Německo – Finsko 3:5 (kon.) | Rusko – USA 5:3 (kon.) | Švédsko – Česko cz 7:1 (kon.)
konec
Německo
3:5 (0:2, 2:3, 1:0)
Finsko
Sobota 26.12.2020, 00:00 • Rogers Place, Edmonton • Mistrovství světa do 20 let • Skupina A
Partner:
     
    To už je ode mne pro tuto chvíli vše. Tímto Vám děkuji za pozornost a všem ponocujícím přeji dobrou noc! (02:30:10)
     
    Statistiky
    Střely na branku: 11 – 33
    Tresné minuty: 6 – 14
    Využití: 1/2 – 1/3
    V oslabení: 0 – 0
    Vyhrané buly: 15 – 28
     
    Nejlepší hráči utkání
    Mario Zimmermann (Německo)
    Aku Räty (Finsko)
     
    Finové si v závěrečné periodě i přes snížení Němců v klidu podrželi vedení a došli si pro první vítězství na turnaji. Německo se ale rozhodně nemá za co stydět, protože i ve výrazném oslabení držela s favoritem krok a nadělala mu nemalé problémy. Rozhodla první třetina, kdy si Finsko vytvořilo dvoubrankové vedení, které na začátku druhého dějství ještě navýšilo. Naši západní sousedé pak předvedli pěkný comeback, kdy z 0:3 snížili na 2:3, ale Finové si následně pojistili výhru dvěma góly, kterými už položili Němce do kolen. Ti pak v poslední třetině ještě snížili, ale na vítězi utkání to už nic nezměnilo.
     
    Konec zápasu.
     
    59:48
    Samuel Dubé se ještě dostal do dobré pozice, ale pálil jen mimo, což ho asi zvlášť mrzet nemusí, protože by jeho případná branka asi nic nezměnila.
     
    59:15
    Kari Piiroinen se v závěrečných minutách spíše nudí, veškerou práci odvádí jeho spoluhráči, kteří v neustálé permanenci udržují gólmana soupeře.
     
    58:33
    Německo má puk v plné moci a může zkusit vymyslet ještě závěrečný nápor, ale napadající Finové ho ani nepouštějí z jeho pásma.
     
    58:10
    Oddechový čas pro Německo.
     
    58:10
    Z dálky nyní pálil Ville Heinola, což byl pro Arna Tiefensee snadný zákrok, ale rozehrávku už nestihl, takže se před ním bude vhazovat.
     
    57:33
    Roby Järventie střelou z levé strany málem překonal německého gólmana, ten při zákroku podklouzl, ale nakonec kus gumy udržel před brankovou čárou.
     
    56:59
    Finové navíc podnikají jeden útočný výpad za druhým, nyní se i na chvíli usadili vepředu, což jim získalo pár cenných sekund.
     
    56:16
    Ani další pokus o usazení v útočném pásmu Německu nevyšel, mezitím mu začíná téct do bot, protože toho času už je opravdu málo.
     
    55:45
    Jan-Luca Schumacher si pohybem řekl o přihrávku, v útočném pásmu mu ale okamžitě vystavil stopku jeden z obránců.
     
    55:03
    Brad Lambert mohl definitivně rozhodnout, protože si ve středním pásmu našel odražený kotouč a mířil do přečíslení, které nakonec zakončoval sám, ale mířil jen do výstroje dobře postaveného Arna Tiefensee!
     
    54:32
    Arno Tiefensee nyní raději přeruší hru, protože kolem něhu kroužil protihráč, takže nic nechtěl riskovat.
     
    54:13
    Tim Stützle byl při tvrdém souboji s Ronim Hirvonenem poslán k ledu, nedovolený zákrok si ale nevykoledoval, takže se na obou stranách bude pokračovat v plném počtu.
     
    53:32
    Enrico Henriquez-Morales se pokusil o překvapivé zakončení z úhlu, Kari Piiroinen však měl dobře pokrytou tyčku, takže mu tedy puk nepropadl.
    Marken.cz

    Lukáš Mihal

    Branky a nahrávky: 26. Dubé (Volek), 31. Stützle (Peterka, Elias), 49. Elias (Stützle) – 4. Lundell (Hatakka, Hirvonen), 20. Aku Räty (Nikkanen, Heinola), 22. Pyyhtia (Kokkonen, Aku Räty), 32. Niemelä (Simontaival), 34. Nikkanen (Pärssinen, Niemelä)


    Německo: Tiefensee (Gähr) – Münzenberger, Zimmermann, Gnyp (A), Glötzl, Raabe – Stützle (C), Elias, Peterka (A) – Chrobot, Dubé, Alberg – Volek, Henriquez-Morales, Schumacher.
    Finsko: Piiroinen (Taponen) – Hatakka (A), Heinola, Kokkonen (A), Puutio, Viro, Niemelä, Rajaniemi – Hirvonen, Lundell (C), Simontaival – Järventie, Pärssinen, Lambert – Pyyhtia, Nikkanen, Aku Räty – Puhakka, Helenius, Petman – Mäntykivi.

    Rozhodčí: Kowalski, Mackey – Stewart, Mannella (všichni CAN)
    ocianews.com