Nice – Red Star 2:1 (kon.) | Gonfreville – Lille 0:2 (kon.) | Paris FC – Saint-Étienne 2:3 (kon.)
Angoulême – Štrasburk 1:5 (kon.) | Nantes – Lyon 3:4 (kon.)
konec
FC Nantes
3:4 (1:3)
Olympique Lyon
Sobota 18.01.2020, 20:55 • La Beaujoire-Louis Fonteneau, Nantes • Francouzský pohár
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:55.
     
    Zdravím všechny fanoušky francouzského poháru. Mezi dvaatřiceti nejlepšími týmy je Nantes a Lyon, kteří se také dnes utkají.
     
    FC Nantes

    Domácí tým je na výborném čtvrtém místě tabulky, ta 20 zápasů získal 32 bodů se skóre 19:18. Nejlepší střelec týmu je Francouz Ludovic Blas, který dal 5 branek a na jednu další nahrál. Jelikož je leden, tak ve fotbalovém světe je spoustu přestupů, avšak z Nantes zatím nikdo neodešel, pouze přišel Belgičan Emond, který přišel z Lutychu. V poháru zatím tým trenéra Gourcuffa porazil jen Bayonne 2:0, trefili se Coulibaly a Abeid.

    Poslední tři zápasy

    St. Etienne VS. Nantes 0:2
    Bayonne VS. Nantes 0:2
    Nantes VS. Angers 1:2
     
    Olympique Lyon

    Tým z Lyonu skončil vloni na 3. místě tabulky, když získal 72 bodů za 38 zápasů, a tak postoupil do skupiny Ligy mistrů. Tam se rozhodně tým neztratil, získal 8 bodl v šesti zápasech a postoupil do vyřazovací fáze, kde se utká ve dvojzápase s italským Juventusem. V lize to Lyonu moc nešlape. Doposud získal 29 bodů ve dvaceti zápasech. Nejlepší střelec týmu v lize je Moussa Dembele, který dal 11 branek. Lyon v poháru také odehrál jen jeden zápas, když porazil Bourg en Bresse vysoko 7:0.

    Poslední tři zápasy

    Bordeaux VS. Lyon 1:2
    Lyon VS. Brest 3:1
    Bourg en Bresse VS. Lyon 0:7
     
    Úvodní sestavy:

    FC Nantes: Lafont – Appiah, Girotto, Basila, Ch. Traoré – Touré (C), Abeid – Blas, Louza, Simon – Emond.
    Náhradníci: Olliero – Homawoo, Krhin, Moutoussamy, Benavente, Limbombe, Bamba.

    Olympique Lyon: Lopes – Tete, Andersen, Denayer (C), Cornet – B. Traoré, Lucas, Tousart, Terrier – Cherki, Dembélé.
    Náhradníci: Tătărușanu – Rafael, Kalulu, Marcelo, Marçal, Mendes, Aouar.

    Rozhodčí: Lesage – Ocak, Aube.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    O úvodní výkop se postarali hosté, kteří nastupují v kompletně bílých, zatímco domácí ve žlutých dresech.
     
    1
    Lyon právě vstřelil branku!
    Tak to bylo rychlé, Olympique jde po pětapadesáti vteřinách do vedení! Přes Terriera a Dembélého se míč dostal na kopačky RAYANA CHERKIHO, který na pětníku obešel Lafonta a pak už s přehledem zakončil do prázdné branky.
    1. Rayan CHERKI - 0:1
     
    3
    Horší vstup do zápasu si Nantes představit asi nemohlo. Na druhou stranu má prakticky celý zápas na to, aby minimálně vyrovnali.
     
    4
    Další přímočará akce Lyonu ztroskotala na Basilovi, který srazil Dembélého přihrávku na premiérový rohový kop.
     
    5
    Domácí se ubránili a po faulu Denayera už mohou uvést míč do pohybu v klidové pozici.
     
    6
    Bertrand Traoré si v situaci jeden na jednoho přehodil míč na levačku a technickým pokusem ze střední vzdálenosti jen o kousek minul Lafontovu pravou tyč.
     
