S. Makedonie – Arménie 2:1 (kon.) | Ázerbájdžán – Lucembursko 1:2 (kon.) | Kypr – Černá Hora 0:2 (kon.)
Estonsko – Gruzie 0:1 (kon.)
konec
Severní Makedonie
2:1 (2:0)
Arménie
Sobota 05.09.2020, 15:00 • National Arena Todor Proeski, Skopje • Liga národů UEFA - Liga C • Skupina 2
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:00.
     
    Dobrý den, chtěla bych vás přivítat u dnešního utkání v rámci Ligy národů! V tomto duelu se spolu podíváme na zápas mezi Severní Makedonií a Arménií. Úvodní výkop je naplánován na 15:00 a my budeme u toho.
     
    Severní Makedonie

    Z důvodu koronavirové epidemie se přerušily všechny fotbalové soutěže, takže na mezinárodní zápasy nebyl vůbec prostor. To také znamená, že poslední utkání sehrála Severní Makedonie 19.11.2019! V té době to byla kvalifikace na EURO, když se střetla s Izraelí. A poslední duel byl pro tento stát úspěšný jelikož vyhrál 1:0, avšak postup z toho nakonec nebyl. Severní Makedonie totiž skončila na třetím místě skupiny G za Polskem a Rakouskem.
     
    Arménie

    Podobně to s posledním odehraným zápasem měla taktéž Arménie, jejíž zápas proběhl jen o den dříve, tedy 18.11. 2019! Také to bylo v rámci kvalifikace na EURO s Arménci na tento duel nebudou vzpomínat dobře. S Itálií totiž padli vysoko 1:9. Arménie také nepostoupila ze skupiny. V deseti zápasech nasbírala deset bodů a patřilo jí až páté místo v rámci skupiny J.
     
    Úvodní sestavy:

    Severní Makedonie: Šiškovski – Ristovski (C), Velkovski, Musliu, Ristevski – Nikolov, A. Ademi – Alioski, E. Bardhi, Elmas – Nestorovski.
    Náhradníci: Bogatinov, Iliev – Bejtullaj, Toševski, Trajkovski, Pandev, Zajkov, Stojanovski, Velkoski, Spirovski.

    Arménie: D. Jurčenko – Hambardzumjan, Harojan (C), Calisir, S. Grigorjan – Grigorjan, Wbeymar – Hovhannisjan, Korjan, Bajramjan – Karapeťan.
    Náhradníci: Ajvazov, Beglarjan – T. Voskanjan, Kadymjan, Babajan, Barseghjan, A. Hovhannisjan, Išchanjan, Udo, Bičachčjan, A. Grigorjan, Briasco-Balekian.

    Rozhodčí: Peljto – Ibrisimbegović, Beljo (BIH).
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    A první poločas dnešního zápasu nám právě začal! Domácí Severní Makedonie nastupuje v červených dresech, zatímco Arménie má na sobě bílé.
     
    2
    Hosté se pokusili o první útočnou akci, ale ta nebyla úspěšná. Viděli jsme totiž přihrávku na paty, kterou hráč Arménie nedokázal zpracovat, měl to těžké.
     
    3
    Penalta pro Severní Makedonii!
    3. Penaltový zákrok
     
    3
    Eljif Elmas schytal ostrý úder do obličeje a v současné době se proto nehraje, na place jsou lékaři. Vypadá to na problém s čelistí, uvidíme, jestli bude schopen pokračovat. To by bylo brzké střídání...
     
    3
    Žlutou kartu dostává Varazdat Harojan (Arménie).
     
    5
    Makedonie právě vstřelila branku!
    Penalta je suverénním způsobem proměněna a domácí jdou brzy v tomto utkání do vedení! EZGJAN ALIOSKI si počkal na pohyb gólmana, načež poslal balón nechytatelně na druhou stranu.
    5. Ezgjan ALIOSKI - 1:0
     
    6
    V zápase vidíme zatím hodně soubojů a je vidět, že ani jeden z týmů nechce zůstat pozadu. U míče jsou však Arménci, kteří se snaží něco vymyslet.
     
