Buffalo – NY Rangers 2:3 (po pr.) | New Jersey – Philadelphia 1:3 (kon.) | Montreal – Calgary 4:2 (kon.)
Boston – Pittsburgh 4:1 (kon.) | Washington – NY Islanders 6:3 (kon.) | Carolina – Tampa 1:0 (po pr.)
Columbus – Florida 3:2 (1:0 po s.n.) | Minnesota – Los Angeles 5:3 (kon.) | Dallas – Detroit 7:3 (kon.)
Arizona – Anaheim 3:2 (kon.) | Colorado – San Jose 3:0 (kon.) | Edmonton – Toronto 3:4 (kon.)
Vancouver – Ottawa 4:1 (kon.)
konec
Colorado Avalanche
3:0 (0:0, 0:0, 3:0)
San Jose Sharks
Pátek 29.01.2021, 03:07 • Ball Arena, Denver • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
    58:47 Nazem KADRI - 3:0
     
    58:47
    Colorado právě vstřelilo branku!
    NAZEM KADRI se do posledních deseti minut zápasu vyspal výborně, jelikož po prvním gólu dává i třetí. Makar vystřelil v útočném pásmu kousek před modrou a třicetiletý centr ztečoval puk do pravého horního růžku za záda Dubnyka, který neměl šanci reagovat. Bek Makar si tak připisuje v osmém zápasu již devátou asistenci. Asistence: Cale Makar, Nathan MacKinnon.
     
    58:46
    Právě Noah Gregor vyvážel puk, který mu na obranné modré uskočil od hokejky. Do cesty se mu postavil Gabriel Landeskog, kterého Gregor podrazil a jde ven.
     
    57:30
    Rána Erika Karlssona prošla brankovištěm až k Tomáši Hertlovi, který zblízka neuspěl se střelou k pravé tyčce! I nyní měl navrch Philipp Grubauer, který zapisuje důležitý zákrok.
     
    57:20
    San Jose hraje v šesti bez Dubnyka.
     
    56:30
    Devon Toews, jenž zkraje třetí části kvůli mírné zdravotní komplikaci zamířil do kabiny, je nyní vyloučen na dvě minuty za vysokou hůl, kterou trefil Noaha Gregora. Jde o poslední šanci pro Sharks, jak něco se zápasem udělat.
    51:53 André BURAKOVSKY - 2:0
     
    51:53
    Colorado právě vstřelilo branku!
    Téměř padesát minut jsme čekali na branku a najednou vedou Laviny o dva zásahy. A znovu v tom měl prsty Nazem Kadri, jenž je po vstřelené brance při chuti. Z pravého kruhu viděl, jak mu před branku sjíždí ANDRÉ BURAKOVSKY. Naservíroval mu tak krásnou přihrávku a pětadvacetiletý rodák z Klagenfurtu jen nastavil hokejku, čímž zvedl puk před Dubnykem do horní části branky. Asistence: Nazem Kadri, Brandon Saad.
    49:55 Nazem KADRI - 1:0
     
    49:55
    Colorado právě vstřelilo branku!
    Domácí se zaslouženě radují a v polovině třetí části jdou do vedení. Donskoi se snažil v předbrankovém prostoru dostat k puku, což se mu nepodařilo, ale aspoň způsobil před Dubnykem pořádný rozruch. Brent Burns ani Logan Couture nedokázali z tohoto prostoru odpálit puk, kterého se chopil Saad a od brusle Coutureho kotouč dostal k NAZEMU KADRIMU. Ten měl před sebou volnou klec a nezaváhal. Asistence: Brandon Saad, Joonas Donskoi.
     
    43:59
    A málem to vyšlo! André Burakovsky prošel nejprve před branku Dubnyka z levé strany, ale zakončením zblízka neuspěl. Poté si počkal před brankou na střílenou přihrávku, po které poslal kotouč těsně nad branku!
    40:48 Colorado potřetí trefuje brankovou konstrukci. Nyní neuspěl Rantanen
     
    40:48
    Od modré pálil Cale Makar, po jehož ráně zkoušel dorážet z levé strany do branky Gabriel Landeskog, ale neuspěl. Po chvilce přišla stejná situace, kdy ale Landeskog našel na pravém kruhu volného Mikko Rantanena, jenž orazitkoval bližší tyčku.
    39:37 Další šance Colorada nebyla využitá
     
    39:37
    Nathan MacKinnon si to z levého úhlu namířil napříč brankovištěm a před Dubnykem bylo pořádně rušno. Ale ani Landeskog s Kadrim nedokázali dostrkat kotouč za zkušeného kanadského brankáře.
     
    39:34
    Ryan Donato totiž zahákoval právě kapitána Colorada a jde na dvě minuty ven.
     
