Getafe – Elche 1:1 (kon.) | Valencia – Granada 2:1 (kon.) | Villarreal – Cádiz 2:1 (kon.)
Atlético – Alavés 1:0 (kon.) | Real Sociedad – Barcelona 1:6 (kon.)
konec
Real Sociedad San Sebastian
1:6 (0:2)
FC Barcelona
Neděle 21.03.2021, 21:00 • Reale Arena (San Sebastián) • Španělská LaLiga • 28. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Je konec! Dnešní utkání nakonec končí vysokým vítězstvím Barcelony, která svého soupeře porazila poměrem 6:1. Domácím se nepovedl ani vstup do druhého poločasu, během několika minut inkasovali další dvě branky. Barcelona se dokonce dostala do vedení o pět branek, což zavánělo debaklem. Domácí celek přesto dokázal vykřesat čestný úspěch, o který se luxusní trefou postaral střídající Barrenetxea. Barcelona si přesto do závěru zápasu schovala ještě jednu branku, druhou dnešní vsítil Lionel Messi. (22:53:48)
     
    Držení míče: 31 % : 69 %.
    Střely na branku: 5:10. Střely mimo: 1:0. Rohy: 1:1. Ofsajdy: 1:2. Fauly: 10:12.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    90+4
    Domácí Fernández v pokutovém území trefil ležícího protihráče a vyfasoval kartu.
     
    90+3
    Jsme za polovinou nastaveného času. Před malým momentem se na výlet vydal také defenzivně laděný Lenglet, který přesto vyprodukoval nahrávku za sebe.
     
    90+1
    Trefu ještě musel potvrdit videorozhodčí, ve hře totiž byl případný faul v podání Moriby. Ten se nakonec neprokázal a Barcelona se tak může znovu radovat.
     
    90
    Čtyři minuty nad rámec.
     
    89
    Barcelona právě vstřelila branku!
    Barcelona ovšem nemá dost a přidala šestý zásah! Minguezovi se povedlo ukořistit míč zpět, načež jeho celek rozjel naprosto ukázkovou kombinaci. Ta nakonec putovala v podání Alby na nohu LIONELA MESSIHO, kterému se povedlo zakončit přesně k bližší brankové konstrukci.
     
    89
    Zanedlouho se nám rozběhne poslední minuta řádné hrací doby. Domácí celek najednou herně ožil, před malým momentem znovu ohrozil branku ter Stegena.
     
    87
    Na hranici pokutového území se dokázal s míčem do zakončení otočit Bautista. Při snaze o střelu ovšem mířil hodně vedle branky, ter Stegen tak nezasahoval.
     
    85
    Střídání v týmu FC Barcelona: ze hřiště odchází Antoine Griezmann, přichází Ricard Puig.
     
    85
    Real Sociedad se nyní dostal ke kombinaci, kterou ovšem dokázal narušit napadající de Jong. Tomu se povedlo vybojovat míč, načež sám skončil na trávníku.
     
    84
    Střídání v týmu FC Barcelona: ze hřiště odchází Sergiño Dest, přichází Trincão.
     
    84
    Míč se znovu dostal pouze do zámezí a následovalo tak autové vhazování z pravé strany. Destovi se povedlo najít Moribu, po jehož nahrávce se Messi daleko nedostal.
     
    83
    Střídání v týmu Real Sociedad San Sebastian: ze hřiště odchází Igor Zubeldia, přichází Modibo Sagnan.
    Střídání v týmu Real Sociedad San Sebastian: ze hřiště odchází Alexander Isak, přichází Jon Bautista.
     
    82
    Alba to poté zkoušel pasem právě na Braithwaitea, který ovšem podklouzl. Pohodlnou práci tak měl domácí obránce Zubelida, který rozehrál na Le Normanda.
     
    81
    Poprvé se k míči dostal také střídající Braithwaite, který pouze přeposlal míč zpět do tandemu na Griezmanna. Barcelona si užívá kombinaci ve středu hřiště.
     
    80
    Barcelona si vybojovala přímý kop z velice zajímavé vzdálenosti od branky. K rozehrávce se nakonec postavil Messi, jehož rána levačkou skončila pouze na zdi.
     
