Buffalo – Detroit 3:2 (kon.) | Toronto – Arizona 3:2 (po pr.) | New Jersey – Florida 3:5 (kon.)
NY Islanders – Philadelphia 5:3 (kon.) | Pittsburgh – Tampa 1:2 (po pr.) | Minnesota – Vegas 4:0 (kon.)
Winnipeg – NY Rangers 1:4 (kon.) | Dallas – Carolina 4:1 (kon.) | Colorado – Ottawa 3:0 (kon.)
Edmonton – Chicago 5:3 (kon.)
po prodl.
Pittsburgh Penguins
1:2 (1:0, 0:1, 0:0 - 0:1)
Tampa Bay Lightning
Středa 12.02.2020, 01:10 • PPG Paints Arena, Pittsburgh • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
    62:45 Yanni GOURDE - 1:2
     
    62:45
    Tampa právě vstřelila branku!
    Tak to je docela kruté pro Pens! Valnou část prodloužení mačkali Tampu... Ale potom Sergačjov konečně získal puk. Využil toho, že Tampa měla střídačku blíže k bráně soupeře. Pustil na hrací plochu Hedmana. Ten ujel do brejku dva na jednoho s Palátem. To ještě Tučňáci přežili.

    V pokračující hře však rozhozenou obranu Pens dorazil Point, když vyřešil vzniklé přečíslení pasem podél položeného obránce a rozjetý YANNI GOURDE našel skulinku v postoji Murrayho, trefou do kratší šibenice ukončil zápas. Asistence: Brayden Point, Victor Hedman.
     
    55:23
    Shattenkirk (TBL) se nechal přebruslit Simonem a potom sekl českého hráče na pravé straně, následně Simon narazil až na levý beton brankáře, když jej ještě dostupoval Sergačjov. Pens budou hrát přesilovku pět na čtyři.
     
    44:18
    Což dodržel Stephens na levé straně, když měl pořádnou rychlost, ale Murray mu dobře zmenšil úhel.
     
    43:09
    Zase tyč pomohla Tampě, tentokráte při střele z levé strany a byl to dost možná Simon, kdo zakončoval.
     
    42:11
    Letang poslal puk z levé strany do přední tyče a ten se potom odrazil na hokejku Malkna před naprosto prázdnou branku, Malkin ovšem ve stoprocentní šanci přestřelil.
     
    40:44
    Vyloučení v týmu Tampa Bay Lightning (Michail Sergačjov – 2 min., nedovolené bránění).
     
    37:00
    Letang (PIT) poslal domácí mužstvo do čtyř. Zřejmě debatoval s rozhodčími a jejich pohár trpělivosti přetekl, dvě minuty za nesportovní chování.
     
    34:37
    Point byl na levé straně sám před Murraym a měl hodně času, což mu ve finále uškodilo a nedotažený bekhendový blafák znamená, že se skóre nepohnulo.
     
    33:41
    Tanev (PIT) kroutí hlavou, ale rozhodčí se domnívají, že držel Schenna v prostoru u branky Tampy.
     
    26:20
    Tučňáci šli do brejku dva na jednoho a po nahrávce zprava přes beka měl Rust vyloženou šanci na levé straně a tlačil puk pod břevno! Vasilevskij ovšem zasáhl nějakým zázračným způsobem! Jako kdyby sna i při zákroku použil hokejku a puk se potom snesl na jeho kalhoty a nakonec se nedostal přes brankovou čáru... Přitom dost lidí už se radovalo v hale Pens.
     
    24:48
    Schenn se chytl s Malkinem po souboji za brankou a všechno pokračovalo i po odpískání. Rozhodčí radši odeslali oba hráče na trestnou lavici za hrubost... Schenn zprvu narazil Malkina na mantinel a ten si nic nenechal líbit.
    23:59 Michail SERGAČJOV - 1:1
     
    23:59
    Tampa právě vstřelila branku!
    MICHAIL SERGAČJOV si dvakrát vyměnil puk se spoluhráčem Kučerovem a poté zakončil zápěstím od modré čáry přes Crosbyho k levé tyči. Asistence: Nikita Kučerov, Patrick Maroon.
     
    22:19
    Aston-Reese (PIT) se sice docela zlobí, ale na levé straně si podle mínění rozhodčích pomohl proti Pointovi nedovoleným bráněním.
     
    19:45
    A zrovna tou dobou se Coburn (TBL) dopustil nedovoleného bránění před svou brankou.
     
    15:16
    Tak teď měl Pittsburgh štěstí. Nechal neobsazeného Pointa na středu a jeho loženka skončila vedle levé tyče.
    11:31 Jevgenij MALKIN - 1:0
     
    11:31
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    Pens využívají svou první přesilovku v zápase! Crosby vypálil z první a pravého kruhu do pravé nohy Vasilevského a JEVGENIJ MALKIN se na druhém kruhu položil do přesné dorážky pod víko podél pravého ramena brankáře hostů. Asistence: Sidney Crosby, Kris Letang.
     
    10:51
    Jenže právě Tampa bude hrát nyní své první oslabení v utkání. Gourde se tomu docela diví, ale rozhodčí jej vyloučí, a sice za hákování.
     
    02:49
    McCann (PIT) narazil na mantinel Černáka za brankou Tampy a je prvním vyloučením hráčem tohoto mače.
     
    AKTUALIZACE: Spekulace se vyplnily! Jason Zucker byl dnes vyměněn do Pittsburghu a Alexe Galchenyuka a mohl by nastoupit už k zápasu proti Tampě.

    Vít Muzikář

    Branky a nahrávky: 12. Malkin (Crosby, Letang) – 24. Sergačjov (Kučerov, Maroon), 63. Gourde (B. Point, Hedman)


    Pittsburgh Penguins: M. Murray (Jarry) – Letang (A), J. Johnson, J. Schultz, M. Pettersson, Ruhwedel, Riikola – Hörnqvist, Crosby (C), Zucker – Rust, Malkin (A), McCann – B. Tanev, Blueger, Aston-Reese – Lafferty, Agozzino, Simon.
    Tampa Bay Lightning: Vasilevskij (McElhinney) – Černák, Hedman (A), Shattenkirk, Sergačjov, L. Schenn, Coburn – Kučerov, B. Point, Palát – T. Johnson, Cirelli, Killorn (A) – Joseph, Paquette, Maroon – Gourde, Stephens, Verhaeghe.

    Rozhodčí: Schlenker, Kozari – Gawryletz, Alphonso

    Diváci: 18 445
    bahis siteleri