Chabarovsk – Nižněkamsk 3:0 (kon.) | Ufa – Kunlun 5:4 (kon.) | Jokerit – Dynamo Moskva 4:5 (po pr.)
Minsk – Čeljabinsk 3:2 (po pr.) | N.Novgorod – Omsk 2:3 (po pr.) | CSKA Moskva – Riga 1:4 (kon.)
Jaroslavl – Petrohrad 2:1 (kon.) | Kazaň – Spartak Moskva 2:3 (po pr.)
konec
Salavat Julajev Ufa
5:4 (3:0, 1:2, 1:2)
Red Star Kunlun
Sobota 20.02.2021, 15:00 • Ufa Arena, Ufa • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:00.
     
    Hezké sobotní odpoledne přeji všem příznivcům ledního hokeje. Dnes je na programu opět ruská KHL a my prostřednictvím tohoto textového online přenosu budeme sledovat duel mezi týmy Salavat Julajev Ufa a Red Star Kunlun.
     
    Salavat Julajev Ufa

    Hokejisté dnes domácí Ufy jsou v tabulce ve Východní konferenci na čtvrtém místě a vzhledem k tomu, že už finišují boje v základní části, už mají jistý postup do vyřazovacích bojů. Na své konto zapsali pětasedmdesát bodů a svou pozici mají ještě šanci i vylepšit. Hráči Salavatu táhnou šestizápasovou šňůru výher, když postupně porazili ať už v základní hrací době či v prodloužení a nájezdech třikrát Chabarovsk, Barys Nur-Sultan, Dinamo Rigu a naposledy Kazaň. Dnes by v domácím prostředí rádi na tuto úspěšnou sérii navázali a proti Kunlunu by to pro ně měly být body, neboť budou plnit roli velkého favorita.

    Nejproduktivnější hráči

    Teemu Hartikainen 26+34
    Markus Granlund 23+27
    Sakari Manninen 17+33
     
    Red Star Kunlun

    Hosté z Kunlunu na vyřazovací boje mohou zcela jistě zapomenout a po dohrání zbytku základní části pro ně sezóna skončí. V tabulce ve stejné konferenci je totiž najdeme až na posledním desátém místě se ziskem čtyřiatřiceti bodů a nemají tak šanci dostat se mezi elitní osmičku. Hokejisté Kunlunu porazili 5:4 po prodloužení helsinský Jokerit na jeho ledě. Následovala domácí výhra 4:2 nad Soči. Naposledy ale Kunlunští nestačili na Čerepovec, který ve svém teritoriu zvítězil 3:1. Dnes by hosté rádi na ledě Ufy uspěli a ještě aspoň trochu potěšili své příznivce, ovšem nebudou to mít vůbec jednoduché.

    Nejproduktivnější hráči

    Ethan Werek 15+15
    Hunter Shinkaruk 12+16
    Ryan Sproul 9+14
     
    Vzájemná utkání

    Oba celky se v probíhající sezóně utkaly třikrát. Dvakrát se z vítězství radovala Ufa, jednou pak Kunlun.
     
    Československá stopa v utkání

    Vojtěch Mozík (KUN)
    Andrej Šustr (KUN)
     
    Úvodní sestavy:

    Salavat Julajev Ufa: Tarasov (Vyprickij) – Larsen, Panin (C), Naumenkov, Koledov, Alexejev, J. Birjukov, Lisovec – Hartikainen (A), Manninen, M. Granlund – Kadějkin (A), Platt, Gimatov – Chochrjakov, Amirov, Kugryšev – Pustozjorov, Pimenov, Baškirov – Soloduchin.

    Red Star Kunlun: J. Smith (Šikin) – Chelios (A), Sproul (A), Mozík, Baldajev, Šustr, Fram, Starikov – Wong, Lockhart (C), S. Foo – Collins, Werek, Shinkaruk – Leščenko, Toropčenko, Nikolišin – Bakanov, Monachov, A. Lazarev – Šaškov.

    Rozhodčí: Ovčinnikov, Spirin – Galimov, Zacharov.
     
    Ufa arénou už zní čínská hymna, po ní si vyslechneme ruskou hymnu a pak už utkání bude moci začít.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:15
    Hosté se hned v úvodu utkání dostali do útočné akce, kterou ale z pravé strany nezakončil přesně Vjačeslav Leščenko.
     