    79
    Střídání v týmu FC Barcelona: ze hřiště odchází Ousmane Dembèlé, přichází Martin Braithwaite.
     
    79
    Žlutou kartu dostává Igor Zubeldia (Real Sociedad San Sebastian).
     
    77
    Real Sociedad právě vstřelil branku!
    Také domácí celek se dnes poprvé prosazuje! ANDER BARRENETXEA si seběhl na zpětnou nahrávku, načež se dostal k hranici pokutového území. Zde zvolil neskutečně přesné zakončení pravou nohou, které zamířilo přesně do vzdálenější šibenice. Ter Stegen byl nyní naprosto bez šance!
     
    76
    Ani Barcelona se už nikam moc netlačí. Do další kombinace se zapojil také střídající Moriba, který před protihráčem raději vracel na kopačku Minguezy.
     
    75
    Januzaj se přeci jenom dostal do prostoru k zakončení, to ovšem poslal přímo doprostřed branky. Ter Stegen si připsal snadný zákrok, načež rozehrál nakrátko.
     
    73
    Na hranici pokutového území ovšem narazil také domácí Oyarzabal, který je v tomto hodně nenápadný. Ter Stegen si tak na další zákrok bude muset počkat.
     
    72
    Střídání v týmu Real Sociedad San Sebastian: ze hřiště odchází Martín Zubimendi, přichází Carlos Fernández.
     
    71
    Barcelona právě vstřelila branku!
    Tak přeci jenom se Dembélé dočkal! OUSMANE DEMBÉLÉ to nyní vzal sám na sebe, míč si potáhl na levou nohu k hranici pokutového území, odkud nekompromisním zakončením poslal míč přesně ke vzdálenější brankové konstrukci, kam se brankář Remiro nedokázal ideálně natáhnout.
     
    70
    Griezmann se vrhl mezi přesilu protihráčů, proti které nakonec neuspěl. Hodně odvážně šel do souboje domácí obránce Le Normand, který nakonec zakročil čistě.
     
    69
    Poprvé se k míči dostal hostující obránce Araújo, kterému se navíc přesnou rozehrávkou povedlo najít de Jonga, jenž okamžitě přeposlal míč na Desta.
     
    68
    Barcelona se sice radovala z páté branky, avšak ta nakonec neplatí! Dembélé se totiž nacházel v ofsajdu, který byl skutečně velice těsný.
     
    67
    Střídání v týmu FC Barcelona: ze hřiště odchází Sergio Busquets, přichází Ronald Araújo.
    Střídání v týmu FC Barcelona: ze hřiště odchází Pedri, přichází Ilaix Moriba.
     
    65
    Je za námi více než hodina hry a zdá se, že je o vítězi rozhodnuto. Real Sociedad totiž v tuto chvíli prohrává o čtyři branky, sám je směrem dopředu bezradný.
     
    64
    Pedri to zkoušel kolmicí do náběhu na Dembélého, který se ovšem k míči vůbec nedostal. Včas se k němu dostal domácí Le Normand, který raději uklidnil hru.
     
    63
    Messi to zkoušel pasem do pokutového území, kde akrobatickým způsobem zakončoval jeho útočný kolega Dembélé, který mířil pouze do rukavic brankáře.
     
    62
    Po delší době se znovu dostal k míči hostující brankář ter Stegen, který to zkoušel odkopem daleko na druhou stranu hrací plochy, kde se nacházel Le Normand.
     
    61
    Střídání v týmu Real Sociedad San Sebastian: ze hřiště odchází Cristian Portugués, přichází Adnan Januzaj.
    Střídání v týmu Real Sociedad San Sebastian: ze hřiště odchází Andoni Gorosabel, přichází Ander Barrenetxea.
     
    60
    Do kategorie střelců v tomto duelu se mohl zapsat také Dembélé, který se ovšem dostal do velkého střeleckého úhlu, přičemž poté trefil pouze nohy brankáře.
     
    59
    Za hostující obranu si poté zkoušel seběhnout rychlonohý Portu, kterému se ovšem nepovedlo načasovat náběh a podle pomezního se nacházel v ofsajdu.
     
