Crawley Town – Leeds 3:0 (kon.) | Manchester City – Birmingham 3:0 (kon.) | Chelsea – Morecambe 4:0 (kon.)
Marine FC – Tottenham 0:5 (kon.) | Newport County AFC – Brighton 1:1 (3:4 po pen.)
konec
Crawley Town FC
3:0 (0:0)
Leeds United
Neděle 10.01.2021, 14:30 • The People's Pension Stadium, Crawley • FA Cup • 3. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 14:30.
     
    Všem fotbalovým fanouškům přeji příjemné chvíle při sledování textového přenosu ze zápasu třetího kola FA Cupu. Od čtrnácti hodin a třiceti minut se můžeme těšit na utkání mezi Crawley Town a Leedsem United!
     
    Crawley Town

    V roce 1896 založený oddíl působí od sezóny 2015/16 ve čtvrté nejvyšší soutěži, kde v předchozím ročníku obsadil konečné třinácté místo. V současnosti je na tom Crawley o dost lépe. Konkrétně mu patří šesté místo se zanedbatelnou ztrátou tří bodů na pozice zaručující přímý postup do League One. Hráči z šestitisícového Broadfield Stadium jdou do dnešního pohárového klání v dobré pohodě. V předchozích devíti zápasech nenašli ani jednoho přemožitele! Poslední souboj s Boltonem skončil vítězstvím 1:0. Nejnebezpečnějším střelcem je s třinácti přesnými zásahy jednadvacetiletý útočník Max Watters. V letošním FA Cupu už Crawley odehrálo dvě vítězné partie. V prodloužení nejprve přestílelo 6:5 Torquay a ve druhém kole pro změnu triumfovalo 2:1 na hřišti Wimbledonu.
     
    Leeds United

    Hosté jsou dnes jasnými favority na postup do čtvrtého kola, což ostatně není v konfrontacích klubů z Premier League a čtvrté nejvyšší soutěže žádným překvapujícím zjištěním. Svěřenci argentinského stratéga Marcela Bielsy si ve své nováčkovské sezóně mezi anglickou elitou nevedou vůbec špatně. S bilancí sedmi výher, dvou remíz a osmi porážek je Leeds na dvanáctém místě, přičemž disponuje jednou z nejlepších ofenziv v celé soutěži. Právě proto si United získali sympatie mnoha fanoušků. Tradiční klub z Elland Road by rád zopakoval svůj triumf v FA Cupu ze zaprášené sezóny 1967/68, a rovněž vylepšil chudou bilanci z minulého roku, kdy Leeds vypadl hned ve třetím kole na půdě Arsenalu. Je dost pravděpodobné, že po nedávné prohře 0:3 s Tottenhamem Bielsa nechá některé opory odpočívat. Nabízí se to například u Patricka Bamforda, který se v lize blýskl už deseti vstřelenými góly.
     
    Úvodní sestavy:

    Crawley Town FC: Morris – Francomb (C), Tunnicliffe, Craig, Dallison, Tsaroulla – Powell, Matthews, Hessenthaler – Nadesan, Nichols.
    Náhradníci: Nelson – Doherty, McNerney, Frost, Davies, Galach, M. Wright, Watters, J. Wright.

    Leeds United: Casilla – Davis, Strujk, Cooper (C), Alioski – H. Costa, Shackleton, P. Hernández, Poveda – Rodrigo.
    Náhradníci: Caprile – Greenwood, Raphina, Harrison, Jenkins, Casey, Huggins.

    Rozhodčí: Bankes – Betts, Davies.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    2
    O úvodní výkop se postarali hosté, kteří nastupují v bílých, zatímco domácí v kompletně červených dresech.
     
    3
    Jack Powell dostal možnost rozehrát první rohový kop, ale Casilla jeho centr vyrazil až na opačný kraj hrací plochy.
     
    4
    Domácí dostali i druhou šanci, ale i ta dopadla úplně stejně. U míče byl jako první španělský gólman Leedsu.
     
    5
    George Francomb zkušeně překřížil cestu Hélderu Costovi a doprovodil míč za koncovou čáru. Rozehrávat bude Glen Morris.
     
    6
    Ofsajd a v něm domácí útočník Tom Nichols.
     
    7
    Poveda si přehodil míč na levačku, kterou posílal zajímavý pas na malé vápno. Rodrigo na něj ve výskoku jen těsně nedosáhl.
     
