Kypr – Lucembursko 2:1 (kon.) | Ázerbájdžán – Černá Hora 0:0 (kon.)
konec
Kypr
2:1 (1:1)
Lucembursko
Sobota 14.11.2020, 18:00 • Neo GSP Stadium (Nikósie) • Liga národů UEFA - Liga C • Skupina 1
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.
     
    Hezký den všem fanynkám a fanouškům fotbalu! Liga národů má na před sebou další zápasy, my budeme společně sledovat souboj mezi Kyprem a Lucemburskem.
     
    Kypr

    Fotbalisté Kypru zatím nepředvádějí vůbec povedené výkony. Domácí celek tohoto zápasu se po čtyřech duelech nachází na poslední pozici tabulky a je žhavým kandidátem na sestup. Kypr má na svém kontě pouze jeden bod, ten se mu navíc povedlo vybojovat v posledním hracím dni, konkrétněji díky remíze na hřišti předposledního Ázerbájždánu, kde nakonec nepadla žádná branka. Kypr dokonce na první trefu stále čeká, doposud totiž inkasoval pětkrát, přičemž ani jednou sám neskóroval. Kypr na domácím stadionu nastoupil do dvou duelů, oba ale skončily porážkou.
     
    Lucembursko

    Na opačné straně stojí favorit tohoto zápasu, kterým je Lucembursko. Lucembursko se nachází v úplně jiném rozpoložení, navíc po čtyřech duelech velice překvapivě drží první pozici. Hostující tým tohoto zápasu má na svém kontě devět bodů, stejný počet má ovšem také druhá Černá Hora, která tak čeká na případné zaváhání. Lucembursko dokázalo naplno bodovat ve třech duelech, navíc jediná porážka přišla právě v souboji se druhou Černou Horou. Lucembursko přesto okupuje první pozici, na kolonce vstřelených branek svítí číslice šest, naopak v kolonce inkasovaných branek je číslice tři. Jak tomu bude po tomto duelu?
     
    Úvodní sestavy:

    Kypr: Demetriou – Antoniou, Laifis, Sielis, N. Ioannou – Kastanos, Kousoulos, Artymatas (C) – Tzionis, Elia, Pittas.
    Náhradníci: Kyriakides, Michael – Gogic, Christofi, M. Ioannou, Kakoullis, Katelaris, Ch. Kyriakou, Kyriakou, Loizou, Papafotis, Makris.

    Lucembursko: Moris – Jans (C), Gerson, Selimovic, Carlson – Rodrigues, Sinani, Barreiro, Pinto – Muratovic, V. Thill.
    Náhradníci: Kips, Schon – Bensi, Bohnert, Deville, Mahmutović, Skenderovic, Rupil, Olesen, Martins Pereira, O. Thill, Korac.

    Rozhodčí: Gestranius – Aravirta, Alakare (všichni Finsko).
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Žlutou kartu dostává Minas Antoniou (Kypr).
     
    2
    Hlavní sudí tohoto zápasu poprvé pískl do své píšťalky, utkání tak může začít. Úvodní slovo si vzali na starost hostující hráči, kteří budou hrát zprava doleva.
     
    3
    Lucembursko si hned v úvodu tohoto zápasu vybojovalo volný kop z vlastní obranné poloviny. Carlson ovšem nerozehrál nejlépe, našel totiž pouze soupeře.
     
    4
    Hodně nepřesnou nahrávkou se ovšem vzápětí prezentoval domácí Antoniou, který nahrával mimo dosah Tzionise. Vhazovat tak bude moci Carlson.
     
    5
    Martinsovi se povedlo šikovně přenést hru do strany, kde se mu nabídl kolega Pinto. Druhý jmenovaný ovšem centroval do rukavic brankáře Demetrise.
     
    5
    Lucembursko právě vstřelilo branku!
    Máme tady hodně rychlou branku v podání hostující reprezentace! Před domácím brankářem Demetrisem vznikl celkem velký závar, přičemž se nakonec k volnému míči dostal Muratović. Nešťastný kontakt s míčem ovšem zaznamenal IOANNIS KOUSOULOS, který si vstřelil vlastní branku.
    5. Ioannis KOUSOULOS - 0:1
     
    7
    Kypr to tedy hned od úvodu zápasu bude mít nesmírně složité, prohrává totiž o jednu branku. I tak do konce utkání zbývá ještě hodně času na vyrovnání.
     
