Třinec B – Karviná B 1:5 (kon.)
konec
FK Třinec B
1:5 (0:3)
MFK Karviná B
Neděle 04.10.2020, 10:30 • Stadion Borek, Třinec • Divize skupina F • 9. kolo
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 10:30.
     
    Přeji vám krásné dopoledne z třineckého stadionu na Borku. Nedaleko odtud je nově postavený závodní okruh Steel Ring, který tomuto stadionu dodává zvuk hlučných motorových strojů.

    Ve fotbalovém areálu to bude tišší prostředí. Dnes je na programu duel rezervních týmů Třince a Karviné. A-mužstvo Karviné hrálo své soutěžní utkání včera na půdě Brna a zvládlo ho za tři body po výhře 2:0.

    Při pohledu na sestavy se dá očekávat účast slovenského mládežnického reprezentanta Christiana Herce, ostříleného brankáře Libora Hrdličky nebo záložníka Tomáše Jursu.

    Třinec měl rovněž hrát včera, ale situace s koronavirem u týmu Viktorie Žižkov nejprve odložila duel na dnešní odpoledne a po včerejším oznámení hygienického šetření ve slezském celku byl duel odložen na neurčito. Otázkou tak je, v jaké sestavě dnes nastoupí domácí fotbalisté.
     
    Úvodní sestavy:

    FK Fotbal Třinec B: Křepela – D. Maceček, Szotkowski, Potůček, Chloň (C), Dohnal, Niemczyk, J. Cieslar, L. Maceček, Lanc, M. Hamrozi.
    Náhradníci: Mrózek – Pilch, Zabystrzan, J. Hamrozi.

    MFK Karviná B: Hrdlička – Putyera, Stropek, Kaczmarczyk, Hanousek, Želizko, Holiš, Vlachovský (C), Kobza, Bielan, Janečka.
    Náhradníci: Foltyn – Věčorek, Buzek, Wenglorz.

    Rozhodčí: Šafrán – Šimeček, Krupa.
     
    Karvinští dnes přivezli zmíněného brankáře Hrdličku, a také záložníky Hanouska a Janečku. Trenér Luhový dnes nemůže počítat se službami žádného z hráčů, který trénoval v A-mužstvu.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    3
    Úvod utkání ovlivňuje silný vítr, který fouká v prvním poločase na třineckou branku.
     
    4
    Dlouhý nákop Janečky odvrátil před Vlachovským Luděk Maceček, hosté následně získali rohový kop.
     
    5
    Želizko rozehrál rohový kop na zadní tyč, kam si naběhl Putyera, ale těsně před ním míč odkopl jeden z třineckých obránců.
     
    6
    Nepříjemný centr Kaczmarczyka mířil před bránu na Vlachovského, jenže do přihrávky vlétl Potůček a rázným odkopem zastavil hrozící nebezpečí.
     
    7
    V pravé části šestnáctky získal trochu prostoru pro střelu Hanousek, ale z otočky netrefil prostor mezi třemi tyčemi.
     
    8
    Rohový kop vybojovali domácí, na Cieslarův centr si vyběhl brankář Hrdlička, chtěl míč vyboxovat, ale netrefil ho. Na zadní tyči jistili situaci karvinští hráči.
     
    10
    Putyera od pravé postranní čáry našel Hanouska, ale ten z otočky nedokázal dostat míč do sítě.
     
    11
    Karviná právě vstřelila branku!
    Favorit z Karviné se dostává do vedení! Vlachovský vybídl zpětnou přihrávkou do zakončení IVANA ŽELIZKA a ukrajinský záložník střelou po zemi z hranice šestnáctky umístil míč do pravé poloviny brány – 0:1!
     
    13
    Hamrozi podrazil na pravé straně Janečku, hosté rozehráli přímý kop krátkou přihrávkou a pokračují v dalším dobývání třinecké branky.
     
    16
    Karviná právě vstřelila branku!
    Třinec má problém! Kaczmarczyk dostal dlouhou přihrávku za obranu, podíval se, kde kdo stojí a přihrál zcela volnému IVANOVI ŽELIZKOVI, který střelou do odkryté brány upravil skóre na 0:2!
     
    21
    Kobza se odhodlal ke střele ze střední vzdálenosti, míč před Křepelou zaplachtil, přesto ho dokázal třinecký gólman vyrazit vedle brány!
     
    23
    Bielan uviděl na hranici šestnáctky Želizka, nabídl mu míč, ale karvinský záložník napálil balón pouze do třineckého hráče.
     
    26
    Silný vítr způsobuje výpadky v mobilním připojení.
     
    28
    Třineckým se nedaří proti větru překonat polovinu hřiště.
     
    30
    Brankář Křepela vykopl míč vysoko do vzduchu, ten se zhruba na 35. metru zastavil a začal se vracet. V souboji s Luďkem Macečkem fauloval Vlachovský.
     