    58
    Real Sociedad absolutně nezvládá poslední minuty a dost možná se tu schyluje k debaklu. Zejména domácí obrana nestíhá, Remiro tak znovu inkasoval.
     
    56
    Barcelona právě vstřelila branku!
    Aby toho nebylo málo, tak domácí celek inkasuje již počtvrté! Barcelona se znovu usadila na útočné polovině, kde to famózní kolmicí provedl Busquets, kterému se povedlo mezi obránci nastartovat LIONELA MESSIHO. Ten se natlačil před Le Normanda, načež se mu povedlo prostřelit Remira.
     
    56
    Isak se přes levou stranu protáhl kolem protihráče, jenomže tomu poté chyběla větší přesnost při snaze o nahrávku na Portua, kterou ale přečetl Mingueza.
     
    55
    Real Sociedad to bude mít nyní nesmírně složité, během šestnácti minut totiž inkasoval hned tři branky. Domácí tak budou muset zabrat, pakliže chtějí bodovat.
     
    53
    Barcelona právě vstřelila branku!
    Je tu další branka katalánského celku! Znovu obrovskou práci udělal Alba, který se na levé straně rychlostně dostal přes protihráče, přičemž se mu míč povedlo udržet před čárou. Následovala nabídka k zadní tyči, kam si seběhl SERGINO DEST, který zaznamenává druhou dnešní trefu.
     
    53
    Posléze se z obrany povedlo vystoupit domácímu Le Normandovi, který ovšem našel pouze Messiho. Ten se dostával do vápna, kde měl příliš málo místa.
     
    52
    Real Sociedad se ovšem dostal pouze k hranici pokutového území, kde se totiž nacházel pozorně hrající Lenglet, kterému se povedlo odkopnout míč do bezpečí.
     
    51
    Do kombinace se na druhé straně zapojil také domácí brankář Remiro, který na jistotu rozehrál po zemi. Gorosabel poté v tandemu zkoušel najít Zubimendiho.
     
    50
    Na opačné straně se po levém křídle dostával do pokutového území křídelník Isak, který to ještě zkoušel nahrávkou do malého vápna, kde ale nikdo nebyl.
     
    49
    Odražený míč si ovšem jako první dokázal najít Messi, po jehož nahrávce zakončoval z hranice pokutového území Lenglet, jenž trefil pouze protihráče.
     
    48
    Barcelona se hned v úvodu druhého poločasu usadila s míčem na útočné polovině, kde to centrem z pravé strany zkoušel Dest, který našel pouze protihráče.
     
    47
    Odstartoval nám druhý poločas, jehož úvodní rozehrávku si tentokráte vzal na starost domácí celek, který bude pro změnu hrát zleva doprava.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Máme za sebou první poločas, který nám nakonec nabídl dvě branky, přičemž se o obě postarala Barcelona. Úvod zápasu sice patřil Barceloně, avšak ta se do žádné vyložené šance nemohla dostat. Nakonec první vyloženou šanci měl na svědomí soupeř, avšak Isakovi se nepovedlo zamířit do branky. Katalánci se tak krátce před koncem prvního poločasu dostali do vedení, na což domácí mohli rychle odpovědět, avšak ani tentokráte se Isakovi nepovedlo vyzrát na brankáře ter Stegena. Ze druhé branky se tak radovala Barcelona, tentokráte se prosadil Dest.
     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    45+1
    Ter Stegen obstaral rozehrávku od své branky, kterou ovšem poslal pouze do zámezí. Griezmann totiž na míč nedosáhl a vhazovat tak bude moci Gorosabel.
     
    45
    Nastavuje se minuta.
     
    43
    Barcelona právě vstřelila branku!
    A v krátkém časovém sledu je tu druhá hostující branka! Obrovský kus práce totiž odvedl Messi, kterému se povedlo šikovně projít až k hranici pokutového území, kde nahrával do volného prostoru. Tam si seběhl SERGINO DEST, který pravačkou prostřelil domácího brankáře Remira.
     
    42
    Momentálně se nehraje, probíhá totiž ošetřování jednoho z domácích hráčů. Bylo tomu tak po souboji o míč, dost možná se bude muset poprvé střídat.
     