    8
    Krátce po rozehrávce se nedovoleným zákrokem prezentoval domácí Artymatas, který doslova sestřelil Martinse. Hlavní sudí musel přerušit hru.
     
    9
    U postranní lajny si o nahrávku řekl hostující Carlson, který ovšem vracel míč za sebe, kde se o prudký odkop od branky postaral brankář Moris.
     
    10
    Za průnikovou nahrávkou mezi hostující obránce se pokoušel dostat Pittas, který se k míči nedostal. Mnohem rychleji totiž u něj byl brankář Moris.
     
    11
    Brankář Demetris nakonec na jistotu rozehrál po zemi na vedle stojícího Laifise. Jeho dalekonosný pas ovšem znovu skončil pouze u brankáře Morise.
     
    12
    Snadná práce pro brankáře Demetrise, který si nepovedený centr v poklidu schoval do svých rukavic. Sledovali jsme bleskový výhoz na Artymatase.
     
    13
    Za postranní lajnou je ošetřován hostující kapitán Jans, který měl po odehrání míče zdravotní problémy. Lucembursko tak chvíli hraje v početní nevýhodě.
     
    14
    Žlutou kartu dostává Nicholas Ioannou (Kypr).
     
    15
    Ioannou to zkoušel hezkou nabídkou směrem na Tzionise, který to zkoušel z velkého úhlu. Moris nemusel zasahovat, střela totiž putovala výrazně vedle.
     
    16
    Sledovali jsme autové vhazování v podání hostujícího Carlsona. Krátce po něm se Lucembursku povedlo přenést hru k postranní lajně na Janse.
     
    17
    Rodrigues velice chytrou nabídkou zkoušel na zadní tyči najít naběhnuvšího Janse, který ani ve skluzu na míč nedosáhl. Demetris tak bude vykopávat.
     
    18
    Hodně nepovedeným centrem to pro změnu zkoušel Sinani, který centroval výrazně vedle domácí branky. Demetris se tak sám postará o rozehrávku.
     
    19
    Další žlutá karta, tentokráte pro hostujícího Carlsona, který fauloval kousek od svého pokutového území.
     
    20
    Kypřané se díky postupné kombinaci dostali k opačnému pokutovému území, kde toho moc nevymysleli. Ioannou se na křídle nedostal přes Janse.
     
    21
    Kastanos to zkoušel prostřednictvím volného kopu přímo na branku soupeře, kde ovšem trefil pouze Selimoviće. Kypr tak bude zahrávat rohový kop.
     
    22
    Žlutou kartu dostává Marios Elia (Kypr).
     
    23
    Zničehonic se do vyložené šance dostal hostující Martins, který si seběhl na nahrávku od Rodriguese, jenomže střelu poslal kousek vedle branky.
     
    27
    Lucembursko mohlo v krátkém časovém sledu znovu vhazovat z levé strany. Carlsonovi se nabídl Muratović, kterého ale dokázal ubránit Laifis.
     
    28
    Za vysokým pasem se pokoušel dostat hostující Rodrigues, jenomže jako první se k němu dostal Antoniou, jenž odehrál míč do rukavic brankáře Demetrise.
     
    29
    Znovu byl do kombinace svého celku zapojen také brankář Demetris, který tentokráte nahrával směrem na Laifise, jenž přeposílal na Artymatase.
     
    30
    Na pořadu dne byl další rohový kop pro domácí reprezentaci. Centr se nakonec snesl na hlavu Gersona, který ho odehrál mino pokutové území.
     
    31
    Je za námi zhruba třetina zápasu, Lucembursko stále vede o jednu branku. Kypr je v posledních minutách aktivnější, zatím to k šancím ale nevede.
     
    32
    Ioannou se pokoušel nahrát přes bránícího Janse, který ovšem přihrávku srazil za cenu autu. Krátce po něm ale rozehrávku vystihl Rodrigues.
     
    33
    Rodrigues se středem hrací plochy prodral až do zakončení, které směřovalo doprostřed. Brankář Demetris nakonec musel zasahovat nadvakrát.
     
    33
    Carlson poslal hezký centr do pokutového území, kde se po něm natahoval Sinani. Druhému jmenovanému chybělo jen pár centimetrů.
     
