Třinec – Zlín 5:2 (kon.) | Litvínov – K. Vary 3:2 (po pr.) | Sparta – Pardubice 5:4 (1:0 po s.n.)
Mladá Boleslav – Liberec 1:2 (po pr.) | Plzeň – Motor ČB 5:4 (po pr.) | Kometa Brno – Vítkovice 0:4 (kon.)
Mountfield HK – Olomouc 3:2 (kon.)
po prodl.
HC VERVA Litvínov
3:2 (1:0, 1:1, 0:1 - 1:0)
HC Energie Karlovy Vary
Neděle 07.02.2021, 15:30 • Zimní stadion Ivana Hlinky, Litvínov • Tipsport extraliga • 44. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
    61:19 Richard JARŮŠEK - 3:2
     
    61:19
    Litvínov právě vstřelil branku!
    Litvínov zvládl prodloužení rozhodně lépe, a proto si připisuje dva body on. Ščotka vybídl na pravé straně Zdráhala, který našel mezi kruhy RICHARDA JARŮŠKA, jenž parádní střelou k zadní tyči prostřelil Filipa Novotného. Domácí tak využili chvilkovou převahu 3 na 2, neboť v obranném pásmu zrovna zůstal ležet hostující Martin Kohout. 3:2 po prodloužení. Asistence: Patrik Zdráhal a Jan Ščotka.
     
    Střely na bránu po 3. třetině: 37 – 29
     
    58:00
    Vyloučení v týmu HC VERVA Litvínov (Aaron Irving – 2 min., podrážení).
     
    54:22
    Po delší době se ale dopředu vydali domácí, kteří nebyli daleko ke skórování při šanci Lukáše Stehlíka. Filip Novotný si mohl oddechnout, neboť střela z velké blízkosti přesná nebyla.
     
    52:28
    Hosté se gólem nakopli a rozhodně nebyli daleko k další trefě. Petr Koblasa se ale neprosadil.
    51:20 Jiří ČERNOCH - 2:2
     
    51:20
    Karlovy Vary právě vstřelily branku!
    Také Energie se dnes prosazuje z přesilovky. Jakub Flek přihrál na modrou čáru Petru Šenkeříkovi, který zápěstím nahodil na Godlu. Kotouč těsně před brankářem domácích tečoval JIŘÍ ČERNOCH, jenž si tak připsal svůj druhý dnešní zásah. 2:2. Asistence: Petr Šenkeřík a Jakub Flek.
     
    50:10
    Vyloučení v týmu HC VERVA Litvínov (Denis Godla – 2 min., podrážení). Trest odpyká František Lukeš.
     
    50:10
    Petr Šenkeřík ujel z trestné lavice úplně sám na Denise Godlu. Brankář Litvínova mu skočil pod nohy a podrazil jej. Bude se vylučovat.
     
    49:39
    František Lukeš ale skvěle vybízel před bránou postaveného Jana Ščotku. Teč obránce Vervy ale zamířila nad bránu, takže z této solidní příležitosti se domácí neradovali.
     
    48:01
    Vyloučení v týmu HC Energie Karlovy Vary (Petr Šenkeřík – 2 min., hákování).
     
    47:25
    Petr Koblasa se najednou z ničeho nic ocitl před bránou, ale ve velké šanci si kotouč nepřehodil ideálně tak, aby mohl gólově zakončit.
     
    42:09
    Domácí měli ideální možnost k navýšení skóre, ale tyč byla proti. Při přečíslení dva na jednoho vzal zakončení na sebe Filip Helt, jehož střela ale byla až moc přesná, tedy přesná do tyče.
     
    Střely na bránu po 2. třetině: 29 – 17
     
    37:53
    Kohout našel Šenkeříka, jehož ránu Denis Godla nevyrazil moc dobře. Dost možná tam došlo ještě k dorážce, ale se vším si už slovenský brankář poradil.
    35:26 Jiří ČERNOCH - 2:1
     
    35:26
    Karlovy Vary právě vstřelily branku!
    Energie ale předvedla velmi podobnou akci, jakou jsme viděli při prvním gólu Litvínova. Navíc i tentokrát je z toho gól. Petr Koblasa získal čas a prostor za bránou, aby zpoza ní mohl předložit puk dobře najetému JIŘÍMU ČERNOCHOVI. Centr první lajny Karlových Varů se dostal před Davida Šticha a kotouč doklepl k zadní tyči. 2:1. Asistence: Petr Koblasa a Michal Plutnar.
     