    7
    Jenže to se hostujícím fotbalistům nepovedlo. Přesto se během několika okamžiků dostali znovu k balónu. Nyní jsou s ním okolo poloviny hřiště, kde kombinují.
     
    8
    Aršak Korjan to chtěl vzít na sebe a vydal se sám po lajně. Nakonec však ani neodcentroval, jelikož se proti němu postavila dvojice soupeřů a o míč ho obrala.
     
    9
    Arménie však vybojovala rohový kop, po kterém se do dobré šance dostal Varazdat Harojan, jehož rána z voleje letěla nad branku! První zajímavější šance hostí.
     
    10
    Už je za námi deset minut celkem zajímavého utkání, ve kterém jsme viděli branku. Tu dali domácí, a to už v páté minutě, když Ezgjan Alioski využil penaltu.
     
    12
    Arménie sice jako první inkasovala, ovšem na hřišti zatím působí lepším dojmem, a tak jsme viděli další šanci! Artak Grigorjan už čekal na zadní tyč, kde by dával do prázdné, jenže těsně před ním míč odkopl soupeř!
     
    13
    A během krátké chvíle uvidíme další rohový kop v podání hostujícího celku. Severní Makedonie se nemůže dostat z tlaku, který na něj soupeř značně vyvíjí.
     
    15
    Eljif Elmas dostal přihrávku do strany a domácí se konečně dostali s míčem přes polovinu hřiště. Nakonec jsme viděli zblokovaný centr, který se odrazil mimo.
     
    16
    Fotbalisté v červeném jsou zase u balónu, a to na své obranné polovině. Snaž se trochu uklidnit hru, přece jen poslední minuty byla Arménie jasně lepší.
     
    17
    Škoda pro hosty, kteří si nyní nerozuměli! Alexandr Karapeťan posílal přihrávku na střed hřiště, jenže jeho spoluhráč běžel do strany, a tak bylo po šanci.
     
    18
    V posledních minutách už ale vidíme ve hře obou týmů značné nepřesnosti. Přesto jsme viděli další šanci hostí! Alexandr Karapeťan si naskočil na dobrý centr, ale jeho hlavičku vytáhl Damjan Šiškovski na roh!
    18. Šiškovsi tuto šanci vytáhl na rohový kop
     
    19
    A z rohového kopu jsme další nebezpečí už neviděli. Na centr si totiž nejvýše vyskočil gólman Severní Makedonie, který míč sebral ze vzduchu a rozehrál.
     
    20
    Arménie je znovu nedaleko šestnáctky, a tak tam zkusil Hovhannes Hambardzumjan poslat centr. S tím si však domácí obrana poradila bez problémů.
     
    21
    Jsou to fotbalisté v bílém, kteří jsou v prvním poločase jasně lepším týmem. Bohužel pro ně inkasovali z penalty, zatímco jim se ještě branku vsítit nepovedlo.
     
    22
    Už to vypadalo, že Aršak Korjan stihl balón ještě na hrací ploše, ale píšťalka sudího nás přesvědčila o opaku, Severní Makedonie proto bude vhazovat.
     
    24
    Arménie byla znovu vepředu, kde zahrávala další ze svých rohových kopů, ale ani tentokrát nebyla úspěšná. Severní Makedonie nemá ve vzduchu potíže.
     
    25
    Hostující záložník si naváděl míč na střed hřiště, odkud to chtěl vyzkoušet rovnou na bránu. Nakonec ale nevystřelil, jelikož se ocitl v obklíčení soupeřů.
     
    26
    Stefan Ristovski obral protihráče o balón na polovině hřiště a rozjel rychlou akci pasem do strany. Následný centr do šestnáctky ovšem uzmuli hostující hráči.
     
    27
    Severní Makedonie se zase během pár vteřin ocitla až před gólmanem Arménie. Ani nyní z toho nebyla pořádná šance, přesto nadále domácí drží míč.
     