    33
    Dvojí trest pro Lucembursko! Obránce Selimović totiž v roli posledního hráče fauloval Eliu, za což vyfasoval červenou kartu. Navíc z toho bude i penalta!
    33. Červená karta a penaltový zákrok.
     
    34
    Kypr právě vstřelil branku!
    Je srovnáno! K exekuci pokutového kopu se totiž postavil záložník GRIGORIS KASTANOS, který to zkoušel k pravé tyči, kterou dokonce trefil, nicméně míč se od ní odrazil za natahujícího se brankáře Morise.
    34. Grigoris KASTANOS - 1:1
     
    39
    U hranice pokutového území se k míči dostal domácí Ioannou, který ovšem narazil na dobře bránící protihráče. Domácí tak budou vhazovat.
     
    40
    Žlutou kartu dostává Ioannis Kousoulos (Kypr).
     
    41
    Kypřané se znovu nadechli k další útočné akci, jenomže tentokráte se s míčem vrátili na vlastní obrannou polovinu, kde s míčem operoval Sielis.
     
    42
    První poločas se neúprosně blíží ke svému konci, hrát se bude ještě něco málo kolem pěti minut. Uvidíme, zda se bude něco málo nastavovat.
     
    44
    Kousoulos hodně zahnal k postranní lajně Kastanose, který se navíc nedostal přes bránícího zadáka Carlsona. Kypr si vyzkouší další autové vhazování.
     
    45
    První poločas bude nastaven o dvě minuty.
     
    45+1
    Hosté se po delší době usadili na útočné polovině, kde si u šestnáctky hledal prostor k případnému zakončení Rodrigues, kterého ale pohlídal Laifis.
     
    45+2
    První poločas skončil.
     
    Máme za sebou první poločas, který nám přinesl velice zajímavou podívanou. Lucembursko se totiž bleskově dostalo do vedení, načež bylo směrem dopředu i nadále nebezpečnější. Poté ovšem přišel nedovolený zákrok ze strany Selimoviće, který nejen, že vyfasoval červenou kartu, soupeř dokonce zahrával pokutový kop, který dokázal proměnit. Lucembursko to bude mít složité, celý druhý poločas bude dohrávat v početní nevýhodě.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    47
    Odstartoval nám druhý poločas, jehož úvodní rozehrávku si tentokráte vzali na starost domácí hráči, kteří budou pro změnu hrát zprava doleva.
     
    48
    Hned v úvodu druhého poločasu jsme sledovali autové vhazování z pravé strany. Obránce Jans se pokoušel najít Muratoviće, kterého ale nenašel.
     
    49
    Navíc si v osobním souboji pomohl nedovoleným zákrokem domácí Kousoulos, který zcela očividně poslal rukama na zem Goncalvese Pinta.
     
    50
    K rozehrávce standardní situace se nakonec postavil Thill, jehož pohotová nabídka nakonec doplachtila pouze na hlavu pozorného Kastanose.
     
    51
    Další celkem ostrý souboj, při kterém si nakonec nedovoleným prostředkem pomohl Kastanos, který po odehrání balónu tvrdě přišlápl rozehrávajícího Gersona.
     
    52
    Do protiútoku vyrazila dvojice domácích hráčů. Nakonec to střelecky na sebe vzal Pittas, s jehož zakončením pravou nohou si dokázal Moris poradit.
    52. Moris podržel svůj celek.
     
    53
    Pro domácí reprezentaci se tak naskytl rohový kop, který nebyl nebezpečný. Poté z hranice pokutového území mířil o poznání vedle zadák Laifis.
     
    54
    Taktickým zákrokem chtěl přerušit útočnou akci soupeře hostující Gerson, který ovšem neodstavil Artymatase. Kypr si navíc vybojoval čtvrtý rohový kop.
     
    55
    Střídání v týmu Lucembursko: ze hřiště odchází Edvin Muratovic, přichází Aldin Skenderovic.
     
    56
    Rozehrávka cvičeným signálem se poměrně nebezpečně snášela k hranici malého vápna, kde nejvýše do vzduchu vystoupal urostlý obránce Jans.
     
    57
    Do rozehrávky byl před malým momentem zapojen také brankář Demetris, který pro změnu rozehrál po zemi, přičemž našel kopačku pozorného Sielise.
     