    00:28
    O chvíli později se zblízka prezentoval dobrou tečí Alexej Toropčenko, ale brankář Ufy Tarasov si poradil a jeho pokus zneškodnil.
     
    00:56
    Hra je zastavena po dalším zákroku Daniila Tarasova, který tentokráte vykryl nebezpečnou střelu Ethana Wereka. Vhazuje se po jeho levé ruce.
     
    01:41
    První akce Ufy, Alexandr Kadějkin se napřáhl na levém kruhu, ovšem jeho střela zapadala jen do lapačky Jeremyho Smithe. Na druhé straně se musel mít na pozoru zase Tarasov, jenž kryl další pokus hostů. Ti jsou neustále hodně aktivní.
     
    02:48
    Pavel Koledov se natahoval po puku, který se ocitl osamocen v obranném pásmu Kunlunu a domácí celek otáčí hru na opačnou stranu.
     
    03:19
    Jenže nic z toho nebylo, následovala další akce Kunlunu, ale tu zastavil Philip Larsen a následovala další akce domácí Ufy.
     
    04:03
    Na pravé straně doklepával puk po pokusu spoluhráče Markus Granlund, ale obrana hostů zakročila. A z toho pak pramenil další rychlý protiútok Kunlunu. Luke Lockhart však střelu z pravé strany poslal jen do připraveného Daniila Tarasova.
     
    04:42
    Ethan Werek se napřáhl mezi kruhy a byla z toho další nebezpečná střela směrem na Tarasova, ale znovu si domácí brankář poradil.
     
    05:06
    Vyloučení v týmu Red Star Kunlun (Andrej Šustr – 2 min., držení).
     
    05:06
    Následuje první komerční přestávka a po ní si jako první přesilovou hru zahraje Ufa, když Andrej Šustr fauloval Rodiona Amirova a už sedí na trestné lavici.
     
    05:14
    Markus Granlund vyslal střelu zápěstím z hrany pravého kruhu, obrana Kunlunu ale zakročila, pomohla svému brankáři a poté vyhodila kotouč až před Daniila Tarasova.
     
    05:43
    Ufa právě vstřelila branku!
    Domácí celek přesilovou hru využívá a otevírá skóre dnešního zápasu. Larsen poslal žabkou puk na SAKARIHO MANNINENA, který pak z levé strany přeloboval Smithe a puk končí za jeho zády – 1:0. Asistence: Philip Larsen a Markus Granlund.
    05:43 Sakari MANNINEN - 1:0
     
    06:26
    Ufa právě vstřelila branku!
    Tak to je pro hosty, kteří byli od úvodu hodně aktivní, šok. Salavat přidává v krátkém sledu po sobě další branku a je to už o dva góly. DANIL BAŠKIROV z prostoru mezi kruhy švihl do puku a prostřelil Jeremyho Smithe – 2:0. Asistence: Jevgenij Lisovec a Arťom Pimenov.
    06:26 Danil BAŠKIROV - 2:0
     
    06:56
    Ufa právě vstřelila branku!
    Ufa se tedy pořádně rozjela a o chvilku později přidává už třetí přesný zásah. ALEXANDR KADĚJKIN se u brankoviště dostal k odraženému puku, který poté pověsil pod víko hostující klece a vyhnal tak z ní Jeremyho Smithe – 3:0. Asistence: Pavel Koledov a Eduard Gimatov.
    06:56 Alexandr KADĚJKIN - 3:0
     
    06:56
    Střídání v týmu Red Star Kunlun: ze hřiště odchází Jeremy Smith, přichází Dmitrij Šikin.
     
    07:30
    Vyloučení v týmu Salavat Julajev Ufa (Grigorij Panin – 2 min., držení).
     
    08:45
    Hosté se dostali do akce v přesilové hře, ale tu nedotáhli do konce a hráči Ufy se poté osvobozují a šetří cenné vteřiny ze svého oslabení.
     
    09:12
    Vyloučení v týmu Salavat Julajev Ufa (Vjačeslav Soloduchin – 2 min., podrážení).
     
