Maki Pitolo - Julian Marquez Marquez (kon.) | Ricky Simon - Brian Keleher Simon (kon.)
Kelvin Gastelum - Ian Heinisch Gastelum (kon.) | Maycee Barberová - Alexa Grassová Grassová (kon.)
Kamaru Usman - Gilbert Burns Usman (kon.)
konec
Kamaru Usman - Gilbert Burns

Usman

Neděle 14.02.2021, 06:40UFC
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Událost začíná v 05:00.
     
    Hezký den všem fanynkám a fanouškům bojových sportů! Nejprestižnější bojová organizace UFC má před sebou další turnaj, který ponese název UFC 258. My se společně zaměříme pouze na hlavní kartu, která již tradičně čítá pět zápasů. I tentokráte se můžeme těšit na velice zajímavé zápasy, hlavní kartu totiž odstartuje souboj ve střední váze mezi Makim Pitolem a Julianem Marquezem. Posléze přejdeme do pérové váhy, kde se proti sobě představí Ricky Simon a Brian Keleher. Hlavní karta obsáhne i druhý zápas ve střední váze, tentokráte si to proti sobě rozdá světová devítka Kelvin Gastelum a patnáctka Ian Heinisch. Již tradičně se můžeme těšit také na ryze ženský duel, v muží váze se proti sobě představí desítka Mayce Barberová a patnáctka Alexa Grassová. Samotným hřebem bude titulový zápas velterové váhy mezi Kamaru Usmanem a Gilbertem Burnsem. Povede se Usmanovi znovu ustrážit svůj pás šampióna?
     
    Začalo první kolo.
     
    00:06
    Začali jsme hodně aktivně, o první úder tohoto zápasu se pokoušel Gilbert Burns, který ovšem s prudkou pravačkou úplně promáchl.
     
    00:40
    Gilbert Burns vzápětí pravačku skutečně trefil a jeho soupeř najednou podklesl v kolenou. Kamaru Usman má hned v úvodu zápasu nečekané problémy.
     
    01:36
    Nyní jsme sledovali pokus o kop na hlavu, se kterým si Usman dokázal poradit. Gilbert Burns navíc podklouzl a Usman ho na v postoji okopává.
     
    02:13
    Gilbert Burns je stále na zádech a Kamaru Usman se této situace pokouší využít. Sám vyprodukoval snad deset kopů, ke skoku na zem se ale nemá.
     
    03:10
    Gilbert Burns se konečně postavil zpět na nohy a ihned to zkoušel tvrdým kolenem. Usmanovi se povedlo na malý moment duel svázat, což je ale minulostí.
     
    03:26
    Nyní dobrý kop v podání Usmana, který ovšem současně inkasoval levou přední.
     
    04:06
    Kamaru Usman málem zachytil soupeřovu nohu, což by mohlo vést k případnému takedownu. Nakonec tomu tak nebylo a pokračujeme v postoji.
     
    04:22
    Kamaru Usman se pokouší pracovat levou přední, zároveň si musí dávat pozor na aktivitu soupeře.
     
    Skončilo první kolo.
     
    Začalo druhé kolo.
     
    00:15
    Gilbert Burns znovu aktivně nastoupil do kola a Usman byl přitlačen k pletivu. Zde se snaží najít místečko k překvapení, které zatím nenašel.
     
    01:03
    Povedený low kick přímo na nohu Usmana, který poté útočil levou přední. Překvapivě jsme ještě nešli na zem, což dost možná překvapilo také Burnse.
     
    01:31
    Nyní další dobrá přední v podání Usmana, který začíná přidávat na aktivitě. Případný takedown je ovšem v nedohlednu, Gilbert Burns je obezřetný.
     
    02:14
    Další dobrá přestřelka. Při ní se povedlo dobře trefit Usmanovi, jehož pravačka pořádně zamávala se soupeřem. Gilbert Burns je poprvé v problémech.
     
    03:06
    Gilbert Burns je stále v problémech a Usman to zkouší over handem. Tento zápas zatím má grády a miska vah se přelévá na stranu Nigerijce.
     
    03:34
    Usman to zkouší kombinovat, nyní pro změnu útočil na spodek. Burns by ocenil konec druhého kola, v posledních vteřinách hodněkrát inkasoval.
     
    04:10
    Gilbert Burns se po svém úderu dostal na zem, jenomže tam jsme dlouho nevydrželi. Sudí Herb Dean totiž duel postavil zpět na nohy.
     
    Skončilo druhé kolo.
     
    Začalo třetí kolo.
     
    00:34
    Je konec! Kamaru Usman totiž sáhl k pravé přední, která poslala jeho soupeře na zem. Nigerijec poté pokračoval v aktivitě, při které donutil sudího k předčasnému konci.
     
    Konec zápasu.
     
    Máme za sebou hlavní duel hlavní karty a ten podle očekávání vyzněl pro Kamaru Usmana. Ten měl hned v prvním kole velké problémy, Gilbert Burns působil aktivně a svého soupeře se rozhodně nebál. Druhé kolo pro změnu patřilo Usmanovi, který aktivitu přenesl i do úvodu třetího kola, kde se přední rukou povedlo soupeře poslat k zemi, kde nakonec sudího donutil předčasně ukončit tento zápas. Kamaru Usman si tedy ustrážil pás šampiona velterové váhy!
     
    Vítěz: K. Usman: (TKO) (06:57:52)

    David Suchý