    40
    Málem bylo vyrovnáno! Barcelona totiž chybovala v rozehrávce, do zajímavé střelecké pozice se dostal Isak, který znovu nevyzrál na ter Stegena.
     
    39
    Real Sociedad tak svého soupeře pustil do první větší šance a ihned inkasoval. Domácí celek to bude mít hodně složité, do konce však zbývá hodně času.
     
    37
    Barcelona právě vstřelila branku!
    Tak přeci jenom se Katalánci dostávají do vedení! Z levé strany přiletěl do malého vápna přízemní centr, který velice přesně směřoval na Dembélého. Ten ve vyložené šanci trefil pouze brankáře Remira, od kterého se míč odrazil přímo na kopačku ANTOINA GRIEZMANNA, který pohodlně zakončil do prázdné branky.
     
    37
    De Jong se rovněž zapojil do útočení, při kterém se mu nakonec povedlo najít Desta. S jeho centrem měl Remiro velké problémy, přesto ho vyrazil před sebe.
     
    36
    Hlavní sudí si navíc poté všiml nedovoleného zákroku domácích, tentokráte v bolestech na zemi skončil Busquets. Barcelona tak bude moci rozehrát.
     
    35
    Do rychlého protiútoku se prodíral domácí Portu, který s míčem dorazil až k hranici pokutového území, kde jeho předávku dokázal zablokovat vracející se hráč.
     
    34
    Jenomže jako poslední se míče dotkl právě Dembélé, z čehož se tak vyklubalo autové vhazování pro soupeře, po kterém si nedovoleně počínal Mingueza.
     
    33
    Ter Stegen přízemní rozehrávkou dokázal oslovit Messiho, který si troufl na pas levou nohou do běhu na Dembélého, kterého si ovšem pohlídal Zubimendi.
     
    32
    Zároveň máme za sebou zhruba třetinu hry, která nám zatím nepřinesla ani jednu branku. Real Sociedad nyní dokázal vyrovnat hru, stále je totiž u balónu.
     
    31
    Následovalo další autové vhazování, pro změnu z levé strany. V krátkém časovém sledu jsme ovšem sledovali další nedovolený zákrok, znovu od Busquetse.
     
    30
    Poté si Alba cosi vyříkával s hlavním sudím. Těžko říct, o co se vlastně jednalo, každopádně se bude pokračovat autovým vhazováním v podání Gorosabela.
     
    29
    Remirovi se povedlo odehrát míč na útočnou polovinu, kde ovšem propadl až na nohu ter Stegena. Na to okamžitě zareagovali domácí, kteří napadali rozehrávku.
     
    27
    Žlutou kartu dostává Sergio Busquets (FC Barcelona).
     
    26
    Barcelona se znovu kombinační hrou musela dostat na opačnou polovinu. Nakonec se do rozhozené obrany dostával Messi, kterého čistě zastavil Le Normand.
     
    25
    Domácí celek si následně došel pro zisk rohového kopu z pravé strany. K rozehrávce se nakonec postavil Portu, jehož centr vracel před branku Zubeldia.
     
    24
    Tutovka pro domácí! Isak čistým způsobem odhodil na zem de Jonga a přes levé křídlo se nakonec dostal až do malého vápna, kde pouze trefil ter Stegena.
     
    23
    Znovu se po delší době zapojil do kombinace svého celku ter Stegen, kterému se povedlo přesně rozehrál na Messiho, kterého zezadu fauloval Zubimendi.
     
    22
    Napadající Busquets nakonec pouze zablokoval rozehrávku Guevary, který se dostal pod menší tlak. Real Sociedad si vybojoval další autové vhazování.
     
    21
    Je za námi úvodní dvacetiminutovka tohoto zápasu, která nabízí jednoznačný obrázek. Barcelona sice častěji drží míč, avšak k šanci se zatím neprodrala.
     
    20
    Barcelonští se pohodlně usadili na polovině soupeře, kde roztočili další kolotoč nahrávek.
     
    19
    Tentokráte to Barcelona zkoušela přes pravou stranu hrací plochy, kde se Dest nedostal kolem bránícího protihráče. Poté s rozehrávkou vypomohl ter Stegen.
     