    09:30
    Ufa je ve čtyřech hráčích.
     
    10:18
    Ethan Werek střílel z prostoru mezi kruhy, jeho pokus pak před domácí brankou tečoval Gleb Šaškov, ale jeho snaha o snížení stavu skóre byla marná.
     
    10:55
    Cheliosovu střelu tečoval těsně před Tarasovem Alexej Toropčenko, ovšem brankář Ufy dokázal včas zakročit a pak raději hru přerušil. Vhazuje se po jeho levé ruce.
     
    11:12
    Ufa je v plném počtu.
     
    11:33
    Hráči Ufy jsou po třech slepených brankář doslova při chuti a po ubráněném dvojnásobném oslabení se znovu dostali do šance, kterou ale vykryl prvním zákrokem Dmitrij Šikin.
     
    11:55
    Anton Lazarev na druhé straně pálil z levého kruhu, puk však poslal jen vedle protější tyče. A stále pokračuje akci hostujícího Kunlunu.
     
    12:51
    Na řadě je další komerční přestávka.
     
    12:58
    Teemu Hartikainen natahoval svoji hůl na pravé straně, ale kotouč na svou stranu nezískal. Po jeho zisku pak zamířili do pásma Ufy hosté, ale před Tarasovem nevystřelili.
     
    13:31
    Arťom Pimenov si sjel mezi kruhy, ale nedočkal se přihrávky. Místo toho střílel nebezpečně Danil Baškirov a jeho pokus musel do své výstroje chytit Dmitrij Šikin.
     
    14:17
    Alexandr Kadějkin si nabruslil z prostoru mezi kruhy do lepší pozice na levém kruhu, ale jeho následná střela nijak Dmitrije Šikina neohrozila.
     
    15:10
    Následoval závar před domácí brankou, ale Daniil Tarasov byl ve svém brankovišti opět hodně pozorný a neinkasoval. Po převzetí kotouče pak hráči Ufy šli směrem dopředu.
     
    15:40
    Tam vystřelil Alexandr Alexejev, ale také Dmitrij Šikin byl pohotový a získal puk do lapačky. Následně hru nechal plynout a poslal touš svým spoluhráčům.
     
    15:55
    Vyloučení v týmu Red Star Kunlun (Sergej Monachov – 2 min., podrážení).
     
    16:13
    Sakari Manninen dostal pas a z první pálil na Dmitrije Šikina, jenž zakročil proti jeho pokusu a následně pak se Kunlun osvobozuje.
     
    16:52
    Mikael Granlund v další pěkné kombinace Salavatu střílel po zemi, ovšem obrana hostů jeho střelu srazila do bezpečí. Hned na to pak na druhé straně ve vlastním oslabení střílel Anton Lazarev, Tarasov kryje.
     
    17:13
    A znovu jsou už hráči Ufy v pásmu soupeře, kde rozjíždějí další přesilovkový kolotoč.
     
    17:47
    Ethan Werek dostal nabito na levý kruhu, udělal pár kroků navíc a poslal pokus na Tarasova, jenž puk kryje svým pravým betonem. Nicméně nadále hosté útočí.
     
    18:23
    Zakázané uvolnění Ufy a hra se stěhuje před branku Daniila Tarasova. Vhazovat se bude po jeho levé ruce.
     
    18:43
    Spencer Foo hledal střeleckou pozici mezi kruhy, ale nenašel, protože ho dobře obsadili dva hráči domácích. Ti stále drží tříbrankový náskok.
     
    19:00
    Hraje se poslední minuta první třetiny.
     
    19:26
    Pavel Koledov se ještě pokusil před Dmitrijem Šikinem o střelu, ktará ale zaletěla jen vedle jeho branky. Následuje tak ještě útok hostů z Kunlunu.
     
    19:50
    Jake Chelios číhal těsně u Tarasova, ale už nestihl vystřelit tak, aby ohrozil domácího brankáře. V této části hry se tak už asi nic nestane.
     
    20:00
    Tak přeci jen se ještě stalo. Současně se sirénou se strhla mela u domácí branky a bude se ještě vylučovat.
     
