Zenit – Club Brugge 1:2 (kon.) | Dynamo Kyjev – Juventus 0:2 (kon.) | Chelsea – Sevilla 0:0 (kon.)
Rennes – FK Krasnodar 1:1 (kon.) | Lazio – Dortmund 3:1 (kon.) | Barcelona – Ferencváros 5:1 (kon.)
PSG – Manchester Utd. 1:2 (kon.) | RB Lipsko – Başakşehir 2:0 (kon.)
konec
S. S. Lazio
3:1 (2:0)
Borussia Dortmund
Úterý 20.10.2020, 21:00 • Stadio Olimpico, Řím (Itálie) • Liga mistrů • Skupina F
Předzápasové kurzy
     
    S konstatováním, že Lazio Řím překvapilo silného konkurenta z Dortmundu, se loučím a přeji vám dobrou a hlavně klidnou noc. (23:00:00)
     
    Nechtěný Ciro Immobile se Dortmundu pomstil gólem a přesnou přihrávkou. Jeho Lazio se tak raduje z vítězství proti silné Borussii. Ovšem výkon italského celku byl jako noc a den. Zatímco v prvním poločase byli Římané aktivní, ve druhém se jen bránili. Ovšem tentokrát to na tři body stačilo. Naopak německé mužstvo začalo pořádně hrát až po poločase a o snížení se postaral Erling Häland. Víc už Dortmund směrem dopředu nepředvedl a musí se před sokem z Itálie sklonit.

    Ve druhém zápase této skupiny porazily Bruggy ruský Zenit, avšak tabulce zatím vládne Lazio. Jenomže Liga Mistrů je na začátku a především Borussia bude chtít celý vývoj obrátit.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    90+3
    Na pravé straně se pohyboval Julian Brandt, jehož centr mířil na spoluhráče. Hlavičkoval totiž Jadon Sancho, jehož pokus rychle padal směrem dolů, avšak Tomas Strakoša míč přizvedl nad bránu.
     
    90+2
    Hostující celek byl znovu v kombinaci, jenomže se neodhodlal k centru ze strany. Naopak do protiakce se vydalo Lazio, které si vynutilo faul a rozhodně nebude spěchat.
     
    90+1
    K postranní lajně míří čtvrtý rozhodčí, který ukazuje, že se budou hrát ještě čtyři minuty. Dortmund by musel přijít se zázrakem, aby dnes bral alespoň bod.
     
    89
    Na zeleném pažitu zůstal ležet Muhammad Fáris, který má křeče. Alžírskému záložníkovi pomáhají spoluhráči, možná jde o natahování času ...
     
    88
    Pas mířil na pravou stranu pokutového území, kde se volejem prezentoval Vedat Muriqi. Jeho zakončení nebylo připravené a zamířilo pouze vysoko nad branku.
     
    87
    Vedat Muriqi táhl akci proti přesile a chtěl se pokusil o kličku, jenomže mu balon utekl k soupeři. Domácí hráči tak rychle míří za balon a hlavně do "nepřekonatelné" tvrze.
     
    86
    Jdeme do koncovky zápasu, který už je asi rozhodnutý! Borussia Dortmund je sice často na balonu, avšak do vyložených šancí se dostává spíše sporadicky.
     
    84
    Volný kop trestuhodně rozehrál Raphaël Guerreiro, který zamířil jen nad branku. Tomas Strakoša (Lazio) bude rozehrávat od branky, a jelikož nepospíchal, prohlédl si žlutou kartu.
     
    83
    Raphaël Guerreiro byl faulován a Dortmund bude rozehrávat zajímavou standardní situaci. Uvidíme, zda se německému celku podaří snížit.
     
    82
    Marco Parolo se mohl hned uvést asistencí, když táhl rychlou akci po levé straně. Po jeho pasu se u zadní tyče natahoval Adam Marušić, jenž míč nezasáhl.
     
    80
    Střídání v týmu S. S. Lazio: ze hřiště odchází Luis Alberto, přichází Marco Parolo.
    Střídání v týmu S. S. Lazio: ze hřiště odchází Ciro Immobile, přichází Felipe Caicedo.
     
    80
    Na centr z pravé strany si naběhl Erling Häland, jehož hlavička mířila pod břevno, ale také doprostřed branky, kde se nacházel připravený Tomas Strakoša. Tomu se povedlo vyrazit zakončení nad břevno.
     
    79
    Německý tým ještě neskládá zbraně a znovu kombinuje na útočné polovině. Pořád se mi zdá, že hráčům bez míče schází větší pohyb. Lazio se tak skvěle přesouvá a míří za vítězstvím ...
     
    78
    Střídání v týmu Borussia Dortmund: ze hřiště odchází Marco Reus, přichází Reinier.
    76. Jean-Daniel AKPA-AKPRO - 3:1
     
    76
    Lazio právě vstřelilo branku!
    Už jsem chtěl psát, že výkon Lazia je jako noc a den, v tom přišel možná rozhodující zásah! Luis Alberto vyslal pas za obranu, kam si nabíhal Ciro Immobile, který přihrál před branku. Důsledný JEAN-DANIEL AKPA-AKPRO pak prostřelil hostujícího brankáře. Asistence: Ciro Immobile.

    Michal Luxa

    Branky: 6. Immobile (Correa), 23. Hitz (Luiz Felipe) (vla.), 76. Akpa-Akpro (Immobile) – 71. Häland (Reyna)

    Karty:   42. Alberto (LAZ), 84. Strakoša (LAZ) – 62. Reyna (DOR)


    Držení míče: 39 % : 61 %.
    Střely na branku: 5:7. Střely mimo: 2:5. Rohy: 7:6. Ofsajdy: 4:0. Fauly: 6:8.
    S. S. Lazio: Strakoša – Patric, Luiz Felipe (51. Hoedt), Acerbi – Marušić, S. Milinković-Savić (67. Akpa-Akpro), Lucas Leiva, Alberto (80. Parolo), Fáris – Correa (67. Muriqi), Immobile (C) (80. F. Caicedo).
    Náhradníci: Reina, Alia – D. Anderson, Armini, Hoedt, Parolo, Escalante, F. Caicedo, Akpa-Akpro, Muriqi, Czyz.

    Borussia Dortmund: Hitz – Ł. Piszczek (65. Brandt), Hummels, Delaney – Meunier, Bellingham (46. Reyna), Witsel, Guerreiro – Sancho, Reus (C) (78. Reinier) – Häland.
    Náhradníci: Bürki, Unbehaun – Morey, Dahoud, Brandt, Reinier, Reyna, Passlack, Raschl, Knauff, Wanner.

    Rozhodčí: Clément Turpin – Nicolas Danos, Cyril Gringore (všichni Francie)
    bahis siteleri