    35:20
    A špatná třetina může být z hlediska San Jose dokonána, jelikož Evander Kane si jde odsedět dvě minuty za faul loktem.
    Joe Sakic přihlíží ofenzívnímu trápení Colorada
     
    Zápasu samozřejmě přihlíží i Joe Sakic. Legendární útočník Colorada a člen produktivní komandy Forsberg-Sakic-Hejduk by určitě věděl, jak svým spoluhráčům pomoct odčinit nulu na kontě vstřelených branek. Vždyť za Avalanche (nebo předtím za Québec) nastřílel 709 branek!
    24:12 Bowen Byram si navedl puk na střelu, ale jeho první gólovou radost v NHL zastavila tyč
     
    24:12
    Brankář San Jose může už podruhé v dnešním zápasu děkovat brankové konstrukci. Hodně blízko své premiérové brance v NHL byl Bowen Byram, který dokázal přihrávku spoluhráče zkrotit před modrou a přes clonícího soupeře si vybruslil na pravý kruh. Lehce napřáhl ke střele a kotouč orazítkoval brankovou konstrukci za čtrnáctkou draftu roku 2004.
     
    22:03
    Cale Makar vyslal přihrávku podél modré na Devona Toewse, jenž si sjel blíže k brance a tvrdě prověřil Devana Dubnyka. Střelu ještě lehce tečoval Gabriel Landeskog, takže byl brankář San Jose rád, že vyrazil puk aspoň před sebe. K dorážce se sápal Nathan MacKinnon, ale ani on nedokázal dostat puk do sítě. Ve slotu zatím Colorado nemá zcela štěstí.
     
    16:44
    Jenže v plném počtu si domácí dlouho nezahráli. Dvě minuty za podrážení dostává Ryan Graves, který nedovoleně zastavil Ryana Donata.
    16:10 Bellemare si dnes už bohužel nezahraje
     
    16:10
    Tyhle obrázky bohužel vidět nechceme. Pierre-Édouard Bellemare napadal rozehrávajícího Ryana Donata, který při pokusu o kličku upadl a trefil tak nic nečekajícího franocouzského centra přímo na koleno. Ten nyní leží na ledové ploše ve středním pásmu a vzápětí je hra samozřejmě přerušena.
     
    14:23
    Ačkoliv se to Gabrielu Landeskogovi nelíbí ani v nejmenším, jde na dvě minuty ven kvůli držení Vlasice a síly na ledě se tak srovnají. A je to právě švédský kapitán Colorada, který si ještě něco důrazně vysvětluje s rozhodčími.
    14:16 Landeskog při přesilovce nezametl puk do sítě
     
    14:16
    Po vyhraném buly si najel mezi kruhy Nathan MacKinnon, jehož rána orazítkovala levou tyčku branky Dubnyka. K odraženému puku se ještě dostal Gabriel Landeskog, který nedokázal zamést kotouč za téměř překonaného brankáře do sítě i díky tomu, že se čtyřiatřicetiletý muž v masce nakonec na brankovišti výborně roztáhl.
     
    13:56
    Dylan Gambrell jde ven za podrážení a těžké chvilky zažijí zřejmě i hosté.
     
    12:23
    Naopak výrazně blíže k brance měl Evander Kane, který číhal před brankou Grubauera na odražený kotouč. Toho se sice dočkal, ale puk pod beton domácího brankáře usměrnit nedokázal.
     
    10:32
    Ačkoliv se vhazovalo před Grubauerem, hra byla rychle přenesena na druhou stranu zejména díky dobře vyhranému buly Nathana MacKinnona. Landeskog zkusil od modré tvrdou ránu, na kterou Dubnyk přes Erika Karlssona moc neviděl a měl co dělat, aby puk udržel před brankovou čárou.
     
    10:15
    Vlasicova střela z pravého kruhu na bližší tyč Grubauerovi vypadla před branku, kde byl připraven na dorážku Logan Couture. Zkusil si kličkou roztáhnout brankáře, ale už se dostal do velkého úhlu a kotouč k tyči nezasunul.
     
    07:52
    Samuel Girard jde ven na dvě minuty, protože se dopustil nedovoleného bránění proti Noahu Gregorovi.
    05:40 Tyčka zastavila radost Bellemareho
     
    05:40
    První velká šance zápasu! PUk dostal ve středním pásmu do jízdy Pierre-Édouard Bellemare, který se řítil sám na Devana Dubnyka. Brankáře San Jose sice překonal, ale Žraloky zachránila spojnice břevna a tyče, která se pořádně rozezněla po střele zápěstím domácího centra.

    Tomáš Lysý

    Branky a nahrávky: 50. Kadri (Saad, Donskoi), 52. Burakovsky (Kadri, Saad), 59. Kadri (Makar, MacKinnon)


    Colorado Avalanche: Grubauer (Miska) – D. Toews, Makar, Byram, Girard, Graves, E. Johnson (A) – Landeskog (C), MacKinnon (A), Rantanen – Saad, Kadri, Burakovsky – Ničuškin, Compher, Donskoi – Jost, Bellemare, Sherwood.
    San Jose Sharks: Dubnyk (M. Jones) – Vlasic, Burns, Ferraro, E. Karlsson, Knyžov, R. Šimek – Donato, Couture (C), Labanc – Meier, Hertl (A), E. Kane – Gregor, Gambrell, Nieto – Marleau (A), Sörensen, Noesen.

    Rozhodčí: Jean Hebert, Jake Brenk – Travis Gawryletz, Travis Toomey
    bahis siteleri