Frankfurt – Mönchengladbach 3:3 (kon.) | W. Brémy – Dortmund 1:2 (kon.) | Hertha – Mohuč 0:0 (kon.)
Stuttgart – Union Berlín 2:2 (kon.)
konec
Werder Brémy
1:2 (1:1)
Borussia Dortmund
Úterý 15.12.2020, 20:30 • Wohninvest Weserstadion, Brémy • Německá Bundesliga • 12. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:30.
     
    Ve 12. kole Německé Bundesligy se proti sobě utkají týmy Werder Brémy a Borussia Dortmund. Naposled se spolu tato mužstva utkala v únoru na půdě Brém, kde ovšem po gólech Zagadoua a Hälanda zvítězil Dortmund poměrem 2:0. Dnes se bude znovu bojovat na Wohninvest Weserstadionu v Brémách. Úvodní výkop je naplánován na 20:30.
     
    Werder Brémy

    Brémy jsou momentálně na 13. místě s 11 body a skóre 14:19. Formu je ovšem velice špatná neboť prohrály poslední tři utkání v řadě a naposled si připsaly vítězství v lize před devíti zápasy. V posledním zápase, do kterého nastoupili také čeští hráči Jiří Pavlenka a Theodor Gebre Selassie odehrály Brémy na půdě Lipska. Domácí mužstvo ale šlo už ve 26. minutě po proměnné penaltě Sabitzera do vedení. O patnáct minut později se trefil také Olmo. Druhá půle gól nepřinesla a Red Bull vyhrál 2:0.
     
    Posledních 5 zápasů Werder Brémy:

    BUN: RB Lipsko 2:0 Brémy
    BUN: Brémy 1:2 Stuttgart
    BUN: Wolfsburg 5:3 Brémy
    BUN: Bayern 1:1 Brémy
    PK: Brémy 2:4 St. Pauli
     
    Borussia Dortmund

    BVB se aktuálně nachází na 5. pozici s 19 body a skóre 23:15. Od doby zranění nejlepšího střelce Hälanda to šlo s Borussií výrazně z kopce, což odnesl po posledním zápase trenér Lucien Favre, který byl z pozice hlavního kouče vyhozen a dnes tak bude řídit utkání asistent Edin Terzić. V posledním utkání totiž Dortmund přivítal na své půdě Stuttgart, který šel už ve 26. minutě po gólu Wamangituky z penalty do vedení. Před poločasem ale dokázal srovnat Reyna. V 52. minutě se ale opět trefil Wamangituka a počal tak kanonádu hostů, neboť po hodině hry to bylo 3:1, když se trefil Forster. V 63. minutě přidal branku Coulibaly a v nastaveném čase upravil skóre na 5:1 González!
     
    Posledních 5 zápasů Borussie Dortmund:

    BUN: Dortmund 1:5 Stuttgart
    LM: Zenit 1:2 Dortmund
    BUN: Frankfurt 1:1 Dortmund
    LM: Dortmund 1:1 Lazio
    BUN: Dortmund 1:2 Kolín n. R.
     
    Úvodní sestavy:

    Werder Brémy: Pavlenka – Groß, Toprak, Friedl – Gebre Selassie (C), M. Eggestein, Möhwald, Augustinsson – Mbom, Osako – Sargent.
    Náhradníci: Kapino – Agu, Bittencourt, Erras, Chong, N. Moisander, Schmid, Veljković, Woltemade.

    Borussia Dortmund: Bürki – Morey, Hummels, Akanji, Guerreiro – Bellingham, Witsel – Sancho, Reus (C), Reyna – Moukoko.
    Náhradníci: Hitz – Brandt, Can, Dahoud, Ł. Piszczek, Passlack, N. Schulz, Reinier, Zagadou.

    Rozhodčí: Schröder – Neitzel-Petersen, Lupp.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje první poločas?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    2
    Míč skončil pouze v zámezí a hostující celek tak získal autové vhazování na polovině soupeře.
     
    3
    Borussia Dortmund zatím drží míč na polovině soupeře, ale nemůže se dostat blíž k bráně Jiřího Pavlenky.
     
    5
    Giovanni Reyna se skvěle prodral za obranu soupeře a následně přihrál míč před bránu, kde hledal šestnáctiletého Youssoufa Moukoka, ale ten na balón těsně nedosáhl!
     
    6
    Po chvíli přišel nedovolený zákrok Judeho Bellinghama ve středu hrací plochy a Werder Brémy tak budou u míče.
     
    7
    V dnešním utkání vede Borussii Dortmund teď už bývalý asistent trenéra Edin Terzić, jelikož vedení vyhodilo po minulé prohře 1:5 se Stuttgartem kouče Luciena Favreho.
     
