Frankfurt – Mönchengladbach 3:3 (kon.) | W. Brémy – Dortmund 1:2 (kon.) | Hertha – Mohuč 0:0 (kon.)
Stuttgart – Union Berlín 2:2 (kon.)
konec
VfB Stuttgart
2:2 (0:1)
1. FC Union Berlín
Úterý 15.12.2020, 20:30 • Mercedes-Benz Arena, Stuttgart • Německá Bundesliga • 12. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:30.
     
    Dobrý den všem fanynkám a fanouškům fotbalu! Vítejte u sledování textového přenosu z utkání Bundesligy mezi VfB Stuttgart a 1. FC Union Berlín. Výkop je stanoven na 20:30.
     
    1. FC Union Berlín

    Hostující Union Berlín zatím podává skvělé výkony. Celek z hlavního města Německa odehrál jedenáct zápasů a vybojoval v nich sedmnáct bodů. S touto vizitkou patří Union šestá pozice. Na pátý Dortmund navíc ztrácí pouze dva body. O víkendu se Union postaral o překvapení, když na svém stadionu vybojoval remízu 1:1 s Bayernem Mnichov.
     
    VfB Stuttgart

    Domácí Stuttgart je na tom velmi podobně. I Stuttgart získal v jedenácti zápasech sedmnáct bodů a zatím mu patří sedmá pozice ligové tabulky. Za svým dnešním soupeřem zaostává jen kvůli horšímu skóre. Poslední dva duely v řadě však Stuttgart opanoval. Nejprve zvítězil na hřišti Werderu Brémy a naposledy nadělil výprask 5:1 Dortmundu.
     
    Úvodní sestavy:

    VfB Stuttgart: Kobel – Mavropanos, Anton, Kempf – Wamangituka, Mangala, Endo, G. Castro, Sosa – N. González, Klimowicz.
    Náhradníci: Bredlow – Didavi, Coulibaly, Förster, Čurlinov, Kalajdžić, Kamiński, Klement, Stenzel.

    1. FC Union Berlín: Luthe – Trimmel, Friedrich, Knoche, Lenz – Becker, Teuchert, Prömel, Griesbeck, Gießelmann – Awoniyi.
    Náhradníci: Karius, Moser – Bülter, Endo, Gogia, Maciejewski, Ryerson..
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje první poločas?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    Oba týmy už jsou na hrací ploše. Stuttgart bude hrát v bílém, zatímco hosté obléknou červenou sadu.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Domácí obstarali výkop do prvního poločasu dnešního souboje. Stuttgart se ihned vydal na polovinu soupeře, ale domácí u míče dlouho nezůstali.
     
    2
    Sheraldo Becker sprintoval za nákopem na polovinu soupeře, jenže v souboi s obráncem si musel pomoci nedovoleným zákrokem.
     
    3
    Gregor Kobel se musel zapojit do rozehrávky domácího Stuttgartu. Domácí brankář nakopl míč na levou stranu, kde nebyl nikdo z jeho spoluhráčů.
     
    4
    Wataru Endo táhl akci domácího celku středem hrací plochy. Středopolař domácího celku se dostal do blízkosti velkého vápna, ale tam jej od míče odstavil obránce.
     
    5
    Žlutou kartu dostává Konstantinos Mavropanos (VfB Stuttgart).
     
    5
    Union Berlin právě vstřelil branku!
    Union Berlín se dostává do vedení! Hostující celek zahrával přímý kop v blízkosti velkého vápna. Na nádherný centr si naskočil MARVIN FRIEDRICH a jeho hlavička zapadla k zadní tyči!
     
    7
    Stuttgart se dostal na polovinu soupeře, jenže kombinace domácího celku skončila nepřesnou přihrávkou do velkého vápna. Pro míč si došel brankář.
     
    8
    Konstantinos Mavropanos se dostal v pokutovém území k centru z pravé strany, jenže jeho dělovka levačkou skončila na boční síti.
     
    9
    Christopher Lenz se po levém křídle dostal do pokutového území, kde chtěl přihrát pod sebe, jenže nikdo v červeném dresu se k jeho pobídce nedostal.
     
    10
    Hostující celek skvěle napadal rozehrávku domácího Stuttgartu. Fotbalisté hostujícího celku se dostali do blízkosti velkého vápna, ale obrana tentokrát zasáhla.
     
    11
    Niko Gießelmann svedl hlavičkový souboj na polovině hřiště. Podle rozhodčího si v něm však pomohl nedovoleným zákrokem.
     
