Chorvatsko – Portugalsko 2:3 (kon.) | Francie – Švédsko 4:2 (kon.) | Španělsko – Německo 6:0 (kon.)
Švýcarsko – Ukrajina 3:0 (kont.)
konec
Francie
4:2 (2:1)
Švédsko
Úterý 17.11.2020, 20:45 • Stade de France, Saint-Denis (FRA) • Liga národů UEFA - Liga A • Skupina 3
Předzápasové kurzy
     
    To už je z duelu Francie – Švédsko vše. Já se s vámi loučím a přeji příjemný zbytek svátečního večera. (22:50:43)
     
    Úřadující mistři světa už měli postup do play off jistý před dnešním zápasem. Francie končí na první pozici s jedinou ztrátou proti Portugalsku. Naopak Švédové budou v příštím roce hrát pouze Ligu B, protože v šesti zápasech získali pouze tři body za vítězství proti Chorvatsku.
     
    Statistiky dnešního zápasu

    Držení míče: 53 % : 47 %.
    Střely na branku: 7:2.
    Střely mimo: 5:2.
    Rohy: 4:2.
    Ofsajdy: 2:0.
    Fauly: 13:11.
     
    Ihned po brance Kingsleyho Comana ukončil hlavní rozhodčí Kulbakov dnešní zápas! Francie se raduje z vítězství 4:2 nad Švédskem a může se těšit na finálové boje!

    Zápas odstartoval nečekaným úspěchem švédského výběru. Hned z první akce se po několika šťastných odrazech prosadil Viktor Claesson. Jeho ránu tečoval do protipohybu Llorise Varane. Vedení Švédska ale netrvalo dlouho. Po Thuramově zpětné přihrávce se prosadil pokusem z první Olivier Giroud. Nápor Francie pokračoval i po vyrovnávací brance a domácí byli po zásluze odměněni. Marcus Thuram vlétl do vápna, poté se balon odrazil přesně do pohybu Benjamina Pavarda a ten zavěsil mimo dosah Olsena. V závěru poté ještě švédského gólmana vystrašil Adrien Rabiot, ale Olsen vytáhl míč nad břevno.

    Po změně stran poslal trenér Deschamps do hry Zoumu i Digneho a právě druhý jmenovaný přinesl osvěžení do ofenzivy na levé straně. Giroudova hlavička se napoprvé do branky ještě nevešla, ale po nadýchaném centru od střídajícího Mbappého už útočník Chelsea zavěsil. Následně se tempo zápasu uklidnilo a až deset minut před koncem nebezpečně pálil nad břevno Griezmann. Z ojedinělé akce Švédové snížili na rozdíl jediného gólu, když na konci akce byl Robin Quaison. V samotném závěru už Seveřané vsadili všechno na ofenzivu, i brankář Olsen přišel pomoci do vápna soupeře, ale rozehrávka standardní situace se nevydařila a tak mohl do opuštěné branky udat konečné skóre Kingsley Coman.
     
    90+5
    Konec zápasu.
    90+5. Kingsley COMAN - 4:2
     
    90+5
    Francie právě vstřelila branku!
    Francie dnes vyhraje! Hosté až příliš vsadili na ofenzivu a byli potrestáni. Poslední slovo dnes bude mít KINGSLEY COMAN! Brankář Švédska byl pomoci ve vápně při snaze srovnat, ale centr nebyl vůbec zdařilý. Míč se dostal k osamocenému hráči Bayernu Mnichov a ten už ze třiceti metrů trefil prázdnou branku.
     
    90+4
    Nápor Švédska se stupňuje, ale Seveřané už nemají příliš času na vyrovnání. Probíhá poslední minuta nastavení.
     
    90+3
    Do bránění se zapojil také jinak ofenzivní záložník Kingsley Coman. Bezpečně vytlačil za postranní lajnu Kraftha, ale vhazovat budou hosté.
     
    90+2
    Steven N'Zonzi musel skousnout tvrdý zákrok od Forsberga. Francie se ale u balonu příliš dlouho nezdržela a po mizerné rozehrávce bude muset opět bránit.
     
    90+1
    Hlavní rozhodčí nastavuje ve druhém poločase čtyři minuty.
     
    90
    Francie se nakonec ještě bude strachovat o vítězství. V posledních sekundách zápasu jsou Švédové natlačeni na útočné polovině.
    90. Robin QUAISON - 3:2
     
    90
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    Švédsko dramatizuje z náhodné akce závěr zápasu. Přetažený centr zachránil daleko za zadní tyčí Bengtsson, který prudkým pasem našel zcela osamoceného ROBINA QUAISONA a ten měl proti prázdné brance snadnou úlohu.
     
    89
    Střídání v týmu Švédsko: ze hřiště odchází Sebastian Larsson, přichází Jens Lys Cajuste.
     
    89
    Kingsley Coman je po nástupu na trávník při chuti. Kolem Kraftha zamířil do pokutového území, ale přihrávku na Griezmanna už nenasměroval přesně. Následný rohový kop skončil nedůraznou hlavičkou.
     
    88
    Střídající Coman se hnal do útoku. Před šestnáctkou ale posunul míč k Sissokovi a ten akce výrazně zdržel a toho využila obrana Švédska.
     
    87
    Střídání v týmu Švédsko: ze hřiště odchází Marcus Berg, přichází Alexander Isak.
     
    87
    Sebastian Larsson kroutil míč do vápna z velké dálky. V malém pokutovém území bylo sice pořádně rušno, ale nejvýše se vyšrouboval Hugo Lloris a míč sebral do rukavic.

    Vít Schück

    Branky: 16. Giroud (Thuram), 36. Pavard, 59. Giroud (Mbappé), 90+5. Coman (Digne) – 4. Claesson, 90. Quaison (Bengtsson)

    Karty:   29. K. Olsson (SWE)


    Držení míče: 53 % : 47 %.
    Střely na branku: 7:2. Střely mimo: 5:2. Rohy: 4:2. Ofsajdy: 2:0. Fauly: 13:11.
    Francie: Lloris (C) – Pavard, Varane (46. K. Zouma), Kimpembe, Lucas Hernández (46. Digne) – Moussa Sissoko, P. Pogba, Rabiot (81. N'Zonzi), Thuram (58. Mbappé) – Giroud (86. Coman), Griezmann.
    Náhradníci: Mandanda, Maignan – Lenglet, Aguilar, Mbappé, Coman, K. Zouma, N'Zonzi, Martial, Digne, Dubois.

    Švédsko: Olsen – Lustig (68. Krafth), Lindelöf (68. Helander), Danielson, Bengtsson – Seb. Larsson (89. Lys Cajuste), K. Olsson, Claesson (68. Quaison), Forsberg – Kulusevski, M. Berg (C) (87. Isak).
    Náhradníci: Johnsson, Nordfeldt – M. Olsson, J. Larsson, Isak, Svensson, Helander, Krafth, Lys Cajuste, Svanberg, Sema, Quaison.

    Rozhodčí: Kulbakov – Žuk, Masljanko (vš. BLR)
    bahis siteleri