    18
    K volnému míči se tak jako první dostal domácí brankář Remiro, avšak jeho celek se daleko nedostal. To mohlo mít fatální následky, Messiho rána trefila pouze soupeře.
     
    17
    Následovalo autové vhazování z levé strany, ke kterému se postavil hostující Alba. Po jeho nabídce to odkopem zkoušel Pedri, který ale nenašel Griezmanna.
     
    16
    Domácí celek se po delší době dostal na útočnou polovinu, jenomže záložník Zubimendi měl na zádech hned dvojici protihráčů, proto nahrával zpět na Merquelanze.
     
    15
    Dembélé si dokázal obhodit napadajícího Portua, který na míč nedosáhl. Real Sociedad je stále bez míče, zatím se dostal snad dvakrát k opačné šestnáctce.
     
    14
    V pokutovém území se Destovi přeci jenom povedlo procedit nahrávku na Pedriho, který měl kolem sebe málo prostoru, což odkopem dokázal využít Le Normand.
     
    13
    De Jong pořádně zahnal ter Stegena, který musel jednat bleskově. Napadala ho hned dvojice domácích hráčů, před kterou dokázal rozehrát na Minguezu.
     
    12
    Míč se znovu dostal až na obrannou polovinu, odkud se Barceloně povedlo přenést hru do volného prostoru, kde Messi pravačkou mířil do náruče Remira.
     
    11
    Katalánci si vybojovali první standardní situaci, ke které se nakonec postavil Messi. Ten nakonec rozehrál nakrátko, přičemž si vybral vedle stojícího Pedriho.
     
    10
    Do protiútoku se poté dostával domácí celek. Portuovi se v tandemu povedlo najít kolegu Isaka, jehož pokus o zakončení směřoval pouze do zad Minguezy.
     
    9
    Žlutou kartu dostává Martín Zubimendi (Real Sociedad San Sebastian).
     
    9
    Barcelona se kombinační hrou dostala na útočnou polovinu, kde Griezmann hledal na pravém křídle de Jonga. Real Sociedad však znovu vyčkává.
     
    8
    Kousek od pokutového území soupeře skončil na zemi domácí Oyarzabal, který bude muset rychle vstát. Jednalo se o čistý souboj, Griezmann první trefil míč.
     
    7
    Real Sociedad se poprvé dostal k opačnému pokutovému území, kde se Merinovi svým centrem nepovedlo nikoho najít. Ter Stegen bude rozehrávat od branky.
     
    6
    Poprvé se do akce dostal pomezní sudí, který si všiml ofsajdového postavení, ve kterém se nacházel hostující Alba. Jednalo se ale o hraniční posouzení.
     
    5
    U autové lajny si o nahrávku řekl také Dest, který pouze pokračoval v kombinaci. Real Sociedad se zatím pouze brání, avšak soupeře k ničemu nepouští.
     
    4
    Barcelona poté rozjela akci po levém křídle, kde se poprvé k míči dostal také Messi. Hostující celek se přesto vydal zpět, kde přidal několik dalších nahrávek.
     
    3
    Hned v úvodu tohoto zápasu poprvé k míči dostal domácí brankář Remiro, který tak mohl odkopávat od své branky. Pas poslal pouze na hlavu Minguezy.
     
    2
    Hlavní sudí tohoto zápasu poprvé pískl do své píšťalky, utkání tak může začít. Úvodní slovo si vzala na starost Barcelona, která bude hrát zleva doprava.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    Real Sociedad San Sebastian: Remiro – Gorosabel, Zubeldia, Le Normand, Merquelanz – Portugués, Guevara, Zubimendi, Merino – Oyarzabal (C), Isak.
    Náhradníci: Marrero – Barrenetxea, C. Fernández, Illarramendi, Sagnan, Roberto López, Januzaj, Bautista.

    FC Barcelona: ter Stegen – Dest, Mingueza, Lenglet, Alba – F. de Jong, S. Busquets, Pedri – O. Dembèlé, Messi (C), Griezmann.
    Náhradníci: Neto – Braithwaite, R. Araújo, Comas Freixas, Trincão, Puig, Pjanić, Moriba, Fernandes, Firpo..
     
