Německo – Finsko 3:5 (kon.) | Rusko – USA 5:3 (kon.) | Švédsko – Česko cz 7:1 (kon.)
konec
Rusko
5:3 (1:1, 3:0, 1:2)
USA
Sobota 26.12.2020, 03:30 • Rogers Place, Edmonton • Mistrovství světa do 20 let • Skupina B
Partner:
    59:39 Jegor ČINACHOV - 5:3
     
    59:39
    Rusko právě vstřelilo branku!
    Je rozhodnuto! 21 sekund před koncem třetí třetiny potvrzuje Rusko své dnešní vítězství gólem do prázdné brány. Postaral se o něj JEGOR ČINACHOV, jenž se dokázal natlačit před obránce a poté už měl pozici jednoduchou. Kotouč dopravil do opuštěné klece. 5:3. Asistence: Rodion Amirov a Marat Chusnutdinov.
     
    58:59
    Dustin Wolf zůstává na střídačce. USA hraje powerplay a před sebou má ještě minutu hry.
    57:42 Trevor ZEGRAS - 4:3
     
    57:42
    Spojené státy právě vstřelily branku!
    Američané dávají další gól a poprvé v utkání využívají přesilovku. Cameron York přihrál TREVORU ZEGRASOVI, který si hledal výhodnou pozici, až ji našel. Nechytatelnou ranou zápěstím poslal puk přesně k tyči, Askarov vyrážečkou nestačil zasáhnout. 4:3. Asistence: Cameron York.
     
    57:22
    Kaliyev si počkal na pohyb obránců a následně nebezpečně pálil z mezikruží. Jeho pokus se dost možná otřel o horní tyč.
     
    56:55
    Vyloučení v týmu Rusko (Ilja Safonov – 2 min., podrážení).
     
    52:43
    Vyloučení v týmu Rusko (Marat Chusnutdinov – 2 min., podrážení).
     
    52:18
    USA je sice na koni, ale Rusové mohli přidat další gól. Jegor Činachov využil chyby defenzívy hostů a ujel sám na bránu. Branku ale nedal.
    49:57 John FARINACCI - 4:2
     
    49:57
    Spojené státy právě vstřelily branku!
    Tak možná se dramatického závěru nakonec dočkáme! Američané snižují na dvoubrankové manko. Drew Helleson vystřelil od modré čáry, Jaroslav Askarov jeho ránu vyrazil před sebe a v předbrankovém prostoru se nejlépe zorientoval JOHN FARINACCI, jenž touš dorazil do sítě. 4:2. Asistence: Drew Helleson a Bobby Brink.
     
    Střely na bránu po 2. třetině: 15 – 15
     
    36:27
    S nadějemi Američanů na body to mohlo být ještě horší! Maxim Grošev si parádně najel za obranu a ocitl se tváří v tvář Dustinu Wolfovi. Zkoušel jej překonat střelou do růžku, ale brankářská dvojka USA se dokázala zaskvět.
     
    32:15
    Střídání v týmu USA: ze hřiště odchází Spencer Knight, přichází Dustin Wolf.
    32:15 Ilja SAFONOV - 4:1
     
    32:15
    Rusko právě vstřelilo branku!
    Brankář USA dnes nemá svůj den. Inkasuje už počtvrté z teprve dvanácté rány na bránu. Navíc nyní Rusům dokonale namazal. Snažil se rozehrát po mantinelu, ale jeho přihrávku zastavil ILJA SAFONOV a vzápětí velice pohotově zamířil do branky. Knight už to zpět mezi tři tyče nestihl. 4:1. Bez asistence.
    31:08 Vasilij PONOMARJOV - 3:1
     
    31:08
    Rusko právě vstřelilo branku!
    Spencer Knight chtěl urychlit rozehrávku svého celku, ovšem svého spoluhráče v obraně dostal akorát do úzkých. Rusové na něj vytvořili tlak a Bardakov přihrál před bránu VASILIJI PONOMARJOVOVI. Útočník s číslem 13 na zádech poté zamířil přesně ke vzdálenější tyči a vstřelil svůj druhý gól v utkání. 3:1. Bez asistence.
     