    9
    Kalvin Phillips se dopustil drobného faulu a umožnil tím Crawley zahrávat standardní situaci. Zřejmě se bude centrovat před Casillu.
     
    10
    Prudký nákop Matthewse se jeho spoluhráči snažili hned několikrát nadzvednout a prodloužit, ale míč pouze odcestoval mimo hrací plochu.
     
    11
    Vysvobozující odkop byl zároveň pobídkou pro Nadesana, jehož napadání donutilo jednoho z hostů odkopnout míč k opuštěné tribuně. Vhazovat bude Francomb.
     
    12
    Kalvin Phillips zkoušel dlouhým nákopem najít na hrotu Rodriga, ale u toho okamžitě byla připravená dvojice stoperů čtvrtoligového mužstva.
     
    13
    Nicholsova tečovaná střela Casillu výrazněji nepotrápila. Hosté opět zkusili nákop přes půlku hřiště, ale Rodrigo byl chycen v ofsajdu.
     
    14
    Rodrigova střela z hranice vápna byla sražená na jeho spoluhráče Hernándeze, který po zaseknutí na levačku o velký kus netrefil prostor mezi tyčemi.
     
    15
    Alioski zleva posunul krátkou přihrávku na Povedu, který se už rozhodl vypálit, ale Morris díky dobrému postavení u pravé tyče balon nohou vyrazil.
    15. Ian Poveda (LDS)
     
    16
    Leeds zůstává nastěhován kolem domácí branky. K dispozici bude mít druhý rohový kop v rozmezí několika málo vteřin.
     
    17
    Ani z tohoto mráčku pršet nebude. Phillipsův centr se od dobře hlídaného Rodriga odrazil do autu.
     
    18
    Nick Tsaroulla se posouval po levé straně až do chvíle, kdy musel něco vymyslet. Pokus o centr byl pozorným bekem zablokován.
     
    19
    Zatím to není od papírového favorita žádný drtivý tlak. V těchto vteřinách všichni sledují jen Dallisonův opakovaný aut z prostoru mezi střídačkami.
     
    20
    Glenn Morris dobře přečetl dlouhý nákop a po výběhu k rohu pokutového území odehrál míč za postranní čáru.
     
    21
    Z nepřesné souhry United na levé straně paradoxně vzniká drobný problém pro Francomba, který musí vhazovat z prostoru vedle vlastního pokutového území.
     
    22
    Hostům se vysoký presink vyplatil tak napůl, míč dostali do své moci v bezpečné vzdálenosti od obou branek.
     
    23
    Rodrigo ještě chytil kolmou přihrávku od Hernándeze, který to hned vzápětí zkoušel dát dovnitř vápna ještě jednou, ale našel jen brankáře Morrise.
     
    24
    Tom Dallison spíše taktickým faulem poslal k zemi Costu, který nabíral zajímavou rychlost k přechodu středu hřiště. Zatím se to obešlo bez karty.
     
    25
    Menší tlak v domácím podání byl hned několikrát přerušen na hranici velkého vápna. Crawley bude alespoň vhazovat z levé strany.
     
    26
    Nick Tsaroulla usilovně bojoval o balon, ale podle rozhodčích si na levém křídle pomohl nedovoleným zákrokem.
     
    27
    Bielsův tým neustále zkouší prorazit nákopy z hloubi pole. Většina z nich ale končí u Morrise, což platilo i v tomto případě.
     
    28
    Domácí se stihli vrátit s rychlým protiútokem. Zbržděná akce finišovala krátkým centrem Costy na Rodriga, který však byl v mezích pravidel postrčený.
     
    29
    Oběma celkům se daří zahušťovat prostory v pokutovém území. Leeds vytěžil ze zablokované střely Rodriga alespoň rohový kop.
     
    30
    Phillipsův centr byl odhlavičkován mimo pokutové území. Domácí si pomohli Craigovým vysvobozujícím odkopem k půlící čáře.
     
    31
    Držení míče: 27 % – 73 %.
     
    32
    Sam Matthews adresoval průnikovou přihrávku na Nicholse, který se s trochou štěstí k míči dostal, ale předcházel tomu odmávaný ofsajd.
     
    33
    Domácí útok do rozhozenější obrany zazdil Matthewsův ukvapený hybrid mezi nepřesnou kolmicí a mizerným zakončením.
     
    34
    Pablo Hernández dával míč na levou stranu Povedovi, jenže také autor dosud jediné větší šance zápasu byl v ofsajdu.
     