    12
    Gregor Kobel si dal pozor na přihrávku za obranu domácího celku, vydal se na hranici velkého vápna a pomohl spoluhráčům s rozehrávkou.
     
    13
    Marc-Oliver Kempf podpořil ofenzivu Stuttgartu náběhem po levém křídle. Jeho centr se následně snesl na malé vápno, ale hostující brankář jej vyboxoval.
     
    14
    Domácí celek zahrával rohový kop. Centrovaný míč se snesl na zadní tyč, kde zakončoval Waldemar Anton, jenže jeho hlavička mířila do Lutheho rukavic.
     
    15
    Taiwo Awoniyi se dostal do pokutového území a z pravé strany předložil přihrávku na malé vápno. Nikdo v červeném však akci Unionu nedoplnil.
     
    16
    Robin Knoche uspěl v dalším defenzivním souboji na polovině hrací plochy. Fotbalista Unionu si dal pozor a odehrál míč na levou stranu.
     
    17
    Niko Gießelmann se skvěle vrátil na vlastní polovinu a perfektním skluzem odehrál míč do zámezí. Stuttgart bude vhazovat v blízkosti velkého vápna.
     
    18
    Waldemar Anton poslal přihrávku na polovinu soupeře, jenže nikdo v dresu domácího Stuttgartu na jeho pobídku nezareagoval.
     
    19
    Konstantinos Mavropanos dostal přihrávku na polovinu soupeře, nicméně jeho pobídka na hranici velkého vápna skončila u obránce.
     
    20
    Sheraldo Becker dostal prostor v blízkosti velkého vápna, jenže jeho dělovka skončila na hrudi prvního obránce v bílém dresu Stuttgartu.
     
    21
    Waldemar Anton si dal na vlastní polovině pozor na rozběhnutého soupeře a raději si pomohl malou domů. Gregor Kobel následně rozehrál na levou stranu.
     
    22
    Christopher Lenz se snažil udržet míč na levé straně. Míč se po mokrém trávníku svezl a skončil v zámezí. Vhazovat budou soupeři.
     
    23
    Gregor Kobel dostal přihrávku před vlastní branku a znovu pomohl spoluhráčům s rozehrávkou. Jeho pobídka na levou stranu byla příliš dlouhá a skončila v autu.
     
    24
    Kobel si dal pozor na centr z levé strany, vyrazil na malé vápno a schoval míč do rukavic. Stuttgart se následně vydal do postupného útoku.
     
    25
    Wataru Endo dostal prostor na polovině soupeře, otočil hru na pravé křídlo, jenže ani tato akce Stuttgartu nevyústila v nebezpečný centr do vápna.
     
    26
    Cedric Teuchert si navedl míč do blízkosti velkého vápna, přehodil míč na pravačku a technickou střelou prověřil pozornost brankáře Gregora Kobela.
     
    27
    Marc-Oliver Kempf si dal pozor na napadajícího soupeře a raději před ním odkopl míč daleko do zámezí. Union Berlín bude vhazovat v blízkosti velkého vápna.
     
    28
    Borna Sosa prošel po levém křídle na polovinu soupeře, nicméně jeho pobídka skončila u prvního obránce v červeném dresu. Stuttgart však stupňuje svou aktivitu.
     
    29
    Christopher Lenz se dostal do blízkosti velkého vápna, krásně si míč přehodil na levačku a zakončil levačkou. Jeho pokus skončil vedle zadní tyče.
     
    30
    Je za námi úvodní půlhodina dnešního souboje. Hostující Union zatím bez problémů kontroluje vývoj dnešního souboje a nepouští Stuttgart do šancí.
     
    31
    Gonzalo Castro si skvěle pokryl míč na polovině hřiště a napadající Christopher Trimmel jej nedovoleným zákrokem poslal k zemi.
     
    32
    Následný přímý kop se domácímu Stuttgartu vůbec nepovedl. Castro poslal do pokutového území příliš prudký centr, na který nedosáhl nikdo v bílém dresu.
     
    32
    Žlutou kartu dostává Mateo Klimowicz (VfB Stuttgart).
     
    33
    Marc-Oliver Kempf dostal přihrávku na levou stranu hrací plochy, jenže jeho centr skončil na hlavě obránce Knocheho.
     
    34
    Cedric Teuchert potáhl míč po levé straně do blízkosti velkého vápna, jenže jeho přihrávka pod sebe skončila u prvního Waldemara Antona.
     
    35
    Konstantinos Mavropanos poslal přihrávku na hranici velkého vápna, nicméně jeho přihrávka skončila na noze Knocheho.
     
