Kazachstán – Bělorusko 1:2 (kon.) | Albánie – Litva 0:1 (kon.)
konec
Albánie
0:1 (0:0)
Litva
Pondělí 07.09.2020, 20:45 • Air Albania, Tirana • Liga národů UEFA - Liga C • Skupina 4
Předzápasové kurzy
     
    87
    Elseid Hysaj má zřejmě v oblibě žluté karty na konci poločasu. Jednu dostal na konci první půle, druhou nyní po tom, co jasně rozhodil Vorobjovase při útočné akci. Druhá žlutá, červená, další zápas v Lize národů kapitán Albánie stojí.
     
    86
    Tohle byla krásná akce Ovidijuse Verbickase. Budiž mu k dobru, že byl nyní snad dvakrát faulován, ale ani jednou nespadl a pokračoval ve hře. Tím se dostal až do velkého vápna domácích a obrana hráčů v červeném rázem pořádně hořela, což jsem před malou chvílí říkal. Ale co hořela, tohle byl fajr! Verbickas proto stihl přihrát volnému Sirgedasovi, jehož střelu zblokoval MIhaj na roh.
     
    78
    Karolis Laukžemis vybojoval míč a to je poslední, čím se dnes ukáže. Střídá a přepouští místo Danielu Romanovskému.
     
    75
    Střídá i Albánie. Na posledních zhruba 18 minut jde ze hřiště Odise Roši, kterého jakožto záložníka nahradí forvard Armando Broja.
     
    74
    Donatas Kazlauskas střídá a na plac pouští Ovidijuse Verbickase.
    66. Skvělý zákrok Švedkauskase po střele Manaje
     
    66
    K rozehrávce se postavil Rey Manaj, který vystřelil vskutku skvěle. Míč šel do pravé šibenice, kam ale na poslední chvíli nastavil ruku Tomas Švedkauskas a ten tak ukazuje, že není v S.S. Laziu pro nic za nic! Krásně vytěsnil míč na roh.
     
    64
    Po centrovaném míči Rošiho se balon dostal na vápno pro Sadikua, který přihrával na penaltový puntík pro spoluhráče. Dobrý zákrok skluzem předvedl kapitán Mikoliünas. K vyraženému míči se dostal Laci, jehož tvrdá rána byla sražena Modestasem Vorobjovasem prvně na roh. Ale protože Vorobjovas použil při svém zákroku ruku, je z toho pro něj žlutá a přímý volný kop Albánců z dvaceti metrů!
     
    60
    Střídání také v týmu hostí. Dnes dobře hrající Justas Lasickas míří z placu, možná i pod vlivem žluté karty, a nahradí ho Gratas Sirgédas.
     
    60
    Dvojí střídání v mančaftu hostí. Lorenc Traši dohrál a místo záložníka míří na plac také středopolař Odise Roši. Ze hřiště je stažen také záložník Klaus Gjasula a útok domácích podpoří Myrto Uzuni.
     
    59
    Nyní už to byla vyšší dívčí, byť tedy Šveudkauskas zasahovat nemusel. Po rychlé akci Albánců se Armando Sadiku napřáhl ke střele a jeho svižný projektil mířil kousek nad horní tyčku. Nevím, jestli Šveudkauskas jen kontroloval míč, avšak mířit domácí forvard o metr níže, asi by se gólman Litvy zapotil.
     
    56
    Tady bych řekl, že v tom byl Justas Lasickas trošku nevinně. Šel naproti míči, u kterého byl dříve a pouze roztáhl ruce, jak kdyby se napřahoval sekerou ke štípání dříví. Jenže si do něj naběhl Amir Abraši a inkasoval malý políček do obličeje. Sudí ukazuje hráči hostí žlutou kartu, byť si troufám ze své osmnáctileté zkušenosti jako sudí tvrdit, že Lasickas nevěděl zhola nic o tom, že má někoho za sebou.
    51. Donatas KAZLAUSKAS - 0:1
     