    7
    Obrovská šance Lyonu zůstala nevyužita! Ruku do dlaní schovává Martin Terrier, který se s Dembélém ocitl v úniku dvou na gólmana, jenže po nahrávce hostujícího kapitána trefil v ložence jenom tyč.
    7. Martin Terrier (LYO)
     
    8
    První zajímavější situace také v blízkosti Lopese. Odražený míč si vzal Ludovic Blas, ovšem u hranice pokutového území byl hostující obranou rychle odzbrojen.
     
    9
    Lyon právě vstřelil branku!
    Další hrubka domácí defenzivy končí gólem na 0:2 z pohledu Nantes. Charles Traoré vyhrál sprinterský souboj se svým jmenovcem, vedle vlastního vápna ale podklouzl a Bertrand Traoré díky tomu předložil darovaný míč do tutovky RAYANU CHERKIMU, jenž placírkou trefil mezeru mezi nohama Lafonta.
    9. Rayan CHERKI - 0:2
     
    11
    Bertrand Traoré utrpěl kromě gólové asistence i nějaký svalový problém, se kterým nyní podstupuje ošetření. Lyon si musí poradit v deseti.
     
    12
    Dennis Appiah vytěžil z nastalé situace na pravém křídle alespoň rohový kop. Balón šel do autu od Maxwela Corneta.
     
    13
    Bertrand Traoré se vrátil na plac a sám v důrazném souboji poslal k zemi Andreie Girotta. Opět se bude muset ošetřovat.
     
    15
    S brazilským stoperem Nantes to nevypadá úplně nejrůžověji. Je otázkou, zda Girotto nebude poměrně brzy vynuceně střídat.
     
    16
    Nantes právě vstřelili branku!
    V šestnácté minutě se poprvé raduje také domácí mužstvo! Moses Simon zrychlil na malém prostoru a utekl tím Lucasovi. Z levého kraje velkého vápna pak dal prudkou přihrávku k bližší tyči a RENAUD EMOND ideálně nastavenou hlavou přesměroval míč mimo dosah Lopese
    16. Renaud EMOND - 1:2
     
    18
    Sebedůvěra hráčů Nantes šla automaticky raketově nahoru. Hosté to nebudou mít s postupem tak jednoduché, jak se ještě před malou chvíli mohlo zdát.
     
    19
    Terrier ztratil balón, který posléze netrefil ani Tete. Vznikla z toho možnost pro Mosese Simona, jenž zleva minul zadní tyč.
     
    20
    Bertrand Traoré byl předskočen jedním ze soupeřů a hned vzápětí se dopustil faulu. Následuje rozehrávka od Albana Lafonta.
     
    21
    Simon pustil míč do křídla na Mahdího Abída, který sice odcentroval přes Teteho, ale balón nasměroval jen do rukou Anthonyho Lopese.
     
    22
    Domácí kapitán Abdoulaye Touré se ve vzdušném souboji srazil s hlavou protihráče, kterému byl odpískán faul. Rozehrávka na krátko pak Nantes nevyšla podle představ.
     
    23
    Málem to bylo 3:1 pro hosty! Moussa Dembélé po Lucasově nahrávce z pravého okraje pokutového území na výborně reagujícího Lafonta tentokrát nevyzrál.
     
    25
    Mahdí Abíd dostal možnost vypálit z dvaceti metrů. Dobrá střela letěla z jeho pohledu k pravé tyči, ale Lopes zvládl letící projektil vyrazit na roh.
     
    26
    Nakonec to byly rohové kopy hned dva. Zadní řady Lyonu v ani jednom případě ale nemusely řešit žádné větší problémy.
     
    27
    Bertrand Traoré kličkoval s balónem tak dlouho, až ho odevzdal do vápna Cherkimu. I ten ale byl v obležení žlutých dresů a zakončit tentokrát nestihl.
     
    28
    Kenny Tete se postaral o centrovaný balón a aspoň na pár vteřin ulevil v poslední době hodně zaměstnané obraně Olympiqueu Lyon.
     