    35
    Nadesan z bezprostřední blízkosti napálil míč do padajícího Alioskiho. Makedonský legionář se časem vzpamatoval a vše skončilo sportovní omluvou.
     
    36
    Shackleton si vůbec nerozuměl se spoluhráči při svém autovém vhazování. Resultoval z toho faul Struijka a rozehrávka sedmatřicetiletého gólmana Crawley.
     
    37
    Pablo Hernández zahnal Costu až k rohovému praporku. Ve třech lidech se hosté nakonec vykombinovali směrem k Rodrigovi, jenž vypálil z dvaceti metrů nepřesně.
     
    39
    Diagonální přenesení od Phillipse přesunulo hostující útok na levý kraj. Centr však byl zablokován a Poveda už přihrával směrem od Morrisovy brány.
     
    40
    Kalvin Phillips nebezpečně chyboval u středového kruhu. Nadesan v darovaném protiútoku asi přihrával na Nicholse, ale míč se od obránce odrazil na roh.
     
    41
    Zajímavá možnost pro outsidery ze čtvrté nejvyšší soutěže! Jack Powell skvěle kopl roh na Dallisona a Casilla na základě prudké hlavičky předvedl dobrý reflexivní zákrok.
    41. Tom Dallison (CRW)
     
    42
    Pablo Hernández se snaží být kreativní, jenže přesnost přihrávek je mnohdy velmi špatná. Pas na Shackletona zmizel v zámezí.
     
    43
    A další ze špatných přihrávek, pro které byly rozměry hřiště malé. Poveda na pravém křídle nemohl na míč dosáhnout.
     
    44
    Trochu chaotická pasáž od Crawley u půlící čáry. Zbytečně zakopnutý míč však fotbalisté Leedsu okamžitě vrátili. Následuje vhazování Francomba.
     
    45
    První poločas skončil.
     
    Končí první poločas, se kterým nemůže být argentinský trenér Bielsa ani trochu spokojen. Favorizovaný Leeds měl za celých pětačtyřicet minut jedinou šanci Povedy, které se chvíli před pauzou vyrovnala příležitost Dallisona. Cassila však hosty podržel a stav zůstává bezbrankový.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Střídání v týmu Leeds United: ze hřiště odchází Rodrigo, přichází Jack Harrison.
     
    46
    Střídání v týmu Leeds United: ze hřiště odchází Pascal Struijk, přichází Jack Jenkins.
     
    46
    Střídání v týmu Leeds United: ze hřiště odchází Liam Cooper, přichází Oliver Casey.
     
    47
    Ashley Nadesan potáhl míč po pravé straně, jenže Nichols jeho přihrávku na osu hřiště nezvládl zpracovat. Škoda pro Crawley!
     
    48
    Po nevynucené chybě Alioskiho znovu upaloval vpřed Nadesan, ale výsledek byl úplně stejný jako před malou chvílí.
     
    49
    Ezgian Alioski našel Povedu v ofsajdovém postavení, takže akce po levém křídle musela skončit předčasně.
     
    50
    Teď už bylo z pohledu ofsajdu vše v pořádku. Drzé individuální akci Iana Povedy však byla vystavena stopka kousek před pokutovým územím.
     
    51
    Pablo Hernández si věřil na střelu bez přípravy, jenomže zhruba z dvaceti metrů překopl kromě branky i celý stadionek.
     
    51
    Crawley Town právě vstřelilo branku!
    Na hřišti v Crawley se začíná rýsovat velké překvapení! Svou životní akci právě předvedl Kypřan NICK TSAROULLA, který se rychlou piruetou zbavil Shackletona a kolem Phillipse se prohnal až do pokutového území, kde levačkou uklidil míč přesně k vzdálenější tyči.
    51. Nick TSAROULLA - 1:0
     
    53
    Crawley Town právě vstřelilo branku!
    Tak to jsou minuty jako z říše snů pro mužstvo z League 2! Davis spáchal fatální chybu v rozehrávce. Nichols díky ní mohl vyslat na zteč ASHLEYHO NADESANA a ten zprava procedil míč přes Casillu až do sítě. Se šťastným střelcem prohrál rychlostní souboj střídající Casey.
    53. Ashley NADESAN - 2:0
     
    54
    Trojnásobné poločasové střídání se Leedsu zatím určitě nevyplácí. Vzhledem k dosavadnímu průběhu zápasu budou hosté potřebovat menší zázrak.
     