    51
    Litva právě vstřelila branku!
    Domácí hráči krátce po svém rohu inkasují. Donatas Kazlauskas vystihl špatnou malou domů v podání Elseida Hysaje, která nebyla ani přesná a ani razantní. DONATAS KAZLAUSKAS tak měl k míči o dva metry blíže než hodně vyběhnutý gólman Strakoša. Toho si obhodil a rychle mířil vstříc volné brance. I když ani jeho zakončení nebylo razantní, nakonec vracející se Hysaj nedokázal ve skluzu zabránit míči v cestě do branky. Bez asistence.
     
    45+3
    Dvě horké hlavy v podání Hysaje a Kazlauskase. Kapitán domácích Elseid Hysaj na půli hřiště stínoval svého soupeře a připravil ho o míč. Donatas Kazlauskas to neustál a ke svému soupeři něco pronesl. Ten do něj naopak trošku strčil. Eskapádu jak od dvou malých kluků na pískovišti oceňuje sudí, jak se sluší a patří. Žlutá na každé straně.
     
    45
    Ihned po tom, jak Laci po nepříjemném úderu opět otevřel pořádně oči, vidí od sudího Sergije Bojka kartonek žluté barvy za taktický faul.
     
    38
    Lasickas na vápně hezky našel Donatase Kazlauskase, kterého jen stínoval Klaus Gjasula a dal mu tak možnost vystřelit. Vzpomněl jsem si hned na svého trenéra dorostu pana Kapouna, který nám pořád říkal – střílejte křížem po zemi. Tohle byl ukázkový případ. A protože gólman Strakoša má nejen bystré reflexy, ale zejména dlouhé ruce, dokázal konečky rukavic vytěsnit míč mimo tři tyče. Hned u něj byl ještě připraven útočník Laukžemis, jenž ale na nastalou situaci zareagovat nedokázal. Roh hostů.
     
    10
    První úspěšný zákrok Tomase Strakoši a dá se říct, že domácí gólman zachránil svůj tým od inkasované branky. Karolis Laukžemis ukázal Kastriotu Dermakuovi, jak získat snadno míč. Což pro beka Albánie není dobrá vizitka. Dále pak přihrál na velké vápno pro Donatase Kazlauskase, který se opřel do míče a Strakoša konečky prstů vytlačil míč na tyč. Poté pumlíč směřoval do zámezí. Roh hostí.

    Tomáš Lysý

    Branky: 51. D. Kazlauskas

    Karty:   45. Laci (ALB), 45+3. Hysaj (ALB) – 45+3. D. Kazlauskas (LIT), 56. Lasickas (LIT), 64. Vorobjovas (LIT)   87. Hysaj (ALB)


    Držení míče: 54 % : 46 %.
    Střely na branku: 1:4. Střely mimo: 4:2. Rohy: 6:3. Ofsajdy: 0:4. Fauly: 14:20.
    Albánie: Strakoša – Hysaj (C), Djimsiti, Dermaku, Mihaj – Laci, Gjasula (60. Uzuni), Abraši – Sadiku, Manaj, Traši (60. Roši, 75. Broja).
    Náhradníci: Beriša, Hoxha – Memolla, Çepele, Veseli, Bare, Uzuni, Selahi, Broja, Çekiçi, Balaj, Roši.

    Litva: Švedkauskas – Vaitkūnas, Palionis, Girdvainis, Mikoliūnas (C) – Dapkus, Šimkus – Lasickas (60. G. Sirgėdas), Vorobjovas, D. Kazlauskas (74. Verbickas) – Laukžemis (78. Romanovskij).
    Náhradníci: Bartkus, Gertmonas – L. Klimavičius, Beneta, Barauskas, Antanavicius, G. Sirgėdas, Romanovskij, Eliošius, Verbickas, Baravykas.

    Rozhodčí: Sergij Bojko – Volodimir Volodin, Andrij Skripka (vš. Ukrajina)
    bahis siteleri