    8
    Domácí mužstvo se sice dostalo do vápna soupeře, ale Mats Hummels následně odkopl balón do zámezí a Brémy tak získaly rohový kop z pravé strany.
     
    9
    Ovšem standardní situace domácích nic moc nepřinesla, jelikož chvíli po zahrání se domácí hráč ocitl v ofsajdovém postavení.
     
    10
    Kevin Möhwald nedovoleným zákrokem přes sebe nepustil Marca Reuse, čímž se dopustil faulu a Dortmund získal přímý kop ze zajímavé situace.
     
    11
    Nakonec poslal centr z volného kopu Sancho a posléze se dostal do zakončení Mats Hummels, ovšem jeho pokus byl zblokován.
     
    12
    Dortmund právě vstřelil branku!
    Máme tady úvodní branku utkání, kterou dávají hosté a vedou 1:0! Jadon Sancho si vyměnil míč směrem do vápna s Giovannim Reynou a posléze vystřelil, jeho pokus sice zblokoval obránce Ömer Toprak, ale následně se dostal k dorážce RAPHAËL GUERREIRO, před kterým číhala poloprázdná svatyně.
     
    13
    Domácí celek se nyní snaží něco vymyslet po pravé straně přes Gebre Selassiho, ale tomu se nepodařilo odcentrovat.
     
    14
    Brémy se dostaly pod tlak a Jiří Pavlenka tak raději zakopl balón pouze do zámezí.
     
    16
    Mats Hummels si dokázal poradit s centrovaným míčem do pokutového území, ovšem odvrátil ho jen do zámezí a následuje aut pro Brémy.
     
    17
    Ovšem hráči Borussie se posléze dostali k míči a vydali se dopředu, kde to nakonec na sebe vzal Giovanni Reyna, ale jeho pokus postrádal razanci a Jiří Pavlenka s ním neměl moc práce.
     
    19
    Domácí hráči Werderu se snažili něco vymyslet po levé straně, ale nakonec je z toho jen odkop od hostující brány.
     
    20
    Borussia nyní s míčem u nohou nikam moc nespěchá a spíše se snaží jej držet ve středu hrací plochy.
     
    21
    Rozdíl v obrazu hry ze strany Dortmundu je na rozdíl od bývalého kouče a nynějšího zatím náhradního celkem dost jiný. Borussia se spíše snaží držet míč na kopačkách a po ztrátě jít do okamžitého presinku a vybojovat jej zpět do své moci.
     
    22
    Nakonec se hráči Dortmundu prokombinovali z levé strany do vápna, ale obrana Brém si poradila, ovšem Borussia získala rohový kop.
     
    23
    Nakonec vosy rozehrály standardní situaci nakrátko, ale Giovanni Reyna se posléze ocitl jen v ofsajdovém postavení.
     
    24
    Jiřímu Pavlenkovi se nepodařil odkop od brány, který skončil pouze v zámezí a Dortmund bude moct znovu pomalu kombinovat.
     
    26
    Domácí stoper Ömer Toprak byl tentokrát zfaulován soupeřem a Brémy mají k dispozici míč na své polovině.
     
    27
    Tempo hry ale po úvodní brance šlo rozhodně dolů a momentálně se tak není na co příliš dívat.
     
    28
    Werder právě vstřelil branku!
    Máme srovnáno na 1:1! Manuel Akanji trestuhodně přišel o míč na své polovině, čímž založil okamžitý útok soupeře a následně z pravé strany našel Gebre Selassie ve vápně Eggesteina, jenž připravil míč na střelu pro KEVINA MÖHWALDA a jeho zakončení k pravé tyči a bylo třešničkou na dortu. Asistence: Maximilian Eggestein.
     
    29
    Borussia nyní okamžitě přidala na tempu a získala rohový kop, po kterém se Sancho dostal ke střele, která ale letěla jen nad bránu.
     
    30
    Máme za sebou půl hodiny tohoto utkání, které zatím nemá vedoucího, jelikož před malou chvíli Brémy srovnaly stav zápasu.
     
    32
    Hosté si mohli vzít vedení zpět na svou stranu, když Jude Bellingham poslal míč z pravé strany do vápna, kde si ho málem srazil do vlastní svatyně Christian Groß, ale pro jeho štěstí trefil pouze tyč!
     
    33
    Následně Borussia přišla o míč a zdálo se, že Brémy půjdou do rychlého protiútoku, ale ten nakonec Ludwig Augustinsson pozastavil a raději počkal na své spoluhráče.
     
