Maki Pitolo - Julian Marquez Marquez (kon.) | Ricky Simon - Brian Keleher Simon (kon.)
Kelvin Gastelum - Ian Heinisch Gastelum (kon.) | Maycee Barberová - Alexa Grassová Grassová (kon.)
Kamaru Usman - Gilbert Burns Usman (kon.)
konec
Kamaru Usman - Gilbert Burns

Usman

Neděle 14.02.2021, 06:40UFC
     
    Vítěz: K. Usman: (TKO) (06:57:52)
     
    Máme za sebou hlavní duel hlavní karty a ten podle očekávání vyzněl pro Kamaru Usmana. Ten měl hned v prvním kole velké problémy, Gilbert Burns působil aktivně a svého soupeře se rozhodně nebál. Druhé kolo pro změnu patřilo Usmanovi, který aktivitu přenesl i do úvodu třetího kola, kde se přední rukou povedlo soupeře poslat k zemi, kde nakonec sudího donutil předčasně ukončit tento zápas. Kamaru Usman si tedy ustrážil pás šampiona velterové váhy!
     
    Konec zápasu.
     
    00:34
    Je konec! Kamaru Usman totiž sáhl k pravé přední, která poslala jeho soupeře na zem. Nigerijec poté pokračoval v aktivitě, při které donutil sudího k předčasnému konci.
     
    Začalo třetí kolo.
     
    Skončilo druhé kolo.
     
    04:10
    Gilbert Burns se po svém úderu dostal na zem, jenomže tam jsme dlouho nevydrželi. Sudí Herb Dean totiž duel postavil zpět na nohy.
     
    03:34
    Usman to zkouší kombinovat, nyní pro změnu útočil na spodek. Burns by ocenil konec druhého kola, v posledních vteřinách hodněkrát inkasoval.
     
    03:06
    Gilbert Burns je stále v problémech a Usman to zkouší over handem. Tento zápas zatím má grády a miska vah se přelévá na stranu Nigerijce.
     
    02:14
    Další dobrá přestřelka. Při ní se povedlo dobře trefit Usmanovi, jehož pravačka pořádně zamávala se soupeřem. Gilbert Burns je poprvé v problémech.
     
    01:31
    Nyní další dobrá přední v podání Usmana, který začíná přidávat na aktivitě. Případný takedown je ovšem v nedohlednu, Gilbert Burns je obezřetný.
     
    01:03
    Povedený low kick přímo na nohu Usmana, který poté útočil levou přední. Překvapivě jsme ještě nešli na zem, což dost možná překvapilo také Burnse.
     
    00:15
    Gilbert Burns znovu aktivně nastoupil do kola a Usman byl přitlačen k pletivu. Zde se snaží najít místečko k překvapení, které zatím nenašel.
     
    Začalo druhé kolo.
     
    Skončilo první kolo.
     
    04:22
    Kamaru Usman se pokouší pracovat levou přední, zároveň si musí dávat pozor na aktivitu soupeře.
     
    04:06
    Kamaru Usman málem zachytil soupeřovu nohu, což by mohlo vést k případnému takedownu. Nakonec tomu tak nebylo a pokračujeme v postoji.
     
    03:26
    Nyní dobrý kop v podání Usmana, který ovšem současně inkasoval levou přední.
     
    03:10
    Gilbert Burns se konečně postavil zpět na nohy a ihned to zkoušel tvrdým kolenem. Usmanovi se povedlo na malý moment duel svázat, což je ale minulostí.
     
    02:13
    Gilbert Burns je stále na zádech a Kamaru Usman se této situace pokouší využít. Sám vyprodukoval snad deset kopů, ke skoku na zem se ale nemá.

    David Suchý