    20:00
    Vyloučení v týmu Red Star Kunlun (Tyler Wong – 10 min. osobní trest + osobní trest do konce utkání, nesportovní chování).
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    První třetina je minulostí. V ní lépe začali hosté z Kunlunu, kteří byli hodně aktivní a měli několik dobrých šancí před brankou Daniila Tarasova. Pak ale přišla v šesté minutě využitá přesilová hry domácích, když se mezi tři tyče trefil Sakari Manninen. Po chvilce na 2:0 zvyšoval Danil Baškirov, jenž se prezentoval pěknou střelou z mezikruží. No a hned na to si našel odražený kotouč u brankoviště Alexandr Kadějkin a poslal ho pod víko hostující klece. Po třech inkasovaných brankách pak opustil hostující brankoviště Jeremy Smith a na jeho místo nastoupil Dmitrij Šikin, jenž do konce první třetiny neinkasoval a zapsal několik dobrých zákroků.
     
    Střely na branku: 10 – 13
     
    Další třetina začne přibližně v 15:55.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:14
    Domácí hokejisté se snažili hned na začátku druhé třetiny jít do útočné akce, ve středním pásmu je však o puk obrali hosté a míří před domácí klec.
     
    20:45
    Teemu Hartikainen pálil z levého kruhu a po jeho ráně pak vyklepal kotouč z výstroje Dmitrij Šikin a nechal hru přerušit. Vhazovat se bude po jeho pravé ruce.
     
    21:03
    Vyloučení v týmu Salavat Julajev Ufa (Michail Naumenkov – 2 min., držení hole).
     
    21:10
    Hosté mají k dispozici přesilovou hru a pokusí se v ní snížit na rozdíl dvou branek.
     
    21:46
    Po jejich první přesilovkové akci zakročila obrana Ufy a hned domácí celek vyhazuje kotouč až před Dmitrije Šikina a šetří cenné vteřiny z početní nevýhody.
     
    22:40
    Další výhoz puku až před hostující klec. Ufa své oslabení zatím zvládá bez větších problémů a vypadá to, že svůj slibný náskok uhájí i po něm.
     
    23:03
    Ufa je v plném počtu.
     
    23:12
    Ovšem ne na příliš dlouho. Bude se znovu vylučovat. Gimatov nešetrně srazil hostujícího brankáře a už mizí na lavici hanby.
     
    23:12
    Vyloučení v týmu Salavat Julajev Ufa (Eduard Gimatov – 2 min., nedovolené bránění brankáři).
     
    23:44
    Spencer Foo si sjel mezi kruhy, ale obrana Ufy mu nedovolila vystřelit. Následovala další akce Kunlunu, ale se střelou Huntera Shinkaruka si poradil Daniil Tarasov.
     
    24:27
    A znovu se opřel do střely Hunter Shinkaruk a do akce šel brankář Daniil Tarasov. Ten pak před dotěrnými hosty zastavil hru a vhazovat se bude po jeho pravé ruce.
     
    24:50
    Ethan Werek na pravé straně poslal puk do předbrankového prostoru, kde si sjel Gleb Šaškov, následně pak ale domácí branku úplně minul.
     
    25:12
    Hráči Ufy další oslabení zvládli bez úhony a už jsou opět v plném počtu.
     
    26:35
    Teemu Hartikainen švihl do puku a jeho rána pak skončila na pozorném Dmitriji Šikinovi. Po zisku puku pak jdou do akce zase hosté z Kunlunu.
     
    27:12
    Philip Larsen našel přesnou přihrávkou Alexandra Kadějkina, ten poté vyslal nebezpečnou střelu, kterou obrana Kunlunu srazila do ochranné sítě.
     
    27:49
    Geoff Platt nadvakrát chtěl překonat Dmitrije Šikina, ale ten pokaždé vytasil úspěšný zákrok a nadále tak od doby, kdy nastoupil do brankoviště, neinkasoval.
     
    28:16
    Na řadě je další komerční přestávka.
     
    28:16
    Vyloučení v týmu Red Star Kunlun (Andrej Bakanov – 2 min., držení).
     
    28:49
    Tentokráte mají zase přesilovou hru domácí hráči a už se usadili v útočném pásmu a kombinují před Dmitrijem Šikinem.
     