    34
    Mats Hummels tentokrát ve velmi rychlostně těžkém souboji dokázal míč vypíchnout před soupeřem, který by se jinak řítil sám na bránu hostů.
     
    35
    Youssoufa Moukoko rychle napadal Ömera Topraka při míči, ale domácí zkušený stoper si poradil.
     
    35
    Hostující kapitán Marcos Reus tvrdým šlapákem poslal soupeře k zemi a uviděl od sudího žlutou kartu.
     
    36
    Nepřesný nákop ze strany Brém skončil jen bezpečně u brankáře Romana Bürkiho.
     
    38
    Dortmund drží balón znovu na polovině soupeře a krátkými přihrávkami se snaží rozhýbat obranu Werderu.
     
    39
    Youssoufa Moukoko se tentokrát ocitl pouze v ofsajdu a nemohl tak hrát po přihrávce na něj, což se jemu spoluhráči dvakrát nelíbilo.
     
    40
    Mateu Morey nepředvedl zrovna ukázkovou přihrávku na pravé straně, ale míč nakonec poslal zpět na brankáře jeho spoluhráč.
     
    41
    Christian Groß sice přes sebe nepustil Giovanniho Reynu, ale dopustil se tak pouze faulu. Dortmund tak získal volný kop.
     
    42
    Skvělý Jiří Pavlenka nyní fantastickým zákrokem podržel Brémy! Marco Reus poslal centr ze standardní situace do vápna, kde se dostal do zakončení z voleje Manuel Akanji, ale český gólman si připsal úspěšný zákrok!
     
    43
    Poté sice Borussia ještě byla chvíli u míče, ale nedokázala vymyslet nic nebezpečného.
     
    44
    Tentokrát se protáhl na druhé straně Roman Bürki a rovněž předvádí senzační zákrok! Ludwig Augustinsson chtěl nejprve z levé strany odcentrovat, ovšem míč mu zblokoval soupeř a následně si tak dal balón na pravou nohu a pálil na zadní tyč, ale Bürki se pořádně protáhl a dokázal míč vyrazit!
     
    45
    Werder Brémy sice posléze získaly rohový kop, ale s následným centrem si obrana Dortmundu poradila a odvrátila míč do bezpečí.
     
    45
    První poločas skončil.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje druhý poločas?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    První poločas je u svého konce a Werder Brémy zatím hrají s Borussií Dortmund shodně 1:1. Už v 5. minutě mohl otevřít brankový účet svým prvním gólem v seniorské kariéře Youssoufa Moukoko, ale na míč nedosáhl. Ve 12. minutě už ale hosté slavili, když se trefil Raphaël Guerreiro. Ovšem ve 28. minutě srovnal Kevin Möhwald. Následně předvedli oba brankáři krásný zákrok a gól nepadl.
     
    Druhý poločas začne přibližně v 21:31.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    47
    Axel Witsel dokázal zblokovat centr soupeře a následuje tak rohový kop domácího mužstva.
     
    48
    Raphaël Guerreiro se sice dostal ke střele z velké blízky, ale jeho pokus vyrazil Pavlenka a navíc se hostující hráč nacházel v ofsajdu.
     
    49
    Jude Bellingham tentokrát zfauloval protihráče Ömera Topraka ve středu hřiště.
     
    50
    Youssoufa Moukoko mohl poslat Borussii do vedení po skvělém centru Reuse z pravé strany, ale tento šestnáctiletý talent nedokázal usměrnit skákající míč mezi tři tyče!
     
    52
    Domácí mužstvo se nyní zkouší prokombinovat obranou soupeře na levé straně.
     
    53
    Ludwig Augustinsson poslal z levé strany dobrý centr do vápna, po kterém se dostal ke hlavičce Theodor Gebre Selassie, ale Roman Bürki si poradil.
     
    54
    Christian Groß tentokrát nakopl Bellinghama zezadu a uviděl od sudího žlutou kartu.
     
    55
    Centr z volného kopu trefil hráče ve zdi a posléze zkoušel své štěstí z dálky Mateu Morey, ale jeho rána letěla vedle brány Pavlenky.
     
    56
    Hosté sice získali míč na polovině svého soupeře, ale Giovanni Reyna posléze předvedl nepřesnou přihrávku.
     
    57
    Následně tak šly dopředu Brémy, ale Juja Osako se z pravé strany nedostal přes protihráče a u balónu jsou znova vosy.
     