    32
    Vítr přestal foukat a Třinečtí se posunuli trochu více dopředu, ale jen na chvíli.
     
    33
    Za postranní čárou zůstal sedět jeden z karvinských hráčů.
     
    34
    Zatímco Vlachovský byl v době přihrávky, ošetřený Bielan se vrátil zpět na hřiště.
     
    35
    Dlouhý balón Hanouska na levou stranu byl příliš dlouhý pro Kaczmarczyka, balón získal domácí Lanc, který následně přihrál brankáři Křepelovi.
     
    37
    Putyera uviděl na zadní tyči volného Bielana, vzduchem mu přihrál na nohu, jenže Bielan trestuhodně minul volný prostor třinecké brány!
     
    38
    Po přihrávce Bielana na levé straně se snažil protáhnout přes dva třinecké hráče Kaczmarczyk, ale těsně před vstupem do pokutového území byl faulován.
     
    39
    Karviná právě vstřelila branku!
    IVAN ŽELIZKO! Krásná střela karvinského záložníka z přímého kopu zaletěla do pravého horního rohu třinecké branky! Želizko touto parádní trefou završil hattrick – 0:3!
     
    40
    Po faulu na Hamroziho uviděl žlutou kartu karvinský Kristián Kaczmarczyk.
     
    43
    Hamrozi nejprve vlétl oběma nohama do Kaczmarczyka, rozhodčí ponechal výhodu a nyní to třinecký hráč schytal od Bielana. Sudí odpískal faul a důrazně karvinskému hráči domluvil.
     
    45
    Želizko byl v trochu ztracené situaci a skluzem se snažil získat balón, to se mu povedlo, jenže při jízdě trávníkem zajel i do Potůčka.
     
    45+1
    Hlavní rozhodčí prodlouží první půli o jednu minutu.
     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    První poločas je za námi. Karviná v úvodním dějství hrála s větrem a využila toho ke vstřelení tří gólů. O všechny se postaral jeden muž – Ivan Želizko. Jeden gól vstřelil z bezprostřední blízkosti, jeden z hranice šestnáctky a poslední přidal z přímého kopu. Uvidíme, co nám oba celky nabídnou ve druhé půli.
     
    Hráči Třince už pomalu nastupují na hrací plochu, Karvinští jsou ještě v šatně.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    47
    Chloň se tlačil levou stranou, chystal se odcentrovat, ale na poslední chvíli ho dostihl Kovza a připravil ho o míč.
     
    48
    Stropek rozehrál akci na levou stranu, odkud Želizko rychle kopl míč do pokutového území, kam si naběhl Vlachovský, jenže střelou z první přestřelil třineckou bránu!
     
    50
    Karviná právě vstřelila branku!
    Neskutečné! IVAN ŽELIZKO střílí další gól a říká si o pozornost trenéra Jarábka! Karvinský záložník dostal přihrávku z pravé strany od Vlachovského, obešel obránce a střelou vedle brankáře Křepely umístil míč počtvrté do sítě – 0:4!
     
    51
    Dvojité střídání v týmu Karviné. Janečku nahradil Buzek a Bielana vystřídal Wenglorz.
     
    54
    Vlachovský se snažil projít po levé straně kolem třineckého obránce, ale z akce vytěžil pouze rohový kop.
     
    55
    Po rohovém kopu se míč odrazil na malé vápno, kde byli tři karvinští hráči, do balónu kopl Holiš a trefil tyč!
     
    56
    Karviná právě vstřelila branku!
    MFK se dočkalo pátého gólu. Autorem nebyl Želizko, ale Hanousek, který střelou k pravé tyči Křepelovy brány zabil další hřebík do třinecké rakve – 0:5!
     
    57
    Trenér Karviné poslal do hry zbylé dva hráče z lavičky. Střelce Hanouska nahradil Věčorek a do hry se dostal také náhradní brankář Foltyn, který nahradil Hrdličku.
     
    59
    Po silném větru dorazily na stadion na Borku také velké množství dešťových kapek.
     
    61
    Souboj dvojek na hřišti ukončil zdvižený praporek pomezního rozhodčího. Karvinský Putyera běžel po míči marně, Luděk Maceček si pohlídal ofsajdovou pozici.
     
    63
    Po souboji s karvinským soupeřem zůstal ležet na trávníku Chloň.
     
    65
    Třinečtí vybojovali rohový kop.
     
    66
    Chloň rozehrál balón od rohového praporku po zemi na přední tyč, tam však byli pouze hráči v bílých dresech.
     
    67
    Křepela rozehrál míč pouze na nohu Vlachovského, ten rychle nabral směr brána, vběhl do pokutového území a chtěl vystřelit, jenže na poslední chvíli mu vložil nohu do střely Potůček a nepříjemný pokus zblokoval.
     