    28:56
    Patrik Zdráhal před brankovištěm Energie našel Richarda Jarůška, který chtěl předvést dlouhou kličku. Z nejlepší možné pozice se ale dostal a navíc jej Novotný stačil vybruslit.
    23:31 Jan ŠČOTKA - 2:0
     
    23:31
    Litvínov právě vstřelil branku!
    Litvínov se z druhé přesilovky v tomto duelu prosazuje, a to navíc opravdu pěknou souhrou. Uvis Balinskis přihrál na modré čáře do strany Viktoru Hüblovi, jehož parádní přihrávka zamířila přesně na hůl JANA ŠČOTKY, jenž těsně před Novotným jen nastavil hůl a poslal puk do brány. 2:0. Asistence: Viktor Hübl a Uvis Balinskis.
     
    22:03
    Vyloučení v týmu HC Energie Karlovy Vary (Lukáš Pulpán – 2 min., podrážení).
     
    Střely na bránu po 1. třetině: 13 – 12
     
    19:18
    Obrovská možnost Energie k vyrovnání! Z ničeho nic se v samostatném úniku ocitl Tomáš Vondráček, jehož bekhendový blafák famózně Denis Godla přečetl. Tohle byl opravdu výborný zákrok.
     
    16:45
    Také hosté se dostali do velké příležitosti, která jen o pár centimetrů neskončila v brance. Tomáš Mikúš vypálil z mezikruží a jeho pokus zůstal Godlovi ležet mezi betony. Slovenský brankář se otáčel za sebe, protože vůbec nevěděl, jestli má touš pod sebou.
    14:03 Richard JARŮŠEK - 1:0
     
    14:03
    Litvínov právě vstřelil branku!
    Domácí se zaslouženě dostávají do vedení. Skvělou práci odvedl za bránou Martin Hanzl, jehož šikovná a rychlá přihrávka našla na levé straně útočného pásma volného RICHARDA JARŮŠKA. Útočník Litvínova rychle vystřelil a dezorientovaný Filip Novotný nestačil zasáhnout. 1:0. Asistence: Martin Hanzl a David Štich.
     
    08:08
    Litvínov byl blízko k první brance! Po šikovném nahození kotouče do brankoviště zůstal u zadní tyče Pawel Zygmunt. Forvard domácích měl před sebou poloprázdnou bránu, ale obránce Šenkeřík mu na poslední chvíli pokus srazil až do ochranné sítě.
     
    05:55
    Vyloučení v týmu HC Energie Karlovy Vary (Martin Osmík – 2 min., hákování).
    Marken.cz

    Daniel Fekets

    Branky a nahrávky: 15. Jarůšek (M. Hanzl, Štich), 24. Ščotka (V. Hübl, Balinskis), 62. Jarůšek (P. Zdráhal, Ščotka) – 36. Černoch (Koblasa, Plutnar), 52. Černoch (Šenkeřík, Flek)


    HC VERVA Litvínov: Godla (Zajíček) – Balinskis, Cibulskis, Demel, Štich (A), Irving, Ščotka, D. Zeman – F. Lukeš, V. Hübl (C), Pospíšil – Látal, Gerhát, Zygmunt – Jarůšek, M. Hanzl (A), P. Zdráhal – Helt, Žejdl, L. Stehlík.
    HC Energie Karlovy Vary: F. Novotný (Hamrla) – Šenkeřík, Weinhold, Plutnar, D. Mikyska, Zábranský, Pulpán (A), Kowalczyk – Koblasa, Černoch, Flek – O. Beránek, Hladonik, Kohout – T. Mikúš, Skuhravý (C), Vondráček (A) – Redlich, Vildumetz, Osmík.

    Rozhodčí: Horák, Pražák – Ondráček, Špůr
    bahis siteleri