    58
    Jadon Sancho sice dává velice pěkný gól, ale nacházel se také v jasném ofsajdu! Dortmund si tak zatím na vedoucí branku musí počkat.
     
    59
    Axel Witsel tentokrát měl podle sudího poslat k zemi Juja Osaku a uviděl tak od rozhodčího žlutou kartu. Brémy navíc získaly standardní situaci z dobré pozice.
     
    60
    Exekuce přímého kopu se ujal Ludwig Augustinsson, ale ten napálil jen hráče ve zdi a následuje rohový kop domácích.
     
    61
    Roh se bude muset opakovat, jelikož sudí hru přerušil kvůli souboji Topraka s Witselem.
     
    63
    Hosté nyní zvýšili své tempo a snaží se něco vymyslet na polovině Brém, ale ty se momentálně dobře brání.
     
    64
    Jadon Sancho následně chtěl projít po levé straně, ovšem Theodor Gebre Selassie si s ním poradil a následuje roh Dortmundu.
     
    65
    Posléze se ovšem právě hostující hráč ocitl jen v ofsajdovém postavení a hra je opět přerušená.
     
    65
    Střídání v týmu Werder Brémy: ze hřiště odchází Kevin Möhwald, přichází Leonardo Bittencourt.
    Střídání v týmu Werder Brémy: ze hřiště odchází Josh Sargent, přichází Nick Woltemade.
     
    67
    Raphaël Guerreiro si velmi krásně vyměnil míč se spoluhráčem a posléze hledal uvnitř vápna Moukoka, jenž chtěl zakončit levačkou, ale míč se mu zamotal mezi nohy.
     
    68
    Tentokrát hostující celek získal autové vhazování na své polovině hrací plochy a poslední minuty dominuje na hřišti, ovšem stav je stále srovnán.
     
    69
    Brémy se posléze sice dostaly k míči, ale přihrávka Gebre Selassiho skončila jen u Hummelse.
     
    70
    Je před námi posledních dvacet minut plus nějaké nastavení a Werder Brémy hrají s Borussií Dortmund stále smírně 1:1.
     
    71
    Marco Reus se ocitl ve velké šanci po centru Moreye z pravé strany, ale jeho hlavičku k bližší pravé tyči fantasticky chytá Jiří Pavlenka! Tlak Dortmundu ovšem sílí!
     
    73
    Střídání v týmu Borussia Dortmund: ze hřiště odchází Jude Bellingham, přichází Julian Brandt.
    Střídání v týmu Werder Brémy: ze hřiště odchází Juja Osako, přichází Patrick Erras.
     
    74
    Domácí mužstvo je pod tlakem už při rozehrávce a můžeme se těšit na následující velmi dramatické dvě desítky minut.
     
    75
    Tentokrát se balón dostal do zámezí a Borussia má k dispozici rohový kop z pravé strany.
     
    76
    Byla nařízena penalta pro Dortmund. Tak tohle je velice nešťastné pro českého brankáře, kterému vypadl centr z pravé strany a následně se snažil rychle po míči skočit, ovšem k tomu se jako první dostal Akanji a toho Jiří Pavlenka seslal k zemi a sudí ukázal na pokutový puntík.
     
    78
    Marco Reus (Borussia Dortmund) neproměňuje pokutový kop.
     
    78
    Dortmund právě vstřelil branku!
    Ta k tohle je neskutečná smůla pro Jiřího Pavlenku a hostující celek jde do vedení 2:1! K pokutovému kopu se postavil MARCO REUS, který vystřelil do pravé strany, kde šel také český brankář, který míč dokázal vyrazit, ovšem pouze před svou bránu, kde se okamžitě přiřítil právě Marco Reus a uklidil balón do prázdné brány.
     
    80
    Střídání v týmu Borussia Dortmund: ze hřiště odchází Youssoufa Moukoko, přichází Emre Can.
     
    81
    Tentokrát byla útočná akce Dortmundu ukončena, protože se Mateu Morey ocitl v ofsajdu.
     
    82
    Domácí mužstvo drží míč na polovině soupeře a nyní to jsou právě Brémy, které musí útočit, neboť do druhého obdrženého gólu se spíše soustředily na obranu.
     
    83
    Jadon Sancho se po pravé straně vrhl do protiútoku, ale jeho následná přihrávka skončila pouze u obrany Brém.
     
    84
    Mats Hummels ukázal na střídačku, že potřebuje vystřídat, jelikož ho znovu chytil zadní sval, kvůli kterému vynechal pár zápasů v této sezóně.
     