    68
    Putyera se s míčem prohnal kolem Potůčka, jeho prudkou střelu vyrazil brankář Křepela pouze před sebe, kde se k balónu dostal Kobza. Pumelice karvinské čtrnáctky se odrazila od břevna a další střelu jeho spoluhráče z oblasti penaltového puntíku vyrazil brankář Křepela!
     
    70
    Rohový kop pro Karvinou, hosté ho rozehráli na krátko a následně o míč přišli.
     
    71
    Vlachovský znovu pronikl do šestnáctky, odcentroval na druhou polovinu vápna, kde však balón přelétl dobíhajícího Kobzu.
     
    71
    Střídání na třinecké straně. Miroslava Hamroziho vyměnil Pilch.
     
    74
    Třinečtí měli výhodu přímého kopu, ale Cieslar špatnou přihrávkou do vápna rozehrál protiútok, který zakončil na druhé straně Holiš. Jeho střelecký pokus brankář Křepela vyrazil vedle brány.
     
    74
    Po rohovém kopu Želizka se v pokutovém území dostal k hlavičce Holiš, ale přestřelil bránu.
     
    78
    Třinec B právě vstřelil branku!
    Domácí fotbalisté zaznamenali první "čestný" úspěch. Szotkowski před vápnem přihrál do běhu JANU PILCHOVI, který proběhl kolem dvou soupeřů a střelou lehce nad zemí překonal gólmana Foltyna – 1:5!
     
    81
    Domácím se nedaří kombinace, Chloň chtěl po levé straně rozběhnout Dohnala, ale ten na jeho pas pozdě zareagoval. Míč tak získal Buzek.
     
    83
    Rohový kop karvinského Želizka Třinečtí nadvakrát odvrátili.
     
    83
    Domácí založili rychlý protiútok, pravou stranou utekl Pilch, přihrál před bránu, kde si chystal tělo na střelu Niemczyk, ale před ním skluzem odvrátil balón jeden z karvinských hráčů.
     
    84
    Centr Chloně od rohového praporku znovu zamířil na přední tyč, kam se dostali obránci hornického celku a uklidnili situaci.
     
    86
    Chloň přenechal rozehrání rohového kopu Cieslarovi, jeho centr vyboxoval Foltyn ke spoluhráčům a dopředu si to namířil Buzek, jenže daleko nedošel, akci zakončil prohraným soubojem na polovině hřiště.
     
    88
    Niemczyk si nepohlídal ofsajdové postavení před centrem Cieslara, rozhodčí jeho provinění odmávali a odpískali.
     
    88
    Unikajícího Pilcha středem hřiště chytil za dres Věčorek a nabídl soupeři přímý kop.
     
    89
    Chloň rozehrál přímý kop přímo na bránu, kde byl připravený brankář Foltyn.
     
    90
    Přímý kop na druhé straně, Želizko z pravé strany vyslal nepříjemnou střelu k bližší tyči, brankář Křepela se natáhl a balón vyrazil vedle brány!
     
    90
    Konec zápasu.
     
    Karviná potvrdila roli favorita a zvítězila na třineckém stadionu jednoznačně 5:1. O výsledku rozhodli hráči hornického celku už v prvním poločase, kdy si vybudovali třígólový náskok po hattricku Želizka. Karvinský záložník přidal po změně stran i čtvrtou branku a následně navýšil skóre na hrozivých 0:5 Hanousek. Čestný úspěch domácích zaznamenal 12 minut před koncem střídající Pilch.

    Karviná se vítězstvím v Třinci dostala do čela tabulky před Bohumín, který včera překvapivě prohrál ve Frýdlantu 0:2. Domácí celek zůstává s osmi body na jedenáctém místě.
     
    Ze stadionu na Borku je to vše. Děkujeme vám za pozornost, třineckým hráčům přejeme především hodně zdraví a třeba se sejdeme u online přenosu z některého z dalších utkání, ať už Třince nebo Karviné. Od klávesnice se s vámi loučí Igor Mainka. (12:21:10)

    Igor Mainka

    Branky: 78. Pilch – 11. Želizko, 16. Želizko, 39. Želizko, 50. Želizko, 56. Hanousek

    Karty:   40. Kaczmarczyk (KAB)


    FK Třinec B: Křepela – Lanc, Potůček, L. Maceček, Chloň (C) – J. Cieslar, Dohnal – Niemczyk, Szotkowski, M. Hamrozi (71. Pilch) – D. Maceček.
    Náhradníci: Mrózek – Pilch, Zabystrzan, J. Hamrozi.

    MFK Karviná B: Hrdlička (57. Foltyn) – Kobza, Stropek, Holiš, Bielan (51. Wenglorz) – Janečka (51. Buzek) – Putyera, Hanousek (57. Věčorek), Želizko, Kaczmarczyk – Vlachovský (C).
    Náhradníci: Foltyn – Věčorek, Buzek, Wenglorz.

    Rozhodčí: Šafrán – Šimeček, Krupa.

    Diváci: 45
    bahis siteleri