    29:25
    Sakari Manninen vyslal nebezpečnou střelu, tu obrana Kunlunu srazila do bezpečí a následoval rychlý výhoz kotouče až před branku domácího Daniila Tarasova.
     
    30:06
    Nyní už znovu domácí hráči operují před Šikinem, který je znovu ve svém brankovišti pozorný.
     
    30:11
    Vyloučení v týmu Red Star Kunlun (Jake Chelios – 2 min., podrážení).
     
    30:16
    Kunlun je ve čtyřech hráčích.
     
    30:51
    Dmitrij Kugryšev nepříjemnou střelou vyzkoušel pozornost Dmitrije Šikina, jenž opět uspěl a ukazuje kotouč v lapačce. Hra je pozastavena a vhazovat se bude po levé ruce hostujícího brankáře Šikina.
     
    31:22
    Teemu Hartikainen na levé straně měl odkrytou klec hostů, ale v pádu ji netrefil!
     
    31:33
    Ufa právě vstřelila branku!
    To však domácí nemusí mrzet, o chvíli později už v přesilové hře navyšují své vedení. Teemu Hartikainen dostal puk na ALEXANDRA KADĚJKINA, jenž z prostoru mezi kruhy poslal kotouč za Dmitrije Šikina – 4:0. Asistence: Teemu Hartikainen.
    31:33 Alexandr KADĚJKIN - 4:0
     
    33:01
    Domácí hráči tak mají velmi slibný náskok, o který nebudou chtít přijít. Nyní jdou do akce po získání kotouče hosté a pokusí se snížit.
     
    34:08
    Kunlunští chvíli hrozili před brankou domácí Ufy, ale obrana Salavatu získala kotouč a hned ho poslala do neutrální zóny. Hráči Ufy tak jdou znovu do akce.
     
    35:23
    Vjačeslav Soloduchin dorážel střelu od modré čáry těsně před Dmitrijem Šikinem, ale nakonec kotouč skončil jen na jeho betonu.
     
    36:11
    Ivan Nikolišin zblízka vystřelil na Daniila Tarasova a ten si po delší době zapsal další pořádný zákrok. Po něm hru přerušil a vhazovat se bude po jeho levé ruce.
     
    36:11
    Ještě ale následuje další komerční přestávka.
     
    36:24
    Danil Baškirov to zkusil nepříjemnou střelou z úhlu, ale Dmitrij Šikin byl na místě a nataženou nohou zachytil kotouč do špičky betonu.
     
    37:09
    Red Star Kunlun právě vstřelil branku
    Tak přeci jen se hosté dočkali a dávají svůj první gól v utkání a berou Tarasovovi čisté konto. Na pravé straně se SEAN COLLINS dostal k odraženému puku, který pak pohotově dorazil do domácí klece – 4:1. Asistence: Ethan Werek a Hunter Shinkaruk.
    37:09 Sean COLLINS - 4:1
     
    37:46
    Red Star Kunlun právě vstřelil branku
    A během chvilky se v brance Ufy třepotá další puk a s hosty to už vypadá rozhodně lépe. Vojtěch Mozík vystřelil, kotouč se pak odrazil do míst, kde byl s dorážkou připraven SPENCER FOO a ten se svou střelou nemýlil – 4:2. Dost možná jsou hosté zase zpátky ve hře. Asistence: Vojtěch Mozík a Ryan Sproul.
    37:46 Spencer FOO - 4:2
     
    39:00
    Hraje se poslední minuta druhé třetiny.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Také druhá třetina je u konce. V ní Ufa navýšila v přesilové hře své vedení na 4:0. Ovšem v závěru se hosté dvěma slepenými góly dokázali vrátit do zápasu a ještě nás ve třetí třetině čeká napínavá bitva.
     
    Střely na branku: 21 – 24
     
    Další třetina začne přibližně v 16:45.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:34
    Ivan Nikolišin se natlačil před domácí branku, ale jeho pokus srazila obrana Ufy do bezpečí.
     
    41:02
    Následovala nepřesná akce Ufy a do rychlého protiútoku šel Kunlun. Hunter Shinkaruk ale netrefil kotouč ideálně a ten skončil jen vedle Tarasovovy branky.
     