    30
    Držení míče: 46 % – 54 %.
     
    31
    Thomas Basila pohlídal nepřesnou přihrávku do křídla na Cherkiho a nechal doskákat balón až do autu. Na programu bude rozehrávka dvacetiletého gólmana Nantes.
     
    32
    Domácí si museli nechat zajít chuť na přechod do útoku. Sudí Lesage totiž dopískl faul na Bertranda Traorého, jenž se s provinilcem Charlesem Traorém potkává opravdu často.
     
    33
    A další setkání Charlese a Bertranda Traorého. Pronikající hostující hvězda skončila opět na zemi, ale hvizd píšťalky se tentokrát neozval.
     
    34
    Je za námi rozhodně nejpoklidnější desetiminutovka dosavadního průběhu zápasu. Po šanci Dembélého šlo tempo trochu dolů.
     
    35
    Sudí pustili několik tvrdších zákroků, ovšem strčení Mosese Simona do často otloukaného Bertranda Traorého se už bez hvizdu neobešlo.
     
    36
    Období, kdy Nantes po vstřeleném gólu aktivně presovalo, už patří minulosti. Lyon má nyní naprostý klid na postupnou rozehrávku z obrany.
     
    37
    Lyon právě vstřelil branku!
    Olympique je zase o něco blíže postupu do osmifinále! Domácí se snažili vybojovat míč na útočné polovině tak urputně, až zapomněli na zadní vrátka. Rayan Cherki po sérii krátkých přihrávek vcelku jednoduše vysunul MARTINA TERRIERA a ten proměněným únikem nechal částečně zapomenout na zahozenou tutovku ze sedmé minuty.
    37. Martin TERRIER - 1:3
     
    39
    Joachim Andersen ve vzduchu porazil Emonda. Nevyvaroval se ale faulu a Simon v následné akci vybojoval na Tetem rohový kop.
     
    40
    Rozehrávka nakrátko se ale minula účinkem. Prudký centr hosté odvrátili a balón se během okamžiku ocitl až u Albana Lafonta.
     
    41
    Bertrand Traoré byl v důrazném souboji se svým malijským jmenovcem doslova odhozen do autu a už poněkolikáté musí být v péči lékařů.
     
    42
    Olympique zabrzdil jeden z mnoha rychlých protiútoků a dal tím domácím fotbalistům dostatek času k hromadnému návratu.
     
    43
    Hostům se jen částečně vymstila další riskantní rozehrávka z hloubi obranné poloviny. Zakončení Blase totiž letělo mimo Lopesovu branku.
     
    44
    Lucas Tousart vystihl jednu z přihrávek, nicméně dobrým obranným zákrokem se hned vzápětí blýskl také Girotto. Je z toho aut Lyonu.
     
    45
    Nastavuje se 1 minuta.
     
    45+1
    Moses Simon dal míč do druhé vlny, Abdoulaye Touré ale měl proti sobě hned tři těla a několikrát odložená střela nakonec byla hodně nepřesná.
     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    Je za námi úvodní pětačtyřicetiminutovka, ve které se hrál líbivý útočný fotbal. Na první gól jsme nemuseli čekat ani minutu, Cherki potrestal jednu z mnoha hrubek nefungující obrany Nantes a zanedlouho přidal i druhý přesný zásah. Domácí se dostali zpět do hry v šestnácté minutě zásluhou Emonda, ovšem Terrierův gól z úniku zase vrátil Lyonu vcelku pohodlný dvougólový náskok.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    47
    Ani jeden z trenérů před začátkem druhého poločasu nestřídal. Na place tak jsou Girotti i Bertrand Traorého, kteří už byli trochu potlučení.
     
    48
    Hosté si dost zavařili v už tradiční riskantní rozehrávce. Domácí svým napadáním získali roh, jenže po něm odkopl míč do bezpečí Jason Denayer.
     
    49
    Právě Jason Denayer se rozhodl individuálně vyvézt míč, který ale ztratil a jeho chybičku musel vzápětí napravovat Lucas Tousart.
     
    50
    Andersen s Denayerem nezachytili náběh Emonda, který se řítil do výborné šance, jenže si nešikovně předkopl míč až k Lopesovi.
     
