Atlético – Elche 3:1 (kon.) | Barcelona – Valencia 2:2 (kon.) | Levante – Real Sociedad 2:1 (kon.)
Osasuna – Villarreal 1:3 (kon.) | Sevilla – Valladolid 1:1 (kon.)
konec
Sevilla FC
1:1 (1:0)
Real Valladolid
Sobota 19.12.2020, 21:00 • Estadio Ramón Sánchez Pizjuán (Sevilla) • Španělská LaLiga • 14. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Tímto se s Vámi loučím. Děkuji za pozornost a přeji příjemný zbytek večera. (22:58:04)
     
    Držení míče: 59 % : 41 %.
    Střely na branku: 3:5. Střely mimo: 7:4. Rohy: 7:7. Ofsajdy: 1:1. Fauly: 14:10.
     
    Valladolid si nakonec senzačně v zápase se Sevillou připíše bod, který je naprosto zasloužený. Domácí sice dominovali v první polovině utkání, kde se dostali do vedení, ale druhá půlka už patřila hostům, kteří však na gól opravdu dlouho čekali, protože Sevilla dávala všechno do obrany, těsné vedení chtěla udržet. V samotném závěru se však neuvěřitelnou střelou prezentoval Raúl García, který tak svému týmu zajistil hodně cenný bod.
     
    90+6
    Konec zápasu.
     
    90+5
    Jasín Bunú co nejrychleji rozehrává a ještě zkouší vybídnout spoluhráče ke skórování, ale ti se ani nemohou přiblížit k pokutovému území, navíc jim dochází čas.
     
    90+4
    Luuk de Jong hraje opravdu tvrdě, připsal si další tvrdý zákrok, takže může být jenom rád, že ještě neviděl druhou žlutou kartu.
     
    90+3
    Jota výborně odvrací centrovaný míč od rohového praporku, vzápětí se k míči dostává Sergi Guardiola, který ještě zkouší založit nějaký protiútok.
     
    90+2
    Sevilla se rozhodně nevzdává, i když je z inkasovaného gólu hodně rozhozené. Směrem dopředu se proto moc nedaří, už přišlo několik nepřesných přihrávek.
     
    90+1
    Nastavuje se pět minut.
     
    90
    Hosté se ještě budou muset bránit náporu soupeře, což ale zatím zvládají bez problémů, za chvíli dokonce začne nastavení.
     
    89
    Žlutou kartu dostává Luuk de Jong (Sevilla FC).
     
    87
    Real Valladolid právě vstřelil branku!
    Krátce před koncem máme srovnáno díky nádherné střele! Jules Koundé sice odvrátil centr od rohového praporku, ale na hraně pokutového území si míč našel RAÚL GARCÍA, který se do něho z první opřel volejem, kterým nechytatelně vymetl levou šibenice! Balón se dokonce otřel o brankovou konstrukci.
     
    85
    Nemanja Gudelj dost nechutně trefil do obličeje loktem Toniho Villu, tomu dokonce teče krev. Domácí hráč tak ještě může být rád, že vyvázl jen se žlutou kartou.
     
    85
    Rubén Alcaraz rozhodně nemohl zvládnout souboj s třemi protihráči, nakonec tak skončil na trávníku, takže domácí se mohou osvobodit odkopem.
     
    84
    Hosté rozehráli další roh nakrátko, vzápětí centroval až Raúl García, který ale v šestnáctce nikoho nenašel a navíc Džávád Aljámik se dopustil útočného faulu.
     
    83
    Sevilla i nadále pokračuje ve výborný ofenzivě. K míči se sice nedostává, ale soupeře i s ním vytlačuje až k Jordimu Masipovi, který se nějak pokouší změnit směr hry.
     
    81
    Střídání v týmu Sevilla FC: ze hřiště odchází Ivan Rakitić, přichází Óscar Rodríguez.
     
    81
    Střídání v týmu Sevilla FC: ze hřiště odchází Suso, přichází Nemanja Gudelj.
     
    80
    Od konce základní hrací doby nás dělí už jenom deset minut a hosté se nedostávají ani k náznaku nějakého náporu. Nyní aspoň už dlouho drží míč pod kontrolou, ale od šance jsou opravdu daleko.

    Lukáš Mihal

    Branky: 31. Ocampos (pen.) – 87. Raúl García

    Karty:   59. Ocampos (SEV), 85. Gudelj (SEV), 89. L. de Jong (SEV) – 8. Bruno González (RVL), 30. Fede (RVL), 43. Orellana (RVL), 73. Maranhão (RVL)


    Držení míče: 59 % : 41 %.
    Střely na branku: 3:5. Střely mimo: 7:4. Rohy: 7:7. Ofsajdy: 1:1. Fauly: 14:10.
    Sevilla FC: Bunú – Navas (C), Koundé, Diego Carlos, Acuňa – Ó. Torres (60. Jordán), Fernando, Rakitić (81. Óscar Rodríguez) – Suso (81. Gudelj), Nasjrí, Ocampos (77. L. de Jong).
    Náhradníci: Díaz, Pastor – Jordán, Óscar Rodríguez, Aleix Vidal, F. Vázquez, C. Fernández, Gudelj, Sergi Gómez, L. de Jong, Rekik, Idrissi.

    Real Valladolid: Masip (C) – Hervías, Bruno González, Aljámik, Raúl García – Orellana (62. Alcaraz), Mesa (74. Guardiola), Fede (62. Jota), Plano (73. Míchel) – Weissman (73. T. Villa), Maranhão.
    Náhradníci: Roberto – Rubio, L. Pérez, K. Pérez, T. Villa, Nacho Martínez, Guardiola, J. Sánchez, Míchel, Jota, Alcaraz.

    Rozhodčí: Gil – Nevado, Martínez
    thejrc.org