    28
    Eljif Elmas si naběhl na dlouhý nákop na levou stranu, a tak jeho tým může pokračovat v obléhání šestnáctky. Již dva centry ale Arménie odvrátila pryč.
     
    29
    Nyní se hosté celkem lacino zbavili míče, když dlouhý nákop poslali jen ke gólmanovi domácím. Ten jim však svým odkopem míč zase rychle vrátil.
     
    30
    Kamo Hovhannisjan vymyslel moc pěkný centr do šestnáctky, ale obránci Severní Makedonie si s ním znovu poradili. Zatím ve vzduchu nemají vůbec potíže.
     
    31
    Již za sebou máme první půlhodinu zápasu, po které nadále vede domácí celek o jednu branku. Arménie je však aktivní a žene se za vyrovnáním stavu.
     
    32
    A Arménci se ženou za vyrovnáním hodně hlasitě, chtěli by ho docílit ještě v první půli. Znovu to byla dobrá šance, ovšem míč se až k zadní tyči nedostal.
     
    33
    Ezgjan Alioski, který je zatím jediným střelcem gólu, se po nedovoleném zákroku ocitl na zemi. Hlavní sudí si toho všiml, a tak je hostům odpískán faul.
     
    34
    Varazdat Harojan zatím nehraje úplně nejlepší zápas. Byl to on, kdo zavinil penaltu. Nyní to navíc bylo znovu hodně blízko, ale zákrok přišel těsně vedle vápna.
     
    35
    A my viděli dobrou šanci! Střílený centr mířil rovnou na branku, kde ho gólman vyboxoval přímo k Arijanu Ademimu. Ten byl ale nejspíše také zaskočen, takže ani nezakončil.
     
    36
    Další penalta pro Makedonii!
    36. Penaltový zákrok
     
    37
    Každopádně o této rozhodně nebudou žádné pochyby. Na osamoceného hráče Severní Makedonie si naskočili rovnou dva hráči, kteří ho zbourali.
     
    37
    Žlutou kartu dostává Hovhannes Hambardzumjan (Arménie).
     
    38
    Makedonie právě vstřelila branku!
    A je tu další branka po proměněné penaltě! Tentokrát se k penaltovému puntíku postavil ILJA NESTOROVSKI, jenž si počkal na pohyb a poslal míč po zemi k levé tyči.
    38. Ilja NESTOROVSKI - 2:0
     
    40
    Do konce poločasu nám zbývá nějakých pět minut a něco se bude ještě nastavovat. Severní Makedonie se herně zase zvedla a povedlo se jí dát další gól.
     
    41
    Visar Musliu zvládl své obranné povinnosti na jedničku. Udržel Aršaka Korjana na svých zádech, takže Damjan Šiškovski si stihl pro míč seběhnout.
     
    42
    Arménci však na své aktivitě zatím neubírají, i když jim to v té finální fázi zatím trochu drhne. Severní Makedonie si naopak bez potíží hlídá svůj náskok.
     
    43
    Hosté vybojovali autové vhazování, ale nyní drží míč zase na polovině hřiště. Odtud branku soupeře opravdu neohrozí, natož aby vstřelili kontaktní branku.
     
    44
    Wbeymar se pokusil o ohrožení branky střelou ze střední vzdálenosti, jenže ta mu ani trochu nesedla. Kdyby byli diváci na tribuně, ohrozila by spíše je.
     
    45
    Velká šance na straně Arménie! Alexandr Karapeťan si nejspíše pohlídal ofsajdovou past a dostal se za obranu domácích. Následně mu ale střela nesedla a šla nad branku!
    45. Karpeťan ještě mohl před koncem půle snížit...
     
    45+1
    Nastavovat se budou dvě minuty!
     
    45+2
    První poločas skončil.
     
