Mladá Boleslav – Kometa Brno 3:0 (kon.) | Olomouc – Třinec 6:3 (kon.) | Sparta – Vítkovice 4:1 (kon.)
Litvínov – Plzeň 0:3 (kon.) | Motor ČB – K. Vary 3:4 (kon.) | Pardubice – Zlín 5:2 (kon.)
Mountfield HK – Liberec 2:3 (1:2 po s.n.)
konec
HC VERVA Litvínov
0:3 (0:1, 0:0, 0:2)
HC Škoda Plzeň
Pondělí 28.12.2020, 17:30 • Zimní stadion Ivana Hlinky, Litvínov • Tipsport extraliga • 30. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    To je pro tuto chvíli z mé strany už vše. Přeji hezký zbytek pondělního večera a u dalších online přenosů z hokeje se budu těšit opět na shledanou. (19:49:27)
     
    Zápas se vzhledem k opatřením kvůli šíření nemoci Covid-19 odehrál bez divácké účasti.
     
    Nejlepšími hráči dnešního duelu byli po zásluze oceněni oba brankáři. Na hostující straně tedy Dominik Pavlát, na té domácí pak Denis Godla.
     
    Střely na branku: 27 – 33
     
    Je dobojováno. Domácí první polovinu třetí části hry měli velkou převahu a také velké šance, které ale nevedly k vyrovnání. V devětačtyřicáté minutě pak ujel všem Filip Suchý a překonal Godlu. O osm minut později se pak domácí odhodlali k odvolání brankáře, ale ihned inkasovali do zcela prázdné klece, kam kotouč doslova dovezl Petr Straka a jak se později ukázalo, zpečetil tři body pro Plzeň. Litvínov naopak podruhé za sebou nezískal ani jeden bod.
     
    Konec zápasu.
     
    59:54
    Šest vteřin před vypršením třetí periody se ještě vhazuje ve středním pásmu blíže domácí brance. Spíše to ale už vypadá, že se v tomto duelu nic nestane.
     
    59:31
    Zápas se už jen dohrává. U puku jsou domácí hráči a ze svého obranného pásma se ho ještě snaží dostat na druhou stranu, aby se pokusili alespoň o čestný zásah.
     
    58:50
    Po Irvingově ráně chtěl před Pavlátem dorážet jeho spoluhráč, ale Jan Ščotka neprostřelil brankáře Plzně. Na druhé straně se pak neprosadil Matěj Stříteský.
     
    58:12
    Martin Látal to zkusil na pravé straně bekhendovou střelou, jeho zakončení ale skončilo jen na boční konstrukci Pavlátovy branky.
     
    58:00
    Hrají se poslední dvě minuty třetí třetiny.
     
    57:25
    Nyní se nastěhovali do pásma Litvínova hosté a vhazuje se po levé ruce Denise Godly.
    56:55 Petr STRAKA - 0:3
     
    56:55
    Plzeň právě vstřelila branku!
    Aaron Irving špatně nasměroval puk na spoluhráče, ten si poté v pohodě převzal PETR STRAKA a ač za ním jeli dva hráči soupeře, bez větších problémů pak dopravil kotouč do zcela prázdné litvínovské branky – 0:3. Zřejmě tak pečetí tříbodový plzeňský večer. Bez asistence.
     
    56:48
    Denis Godla je na střídačce. Na led skáče šestý domácí hráč a Verva to tedy zkusí se šesti bruslaři v poli.
     
    56:48
    Verva si bere oddechový čas.
     
    56:42
    Nahození od modré čáry chtěl před Pavlátem tečovat Richard Jarůšek i Martin Hanzl, ale radoval se až třetí hráč, a sice brankář Dominik Pavlát, jenž drží puk v lapačce.
     
    55:45
    Plzeňští dostali puk do útočného pásma, tam o něj ale hned přišli a do akce šel Litvínov. Jiří Fronk se ale před Dominikem Pavlátem neprosadil a gólman indiánů tak nemusel do zákroku.
     
    55:01
    Velká skrumáž před Dominikem Pavlátem. Hostující brankář se tak nejlépe zorientoval a rybičkou zastavil puk blížící se k brankové čáře. Hostující brankář tak udržel náskok Plzně a také své čisté konto.
    Marken.cz

    Vendula Zdražilová

    Branky a nahrávky: 9. Rob (Malát), 49. Suchý (Stach), 57. Straka


    HC VERVA Litvínov: Godla (Zajíček) – Irving, Ščotka, Balinskis, D. Kolář, Demel, Štich (A), Kudla – P. Zdráhal, P. Svoboda, Jarůšek – Pospíšil, V. Hübl (C), F. Lukeš – Fronk, M. Hanzl (A), Látal – Jícha, Helt, Zygmunt.
    HC Škoda Plzeň: Pavlát (Frodl) – L. Kaňák, Čerešňák, Lang, Stříteský, Kvasnička, Vráblík, Houdek – Straka (A), Kodýtek, Gulaš (C) – Kantner, Suchý, Eberle – Stach, Kracík (A), Pour – Slanina, Rob, Malát.

    Rozhodčí: Kika, Micka – Ganger, Klouček
    thejrc.org