    51
    Další ztráta Lyonu a jmenovitě Bertranda Traorého. Míče se zmocnil Touré, ale darovanou šanci prohospodařil hodně nepřesnou ukvapenou střelou z dálky.
     
    52
    Hráči Lyonu jakoby zkraje druhé půle zůstali hlavami v kabině. Appiah se jednoduše dostal k centru, jenž Denayer prodloužil až na rohový kop.
     
    53
    Standardní situace však týmu z Nantes příliš nevychází. I tento roh hostující fotbalisté přežili s nulovými komplikacemi.
     
    54
    Maxwel Cornet místo přihrávku vpřed nahrál Lopesovi. Ten rozehrál k Andersenovi a dánský obránce odevzdal míč nahrávkou do autu.
     
    55
    Moses Simon byl zdvojen Tetem a Lucasem. Jeden z nich ho u levé postranní čáry fauloval a domácí budou mít k dispozici standardní situaci.
     
    56
    Po odvráceném centru zkusil z nějakých jednadvaceti metrů štěstí Ludovic Blas. Letící projektil se v prvotní fázi otřel o Tousarta, a tak se konal další nevyužitý roh.
     
    57
    Appiah našel uličku vedoucí do pokutového území k Abídovi. I jeho rána však byla sražená Andersenem a po následném rohu si pro míč doskočil Lopes.
     
    58
    Náznaků šancí mělo Nantes ve druhé půli už mnoho. Vždy se ale našlo něco, co zabránilo opravdové gólové šanci. Lyonu tak stále prochází absence útočné fáze.
     
    59
    Třeba teď to byl ofsajd, ve kterém byl na pravém křídle přistižen ledabyle se vracející Ludovic Blas.
     
    60
    Držení míče: 49 % – 51 %.
     
    61
    Je až zarážející, že se Lyon stále zdráhá pomoct si dlouhým balónem z obrany. Lopes opět založil postupnou akci přihrávkou na nejbližšího spoluhráče.
     
    62
    Bertrand Traoré zachytil naprosto mizernou přihrávku jednoho ze soupeřů. Navázal na sebe dva hráče a roztáhl hru doprava na Cherkiho, jehož křižný pokus jen těsně minul vzdálenější tyč Lafontovy brány.
    62. Rayan Cherki (LYO)
     
    63
    Střídání v týmu Olympique Lyon: ze hřiště odchází Bertrand Traoré, přichází Thiago Mendes.
     
    64
    Faulující Andrei Girotto šel pozdě do souboje s Terrierem. Mnohdy přetížená obrana Lyonu má v těchto minutách konečně trochu prostoru na odpočinek.
     
    65
    Střídání v týmu FC Nantes: ze hřiště odchází Renaud Emond, přichází Abdoul Kader Bamba.
     
    66
    Simon ještě chytil míč na levé postranní čáře, jenže pak přihrál jen na nohu čerstvého Mendese. Posléze se hra přerušila kvůli ležícímu Terrierovi.
     
    67
    Thomas Basila se nechal školácky překvapit Cherkim, kterého pak ve vápně zezadu objal a rozhodčí bez váhání nařídil penaltu!
     
    67
    Žlutou kartu dostává Thomas Basila (FC Nantes).
     
    68
    Míč si na penaltový bod postavil Moussa Dembélé, ale Alban Lafot svým úspěšným zákrokem ještě udržel naděje Nantes nad vodou!
     
    69
    Lyon právě vstřelil branku!
    Martin Terrier dobře načasovanou přihrávkou uvolnil MOUSSU DEMBÉLÉHO, který mohl okamžitě odčinit neproměněnou penaltu a tak také učinil, když nejprve obešel vybíhajícího Lafonta a pak už neměl problém uklidit míč do sítě.
    69. Moussa DEMBÉLÉ - 1:4
     
    70
    Střídání v týmu Olympique Lyon: ze hřiště odchází Maxwel Cornet, přichází Marçal.
     
    72
    Všechno tedy nasvědčuje tomu, že v posledních dvaceti minutách už o nic nepůjde. Po faulu na Abída se každopádně chystá domácí standardka z pravého kraje.
     