    28:38
    Vyloučení v týmu Rusko (Zachar Bardakov – 2 min., vysoká hůl).
    23:12 Zachar BARDAKOV - 2:1
     
    23:12
    Rusko právě vstřelilo branku!
    Optickou převahu sice na začátku druhé části mělo USA, ale rychlý brejk Rusů končí gólem! Maxim Grošev získal puk ve vlastním pásmu a následnou dlouhou přihrávkou našel ZACHARYHO BARDAKOVA v samostatném úniku. Útočník Ruska našel mezírku mezi betony Knighta a podruhé v zápase poslal svůj tým do vedení. 2:1. Asistence: Maxim Grošev.
     
    22:06
    Američané už vyšachovali ruskou obranu a kotouč si předali skoro do prázdné brány. V rozhodující chvíli ale jeden z hostujících útočníků promáchl. Askarov měl obrovské štěstí.
     
    Střely na bránu po 1. třetině: 8 – 5
     
    16:38
    Vyloučení v týmu USA (Ryan Johnson – 2 min., sekání).
    14:01 Cameron YORK - 1:1
     
    14:01
    Spojené státy právě vstřelily branku!
    Američané využili svého mírného tlaku tak, že vyrovnali stav utkání. Askarov si vybral poněkud slabší okamžik, neboť mu puk po střele CAMERONA YORKA propadl výstrojí až do brány. Branka bude zřejmě připsána právě kapitánovi USA, případná jemná teč Boldyho se bude ještě zkoumat. 1:1. Asistence: Cole Caufield a Matthew Boldy.
     
    11:56
    Ruská obrana se ale otevřela a v kvalitní palebné pozici na pravém kruhu se ocitl nikým nehlídaný Arthur Kaliyev. Útočník první formace USA ale nechal vyniknout brankáře Jaroslava Askarova, jenž je hokejovou veřejností vnímán jako budoucí brankářská hvězda NHL.
    08:07 Vasilij PONOMARJOV - 1:0
     
    08:07
    Rusko právě vstřelilo branku!
    Rusko se zaslouženě ujímá vedení. Dá se říct, že střelec gólu VASILIJ PONOMARJOV si svou branku vybojoval. Kotouč si dokázal najít a následně jej poslat až k modré čáře. Poté z vrcholu kruhu vypálil obránce Kňazev, jehož pobídku právě Ponomarjov naprosto přesně tečoval. Knight byl bez šance. 1:0. Asistence: Artěmij Kňazev a Kirill Kirsanov.
     
    03:31
    Bude se poprvé vylučovat. Za celkem zřejmé podrážení si půjde odsedět dvouminutový trest obránce Sborné Jan Kuzněcov.
     
    Vzhledem k opatřením kvůli šíření nemoci Covid-19 se mistrovství světa odehraje bez přítomnosti diváků.
    Marken.cz

    Daniel Fekets

    Branky a nahrávky: 9. Ponomarjov (Kňazev, Kirsanov), 24. Bardakov (Grošev), 32. Ponomarjov, 33. Safonov, 60. Činachov (Amirov, Chusnutdinov) – 15. York (Caufield, Boldy), 50. Farinacci (Helleson, Brink), 58. Zegras (York)


    Rusko: Askarov (Achťamov) – Muchamadullin, Čisťakov (A), Čajka, Kuzněcov, Kirsanov, Kňazev, Byčkov – Amirov (A), Chusnutdinov, Podkolzin (C) – Gricjuk, Safonov, Činachov – Spiridonov, Baškirov, Afanasjev – Grošev, Ponomarjov, Bardakov – Firstov.
    USA: Knight (33. Wolf) – Thrun, York (C), LaCombe, Sanderson, Johnson, Faber, Helleson – Zegras, Turcotte (A), Kaliyev – Boldy, Beniers, Caufield (A) – Brink, Farinacci, Colangelo – Berard, Slaggert, Moynihan – Brisson.

    Rozhodčí: Gouin, Roeland – O'Quinn, Vanoosten (všichni Kanada)
    bahis siteleri