    Je za námi první poločas, po které budou rozhodně spokojenější domácí fotbalisté, kteří vedou o dvě branky. Tu první dali už v páté minutě, když se z penalty prosadil Ezgjan Alioski. Arménie byla následně lepším týmem, jenže místo srovnání znovu inkasovala, a to po další penaltě na konci půle. Tentokrát se prosadil Ilja Nestorovski, který proměnil "desítku" stejně bezpečně jako jeho spoluhráč.

    Další poločas začne přibližně v 16:03.
     
    Statistiky po první půli:

    Držení míče: 51% – 49%
    Střely na branku: 3 – 1
    Střely mimo: 1 – 3
    Rohové kopy: 1 – 6
    Ofsajdy: 1 – 0
    Fauly: 4 – 10
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Střídání v týmu Arménie: ze hřiště odchází Choren Bajramjan, přichází Tigran Barseghjan.

    Střídání v týmu Arménie: ze hřiště odchází Serob Grigorjan, přichází Edgar Babajan.
     
    47
    Je před námi už i druhý poločas, do kterého vstoupili Arménci s dvěma změnami. Tak uvidíme, jestli jim to nějak pomůže. Musí dát alespoň dva góly.
     
    49
    Severní Makedonie si připsala první větší šanci ve druhé půli. Stefan Ristovski byl v dobré pozici na hraně šestnáctky, ale jeho střela šla vysoko nad.
     
    50
    A na druhé straně jsme hned viděli atak Arménie, mohli bychom znovu vidět útočný fotbal na obou stranách. Hostující hráči z toho vytěžili alespoň rohový kop.
     
    51
    Boban Nikolov chtěl skluzem evidentně odpravit míč, jenže Tigran Barseghjan si ho předkopl, a tak skončil na zemi. Jasný faul od domácího hráče.
     
    52
    Kvůli tomu měli hosté k dispozici standardní situaci ze zajímavé pozice. Nakonec z toho byla rovnou střela na branku, kterou gólman vyrazil na roh.
     
    53
    Arménie zahrávala dva rohové kopy během krátké chvíle a Damjan Šiškovski si nepočínal zrovna jistým dojmem, přesto nakonec neinkasoval.
     
    54
    A nyní jsme viděli už zajímavější šanci na hostující straně! Edgar Babajan se dostal ke střele ze strany a mířil na zadní tyč, ovšem brankář Makedonie zasáhl!
     
    55
    Boban Nikolov to neměl vůbec jednoduché, když měl proti sobě hned tři hráče, přesto dokázal míč nahrát přesně na stranu. Tam domácí vybojovali faul.
     
    56
    A nakonec jsme viděli zajímavý centr v podání Bobana Nikolova. Tam si dokonce naskakoval někdo z domácích, ale na balón o kousek nedosáhl.
     
    58
    Arménci byli v šestnáctce a chtěli si vybojovat penaltu, jenže zákrok na Edgara Babajana proběhl celkem jasně ještě před čárou. Faul to je, takže standardka.
     
    58
    Žlutou kartu dostává Visar Musliu (Severní Makedonie).
     
    59
    Tigran Barseghjan vzal tuto pozici na sebe, což se neukázalo jako dobré řešení. Jeho rána totiž značně minula branku, takže Šiškovski nemohl zasahovat.
     
    60
    A už je za námi hodina hry, po které nadále vede Severní Makedonie o dvě branky. Arménie navíc není tolik nebezpečná jako byla v prvním poločase.
     
    61
    Edgar Babajan vyslal centr od rohového kopu, se kterým si obrana v červených dresech znovu bez potíží poradila. Vzduchem to dnes hostům nejde.
     
    61
    Střídání v týmu Severní Makedonie: ze hřiště odchází Ilja Nestorovski, přichází Goran Pandev.
     
    63
    Arménie si po delší době dokázala vytvořit tlak okolo šestnáctky, jenže znovu z toho nebyla ani střela na branku. Damjan Šiškovski toho moc neřešil, zatím.
     