    Oba týmy se spolu naposledy střetly v půlce ledna, a sice ve finále španělského superpoháru. Vyrovnaný duel dospěl po remíze 1:1 skrze prodloužení až do pokutových kopů, v nichž si vedl lépe katalánský favorit. Poměrem 2:1 pak vyhrála Barcelona i prosincové ligové střetnutí. Real Sociedad neporazil soupeře už dvanáctkrát v řadě – naposledy se ze tří bodů proti Barceloně radoval v dubnu roku 2016.
     
    Zatímco Barcelona vstoupila do soutěže rozpačitě, Real Sociedad zkraje ročníku výsledky udivoval v pozitivním slova smyslu a dlouho se držel na špici tabulky. Poté ale jako by účastníkovi Evropské ligy pomalu začínal docházet dech a postupně se propadl až na současnou pátou pozici, z níž ztrácí na vedoucí Atlético Madrid propastných 18 bodů. V minulém kole prohrál Real Sociedad nejtěsnějším rozdílem 0:1 na stadionu Granady, čímž skončila jeho sedmizápasová ligová šňůra bez porážky. Nejlepším střelcem týmu je se dvanácti góly jednadvacetiletý švédský útočník Alexander Isak.
     
    Barcelona se po nebývale špatném vstupu do soutěže postupně prokousala až do vrchních pater tabulky, kde se momentálně přetahuje o druhé místo s Realem Madrid. Na "bílý balet" ztrácejí Katalánci jeden bod, mají ale k dobru právě dnešní duel se San Sebastianem. Na vedoucí Atlético Madrid pak svěřenci nizozemského trenéra Ronald Koemana ztrácí čtyři body a jsou tedy ve hře o titul. Barcelona v La Lize neprohrála už dlouhých 17 kol v řadě – naposledy padla 5. prosince 1:2 s nováčkem z Cádizu. Proti Realu Sociedad bude FCB usilovat o prodloužení čtyřzápasové vítězné šňůry. V minulém kole si Barcelona doma hravě poradila s poslední Huescou. Ta zanechala na Camp Nou sympatický výkon, přesto padla rozdílem třídy 1:4. Dvěma trefami se na výsledku podepsal i hvězdný Argentinec Lionel Messi. S 21 letošními góly je nejlepším kanonýrem celé soutěže.
     
    Hezký nedělní večer. 28. kolo španělské La Ligy vyvrcholí šlágrem mezi dvěma týmy z popředí tabulky. Střetnou se v něm Real Sociedad San Sebastian a FC Barcelona. Za mírné papírové favority pokládají bookmakeři sázkových kanceláří fotbalisty hostujícího celku.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 21:00.

    David Suchý

    Branky: 77. Barrenetxea (C. Fernández) – 37. Griezmann, 43. Dest (Messi), 53. Dest (Alba), 56. Messi (S. Busquets), 71. O. Dembèlé (Moriba), 89. Messi (Alba)

    Karty:   9. Zubimendi (RSC), 79. Zubeldia (RSC), 90+4. C. Fernández (RSC) – 27. S. Busquets (BAR)


    Držení míče: 31 % : 69 %.
    Střely na branku: 5:10. Střely mimo: 1:0. Rohy: 1:1. Ofsajdy: 1:2. Fauly: 10:12.
    Real Sociedad San Sebastian: Remiro – Gorosabel (61. Barrenetxea), Zubeldia (83. Sagnan), Le Normand, Merquelanz – Guevara, Zubimendi (72. C. Fernández), Merino – Portugués (61. Januzaj), Isak (83. Bautista), Oyarzabal (C).
    Náhradníci: Marrero – Barrenetxea, C. Fernández, Illarramendi, Sagnan, Roberto López, Januzaj, Bautista.

    FC Barcelona: ter Stegen – Mingueza, F. de Jong, Lenglet – Dest (84. Trincão), S. Busquets (67. R. Araújo), Alba, Pedri (67. Moriba) – Griezmann (85. Puig) – O. Dembèlé (79. Braithwaite), Messi (C).
    Náhradníci: Neto – Braithwaite, R. Araújo, Comas Freixas, Trincão, Puig, Pjanić, Moriba, Fernandes, Firpo.
    bahis siteleri