Levante – Alavés 0:1 (kon.) | Real Madrid – Sevilla 2:1 (kon.) | Osasuna – Valladolid 0:0 (kon.)
Eibar – Atlético 2:0 (kon.)
konec
Levante UD
0:1 (0:0)
Deportivo Alavés
Sobota 18.01.2020, 13:00 • Estadio Ciudad de Valencia (Valencia) • Španělská LaLiga • 20. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Tímto se s vámi loučím a přeji vám příjemný zbytek sobotního dne. (14:53:05)
     
    Sledovali jsme průměrné utkání, které rozhodl z protiútoku Aleix Vidal. Deportivo tak z těžkého zápasu bere tři body a v tabulce LaLigy se kousek vzdaluje týmům, které bojují o záchranu. Sice Levante bylo aktivnější, ale na to se ve fotbale nehraje, a tak se dnes muselo před soupeřem sklonit.
     
    90+5
    Konec zápasu.
     
    90+4
    Centr od rohového praporku mířil na první tyč, odkud přišlo zakončení vedle branky. Je jasné, že Deportivo Alavés dnes zvítězí a vezme si veledůležité tři body.
     
    90+4
    Přenesení hry mířilo na levou stranu, kde si soupeře chtěl obhodit Toňo. Levante bude rozehrávat další roh a do šestnáctky soupeře míří také brankář Aitor Fernández.
     
    90+3
    Přímý kop rozehrál Enis Bardhi, jenž točil balon k pravé tyči, ale trefil jen hráče ve zdi. Levante tak bude rozehrávat další rohový kop.
     
    90+2
    Kousek za šestnáctkou byl faulován Nemanja Radoja, jenž pro Levante vybojoval standardní situaci z nadějné pozice. Podaří se domácímu mužstvu vyrovnat?
     
    90+1
    Zároveň s akcí rozhodčí avizoval, že se budou hrát čtyři minuty nad rámec normální hrací doby.
     
    90+1
    Už v nastaveném čase rozehrávalo Levante standardní situaci, která byla vrácená do druhé vlny. K zakončení se dostal Sergio León, jenž chtěl dát ránu a branku přestřelil.
     
    89
    Střídání v týmu Deportivo Alavés: ze hřiště odchází Víctor Camarasa, přichází Martín.
     
    89
    Žlutou kartu dostává Víctor Camarasa (Deportivo Alavés), který si nejprve vyndaval chrániče a poté velmi pomalu postupoval k místu střídání.
     
    88
    Po centru z pravé strany se k další hlavičce dostal Manuel García, jnž přesně zamířil k levé tyči. Aitor Fernández se skokem dostal do pozice, kam mířil balon a skvěle zasáhl.
     
    87
    Žlutou kartu dostává Erick Cabaco (Levante UD), který zastavil rychle se rodící akci soupeře. Jednalo se tak o taktické přerušení hry.
     
    87
    Na parádičky už není čas, což zřejmě nepochopil Hernâni. Domácí záložník se pokusil o pěknou kličku, která mu nevyšla, a tak do protiakce vyrazilo Deportivo.
     
    85
    Další akce domácího mužstva je u konce, stále tak čekáme na nápor Levante. Ovšem ten stále nepřichází a čas na vyrovnání velmi rychle utíká.
     
    83
    Jedeme do koncovky zápasu a musíme si přiznat, že šance přibývají. Levante se pokusilo o střelu z velké dálky a rána to rozhodně nebyla špatná. Pokus zamířil jen těsně vedle pravé tyče.
     
    82
    Neskutečné, co Alavés zahodil. Hostující hráči mířili ve dvou na jediného obránce a až do zakončení to udělali skvěle. Pokus z levé strany znovu zlikvidoval skvěle vyběhnutý Aitor Fernández.
     
    82
    Střídání v týmu Deportivo Alavés: ze hřiště odchází Aleix Vidal, přichází Pere Pons.
     
    80
    Nově příchozí hráč měl na hlavě vyrovnání, ale v nadějné pozici minul branku! Centr z pravé strany mířil na zadní tyč, kde se nacházel osamocený Sergio León, jehož zakončení bylo nepřesné.
     