    36
    Žlutou kartu dostává Grischa Prömel (1. FC Union Berlín).
     
    37
    Taiwo Awoniyi se krásně otočil kolem obránce, dostal prostor na pravé straně velkého vápna, jenže jeho centr Becker do sítě neuklidil.
     
    38
    Taiwo Awoniyi tentokrát sprintoval za nákopem na polovinu Stuttgartu. Hostující útočník byl u míče o chvíli později a už jej neudržel na trávníku.
     
    39
    Nicolás González dostal přihrávku do pokutového území a pokusil se zakončit z ostrého úhlu. Jeho projektil skončil na hrudi prvního obránce.
     
    40
    Andreas Luthe se ujal rozehrávky Unionu. Jeho nákop skončil na hranici velkého vápna, kde nebyl nikdo v červeném dresu Unionu Berlín.
     
    41
    Grischa Prömel se dostal do blízkosti velkého vápna, kde si krásně pokryl míč a napadající Konstantinos Mavropanos jej zatažením za dres poslal k zemi.
     
    42
    Pozor! Hostující fotbalisté se po střetu v pokutovém území dožadují pokutového kopu! Vše zkoumá VAR!
     
    43
    Nakonec to pokutový kop nebude! Obránce Waldemar Anton podle rozhodčích u videa odehrál míč do bezpečí čistým skluzem.
     
    44
    Hostující Union zahrával rohový kop. Centrovaný míč přiletěl na malé vápno, kde se do zakončení nedostal nikdo v červeném dresu Unionu.
     
    45
    Marc-Oliver Kempf si dal pozor na nákop na polovinu domácího celku a před sprintujícím soupeřem raději zakopl míč do zámezí. Vhazovat bude Union.
     
    45
    První poločas skončil.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje druhý poločas?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    První poločas končí! Po úvodní pětačtyřicetiminutovce mohou být spokojenější fotbalisté Unionu Berlín. Hosté dokázali udeřit z prakticky jediné šance prvního poločasu. Hned po pěti minutách se přesnou hlavičkou prosadil Marvin Friedrich. Stuttgart byl v první půli směrem vpřed zcela bezzubý. Do kabin se proto odchází za stavu 0:1.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Střídání v týmu VfB Stuttgart: ze hřiště odchází Mateo Klimowicz, přichází Tanguy Coulibaly.
    Střídání v týmu VfB Stuttgart: ze hřiště odchází Borna Sosa, přichází Daniel Didavi.
     
    47
    Domácí celek se usadil v blízkosti pokutového území soupeře. Domácí Stuttgart vstoupil do druhého poločasu mnohem aktivněji a hledá si prostor pro zakončení.
     
    48
    Castro dostal přihrávku do pokutového území, jenže Didavi mu poslal příliš prudkou přihrávku, pro kterou si došel připravený brankář Unionu.
     
    49
    Gonzalo Castro poslal nákop na hranici velkého vápna, kde se do hlavičkového souboje pustil Konstantinos Mavropanos, který byl faulován.
     
    50
    Hra je přerušena! Jeden z hostujících fotbalistů zůstává ležet na trávníku a drží se za levou nohu. Uvidíme, zda bude po ošetření schopen pokračovat.
     
    51
    Union se poprvé po změně stran dostal do blízkosti pokutového území domácího celku. Z hranice velkého vápna pálil Marvin Friedrich, který trefil soupeře.
     
    52
    Marc-Oliver Kempf se skvěle vrátil do blízkosti vlastního pokutového území, kde skvělým defenzivním zákrokem zastavil útočnou akci soupeře.
     
    53
    Tanguy Coulibaly poslal parádní centr do pokutového území, kde si na míč naběhl Nicolás González, jehož hlavička prolétla kolem levé tyče domácí branky!
     
    54
    Střídání v týmu VfB Stuttgart: ze hřiště odchází Konstantinos Mavropanos, přichází Pascal Stenzel.
     
    55
    Andreas Luthe si dal pozor na přihrávku za obranu Unionu, vystartoval ven ze své branky a odkopl míč daleko z pokutového území.
     
    56
    Pascal Stenzel si navedl míč na hranici velkého vápna a následně zakončil levačkou. Jeho přízemní projektil však skončil v rukavicích brankáře.
     
    56
    Žlutou kartu dostává Sebastian Griesbeck (1. FC Union Berlín).
     
    57
    Žlutou kartu dostává Nicolás González (VfB Stuttgart).
     
    58
    Stuttgart nadále pokračuje v kombinaci v blízkosti velkého vápna soupeře. Domácí celek se dostal do pokutového území, jenže obránci Unionu zatím hrají skvěle.
     