    58
    Hostující brankář Moris nyní celkem pohotově rozehrál od své branky na vedle stojícího Gersona. Po jeho rozehrávce se poprvé k míči dostal také Skenderovic.
     
    59
    Sám na sebe to na levém křídle zkoušel vzít aktivně hrající Rodrigues, který ovšem neustál souboj s protihráčem. Dle verdiktu sudího šlo o čistý zákrok.
     
    60
    Pokus o vysunutí Sinaniho hrubě nevyšel, naopak směrem dozadu se povedlo zodpovědně zacouvat bránícímu Sielisovi, který hlavou přiťukl na Artymatase.
     
    61
    Máme za sebou více než hodinu hry, druhý poločas zatím patří domácí reprezentaci. Ta je sice o něco málo nebezpečnější, stav ale je stále nerozhodný.
     
    62
    Střídání v týmu Kypr: ze hřiště odchází Ioannis Kousoulos, přichází Charalambos Kyriakides.
    Střídání v týmu Kypr: ze hřiště odchází Marinos Tzionis, přichází Thomas Ioannou.
     
    63
    Po delší době jsme sledovali nedovolený zákrok, tentokráte ze strany Kypru. Napadající Antoniou šel totiž do zad protihráče hodně agresivně.
     
    64
    Na hranici pokutového území číhal na nahrávku domácí Kastanos, který se ovšem k míči nedostal. Poté se ovšem do zakončení dostal Pittas, který mířil doprostřed.
     
    67
    Kypřané se pouštěli do rychlého protiútoku, který byl hodně rychle minulostí. Nepřesně totiž nahrával Kastanos, který našel pouze rukavice brankáře Morise.
     
    68
    Na druhé straně se Rodrigues pokoušel manévrem dostat přes Sielise, který ho ovšem na hranici pokutového území dokázal zastavit čistým způsobem.
     
    70
    Střídání v týmu Lucembursko: ze hřiště odchází Vincent Thill, přichází Maurice Deville.
     
    71
    Kypr právě vstřelil branku!
    Necelých dvacet minut se domácí celek dostává do kýženého vedení! Domácí celkem jednoduchou kombinací dostali míč k opačnému pokutovému území, kde Elia dokázal vysunout do vyložené šance GRIGORISE KASTANOSE, který levačkou překonal vyběhnuvšího brankář Morise.
    71. Grigoris KASTANOS - 2:1
     
    72
    Lucembursko to bude mít najednou hodně složité, vůbec poprvé v tomto duelu prohrává o jednu branku. Zápas navíc dohrává bez vyloučeného hráče.
     
    73
    Skenderović si na hranici pokutového území řekl o nahrávku, která nakonec proletěla až k domácímu brankáři Demetrisovi, jenž rozehrál výkopem.
     
    74
    Nicméně útočný výpad kyperské reprezentace nepřinesl zrovna nejpohlednější kombinaci. Po ní se k míči dostal také hostující brankář Moris.
     
    75
    Elia dnes předvádí velice dobrý výkon, nyní pro změnu napadal rozehrávajícího brankáře Morise. Ten nakonec dokázal včas odkopnout do bezpečí.
     
    76
    Směrem dozadu se povedlo zapracovat obránci Laifisovi, který doslova odletěl od naběhnuvšího Rodriguese. Nakonec z toho byl útočný faul Lucemburska.
     
    77
    To vše nám přineslo odkop od domácí svatyně. Brankář Demetris se snažil na opačné polovině hrací plochy najít Ioannou, před kterým zasahoval protihráč.
     
    78
    Následovat bude celkem nadějná standardní situace pro Lucembursko. Kousek od pokutového území si totiž nedovoleně pomáhal domácí Artymatas.
     
    79
    Žlutou kartu dostává Michalis Ioannou (Kypr).
     
    79
    Nakonec z toho byl přímý střelecký pokus. K míči se totiž postavil právě Rodrigues, jehož technická střela pravou nohou vystoupala výrazně nad branku.
     
    80
    Z velké vzdálenosti zkoušel své štěstí střídající Kyriakou, který alespoň zaměstnal znuděného Morise. Lucemburský brankář si s rozehrávkou pospíšil.
     