    79
    Střídání v týmu Levante UD: ze hřiště odchází Borja Mayoral, přichází Sergio León.
     
    79
    Další centr z levé strany poslal do šestnáctky Hernâni, který našel na první tyči jen soupeře. Následně stejný hráč balon nezpracoval a navíc jej daroval soupeři.
     
    77
    U vlastní šestnáctky zbavil soupeře míče Manuel García, který si pak před něj dal tělo a nechal se faulovat. Fanouškům se rozhodnutí rozhodčího sice nelíbí, ovšem bylo správné.
     
    76
    Čekáme na okamžik, kdy Levante začne soupeři zatápět. Ovšem po dalším centru ze strany přišlo zakončení, které Roger Martí poslal jen nad branku.
     
    75
    Hostující mužstvo rozehrávalo další rohový kop, ale ještě než míč doletěl do šestnáctky byl odpískán útočný faul. Hlavní rozhodčí ukazuje, že viděl držení.
     
    73
    Po rohovém kopu se Deportivo znovu vydalo do otevřené obrany a vystřelilo z levé části pokutového území a o ránu se postaral Lucas Pérez. Z branky skvěle vyběhl Aitor Fernández, který zasáhl nohou.
     
    73
    Velmi rychlé nohy má Hernâni, který byl ve sprintu po celou dobu akce. Domácí záložník zamířil až do šestnáctky, ale jeho pokus byl sražen na další roh.
     
    71
    Méně než dvacet minut má Levante na to, aby alespoň vyrovnalo. Domácí celek se snažil dostat do akce, k zakončení se hnal Hernâni, jenž nastřelil soupeře.
     
    70
    Standardní situaci rozehrál Aleix Vidal, jehož pas zamířil na zadní tyč, odkud byl míč poslán znovu před branku. K zakončení se dostal Manuel García, ale jeho pokus z nadějné pozice byl nepřesný.
     
    69
    Jakoby Deportivo bylo polito živou vodou. Hostující hráči se znovu vydali na polovinu soupeře, kde se dočkali faulu u postranní lajny.
     
    68
    Domácí mužstvo je stále aktivnější, ale inkasovalo z rychlého protiútoku. Tentokrát se do útoku vydal Roger Martí, jenž se nacházel v ofsajdovém postavení.
     
    67
    Žlutou kartu dostává Ximo Navarro (Deportivo Alavés).
     
    67
    Střídání v týmu Levante UD: ze hřiště odchází José Luis Morales, přichází Hernâni.
     
    64
    Deportivo Alavés právě vstřelilo branku!
    Levante se dožadovalo pokutového kopu po zahrání rukou! Ovšem hlavní rozhodčí byl proti a nechal hru pokračovat. Deportivo se vydalo do rychlé protiakce a zakončením se prezentoval ALEIX VIDAL. Na jeho pokus si brankář sáhl, ale míč už nevyrazil mimo prostor tří tyčí.
     
    63
    Střídání v týmu Deportivo Alavés: ze hřiště odchází Luis Rioja, přichází Borja Sainz.
     
    62
    Další centr mířil před branku, kde se ale nacházeli domácí obránci. Ti balon znovu odvrátili na další rohový kop. Jenomže ani po něm jsme se zakončení nedočkali.
     
    61
    Po zisku míče se Alavés vydal do protiakce a přihrávka zleva zamířila do druhé vlny, v níž se nacházel Aleix Vidal. Jeho pokus zamířil jen do bránícího hráče, a tak Vidal schoval obličej do dlaní.
     
    60
    Hodina hry je minulostí a my stále čekáme na úvodní gól zápasu. Nic nezměnil ani pas za obranu, který vyslalo Levante. Balon totiž zamířil jen na tribunu.
     
    59
    Bohužel předvedená hra se ani ve druhém poločase nezlepšila. Levante je sice aktivnější, ovšem do šancí se dostává jen sporadicky.
     
    57
    Za nepřesným balonem se vydal Roger Martí, který se dopustil faulu. Rubén Duarte si před balon dal tělo a nechal se nedovoleně atakovat.
     