    59
    Také stopeři domácího celku už se vysunuli vysoko na polovinu celku z německé metropole. Akce Stuttgartu je však hodně kostrbatá.
     
    60
    Je za námi hodina hry a zatím sledujeme bojovný duel. Hosté se hned v úvodu dostali do vedení a od té doby prakticky nepustili Stuttgart do šancí.
     
    61
    Union zahrával rohový kop. Jeho exekuce se ujal Christopher Trimmel, nicméně jeho pobídka skončila na hlavě prvního obránce v bílém.
     
    62
    Střídání v týmu 1. FC Union Berlín: ze hřiště odchází Sheraldo Becker, přichází Marius Bülter.
     
    63
    Stuttgart se dostal do blízkosti velkého vápna, jenže Castro v poslední chvíli posunul míč jen do prostoru, kde kralovala obrana hostujícího Unionu.
     
    64
    Domácí se znovu dožadovali pokutového kopu. Didavi totiž upadl po souboji se soupeřem na hranici velkého vápna. Sudí však viděl faul domácího hráče.
     
    65
    Tentokrát už mohlo být vyrovnáno! Před brankářem se zjevil osamocený Gonzalo Castro, kterého však Luthe fantasticky vychytal!
     
    66
    Luthe se ujal rozehrávky hostujícího celku daleko za velkým vápnem. Hostující brankář však chyboval a málem nabídl Stuttgartu možnost.
     
    67
    Taiwo Awoniyi se středem hrací plochy tlačil do pokutového území, jenže podle hlavního rozhodčího byl zastaven nedovoleným zákrokem.
     
    68
    Hostující Union zahrával přímý kop v blízkosti velkého vápna. Centrovaný míč přiletěl na malé vápno, kam si pro něj došel připravený brankář.
     
    69
    Střídání v týmu 1. FC Union Berlín: ze hřiště odchází Cedric Teuchert, přichází Julian Ryerson.
     
    70
    Do konce dnešního souboje zbývá posledních dvacet minut a hostujícímu Unionu se v posledních minutách podařilo otupit tlak domácího mužstva.
     
    71
    Tanguy Coulibaly si znovu našel prostor na levé straně, nicméně jeho centr skončil přímo na hlavě střídajícího Juliana Ryersona.
     
    72
    Gregor Kobel vyrazil ven z branky a ujal se rozehrávky Stuttgartu. Domácí celek následně vyzkoušel útok po pravé straně, jenže nikdo v bílém už neodcentroval.
     
    73
    Gonzalo Castro diriguje rozehrávku Stuttgartu v blízkosti velkého vápna. Domácím fotbalistům však v ofenzivě schází větší aktivita.
     
    74
    Tanguy Coulibaly si v dalším souboji na polovině Unionu podle hlavního rozhodčího počínal nedovoleným způsobem a pomohl si nedovoleným zákrokem.
     
    75
    Marc-Oliver Kempf nakopl míč na polovinu Unionu, jenže ve vzdušném prostoru dnes zcela dominují fotbalisté v červených dresech.
     
    76
    Taiwo Awoniyi napadal rozehrávku domácích obránců na polovině hřiště. Fotbalista domácího celku poslal přihrávku na pravé křídlo a Awoniyi se k míči nedostal.
     
    77
    Union Berlin právě vstřelil branku!
    Hostující Union se velmi výrazně přibližuje k triumfu v dnešním souboji! Na centr z levé strany si ve vápně počkal TAIWO AWONIYI a krásnou hlavičkou nedal Kobelovi šanci!
     
    79
    Domácí celek se ihned vydal na polovinu soupeře se snahou o bleskovou odpověď. Hráči domácího celku se ani tentokrát nedostali do zakončení.
     
    80
    Andreas Luthe si před napadajícím soupeřem nechtěl komplikovat život a raději zakopl míč vysoko na tribunu.
     
    81
    Tanguy Coulibaly se ve vápně dostal k odraženému míči, jenže akci Stuttgartu zastavil zdvižený praporek asistenta rozhodčího. Ofsajd!
     
    81
    Střídání v týmu VfB Stuttgart: ze hřiště odchází Philipp Förster, přichází Philipp Klement.
    Střídání v týmu VfB Stuttgart: ze hřiště odchází Marc-Oliver Kempf, přichází Saša Kalajdžić.
     
    82
    Nicolás González se natahoval po prudké přihrávce směřující do pokutového území, jenže to měl k míči hodně daleko a už nezakončil.
     
