Kazachstán – Faerské ostrovy 2:3 (kon.) | S. Makedonie – Černá Hora 2:1 (kon.) | Malta – Finsko 0:1 (kon.)
Slovensko – Lichtenštejnsko 6:0 (kon.) | Turecko – Kosovo 3:0 (kon.) | Řecko – Skotsko 1:0 (kon.)
Chorvatsko – Litva 7:0 (kon.) | Polsko – Lotyšsko 3:1 (kon.) | Bulharsko – Estonsko 3:0 (kon.)
Ukrajina – Sev. Irsko 3:0 (kon.) | Bosna – Belgie 3:2 (kon.) | Německo – Wales 2:1 (kon.)
Španělsko – Izrael 3:0 (kon.) | Rumunsko – Dánsko 1:1 (kon.) | Anglie – Albánie 5:0 (kon.)
Rakousko – Andorra 4:0 (kon.)
konec
Německo
2:1 (2:1)
Wales
Úterý 17.11.2020, 18:15 • Städtische, Braunsweig • Kvalifikace ME U21 • Skupina 9
Předzápasové kurzy
     
    S konstatováním, že reprezentace Německa do 21 let doma porazila Wales 2:1 a kvalifikovala se přímo na mistrovství Evropy hráčů do 21 let, se s Vámi loučí a hezký den přeje Tomáš Lysý. (20:10:35)
     
    Statistiky zápasu:
    Góly: 2:1
    Střely na branku: 6-1
    Zásahy gólmanů: 0-4
    Střely mimo: 7-2
    Rohy: 7-1
    Ofsajdy: 0-0
    Fauly: 12-12
    Žluté karty: 0-4
    Červené karty: 0-0.
     
    Utkání je u konce a vše důležité přineslo v prvním poločasu. Němci do něj vlétli jednoznačně lépe a zásluhou Nmechy měli dvě dobré šance, ale bez využití. Branka tak padla v 17. minutě, kdy Clifton předvedl ve vápně během pěti sekund dva fauly a druhý byl potrestán. K míči se postavil Lukas Nmecha a míč poslal kolem brankáře prudce k tyči. O dvě minuty později podrazil gólman Ratcliffe ve vápně Bakua, který vybojoval druhou penaltu, ale Nmecha jí tentokrát neproměnil. O pár minut později si ale Jonathan Burkardt hezky narazil míč s Raumem a tvrdou ránou k tyči nedal gólmanovi šanci. Welšané udeřili z jediné střely na branku, kdy Mark Harris dostal ve vápně až moc prostoru a trefil se taktéž k tyči, ale po zemi.

    Ve druhém poločasu už tolik k vinění nebylo. Němci kontrolovali vedení a zřejmě i moc dobře věděli, že Belgičané tahají na hřišti Bosny za kratší konec a mají jasnou jistotu postupu. Až v závěru zápasu domácí fotbalisti opět svého soupeře zatlačili, ale branka už nepadla – 2:1.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    90+3
    A mohou nyní oslavovat přímý postup, stejně jako třeba Česká republika. Zápas totiž končí jejich vítězstvím, které potřebovali k prvnímu místu.
     
    90+2
    Závěr zápasu se v klidu dohrává. Coxe fauloval na polovině hřiště Wintzheimera a domácí hráči zůstanou na poslední minutu u míče.
     
    90
    Ve druhém poločasu se budou hrát tři minuty nad rámec základní hrací doby.
     
    90
    Němečtí fotbalisté v závěru zápasu zatlačili soupeře. Střídající Florian Wirtz měl na noze třetí gól svého týmu, když se k němu odrazil balon. Ale dělovku z první poslal těsně nad branku.
     
    88
    Další dobrý zákrok George Ratcliffa. Na penaltový puntík si naběhl Dorsch a zkusil střelu po zemi, ovšem brankář Walesu byl připraven.
     
    88
    Nmecha mohl zapsat druhou branku v utkání. Na malém vápně dostal trošku volného prostoru a hned vystřelil. Ale jen do obránce a jeho pokus tak byl zblokovaný.
     
    87
    Další dvě střídání v dresu Walesu na závěr zápasu. Hřiště opouští stoper Brandon Cooper a středopolař Thomas Harris. Místo nich si zahrají Joe Lewis a Momodou Touray.
     
    86
    Po faulu Bakua na Spenceho se postavil k rozehrávce přímého volného kopu Terrence Taylor. Na přímé ohrožení branky to bylo daleko, proto si vzal míč a z levé lajny ho nacentroval do vápna. Nejvýše si vyskočil Sion Spence, který byl právě faulovaný, ale hlavičkoval vedle branky.
     
    85
    Mbom potáhl ihned míč středem hřiště a z několika možností si vybral na levé straně nabíhajícího Lukase Nmechu. Ten se nijak nerozpakoval a vystřelil na bližší tyč, kde ale Ratcliffe vyrazil míč. Možná šla celá akce řešit centrem.
     
    83
    Dnes výborně hrajícího záložníka Kolínu nad Rýnem Saliha Özcana střídá na závěr hry Jean Manuel Mbom z Werderu Brémy.
     
    82
    Wirtzova střela po rohu Maiera byla zblokovaná.
     
    82
    I nyní se Němci dostali k dalšímu rohu po odkopu soupeře. Prudký centr do vápna v podání Wintzheimera odkopává nekompromisně stoper Cooper.
     
    81
    Po rohovém kopu Özcana se nic nestalo, vzápětí to Němci zkusí rohem z druhé strany, tedy zprava.
     
    80
    Manuel Wintzheimer se ve vápně rychle obtočil kolem svého soupeře a z úhlu poslal míč na přední tyč. Ratcliffe zareagoval pozdě a pomohla mu tyčka, vzápětí raději uklízí balon na roh na zemi ležící Broadhead, kterého německý záložník tak snadno obehrál.
     
    79
    Wirtz vedl míč středem hřiště, ale poté hodně nepřesně přihrával do pokutového území na Nmechu. Ten se zatím ve druhé části hry moc do akce nedostal.

    Tomáš Lysý

    Branky: 17. Nmecha, 26. Burkardt – 34. Harris

    Karty:   16. Broadhead (WAL), 65. Cullen (WAL), 74. Coxe (WAL), 76. Poole (WAL)

    Neproměněná penalta: 21. Nmecha (GER), brankář Ratcliffe zneškodnil


    Střely na branku: 6:1. Střely mimo: 7:2. Rohy: 7:1. Ofsajdy: 0:0. Fauly: 12:12.
    Německo: Dahmen – Baku, Pieper, Mai, Raum (60. Jakobs) – Maier (C), Dorsch – Berisha (60. Wirtz), Özcan (83. Mbom), Burkardt (72. Wintzheimer) – Nmecha
    Náhradníci: Grill – Handwerker, Jäckel, Wintzheimer, Jakobs, Mbom, Leitsch, Passlack, Wirtz

    Wales: Ratcliffe – Boyes, Poole (C), Cooper (87. J. Lewis), Coxe – Broadhead, Taylor – Cullen (68. A. Lewis), Harris (87. Touray), Clifton – Jephcott (74. Spence)
    Náhradníci: Przybek – Spence, A. Lewis, J. Lewis, Stirk, Bowen, Cooper, Touray, Adams

    Rozhodčí: Arman Ismuratov – Aidyn Tassybajev, Denis Labašov – Arťom Kuchin (vš. Kazachstán)
    bahis siteleri