    56
    Levante kombinovalo na pravé straně a vyslalo do vápna další centr, který za postranní čáru odvrátil Rodrigo Ely. Domácí mužstvo tak zůstává u míče a může něco vymyslet.
     
    55
    Střídání v týmu Levante UD: ze hřiště odchází Gonzalo Melero, přichází Enis Bardhi.
     
    54
    Rohový kop byl poslán za šestnáctku a zase zpátky. K vidění byl další centr a pro balon se vydal Fernando Pacheco, jenž byl faulován. Atakujícím hráčem byl Manuel García, ovšem gólman bude v pořádku.
     
    53
    V nejbližší době uvidíme první střídání, kterého využije domácí trenér. Vraťme se ale na zelený pažit, kde se po chybě hnal Alavés do akce. Za obranu mířil Luis Rioja a vybojoval další roh.
     
    52
    Další centr od rohového praporku mířil na první tyč, kde se k hlavičce dostal Manuel García. Hostující kapitán se musel pro balon trochu vracet, a tak zamířil jen nad bránu.
     
    51
    Pas z levé strany mířil do šestnáctky, kam si nabíhal Joselu. Ovšem celou situaci vyřešil obránce, který poslal balon na tribunu.
     
    49
    Centr z pravé strany byl zachycen v zadní části šestnáctky, a tak přišla další prudká přihrávka před branku. Obrana Deportiva byla dobře postavená a míč odvrátila do bezpečných míst.
     
    48
    Od půlící čáry uháněl Lucas Pérez sám na brankáře, ovšem byl dohnán, a tak musel jít do strany. Jeho pokus z levé části šestnáctky zamířil jen vedle bližší tyče.
     
    46
    Levante už rozehrálo druhý poločas, ovšem pas za obranu skončil až u brankáře. Zatím sledujeme spíše jednoduché akce ...
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    V prvním poločase bylo aktivnější Levante, které několikrát zvolilo zakončení zpoza šestnáctky. Ovšem balonu létaly spíše nad branku, než do prostoru tří tyčí. Postupem času se zvedl i Alavés, který hru v samotném závěru vyrovnal, jenomže gólu jsme se nedočkali, a tak do druhého poločasu vstoupíme ze bezbrankového stavu.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhém poločase?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    45
    První poločas skončil.
     
    45
    Deportivo dlouho kombinovalo na pravé straně útočné polovině, ale pokazilo přihrávku do šestnáctky. Jenomže Levante se odhodlalo k odkopu, kterého se zmocnil Alavés, jenže další centr byl odvrácen.
     
    44
    První poločas moc fotbalové krásy nepobral a už se blíží ke svému konci. Sledujeme střetnutí, které nestranného diváka ze židle rozhodně nezvedne.
     
    42
    Gonzalo Melero (Levante) se pokoušel získat zpátky ztracený balon, ovšem přispěchal do souboje pozdě, a tak zasáhl Manuela Garcíu.
     
    40
    Ve středu hrací plochy získalo Deportivo balon, který opět poslalo za obranu soupeře. Pro nepřesný pas si vyběhl Aitor Fernández, jenž akci překazil.
     
    39
    Prvním potrestaným hráčem je Rodrigo Ely (Alavés), který se jako třetí přimotal do hlavičkového souboje a navíc trefil soupeře rukou do obličeje.
     
    38
    Sledujeme průměrný fotbal, kterému by pomohla vstřelená branka. Ovšem střely jsou k vidění především zpoza šestnáctky a buď míří doprostřed branky nebo nad ní.
     
    37
    Alavés se pokoušel o přihrávku za obranu, kam mířil Aleix Vidal. Do skluzu šel jeden z obránců, který míč odehrál za postranní lajnu.
     
    36
    Také Aitor Fernández musel poprvé zasahovat, když pokus zpoza šestnáctky mířil doprostřed branky. Domácí brankář si s tvrdým pokusem poradil a vyrazil jej.
     
    34
    Centr od rohového praporku zamířil na zadní tyč, odkud přišla první nebezpečná akce. Hlavička mířila přesně doprostřed brány, ovšem Fernando Pacheco byl připravený zasáhnout.
     