    83
    Waldemar Anton přenesl rozehrávku na pravou stranu, kde byl Endo. Druhý jmenovaný rychle poslal míč směrem vpřed, jenže jej pouze odevzdal zadákům Unionu.
     
    84
    Julian Ryerson si skvěle posunul míč kolem statického obránce, jenže z prostoru u rohového praporku už nedokázal přesně odcentrovat.
     
    85
    Daniel Didavi rozjel akci Stuttgartu na polovině soupeře. Střídající fotbalista si následně řekl o přihrávku za obranu, ale Anton jej neoslovil.
     
    86
    Stuttgart právě vstřelil branku!
    Domácí celek ještě dokázal vykřesat naději na bodový zisk! Stuttgart zahrával rohový ko. Na krásný centr si na malém vápně naskočil SAŠA KALAJDŽIĆ a prudkou hlavičkou uklidil míč do sítě!
     
    88
    Nicolás González se dostal do pokutového území, jenže v souboji s obráncem si pomohl nedovoleným zákrokem.
     
    88
    Střídání v týmu 1. FC Union Berlín: ze hřiště odchází Sebastian Griesbeck, přichází Akaki Gogia.
     
    89
    Union nyní drží míč na polovině soupeře a šetří cenné sekundy. Celek z německé metropole po obdržení branky hraje opravdu pozorně.
     
    90
    Tak pozor! Saša Kalajdžić si ve vápně zpracoval vysoký nákop a poslal míč do sítě! Sudí však branku zatím neuznal kvůli ruce!
     
    90+1
    Stuttgart právě vstřelil branku!
    Branka nakonec platí! SAŠA KALAJDŽIČ si podle rozhodnutí VAR pomohl při zpracování ramenem a krásnou střelou z otočky překonal bezmocného Lutheho!
     
    90+3
    Žlutou kartu dostává Akaki Gogia (1. FC Union Berlín).
     
    90+5
    Domácí Stuttgart se stále tlačí do útoku ve snaze dokonat obrat v dnešním střetnutí.
     
    90+6
    Konec zápasu.
     
    Je konec! Stuttgart nakonec uhrál s Unionem Berlín remízu 2:2. Hosté dokázali udeřit z prakticky jediné šance prvního poločasu. Hned po pěti minutách se přesnou hlavičkou prosadil Marvin Friedrich. Stuttgart byl v první půli směrem vpřed zcela bezzubý. Po změně stran se dlouho hrálo velmi opatrně a ani jeden z týmů se nedostával do šancí. Až v 77. minutě navýšil vedení hostů hlavou Taiwo Awoniyi. Domácí Stuttgart se však zvedl! V 86. minutě snížil po rohovém kopu Saša Kalajdžić a stejný hráč v úvodu nastavení zařídil vyrovnání.
     
    Držení míče: 60 % : 40 %.
    Střely na branku: 7:6. Střely mimo: 7:9. Rohy: 2:3. Ofsajdy: 4:2. Fauly: 15:14.
     
    Z mé strany je to vše! Děkuji Vám za pozornost a těším se u sledování dalších přenosů. Dobrou noc! (22:27:13)

    Tomáš Kubečka

    Branky: 86. Kalajdžić (Klement), 90+1. Kalajdžić (Didavi) – 5. Friedrich (Trimmel), 77. Awoniyi (Lenz)

    Karty:   5. Mavropanos (STU), 32. Klimowicz (STU), 57. N. González (STU) – 36. Prömel (UNB), 56. Griesbeck (UNB), 90+3. Gogia (UNB)


    Držení míče: 60 % : 40 %.
    Střely na branku: 7:6. Střely mimo: 7:9. Rohy: 2:3. Ofsajdy: 4:2. Fauly: 15:14.
    VfB Stuttgart: Kobel – Mavropanos (54. Stenzel), Anton, Kempf (81. Kalajdžić) – Wamangituka, Förster (81. Klement), Endo, G. Castro, Sosa (46. Didavi) – N. González, Klimowicz (46. Coulibaly).
    Náhradníci: Bredlow – Didavi, Coulibaly, Klement, Čurlinov, Kalajdžić, Kamiński, Stenzel.

    1. FC Union Berlín: Luthe – Trimmel, Friedrich, Knoche, Lenz – Becker (62. Bülter), Teuchert (69. Ryerson), Prömel, Griesbeck (88. Gogia), Gießelmann – Awoniyi.
    Náhradníci: Karius, Moser – Bülter, Endo, Gogia, Maciejewski, Ryerson.
    bahis siteleri