    41:49
    Red Star Kunlun právě vstřelil branku
    Hosté se svému soupeři dostávají na kontaktní branku. Po střele hostů se kotouč odrazil do prostoru mezi kruhy, kde ho dostal do domácí sítě JASON FRAM – 4:3. Poté proběhla kontrola u videa, neboť Tarasov byl v době střely na zemi a nemohl zakročit. Nicméně gól video potvrdilo a drama je na světě. Asistence: Luke Lockhart a Spencer Foo.
    41:49 Jason FRAM - 4:3
     
    42:48
    Hráči Kunlunu jsou na koni a opět se dostali do další šance, tu si ale obrana Ufy pohlídala a dostala kotouč do bezpečí.
     
    43:29
    Sakari Manninen dovezl puk do útočného pásma, ale neměl tam nikoho, komu by přihrál.
     
    43:48
    Red Star Kunlun právě vstřelil branku
    Tak a domácí definitivně přišli o svůj náskok. Z vedení 4:0 je nakonec srovnáno na 4:4. Lazarev na levé straně přenechal kotouč JASONU FRAMOVI, který střelou z mírného úhlu překvapil Tarasova mezi betony a dostal kotouč za jeho záda – 4:4. Začíná se tak znovu od začátku. Asistence: Anton Lazarev a Spencer Foo.
    43:48 Jason FRAM - 4:4
     
    44:47
    Hosté jsou nyní hodně aktivní a snaží se o strhnutí vedení poprvé na svou stranu. Hráči Ufy jsou naopak rozháraní a nedaří se jim přechod do útočného pásma.
     
    45:59
    Markus Granlund byl v těsné blízkosti Šikina, kterého ale zblízka lehkou tečí nepřekonal.
     
    46:41
    Spencer Foo si stáhl puk a poté z levé strany vyslal nebezpečnou střelu směrem na Daniila Tarasova, ale ten si poradil a kotouč ukryl do bezpečí.
     
    47:26
    Pavel Koledov si sjel do prostoru mezi kruhy a jeho táhlá střela byla zastavena obranou Kunlunu, jenž tak nepustil Ufu do přesnějšího zakončení.
     
    47:40
    Následuje další komerční přestávka.
     
    47:49
    Sean Collins číhal před domácí klecí, přihrávky se ale nedočkal. Následoval rychlý protiútok Ufy, ovšem Rodion Amirov svou střelu neposlal mezi tři tyče.
     
    49:11
    Philip Larson přihrával puk do mezikruží pro Hartikainena, ale český obránce Andrej Šustr ho dobrým obranným zákrokem zastavil.
     
    50:00
    Jsme v polovině třetí třetiny, stav je stále nerozhodný. Oba celky se snaží o strhnutí vedení na svou stranu, zatím jsou ale oba gólmani proti.
     
    50:38
    Alexej Toropčenko se hnal do útočného pásma za kotoučem, ten nakonec hosté získali, ale záhy o něj přišli a rodí se rychlý protiútok domácí Ufy.
     
    51:35
    Dmitrij Kugryšev se natlačil před Dmitrije Šikina, ale z pravé strany na něho mířící přihrávka skončila jen na obraně soupeře.
     
    51:53
    Následuje další komerční přestávka.
     
    52:11
    Od modré čáry střílel Grigorij Panin, jeho pokus ještě těsně před Šikinem dorážel jeho spoluhráč, ale hosté znovu udrželi nadějný výsledek nad favoritem utkání.
     
    53:12
    Eduard Gimatov pálil od modré čáry, puk hosté srazili mimo. Následně to pak z pravé strany zkusil Alexandr Kadějkin, ale znovu na hattrick nedosáhl.
     
    54:07
    Závar před svojí brankou hosté ustáli a následovala akce Kunlunu. Pokus Seana Collinse se ale do branky Daniila Tarasova nevešel.
     
    54:52
    Ufa má nyní více ze hry, za každou cenu se domácí hráči snaží o vedoucí branku, jenže nenacházejí recept na dobře chytajícího Dmitrije Šikina.
     
    55:33
    Po zákroku Dmitrije Šikina, na kterého střílel Teemu Hartikainen, je hra zastavena a vhazovat se bude po pravé ruce brankáře Kunlunu.
     
