze hřiště odchází Aleix Vidal, přichází Pere Pons.
     
    80
    Nově příchozí hráč měl na hlavě vyrovnání, ale v nadějné pozici minul branku! Centr z pravé strany mířil na zadní tyč, kde se nacházel osamocený Sergio León, jehož zakončení bylo nepřesné.

    Michal Luxa

    Branky: 64. Aleix Vidal (Joselu)

    Karty:   42. Melero (LVN), 87. Cabaco (LVN) – 39. Ely (DAL), 67. Navarro (DAL), 89. Camarasa (DAL)


    Držení míče: 53 % : 47 %.
    Střely na branku: 3:6. Střely mimo: 10:5. Rohy: 7:6. Ofsajdy: 3:0. Fauly: 12:20.
    Levante UD: Aitor Fernández – Coke, Cabaco, Postigo, Toňo – Campaña, Radoja, Melero (55. E. Bardhi), Morales (67. Hernâni) – Martí, B. Mayoral (79. S. León).
    Náhradníci: Cárdenas – Ó. Duarte, Rochina, S. León, E. Bardhi, Hernâni, C. Clerc.

    Deportivo Alavés: Pacheco – Navarro, Laguardia, Ely, R. Duarte – Aleix Vidal (82. Pons), García, Camarasa (89. Martín), Rioja (63. Sainz) – Joselu, Lucas Pérez.
    Náhradníci: Castro – Martín, Pons, Sainz, Tachi, Burgui, Gutiérrez.

    Rozhodčí: Guillermo Cuadra – Jorge Bueno, Fernando Tresaco
    thejrc.org