    33
    Hezké přenesení hry mířilo na pravou stranu, odkud byl k vidění další centr. Ovšem balon byl obranou odehrán na rohový kop, který za malou chvilku rozehraje Levante.
     
    32
    Hostující mužstvo zlepšilo hru a je více u balonu. O centr z levé strany se pokusil Luis Rioja, jenže balon byl z pokutového území znovu odklizen.
     
    30
    Aleix Vidal rozehrál rohový kop na krátko a až po chvilce přišel centr do malého vápna. Míč byl před brankou přizvednut obráncem, a tak jsme se dalšího zakončení nedočkali.
     
    29
    Centr od postranní čáry letěl před branku, odkud byl obranou odklizen na roh. Deportivo tak bude mít šanci ohrozit branku.
     
    28
    Po dlouhé době se Alavés vydal do útoku, jenomže snažení na pravé straně bylo zastavené obranným zákrokem. Po vhazování si ale faul vynutil Aleix Vidal, a tak pošle Deportivo centr před branku.
     
    27
    Dalším pokusem zpoza šestnáctky se prezentoval Roger Martí, který už trefil prostor branky. Jenže zamířil jen doprostřed, kde se nacházel připravený brankář Fernando Pacheco.
     
    26
    Alavés jen balony odkopává, navíc při snaze zisku míče ještě fauloval Manuel García. Coke se sice ochotně kácel na trávník, ovšem faul to bez pochyby byl.
     
    24
    Hostující mužstvo zastavilo další akci soupeře, ovšem balonu se rychle zbavilo a poslalo jej za postranní čáru. Domácí UD tak bude vhazovat a pokoušet se o další ohrožení brány.
     
    23
    Levante se nemůže dostat do šestnáctky, a tak to zkouší z dálky. Dalším ranařem se stal Erick Cabaco, který znovu zamířil jen nad branku. Fernando Pacheco sleduje, jak balonu létají kolem něho.
     
    22
    Balon tentokrát mířil do domácí šestnáctky, kde se na levé straně zjevil naběhlý Lucas Pérez. Jeho pokus měl mířit k zadní tyči, ale byl hodně nepřesný.
     
    20
    Po zisku míče se do protiakce vydal José Luis Morales, který měl proti sobě hned dva soupeře. O míč přišel, jenže Levante se nevzdalo a zaznamenalo další pokus nad branku, tentokrát se mýlil José Campaña.
     
    19
    Deportivo zachytilo přihrávku soupeře a po narážečce se do šestnáctky hnal Lucas Pérez. Ovšem obrana Levante byla pozorná a poslal balon na rohový kop.
     
    17
    Centr od praporku byl pozdržen, jelikož rozhodčímu se nelíbil souboj v šestnáctce. Po domluvě se míč od praporku točil do branky, ovšem Fernando Pacheco balon vyboxoval.
     
    16
    Centr z levé strany se domácím nevyvedl, ovšem bude rozehrávat další rohový kop. Levante je v úvodních minutách aktivnější, ale ještě se neprosadilo.
     
    15
    Hlavní rozhodčí dal domácímu týmu výhodu, kterou nevyužil, a tak se píská faul. Levante tak bude rozehrávat od půlící čáry, zřejmě uvidíme další postupný útok.
     
    13
    Další zakončení domácího mužstva bylo zastaveno. Levante ještě pokračovalo v akci, ovšem střela Rogera Martího mířila znovu pouze nad branku.
     
    12
    Deportivo dlouhou dobu drží míč na vlastní polovině, což se nelíbilo divákům, kteří pískají. Po chvíli se Levante míče zmocnilo, ale nic kloudného nevymyslelo.
     
    10
    Zpoza šestnáctky se napřáhl Luis Rioja, jehož pokus byl před brankou zastaven. Levante předvedlo rychlý protiútok, který střelou nad branku zakončil José Campaña.
     
    8
    Rozehrávku soupeře dobře napadal Luis Rioja, který míč srazil za postranní lajnu. Levante se pak chtělo vydat do útoku, ale po nepřesné přihrávce se bude znovu bránit.
     