    64
    Edgar Babajan se je hodně aktivním hráčem na hřišti, nyní zkoušel poslal centr z první, jenže ho poslal jen na hlavu soupeře. Ten míč odvrátil na rohový kop.
     
    65
    Po rohu jsme viděli další střelu, jenže ta nešla na branku. Tigran Barseghjan to zkusil obstřelem na zadní tyč, ale jeho pokus byl velmi nepřesný.
     
    66
    Hra je nadále hodně přerušována nedovolenými zákroky, kterých dnes vidíme opravdu hodně. Obětí byl tentokrát hráč Arménie, která může rozehrát.
     
    67
    Eljif Elmas se snažil napadat soupeře, ovšem ten stihl míč odehrát ke gólmanovi. Arménie však musí o balón bojovat, přitom by spíše potřebovala útočit.
     
    69
    Držení míče – 49% – 51%
     
    70
    Arménie zahrávala další rohový kop, ale Damjan Šiškovski balón vyboxoval. Na druhé straně to vypadalo na protiakci, ale obránci se stihl vrátit.
     
    71
    Střídání v týmu Severní Makedonie: ze hřiště odchází Kire Ristevski, přichází Stefan Spirovski.
     
    71
    Žlutou kartu dostává Ezgjan Alioski (Severní Makedonie).
     
    72
    Arménie měla zajímavou standardní situaci, ale znovu z toho byla rovnou střela na branku, kterou Damjan Šiškovski bez nejmenších potíží chytil do rukavic.
     
    73
    A viděli jsme další šanci na hostující straně, ale tentokrát míč nedošel ani ke gólmanovi. Edgar Babajan totiž napálil svého soupeře před sebou.
     
    74
    A hosté nakonec ještě zatápějí v šestnáctce! Artak Grigorjan se dostal do velmi dobré šance, ale prudkou střelou trefil jenom boční síť! To je velká škoda pro hosty...
     
    75
    Střídání v týmu Severní Makedonie: ze hřiště odchází Boban Nikolov, přichází Aleksandar Trajkovski.
     
    76
    Hodně kostrbatá nyní byla útočná akce Severní Makedonie, která kvůli tomu záhy o balón přišla. Jenže po dobrém napadání ho znovu získala, a tak se Stefan Ristovski dostal ke střele, která však šla hodně mimo.
     
    76
    Střídání v týmu Arménie: ze hřiště odchází Alexandr Karapeťan, přichází Norberto Briasco-Balekian.
     
    78
    Goran Pandev schytal ránu zezadu, po které se ocitl na zemi. Severní Makedonie proto má možnost rozehrávky na útočné polovině.
     
    79
    Do konce utkání nám chybí něco málo přes deset minut a ještě nějaké nastavení. S akciemi domácích to vypadá dobře, jdou si pro tři body.
     
    80
    A nic na tom nezměnila ani tato akce. Edgar Babajan se dostal do dobré střelecké pozice, ovšem jeho pokus minul pravou tyč přece jen o velký kus.
     
    81
    Rozhodně je ale sympatické, že hostující fotbalisté se nadále nevzdávají. Mají však značný problém v dnešním zápase, kterým je trefení branky...
     
    82
    Visar Musliu si hodně stěžoval, že on nebyl tím, kdo míč poslal do zámezí. Tak to viděl i hlavní rozhodčí, který opravil výrok pomezního a autové vhazování otočil.
     
    83
    Každopádně to vypadá, že o dnešním vítězovi je rozhodnuto. Severní Makedonie celkem v klidu kontroluje v druhé půli výsledek. Arménie neměla nic.
     
    84
    Žlutou kartu dostává Kamo Hovhannisjan (Arménie).
     
    85
    K tomu se fotbalisté v bílém v posledních minutách ani nedostávají k balónu, spíše faulují. David Jurčenko si proto nyní připsal zákrok po střele ze standardky.
     
    86
    Visar Musliu byl dohrán po odehrání míče, čehož si hlavní rozhodčí všiml. Norberto Briasco-Balekian s tímto rozhodnutím nesouhlasil, ale nic s tím neudělá.
     