    73
    Abdoul Kader Bamba dostal míč do volného prostoru ve vápně. Místo střely ale zvolil přihrávku patou za sebe a tam byli jen hráči v bílých dresech Lyonu.
     
    74
    Blas pěkným obloučkem za obranu našel Louzu, který se levačkou položil do střely z voleje. Ta ale byla nepřesná a navrch byl odmávnut ofsajd.
     
    75
    Střídání v týmu FC Nantes: ze hřiště odchází Thomas Basila, přichází Rene Krhin.
     
    76
    Martin Terrier šel zprava na Lafonta, kterého při střele z úhlu zasáhl do ruky. Pětigólový příděl už by byl pro Nantes hodně krutý.
     
    77
    Moussa Dembélé o krok utekl Girottovi a ten už ve skluzu situaci čistým způsobem nezachránil. Brazilský stoper bude dohrávat se žlutou kartou.
     
    78
    O realizaci přímého kopu z nějakých třiceti metrů se postaral Joachim Andersen, jehož rána ale neprošla přes dobře postavenou zeď.
     
    79
    Střídání v týmu Olympique Lyon: ze hřiště odchází Moussa Dembélé, přichází Amine Gouiri.
     
    80
    Oba týmy je nutno pochválit, že deset minut před koncem za rozhodnutého stavu utkání rozhodně nedohrávají jen z povinnosti. Prakticky od začátku se na trávníku stále něco děje.
     
    81
    Totéž platí také o přítomných divácích, kteří téměř kompletně zaplnili stadion a v pozdním sobotním večeru ještě zůstávají na svých místech.
     
    82
    Střídání v týmu FC Nantes: ze hřiště odchází Ludovic Blas, přichází Anthony Limbombe.
     
    83
    Nantes právě vstřelili branku!
    Zhruba deset minut před koncem je sníženo na rozdíl dvou gólů! Joachim Andersen zkazil obranný zákrok, kterým pouze posunul míč do běhu Simona. Ten zleva pohotově přihrál pod sebe a IMRAN LOUZA z druhé vlny jednoduše pokořil Anthonyho Lopese.
    83. Imran LOUZA - 2:4
     
    85
    Krátce po rozehrávce přišla ztráta Lyonu a naopak domácí rohový kop. Ten každopádně skončil tak jako všechny předchozí a Lopes mohl zůstat v klidu.
     
    85
    Hosté si ještě koledují o problémy! Čerstvý Anthony Limbombe dobře sladil náběh s průnikovou přihrávkou z půlící čáry, ale z úhlu si na Lopese tentokrát nepřišel.
     
    86
    Nantes právě vstřelili branku!
    Ještě to bude zajímavé, muži ve žlutém znovu snižují a rázem ztrácí už jenom jeden gól! Anthony Limbombe si dobře zpracoval míč na pravém křídle, odkud odcentroval na zadní tyč. Tam se zjevil MOSES SIMON a s přispěním teče Joachima Andersena dopravil balón pár decimetrů za brankovou čáru, kde Lopes zasahoval příliš pozdě.
    86. Moses SIMON - 3:4
     
    88
    Rene Krhin s jistotou zvládl důležitý osobní souboj a hlavou prodloužil míč k Lafontovi. Nantes pomalu zakládá další postupný útok!
     
    89
    Denayerovi se nepovedlo z jedničky odkopnout balón a domácí v následném zmatku vybojovali roh, z něhož tradičně nevzniklo nic moc zajímavého.
     
    90
    Marçal odhlavičkoval míč na Appiaha, který na pravém okraji pokutového území neprocedil míč přes prvního hráče a nakonec neurval pro Nantes ani kýžený rohový kop.
     
    90+1
    Velký strach Lyonu o výsledek bude trvat ještě čtyři minuty nastaveného času.
     
    90+2
    Krhin jenom přisvítil a poslal míč ke smečce hostujících fotbalistů u půlící čáry. Amine Gouiri se pak nadechl k povedené individuální akci, kterou mu pokazil až zákrok Lafonta.
     