    7
    Coke dal těžkou přihrávku na útočníka, který míč zpracoval jen pro soupeře. Deportivo se tak vydalo do protiakce, ovšem Luis Rioja neudržel balon na hrací ploše.
     
    6
    Domácí mužstvo je od úvodních minut aktivnější a zasloužilo by si vsítit branku. Alavés by se v následujících minutách měl probrat, jinak je to čekání na inkasovanou branku.
     
    4
    Po kombinaci na levé straně přišel centr před branku, kde se k hlavičce dostal Borja Mayoral. Ovšem míč letěl mimo branku, a tak na zadní tyči ještě zapracoval José Luis Morales, jehož pokus z úhlu zamířil jen do boční sítě.
     
    3
    Nákop Deportiva si pohlídal jeden ze stoperů, a tak Levante šlo znovu do akce. Na levé straně v souboji jeden na jednoho nepřešel přes obránce José Campaña.
     
    2
    Domácí mužstvo na úvod vybojovalo rohový kop, který byl poměrně rychle rozehrán. Po centru sice došlo k hlavičce, která byla nepřesná.
     
    1
    Hlavní rozhodčí pan Guillermo Cuadra zahájil dnešní střetnutí, míče se jako první chopil Alavés. Ovšem hráči v tmavých dresech se míče rychle chopili a kombinují na útočné polovině.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    Levante UD: Aitor Fernández – Coke, Cabaco, Postigo, Toňo – Campaña, Radoja, Melero, Morales – Martí, B. Mayoral.
    Náhradníci: Cárdenas – Ó. Duarte, Rochina, S. León, E. Bardhi, Hernâni, C. Clerc.

    Deportivo Alavés: Pacheco – Navarro, Laguardia, Ely, R. Duarte – Aleix Vidal, García, Camarasa, Rioja – Joselu, Lucas Pérez.
    Náhradníci: Castro – Martín, Pons, Sainz, Tachi, Burgui, Gutiérrez.

    Rozhodčí: Guillermo Cuadra – Jorge Bueno, Fernando Tresaco.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    Při pohledu na tabulky zjistíme, že budeme sledovat souboj z druhé poloviny tabulky LaLigy. Oba celky se nenacházejí v dobré formě, a tak budou potřebovat zabrat. Lépe je na tom Levante, které najdeme s šestadvaceti body na jedenáctém místě. Domácí celek tak má devět bodů náskok na záchranářskou pozici a naopak ztrácí pět bodů na pohárovou Evropu. Ještě hůře je na tom Alavés, kterému patří patnáctá příčka, když získal dvacet bodů. Deportivo tak musí především koukat pod sebe, jelikož osmnáctá Mallorca ztrácí pouhých pět bodů. Hostující mužstvo čeká už pět střetnutí na vítězství.
     
    Vítám všechny fanoušky u dvacátého kola španělské LaLigy, v němž se představí Levante UD a Deportivo Alavés.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 13:00.

    Michal Luxa

    Branky: 64. Aleix Vidal (Joselu)

    Karty:   42. Melero (LVN), 87. Cabaco (LVN) – 39. Ely (DAL), 67. Navarro (DAL), 89. Camarasa (DAL)


    Držení míče: 53 % : 47 %.
    Střely na branku: 3:6. Střely mimo: 10:5. Rohy: 7:6. Ofsajdy: 3:0. Fauly: 12:20.
    Levante UD: Aitor Fernández – Coke, Cabaco, Postigo, Toňo – Campaña, Radoja, Melero (55. E. Bardhi), Morales (67. Hernâni) – Martí, B. Mayoral (79. S. León).
    Náhradníci: Cárdenas – Ó. Duarte, Rochina, S. León, E. Bardhi, Hernâni, C. Clerc.

    Deportivo Alavés: Pacheco – Navarro, Laguardia, Ely, R. Duarte – Aleix Vidal (82. Pons), García, Camarasa (89. Martín), Rioja (63. Sainz) – Joselu, Lucas Pérez.
    Náhradníci: Castro – Martín, Pons, Sainz, Tachi, Burgui, Gutiérrez.

    Rozhodčí: Guillermo Cuadra – Jorge Bueno, Fernando Tresaco
    bahis siteleri