    55:42
    Ufa právě vstřelila branku!
    Domácím se to nyní povedlo a opět strhávají vedení na svou stranu. Naumenkov poslal kotouč na levý kruh, kde ho střelou z první pověsil pod břevno Šikinovy klece PAVEL KOLEDOV – 5:4. Asistence: Michail Naumenkov a Geoff Platt.
    55:42 Pavel KOLEDOV - 5:4
     
    56:49
    Domácí ožili a opět se natlačili před branku Dmitrije Šikina. Ale pokus Geoffa Platta šel jen vedle jeho branky.
     
    57:20
    Markus Granlund objel branku hostů a poté zakončil, ale brankáře Šikina nepřekvapil. Následně pak šli do akce zase hosté, ovšem před Tarasovem vůbec nezakončili.
     
    58:00
    Hrají se poslední dvě minuty třetí třetiny.
     
    58:24
    Kunlun si bere oddechový čas.
     
    58:24
    Hosté jsou v šesti hráčích v poli a bez brankáře.
     
    58:33
    Domácí Manninen vystřelil směr prázdná branka Kunlunu, ale tu minul. Byl to pokus ze středního pásma, takže je z toho jen zakázané uvolnění Ufy.
     
    58:52
    Hosté teď měli nebezpečný tlak před domácí brankou, ale domácí ho nakonec ustáli a vyhazují puk daleko od své branky tak, aby z toho nebylo zakázané uvolnění.
     
    59:30
    Puk je znovu ve středním pásmu a domácí ukrajují zbytek času. Už by nejraději chtěli konec.
     
    59:34
    Vyloučení v týmu Red Star Kunlun (Vojtěch Mozík – 2 min., nedovolené bránění).
     
    59:50
    Ufa má puk pod kontrolou v útočném pásmu a už to vypadá, že své těsné vedení uhájí. Hosté tak už nemají moc šancí přejít na druhou stranu a zakončit.
     
    Konec zápasu.
     
    Je dobojováno. Hosté se nakonec v první desetiminutovce třetí třetiny dočkali snížení na rozdíl jediné branky i vyrovnání. Ale domácí hokejisté pak v šestapadesáté minutě znovu strhli vedení na svou stranu a to si pak udrželi až do konce. Ač to neměli jednoduché proti houževnatému Kunlunu, své vedení si vzít nenechali.
     
    Střely na branku: 34 – 35
     
    Československá stopa v utkání

    Andrej Šustr (KUN) – 0+0, 0 střel, čas na ledě 14:30
    Vojtěch Mozík (KUN) – 0+1, 4 střely, čas na ledě 20:39
     
    To je pro tuto chvíli z mé strany už vše. Přeji hezký zbytek sobotního dne a u dalších online přenosů z hokeje se budu těšit zase na shledanou. (17:23:07)

    Vendula Zdražilová

    Branky a nahrávky: 6. Manninen (Larsen, M. Granlund), 7. Baškirov (Lisovec, Pimenov), 7. Kadějkin (Koledov, Gimatov), 32. Kadějkin (Hartikainen), 56. Koledov (Naumenkov, Platt) – 38. Collins (Werek, Shinkaruk), 38. S. Foo (Mozík, Sproul), 42. Fram (Lockhart, S. Foo), 44. Fram (A. Lazarev, S. Foo)


    Salavat Julajev Ufa: Tarasov (Vyprickij) – Larsen, Panin (C), Naumenkov, Koledov, Alexejev, J. Birjukov, Lisovec – Hartikainen (A), Manninen, M. Granlund – Kadějkin (A), Platt, Gimatov – Chochrjakov, Amirov, Kugryšev – Pustozjorov, Pimenov, Baškirov – Soloduchin.
    Red Star Kunlun: J. Smith (7. Šikin) – Chelios (A), Sproul (A), Mozík, Baldajev, Šustr, Fram, Starikov – Wong, Lockhart (C), S. Foo – Collins, Werek, Shinkaruk – Leščenko, Toropčenko, Nikolišin – Bakanov, Monachov, A. Lazarev – Šaškov.

    Rozhodčí: Ovčinnikov, Spirin – Galimov, Zacharov

    Diváci: 5586
    bahis siteleri