    90+3
    Nastavený čas zatím Lyon zvládá s velkým přehledem. Tousart si došel pro rohový kop, s jehož rozehrávkou se vcelku logicky nikam nespěchá.
     
    90+4
    Marçal úmyslně otálel s provedením autového vhazování. Sudí Lesage kvůli tomu přiřkl míč domácím a z menší přetahované o balón nakonec v zámezí vznikla hromadná potyčka, do které se zapojili téměř všichni hráči na trávníku!
    90+4. Marçalova neochota přenechat míč odstartovala velkou melu
     
    90+5
    Situace se naštěstí uklidnila a rozhodčí Lesage si vystačil s dvěma žlutými kartami pro Marçala a Dennise Appiaha, který nakonec bude vhazovat.
     
    90+6
    Ještě jedna žlutá karta pro Teteho za ostrý zákrok na Bambu. Nantes bude rozehrávat asi poslední standardní situaci.
     
    90+6
    Imran Louza po odvráceném centru Girotta pustil míč na Tourého, jehož tečovaná střela zpoza šestnáctky asi letěla do brány, ale Lopes životně důležitým skokem k pravé tyči zabránil vyrovnávajícímu gólu na 4:4!
    90+6. Abdoulaye Touré (NAT)
     
    90+7
    Neskutečně hektický závěr! Zmatky po rychle provedeném rohu vyřešili hostující fotbalisté resolutním odkopem do autu. Sudí ještě nechali rozehrát roh z druhé strany, ale pro centrovaný míč si došel Lafont.
     
    90+7
    Konec zápasu.
     
    Je dobojováno! Souboj mezi Nantes a Lyonem vypadal hned dvakrát téměř rozhodnut. Olympique díky dvěma gólům Cherkiho vedl už od deváté minuty 2:0 a po trefách Terriera s Dembélém dokonce 4:1. Domácí fotbalisté ale nesložili zbraně a neutuchající aktivitou v závěru snížil na rozdíl jediné trefy. Na góly Louzy a Simona už nikdo další ale nenavázal, přestože kapitán Touré od toho v šesté minutě nastavení nebyl daleko. Lyon o výsledek 4:3 už nepřišel a může decentně slavit postup do pohárového osmifinále.
     
    Statistiky zápasu:
    Střely na branku: 6 – 8
    Střely mimo: 4 – 4
    Držení míče: 48 % – 52 %
    Rohové kopy: 12 – 2
    Ofsajdy: 2 – 0
    Fauly: 8 – 10
    Žluté karty: 3 – 2.
     
    Z tohoto vydařeného zápasu už je to vše, děkujeme za pozornost. (23:12:45)

    Michal Břuchanský

    Branky: 16. Emond, 83. Louza, 86. Simon – 1. Cherki, 9. Cherki, 37. Terrier, 69. Dembélé

    Karty:   67. Basila (NAT), 77. Girotto (NAT), 90+5. Appiah (NAT) – 90+5. Marçal (LYO), 90+6. Tete (LYO)

    Neproměněná penalta: 68. Dembélé (LYO), brankář Lafont zneškodnil


    Držení míče: 48 % : 52 %.
    Střely na branku: 6:8. Střely mimo: 4:4. Rohy: 12:2. Ofsajdy: 2:0. Fauly: 8:10.
    FC Nantes: Lafont – Appiah, Girotto, Basila (75. Krhin), Ch. Traoré – Touré (C), Abeid – Blas (82. Limbombe), Louza, Simon – Emond (65. Bamba).
    Náhradníci: Olliero – Homawoo, Krhin, Moutoussamy, Benavente, Limbombe, Bamba.

    Olympique Lyon: Lopes – Tete, Andersen, Denayer (C), Cornet (70. Marçal) – B. Traoré (63. Mendes), Lucas, Tousart, Terrier – Cherki, Dembélé (79. Gouiri).
    Náhradníci: Tătărușanu – Rafael, Kalulu, Marcelo, Marçal, Mendes, Aouar.

    Rozhodčí: Lesage – Ocak, Aube
    bahis siteleri