Německo – Finsko 3:5 (kon.) | Rusko – USA 5:3 (kon.) | Švédsko – Česko cz 7:1 (kon.)
konec
Německo
3:5 (0:2, 2:3, 1:0)
Finsko
Sobota 26.12.2020, 00:00 • Rogers Place, Edmonton • Mistrovství světa do 20 let • Skupina A
Partner:
     
    55:03
    Brad Lambert mohl definitivně rozhodnout, protože si ve středním pásmu našel odražený kotouč a mířil do přečíslení, které nakonec zakončoval sám, ale mířil jen do výstroje dobře postaveného Arna Tiefensee!
    48:13 Florian ELIAS - 3:5
     
    48:13
    Německo právě vstřelilo branku!
    Góly pořád padají jako na běžícím páse, Němci navíc opět snižují! Tim Stützle vyvezl puk do útočného pásma, které celé objel a následně nahodil směrem na bránu, přičemž ale trefil jen FLORIANA ELIASE, který se ale dostal hned ke dvěma zakončením, přičemž to druhé už bylo gólové. Asistence: Tim Stützle.
    33:51 Henri NIKKANEN - 2:5
     
    33:51
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Z tohoto už se budou Němci hodně těžko hrabat, navíc zase měli obrovskou smůlu! HENRI NIKKANEN totiž přihrával přes předbrankový prostor, ale přitom trefil brusli Luci Münzenbergera, od kterého se kotouč odrazil na hůl brankáře a od ní si to zamířil rovnou do sítě. Asistence: Juuso Pärssinen, Topi Niemelä.
     
    32:24
    Vyloučení v týmu Německo (Tim Stützle – 2 min., faul kolenem).
    31:53 Topi NIEMELÄ - 2:4
     
    31:53
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Finsko si téměř okamžitě bere dvoubrankový náskok zpět! Kasper Simontaival zpoza branky uvolnil mezi kruhy TOPIHO NIEMELÜ, který dokonale využil zmatku před brankou, takže vypálil k pravé tyči, na což už Arno Tiefensee nestačil zareagovat. Asistence: Kasper Simontaival.
    30:35 Tim STÜTZLE - 2:3
     
    30:35
    Německo právě vstřelilo branku!
    Tohle bude ještě drama, protože je to o jedinou branku! Němcům konečně vyšlo přečíslení na jedničku, ve kterém byl John Peterka nahrávajícím hráčem. Ten tak uvolnil TIMA STÜTZLEHO, který bleskovou střelou překonal přesouvajícího Kariho Piiroinena, který si i tentokrát na puk sáhl, ale zastavil ho nedokázal. Asistence: John Peterka, Florian Elias.
    25:34 Samuel DUBÉ - 1:3
     
    25:34
    Německo právě vstřelilo branku!
    Němci se přece jen dočkali a jsou zpátky v zápase! SAMUEL DUBÉ nejprve trestuhodně netrefil odkrytou klec, ale svou chybu následně dokonale odčinil, protože se z pravé strany dostal před bránu a Karihi Piiroinena překonal střelou mezi ruku a tělo. Asistence: Justin Volek.
     
    23:38
    Vyloučení v týmu Finsko (Roni Hirvonen – 2 min., podrážení).
    21:39 Mikael PYYHTIA - 0:3
     
    21:39
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Tady už je asi hotovo, protože Finsko odskakuje na rozdíl tří branek! MIKAEL PYYHTIA jen tak nahodil od modré čáry, přičemž se trefil do jednoho z bránících hráčů, který si nešťastně srazil puk do vlastní sítě a navíc do protipohybu svého gólmana. Asistence: Mikko Kokkonen, Aku Räty.
     
    20:48
    Na druhé straně byl v dobré pozici Juuso Pärssinen, ale Arno Tiefensee se proti němu doslova vrhnul a nedovolil mu tak zakončení do sítě!
    19:48 Aku RÄTY - 0:2
     
    19:48
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Finové dávají soupeři gól do šatny, což může být zlomový bod utkání! Henri Nikkanen z pravé strany pálil tak nepříjemně, že Arno Tiefensee srazil vyrážečkou puk jen pod sebe. Toho si nevšiml, což platilo téměř u všech hráčů na ledové ploše, tedy kromě AKU RÄTYHO, který bez váhání doklepl kotouč skrz betony gólmana do sítě. Asistence: Henri Nikkanen, Ville Heinola.
     
    18:20
    Arno Tiefensee pořád drží své spoluhráče ve hře! Jeho obraně totiž unikl Brad Lambert, který následně pálil bekhendem do protipohybu brankáře, ale našel jen jeho lapačku!
     
    16:33
    Vyloučení v týmu Německo (Justin Volek – 2 min., držení).
     
    12:01
    Mohlo být vyrovnáno! Tim Stützle dobře zachytil soupeřící pas a řítil se do přečíslení, které po jeho přihrávce dokonce dvakrát zakončoval John Peterka, ale přes brankáře puk do sítě nedotlačil!
     
    09:15
    Vyloučení v týmu Německo (Jan-Luca Schumacher – 2 min., podrážení).
     
    06:25
    Vyloučení v týmu Finsko (Roni Hirvonen – 2 min. + 10 min. osobní trest, naražení zezadu). Trest odpyká Matias Mäntykivi.
    03:38 Anton LUNDELL - 0:1
     
    03:38
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Finové se z prvního většího nátlaku dostávají do vedení a nutno říci, že to sehráli parádně! Celou akci začal Roni Hirvonen, který před brankářem uvolnil Santeriho Hatakku, který ale nešel do zakončení, protože viděl ještě lépe postaveného ANTONA LUNDELLA, který se následně trefil jen nad ležícího německého brankáře. Asistence: Santeri Hatakka, Roni Hirvonen.
     
    00:42
    V první šanci utkání byli Němci, prosadit se mohl John Peterka, který dostal dobrou přihrávku mezi kruhy, ale nemířil přesně!
    Marken.cz

    Lukáš Mihal

    Branky a nahrávky: 26. Dubé (Volek), 31. Stützle (Peterka, Elias), 49. Elias (Stützle) – 4. Lundell (Hatakka, Hirvonen), 20. Aku Räty (Nikkanen, Heinola), 22. Pyyhtia (Kokkonen, Aku Räty), 32. Niemelä (Simontaival), 34. Nikkanen (Pärssinen, Niemelä)


    Německo: Tiefensee (Gähr) – Münzenberger, Zimmermann, Gnyp (A), Glötzl, Raabe – Stützle (C), Elias, Peterka (A) – Chrobot, Dubé, Alberg – Volek, Henriquez-Morales, Schumacher.
    Finsko: Piiroinen (Taponen) – Hatakka (A), Heinola, Kokkonen (A), Puutio, Viro, Niemelä, Rajaniemi – Hirvonen, Lundell (C), Simontaival – Järventie, Pärssinen, Lambert – Pyyhtia, Nikkanen, Aku Räty – Puhakka, Helenius, Petman – Mäntykivi.

    Rozhodčí: Kowalski, Mackey – Stewart, Mannella (všichni CAN)
    bahis siteleri