Nizozemsko – Ukrajina 0:3 (kon.) | Kazachstán – Polsko 2:3 (kon.) | Rumunsko – Estonsko 7:3 (kon.)
Chorvatsko – Litva 1:3 (kon.) | Slovinsko – Japonsko 6:2 (kon.) | Velká Británie – Maďarsko 1:4 (kon.)
konec
Kazachstán
2:3 (0:1, 2:1, 0:1)
Polsko
Neděle 09.02.2020, 12:00 • Barys Arena, Nur-Sultan • Kvalifikace mužů na OH • Skupina H
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    To je pro tuto chvíli z mé strany už vše. Přeji hezký zbytek nedělního dne a u dalších online přenosů z hokeje se budu těšit zase na shledanou. (14:15:23)
     
    Dnešní utkání sledovalo 5 622 diváků.
     
    Střely na branku: 53 – 17
     
    Je konec, je dobojováno. Poláci porážejí favorita z Kazachstánu a končí třetí fázi kvalifikace na prvním místě. To znamená, že postupují do další fáze a pro Kazachstán pouť kvalifikací o olympijské hry v roce 2022, končí.
     
    Konec zápasu.
     
    59:40
    Puk mají Poláci a jsou v pásmu soupeře. Trefit prázdnou klec jim ale nedovolila obrana Kazachů, kteří otáčejí ještě hru před Murrayho.
     
    59:25
    Lavička Kazachstánu si bere oddechový čas.
     
    59:15
    Kotouč Poláci vytěsnili do středního pásma šikovně tak, aby z toho nebylo zakázané uvolnění.
     
    59:00
    Branka Kazachů je prázdná a ti to zkoušejí se šesti bruslaři v poli.
     
    58:00
    Hrají se poslední dvě minuty třetí třetiny.
     
    57:25
    Střela Dustina Boyda míjí polskou branku a do rychlé akce na druhé straně spěchají opět hráči Polska.
     
    56:32
    Kazaši vrhají poslední své síly do útoku a útočí před polskou klecí. Důležitý zákrok záhy předvedl John Murray a zastavil hru.
     
    55:32
    V rohu obranného pásma Kazachů vyhráli souboj o puk Poláci a hned se opět natlačili před Karlssona. Před ním ale nezakončili.
     
    54:39
    Szymon Marzec si drze najel do blízkosti branky Kazachstánu a svižnou střelou z pravé strany nechal vyniknout Henrika Karlssona.
     
    53:32
    Za vlastní branku si sjel Henrik Karlsson a poté pomohl s rozehrávkou. Nyní už jsou Kazaši před polskou brankou a zatápějí obraně.
     
    53:07
    Zakázané uvolnění Polska stěhuje hru před Johna Murrayho. Vhazovat se bude po jeho pravé ruce. Kazaši tak zadarmo získali útočné pásmo.
     
    51:52
    Ve střední třetině získali puk na svou stranu hráči Kazachstánu a znovu šli před polskou klec. Jejich další počínání před ní bylo však nepřesné.
     
    51:38
    Následuje další komerční přestávka.
     
    51:04
    Maciej Urbanowicz z levé strany trefil boční síť kazašské branky a poté získala puk obrana Kazachstánu, která okamžitě spěchá s pukem před Murrayho branku.

    Vendula Zdražilová

    Branky a nahrávky: 31. Boyd (Valk, Dawes), 36. Boyd (Dawes, Valk) – 8. Ciura, 31. Przygodzki (Jaskiewicz), 41. Urbanowicz (Komorski, Dziubinski)


    Kazachstán: Karlsson (Kudrjavcev) – Metalnikov, Dietz (A), Šalapov, Blacker, Klešenko, Makljukov, Orechov – Dawes (A), Boyd, Šesťakov – Michajlis, Valk, Starčenko – Akolzin, Rymarev, Ševčenko – Žajlauov (C), Petuchov, Gurkov – Sagadejev
    Polsko: Murray (Kieler) – Wajda, Kolusz (A), Ciura, Kostek, Jaskiewicz, Michalowski – Chmielewski (A), Pas, Jeziorski – Neupauer, Kapica, Bettahar – Komorski, Urbanowicz, Dziubinski (C) – Przygodzki, Marzec, Starzynski

    Rozhodčí: Kika (CZE), Schukies (GER) – Dalton (GBR), Malmqvist (SWE)

    Diváci: 5 622
    bahis siteleri