    88
    Eljif Elmas hledal z první spoluhráče na polovině hřiště, ale jeho pas nebyl ani trochu přesný. Hosté následně poslali dlouhý nákop, ale k tomu měl nejblíže brankář Severní Makedonie, který míč lapil.
     
    89
    A utkání už se nám blíží ke konci opravdu mílovými kroky. Tři body do tabulky zapíše Severní Makedonie, která je nyní vládcem na hřišti.
     
    90
    Aleksandar Trajkovski to chtěl ještě dokázat vstřelenou brankou. Mířil po zemi na zadní tyč, ovšem jeho pokus se nakonec vytočil těsně vedle, je z toho odkop.
     
    90+1
    Nastavovat se budou tři minuty!
     
    90+2
    Fotbalisté v červeném se ještě hnali do přečíslení, když nakonec přišla z velmi dobré pozice. David Jurčenko si s tím však poradil a udržel ho v rukavicích.
     
    90+3
    Penalta pro Arménii!
    90+3. Penaltový zákrok
     
    90+4
    Arménie právě vstřelila branku!
    Nakonec tu tedy máme ještě snížení, ale pro hosty už to bude hodně pozdě. TIGRAN BARSEGHJAN poslal svou levačkou míč do protipohybu gólmana, čímž určuje konečný stav dnešního zápasu.
    90+4. Tigran BARSEGHJAN - 2:1
     
    90+5
    Konec zápasu.
     
    Je za námi duel Ligy národů UEFA mezi Severní Makedonií a Arménií! Domácí fotbalisté vedli po prvním poločase o dvě branky, když se prosadili z penalt – Ezgjan Alioski a Ilja Nestorovski. V druhém poločase sice Arménie nebyla tolik aktivní, přesto se dočkala alespoň snížení, i když na konci samotného zápasu. I ona totiž kopala penaltu, se kterou si hravě poradil Tigran Barseghjan.
     
    Držení míče: 48 % : 52 %.
    Střely na branku: 4:5. Střely mimo: 4:9. Rohy: 1:13. Ofsajdy: 3:2. Fauly: 14:18.
     
    Ode mě je to pro dnešek vše. přeji vám hezký zbytek dne a někdy zase u onlajnu na počtenou! (17:02:59)

    Denisa Józsová

    Branky: 5. Alioski (pen.), 38. Nestorovski (pen.) – 90+4. Barseghjan (pen.)

    Karty:   58. Musliu (MAK), 71. Alioski (MAK) – 3. Harojan (ARM), 37. Hambardzumjan (ARM), 84. Hovhannisjan (ARM)


    Držení míče: 48 % : 52 %.
    Střely na branku: 4:5. Střely mimo: 4:9. Rohy: 1:13. Ofsajdy: 3:2. Fauly: 14:18.
    Severní Makedonie: Šiškovski – Ristovski (C), Velkovski, Musliu, Ristevski (71. Spirovski) – Nikolov (75. Trajkovski), A. Ademi – Alioski, E. Bardhi, Elmas – Nestorovski (61. Pandev).
    Náhradníci: Bogatinov, Iliev – Bejtullaj, Toševski, Trajkovski, Pandev, Zajkov, Stojanovski, Velkoski, Spirovski.

    Arménie: D. Jurčenko – Hambardzumjan, Harojan (C), Calisir, S. Grigorjan (46. Babajan) – Grigorjan, Wbeymar – Hovhannisjan, Korjan, Bajramjan (46. Barseghjan) – Karapeťan (76. Briasco-Balekian).
    Náhradníci: Ajvazov, Beglarjan – T. Voskanjan, Kadymjan, Babajan, Barseghjan, A. Hovhannisjan, Išchanjan, Udo, Bičachčjan, A. Grigorjan, Briasco-Balekian.

    Rozhodčí: Peljto – Ibrisimbegović, Beljo (BIH)
    bahis siteleri