    85
    Střídání v týmu Borussia Dortmund: ze hřiště odchází Mats Hummels, přichází Dan-Axel Zagadou.
    Střídání v týmu Borussia Dortmund: ze hřiště odchází Mateu Morey, přichází Łukasz Piszczek.
     
    86
    Střídání v týmu Werder Brémy: ze hřiště odchází Ömer Toprak, přichází Felix Agu.
    Střídání v týmu Werder Brémy: ze hřiště odchází Jean Manuel Mbom, přichází Romano Schmid.
     
    87
    Nick Woltemade šel do skluzu velmi nemotorně a za jasný faul na Piszczeka uviděl žlutou kartu.
     
    89
    Tentokrát přišel faul ze strany hostů, kterého se dopustil Reus, když zezadu sejmul Eggesteina a může být rád, že neuviděl druhou žlutou kartu. Nicméně Brémy mají k dispozici volný kop.
     
    90
    Ovšem standardní situace domácího celku nepřinesla nic nebezpečného. Posléze se Brémy sice opět dostaly k míči, ale zakončení Bittencourta po centru skončilo vedle.
     
    90
    Rozhodčí nastavuje 5 minut navíc.
     
    90+2
    Romano Schmid tentokrát poslal k zemi Łukasze Piszczeka a uviděl od sudího kartu žluté barvy.
     
    90+3
    Dortmund se zatím velice dobře brání a další nákop Brém končí u gólmana Bürkiho.
     
    90+4
    Borussia získala balón na své polovině a zapojila do hry také brankáře Romana Bürkiho.
     
    90+5
    Posléze se Marco Reus skvěle dostal po pravé straně až do vápna, kde naznačil střelu, ale míč si stáhl pod sebe a přihrál jej na Sancha, ale tomu se pokus vůbec nepovedl a letěl daleko vedle brány.
     
    90+5
    Konec zápasu.
    Dortmund porazil Brémy 2:1.
     
    Je konec. Borussia Dortmund zvítězil na půdě Brém 2:1.
    Už v 5. minutě mohl otevřít brankový účet svým prvním gólem v seniorské kariéře Youssoufa Moukoko, ale na míč nedosáhl. Ve 12. minutě už ale hosté slavili, když se trefil Raphaël Guerreiro. Ovšem ve 28. minutě srovnal Kevin Möhwald. Následně předvedli oba brankáři krásný zákrok a gól v první půli už nepadl.
    V 50. minutě se Moukoko opět ocitl v šanci, ale ani tentokrát nedal branku. V 58. minutě se sice trefil Sancho, ale pouze z ofsajdu. V 71. minutě předvedl Pavlenka skvělý zákrok po hlavičce Reuse, ale v 78. minutě BVB získalo penaltu, kterou sice Reus neproměnil, ale následně ihned míč dorazil do prázdné branky. Konec utkání si už Borussia pohlídala.
     
    Držení míče: 48 % : 52 %.
    Střely na branku: 3:9. Střely mimo: 4:6. Rohy: 4:4. Ofsajdy: 1:4. Fauly: 10:13.
     
    To je dnes ode mě vše, děkuji Vám za pozornost. (22:26:46)

    Michal Raška

    Branky: 28. Möhwald (M. Eggestein) – 12. Guerreiro, 78. Reus

    Karty:   54. Groß (BRM), 87. Woltemade (BRM), 90+2. Schmid (BRM) – 35. Reus (DOR), 59. Witsel (DOR)

    Neproměněná penalta: 78. Reus (DOR), brankář Pavlenka zneškodnil


    Držení míče: 48 % : 52 %.
    Střely na branku: 3:9. Střely mimo: 4:6. Rohy: 4:4. Ofsajdy: 1:4. Fauly: 10:13.
    Werder Brémy: Pavlenka – Groß, Toprak (86. Agu), Friedl – Gebre Selassie (C), M. Eggestein, Möhwald (65. Bittencourt), Augustinsson – Mbom (86. Schmid), Osako (73. Erras) – Sargent (65. Woltemade).
    Náhradníci: Kapino – Agu, Bittencourt, Erras, Chong, N. Moisander, Schmid, Veljković, Woltemade.

    Borussia Dortmund: Bürki – Morey (85. Ł. Piszczek), Hummels (85. Zagadou), Akanji, Guerreiro – Bellingham (73. Brandt), Witsel – Sancho, Reus (C), Reyna – Moukoko (80. Can).
    Náhradníci: Hitz – Brandt, Can, Dahoud, Ł. Piszczek, Passlack, N. Schulz, Reinier, Zagadou.

    Rozhodčí: Schröder – Neitzel-Petersen, Lupp
    bahis siteleri