    81
    Máme před sebou závěrečnou desetiminutovku, ve které bude mít výsledkově navrch Kypr. Lucembursko však v posledních minutách herně dominuje.
     
    83
    Střídání v týmu Kypr: ze hřiště odchází Minas Antoniou, přichází Charis Kyriakou.
    Střídání v týmu Kypr: ze hřiště odchází Grigoris Kastanos, přichází Vasilios Papafotis.
     
    85
    Z následného protiútoku mohl třetí branku svého celku vstřelit domácí Pittas, který to zkoušel ke vzdálenější tyči, kterou přesto o něco minul.
     
    86
    Na opačné straně měl příliš málo prostoru kolem sebe nenápadný Skenderović, který vracel míč ke středovému kruhu, kde se nacházel Rodrigues.
     
    87
    Uvnitř pokutového území se povedlo vystoupit proti míči domácímu Laifisovi, který ho odehrál směrem k pravé autové lajně, kde míč zpracoval protihráč.
     
    88
    Jans hezkým způsobem přenášel hru do volného prostoru, kde se Pintovi povedlo odcentrovat přes nohu soupeře. Uvnitř šestnáctky ale zakročil další hráč.
     
    89
    Rodrigues neustál souboj s Kyriakouem, jenomže žádost Lucemburska o penaltu byla zbytečná. Následný rohový kop skončil u brankáře Demetrise.
     
    90
    Druhý poločas bude nastaven o tři minuty.
     
    90+1
    Kypr nasbíral cenné vteřinky na polovině soupeře, což mu pochopitelně vyhovuje.
     
    90+2
    Rodrigues dokázal dostat míč na útočnou polovinu, kde ovšem číhá početný hlouček protihráčů. Lucembursko se tak pokoušelo prosadit vysokým nákopem k vápnu.
     
    90+3
    Případné vyrovnání měl na kopačce Rodrigues, s jehož zakončením si ovšem brankář poradil.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    Držení míče: 47 % : 53 %.
    Střely na branku: 6:2. Střely mimo: 5:6. Rohy: 4:2. Ofsajdy: 0:0. Fauly: 22:11.
     
    Je konec! Dnešní utkání nakonec končí vítězstvím Kypru, který svého soupeře porazil výsledkem 2:1. Kypřané hráli celý druhý poločas proti oslabenému soupeři, což bylo v tomto duelu zásadní. Domácí reprezentace totiž měla územní převahu, přičemž necelých dvacet minut před koncem zápasu vsítila vedoucí branku. Lucembursko se v závěru zápasu pokoušelo srovnat krok, jenomže to se nakonec nepovedlo. Poctivá obrana Kypru totiž byla dnes hodně zodpovědná a svému celku zajistila zisk plného počtu bodů. (19:51:53)

    David Suchý

    Branky: 34. Kastanos (pen.), 71. Kastanos (Elia) – 5. Kousoulos (vla.)

    Karty:   1. Antoniou (CYP), 14. N. Ioannou (CYP), 22. Elia (CYP), 40. Kousoulos (CYP), 79. Ioannou M. (CYP) – 19. Carlson (LUX)   33. Selimovic (LUX)


    Držení míče: 47 % : 53 %.
    Střely na branku: 6:2. Střely mimo: 5:6. Rohy: 4:2. Ofsajdy: 0:0. Fauly: 22:11.
    Kypr: Demetriou – Antoniou (83. Kyriakou), Laifis, Sielis, N. Ioannou – Kastanos (83. Papafotis), Kousoulos (62. Kyriakides), Artymatas (C) – Tzionis (62. T. Ioannou), Elia, Pittas.
    Náhradníci: Kyriakides, Michael – Gogic, Christofi, Kakoullis, Katelaris, Ch. Kyriakou, Kyriakou, Loizou, Papafotis, Makris, T. Ioannou.

    Lucembursko: Moris – Jans (C), Gerson, Selimovic, Carlson – Rodrigues, Sinani, Barreiro, Pinto – Muratovic (55. Skenderovic), V. Thill (70. Deville).
    Náhradníci: Kips, Schon – Bensi, Bohnert, Deville, Mahmutović, Skenderovic, Rupil, Olesen, Martins Pereira, O. Thill, Korac.

    Rozhodčí: Gestranius – Aravirta, Alakare (všichni Finsko)
    bahis siteleri