Montreal – Winnipeg 7:1 (kon.) | Arizona – Minnesota 5:2 (kon.) | Vancouver – Toronto 4:2 (kon.)
Colorado – Anaheim 4:5 (po pr.) | Dallas – Columbus 5:0 (kon.) | Los Angeles – St. Louis 4:3 (po pr.)
Edmonton – Calgary 3:2 (kon.) | San Jose – Vegas 0:4 (kon.) | NY Islanders – Buffalo 5:2 (kon.)
Chicago – Tampa 3:6 (kon.) | Boston – New Jersey 0:1 (kon.) | Carolina – Florida 4:2 (kon.)
konec
Dallas Stars
5:0 (2:0, 1:0, 2:0)
Columbus Blue Jackets
Neděle 07.03.2021, 02:10 • American Airlines Center, Dallas • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
    59:19 Radek FAKSA - 5:0
     
    59:19
    Dallas právě vstřelil branku!
    Stars se prosazují ve vlastním oslabení, když Comeau obloukem poslal kotouč z obranného pásma a RADEK FAKSA se k němu dostal, jako první a následně poslal puk přesně mezi betony Vehviläinena, který tak při své premiéře v NHL čisté konto neudrží. Asistence: Blake Comeau.
     
    57:50
    Jason Robertson (DAL) je však dalším hráčem Dallasu, který putuje na trestnou lavici na dvě minuty za držení.
     
    54:44
    Ty Dellandrea (DAL) hodně zbytečně fauloval hostujícího kapitána, a dostává tak dvě minuty za nedovolené bránění.
     
    52:57
    Hokejisté Columbusu byli nyní zcela jasně se šesti bruslaři na ledové ploše, a tak hostující střídačka dostává dvouminutový trest. Trest odsedí Patrik Laine (CBJ).
     
    50:54
    Utkání končí předčasně pro domácího kapitána Jamieho Benna (DAL) a hostujícího Maxe Domiho (CBJ), kteří po své menší potyčce dostávají desetiminutové tresty za nesportovní chování.
     
    49:17
    Čtvrtá inkasovaná branka navíc znamená konec pro Jonase Korpisala, kterého v bráně Columbusu nahrazuje další finský brankář Veini Vehviläinen, pro kterého je to jeho premiéra v NHL.
    49:17 Roope HINTZ - 4:0
     
    49:17
    Dallas právě vstřelil branku!
    Dá se říct, že je hotovo, když Stars šli do rychlého protiútoku, kde nakonec Kiviranta nechal kotouč ROOPE HINTZOVI, jenž v plné rychlosti vletěl do útočného pásma, kde měl před sebou zcela prázdnou cestu, a tak naznačil Korpisalovi střelu, ale následně udělal kličku do bekhendu a poslal kotouč do horních pater odkryté brány. Asistence: Joel Kiviranta, Joel Hanley.
     
    42:10
    Dellandrea dostal přihrávku na levou stranu a jeho rázná střela následně skončila na tyčce hostující klece.
     
    41:58
    Je tu další hodně přísné vyloučení na hostující straně, když je na dvě minuty za sekání vyloučen Riley Nash (CBJ).
     
    41:05
    Naopak na druhé straně měl na své holi první gól Columbusu kapitán Foligno, jenž byl sám před Oettigerem a jeho první zakončení skončilo na tyči a následná dorážka poté na betonu domácího brankáře.
     
    37:57
    Columbus si zahraje svou první přesilovou hru v utkání, když je na dvě minuty za podrážení vyloučen Esa Lindell (DAL).
     
    35:08
    Stars se dostali do další obrovské šance, když Dickinson přihrál před bránu zcela volnému Dellandreovi, jehož však skvěle vychytal Korpisalo.
    33:46 Miro HEISKANEN - 3:0
     
    33:46
    Dallas právě vstřelil branku!
    Tak po tomto budou hokejisté Columbusu hodně naštvaní, protože Stars se víceméně ihned z dalšího útoku prosazují. Caamano zavezl puk do útočného pásma, kde přihrával křižně nepřesně Dellandreovi, jenž kotouč se odrazil do druhé vlny MIROVI HEISKANENOVI, jenž využil volného prostoru a nabruslil si na střed útočného pásma, odkud vystřelil a jeho střela skončila za zády Korpisala, kterému ještě zavazel jeho vlastní obránce Savard. Asistence: Nick Caamano, Jamie Oleksiak.
     
    26:45
    Gabriel Carlsson (CBJ) podrazil Hintze, jenž se kolem něj prohnal v plné rychlosti. Obránce Columbusu tedy putuje na trestnou lavici.
     
    10:34
    Seth Jones (CBJ) při následném protiútoku Dallasu sekl Gurjanova, a dostává za to tak dvouminutový pobyt na trestné lavici.
    03:09 Joe PAVELSKI - 2:0
     
    03:09
    Dallas právě vstřelil branku!
    Stars využívají přesilovou hru!!! Tak to je skvělý vstup domácích do utkání, když Dallas využívá i následnou přesilovou hru a dostává se do dvoubrankového vedení. Benn nahrával zpoza brány Hintzovi, jenž poté posunul puk mezi kruhy JOE PAVELSKÉMU, který ho poslal po ledě do hostující klece. Asistence: Roope Hintz, Jamie Benn.
     
    02:24
    Rozhodčí ještě posvětili domácí branku, a tak kvůli tomu Columbus dostává dvě minuty za zdržování hry, a tak si Stars po první brance ihned zahrají i přesilovou hru.
     
    02:24
    John Tortorella (CBJ) si však bere svou coach challenge, protože si myslí, že branky nebylo dosaženo dle pravidel, když Dickinson natlačil Korpisalův beton do brány.
    02:24 Jason DICKINSON - 1:0
     
    02:24
    Dallas právě vstřelil branku!
    Stars se rychle dočkávají úvodní branky v utkání, když Sekera obdržel přihrávku na modrou čáru, odkud následně vystřelil a jeho pokus Korpisalo vyrazil do Gavrikova, od kterého se odrazil zpět k bráně a JASON DICKINSON jej už do sítě následně dotlačil. Asistence: Andrej Sekera.
     
    00:12
    Dallas mohl jít okamžitě do vedení, když Benn zpoza brány nahrával Gurjanovi, jehož okamžitou střelu však Korpisalo vyrazil mimo svou klec.

    Jan Matúš

    Branky a nahrávky: 3. Dickinson (Sekera), 4. Pavelski (Hintz, Ja. Benn), 34. Heiskanen (Caamano, Oleksiak), 50. Hintz (Kiviranta, Hanley), 60. Faksa (Comeau)


    Dallas Stars: Oettinger (Chudobin) – Lindell (A), J. Klingberg, Oleksiak, Heiskanen, Sekera, Hanley – Ja. Benn (C), Pavelski (A), Gurjanov – Kiviranta, Hintz, Robertson – Comeau, Dickinson, Cogliano – Faksa, Caamano, Dellandrea.
    Columbus Blue Jackets: Korpisalo (50. Vehviläinen) – S. Jones (A), Werenski, D. Savard, G. Carlsson, Del Zotto, Gavrikov – Atkinson, Roslovic, Laine – Robinson, N. Foligno (C), Jenner (A) – Bjorkstrand, Riley Nash, Bemström – Stenlund, Texier, Domi.

    Rozhodčí: O´Rourke, Schrader – Murray, Racicot

    Diváci: 4 203
    bahis siteleri