    56
    Na place už se rýsovala další přímočará akce domácího týmu. Nicholsův pas na hrot útoku však měl k dokonalosti hodně daleko.
     
    57
    Až teď se United mohou usadit na útočné polovině. Powellovi byl odpískán drobný faul na Jacka Harrisona.
     
    58
    Hernándezovi se konečně povedla předfinální přihrávka, avšak Hélder Costa na spoluhráčovo přiťuknutí do malého vápna nedosáhl.
     
    58
    Střídání v týmu Leeds United: ze hřiště odchází Ian Poveda, přichází Raphinha.
     
    58
    Střídání v týmu Leeds United: ze hřiště odchází Leif Davis, přichází Sam Greenwood.
     
    59
    Nick Tsaroulla schytal šlapák vedle středového kruhu. Crawley se posunulo před Casillu dlouhým nákopem, z něhož resultoval sražený pokus Dallisona.
     
    60
    Tom Dallison zůstal v útočné fázi i při Powellově rohovém kopu. Podobná šance, jako v závěru první půle, se ale neopakovala.
     
    61
    První zapojení do hry se Raphinovi příliš nepovedlo. Přihrávka určená pro Alioskiho odcestovala až za koncovou čáru.
     
    62
    Jenkins nezkrotil přihrávku Hernándeze k hranici velkého vápna. Hélder Costa se už k míči dostal, ale byla z toho jen sražená střela z delší vzdálenosti.
     
    63
    Ofenzivní trápení Leedsu pokračuje. Na konci třiašedesáté minuty je signalizován ofsajd Jacka Harrisona.
     
    64
    Zatímco United už vyplýtvali všech pět střídání, tak na straně Crawley se chystá teprve první. Do hry půjde nejlepší střelec týmu Max Watters.
     
    66
    Domácí se ze dvou vstřelených branek nezbláznili. Naopak pokračují v koncentrovaném výkonu založeném na precizní defenzivě.
     
    67
    Sam Matthews se z jedničky opřel do míče krátce po autovém vhazování. Casilla u své levé tyče raději vyrážel na rohový kop.
     
    68
    S jeho ubráněním už United starosti neměli. Centr Powella byl odvrácen až ke spokojené domácí střídačce.
     
    69
    Kalvin Phillips po nahrávce Matthewse zezadu trefil Nadesana a v devětašedesáté minutě vyfasoval poměrně přísnou žlutou kartu.
     
    70
    Crawley Town právě vstřelilo branku!
    Dvacet minut před koncem druhé půle dostává Leeds asi definitivní K.O.! Matthewsův centr ze standardní situace byl odvrácen k Nadesanovi, jehož pohotovou střelu z voleje Casilla vyrazil jen k JORDANU TUNICLIFFEOVI a ten jednoduchou dorážkou zvýšil už na 3:0.
    70. Jordan TUNNICLIFFE - 3:0
     
    71
    Střídání v týmu Crawley Town FC: ze hřiště odchází Sam Matthews, přichází Archie Davies.
     
    72
    Střídání v týmu Crawley Town FC: ze hřiště odchází Nick Tsaroulla, přichází Josh Wright.
     
    72
    Střídání v týmu Crawley Town FC: ze hřiště odchází Ashley Nadesan, přichází Max Watters.
     
    73
    Jiskřičku naděje chtěl Leedsu vykřesat z přímého kopu Raphina, jenže střela z pozice u rohu velkého vápna skončila nad břevnem Morrisovy brány.
     
    74
    Sam Greenwood jasným faulem zboural protihráče na půlící čáře, odkud Jack Powell překopl celé velké vápno a poslal míč až do autu.
     
    75
    Fotbalisté Crawley spolehlivě ubránili menší tlak na své polovině. Oliver Casey byl vytlačen na půlku a pak donucen poslat malou domů na Kika Casillu.
     
    76
    Powell si na půlce dovolil hodně drzou přihrávku, kterou vymanil míč ze zahuštěného prostoru. Leeds později míč vybojoval, ale znegovala to nepřesná přihrávka k levé lajně na Alioskiho.
     
    77
    Oliver Casey podcenil nákop z obranné poloviny, ale poté, co Watters obešel vyběhnutého brankáře, přece jenom zakončení zablokoval.
     
    78
    Ani další střela Maxe Watterse přes Caseyho neprošla. Následovat bude jedem z mnoha rohových kopů Crawley Town.
     
    79
    Domácí budou při útočné standardní situaci v oslabení. Ošetřován je Tom Dallison, nad jehož pokračováním visí velký otazník.
     
    80
    Hosté dnes mají velký problém s přesností základních přihrávek. Svěřenci trenéra Bielsy se sami připravují o možnost usadit se na útočné polovině.
     
    82
    Dalším důkazem bylo vystižené přenesení hry na levou stranu. Phillips měl vzápětí velký problém s chycením odkopnutého míče, dost to zavánělo nebezpečným propadnutím.
     
    83
    Hélder Costa se solidně zavěsil do vzduchu, ale hlavičku nasměroval jen k brankáři Morrisovi. Navíc už bylo pískáno.
     
    83
    Žlutou kartu dostává Jake Hessenthaler (Crawley Town FC).
     
    84
    Archie Davies si chtěl pomoct dlouhým předkopnutím míče na pravém křídle, nicméně si ho ukopl až do zámezí.
     
    85
    Famózní představení domácí obrany pokračuje. Leeds neustále naráží na pevný blok postavený u okraje pokutového území.
     
    86
    Hernández se nabídl Raphinovi na narážečku do běhu. Brazilský hráč se rozhodl pálit z dálky, jenže Morris mohl zůstat v naprostém klidu.
     
    87
    Tom Nichols se naprosto spokojil se získaným faulem ve středu hřiště. Provinilcem byl Oliver Casey.
     
    88
    A další hvizd v neprospěch frustrovaného Leedsu. Sam Greenwood ostře nakopl soupeře, kterým byl i v tomto případě Tom Nichols.
     
    89
    Je to totální zmar od hostují ofenzivy. Greenwood zadrbal trpělivou kombinaci na útočné třetině přihrávkou do autu.
     
    90
    Na lavičce Crawley se chystá Mark Wright. Muž, který je znám spíše jako herec a televizní bavič! Asi nikdo nečekal, že dnes půjde do hry za takovéhoto stavu.
     
    90+1
    Střídání v týmu Crawley Town FC: ze hřiště odchází Tom Dallison, přichází Mark Wright.
     
    90+1
    Střídání v týmu Crawley Town FC: ze hřiště odchází Jake Hessenthaler, přichází Josh Doherty.
     
    90+2
    Tom Nichols se ladně vykličkoval ze zahuštěného středu hřiště. Hráči v červených barvách ukazují obrovské sebevědomí.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    Na dnešní den se bude v Crawley dlouho vzpomínat! Účastník čtvrté nejvyšší soutěže podal proti prvoligovému Leedsu naprosto bezchybný výkon podpořený o vynikající efektivitu v zakončení. Rozhodnutí přišlo okolo padesáté minuty, kdy se nejprve prosadil Tsaroulla a jen o pár vteřin později také Nadesan. United dnes byli bezzubí a po gólové dorážce Tunnicliffea se zbývající dvacetiminutovkou už protrápili.
     
    Držení míče: 29 % : 71 %.
    Střely na branku: 6:1. Střely mimo: 3:8. Rohy: 6:3. Ofsajdy: 2:4. Fauly: 10:9.
     
    Z tohoto zápasu je to vše, děkujeme za pozornost. (16:25:24)

    Michal Břuchanský

    Branky: 51. Tsaroulla, 53. Nadesan, 70. Tunnicliffe

    Karty:   83. Hessenthaler (CRW) – 69. Phillips (LDS)


    Držení míče: 29 % : 71 %.
    Střely na branku: 6:1. Střely mimo: 3:8. Rohy: 6:3. Ofsajdy: 2:4. Fauly: 10:9.
    Crawley Town FC: Morris – Francomb (C), Tunnicliffe, Craig, Dallison (90+1. M. Wright), Tsaroulla (72. J. Wright) – Powell, Matthews (71. Davies), Hessenthaler (90+1. Doherty) – Nadesan (72. Watters), Nichols.
    Náhradníci: Nelson – Doherty, McNerney, Frost, Davies, Galach, M. Wright, Watters, J. Wright.

    Leeds United: Casilla – Davis (58. Greenwood), Strujk (46. Jenkins), Cooper (C) (46. Casey), Alioski – H. Costa, Shackleton, P. Hernández, Poveda (58. Raphinha) – Rodrigo (46. Harrison).
    Náhradníci: Caprile – Greenwood, Raphina, Harrison, Jenkins, Casey, Huggins.

    Rozhodčí: Bankes – Betts, Davies
    bahis siteleri