Anglie – Švýcarsko 0:1 (kon.) | Rusko – Island 4:1 (kon.) | Francie – Dánsko 0:1 (kon.)
Portugalsko – Chorvatsko 1:0 (kon.)
konec
Portugalsko
1:0 (0:0)
Chorvatsko
Čtvrtek 25.03.2021, 21:00 • Stadion Bonifika, Koper (SLO) • Mistrovství Evropy U21 • Skupina D
Předzápasové kurzy
     
    Z tohoto zápasu je to vše, děkujeme za pozornost. (23:01:17)
     
    Statistiky:
    Střely na branku: 4 – 4
    Střely mimo 4 – 3
    Držení míče: 64 % – 36 %
    Rohové kopy: 7 – 4
    Ofsajdy: 1 – 2
    Fauly: 12 – 12
    Žluté karty: 0 – 0.
     
    Výběr Igora Bišćana začal evropský šampionát porážkou, nicméně ta nemusí ve skupině D ještě nic znamenat. Chorvaté však budou muset vyzrát na Švýcary, kteří dnes odpoledne překvapivě zdolali Anglii.
     
    Navzdory opatrnému úvodu a absenci gólů to byl docela zajímavý zápas. Portugalsko mělo většinu času herně navrch, i když na šance to bylo vesměs vyrovnané. Jediná změna stavu se uskutečnila až po hromadných změnách. V osmašedesáté minutě to byli právě střídající hráči Mota a Vieira, kteří se postarali o vítězný vstup Portugalska do šampionátu. Chorvatsko nadlouho vypadlo ze hry a v nervóznějším nastaveném čase už si žádnou možnost nevypracovalo.
     
    90+6
    Konec zápasu.
     
    90+6
    Thierry Correia si vystačil s vysvobozujícím odkopem na opačnou polovinu, kde je pouze gólman Šemper. Chorvatsko má jednu poslední šanci na útok.
     
    90+5
    Domagoj Bradarić si před centrem přehodil míč na pravačkou. Dobrou práci před Costou odvedl Leite, který odmítl jakékoliv drama.
     
    90+4
    Fábio Vieira byl u středového kruhu trefen Špikićem, od kterého je to už minimálně třeti provinění. Polští sudí ale nehodlají ztrát čas vytahováním karet.
     
    90+3
    Portugalci možná trochu znervózněli, když zjistili počet nastavených minut. Zatím ale mohou být v klidu, Vušković poslal nákop do náruče Dioga Costy.
     
    90+2
    Bradarić nakopával vpřed po faulu na Špikiće. Od portugalské defenzivy to nebylo úplně stoprocentní, ale díky ofsajdu Vuškoviće se Costa ztráty čistého konta bát nemusel.
     
    90+1
    Kvůli deseti střídáním a ošetřování Leiteho s Conceiçãem je nad rámec druhé půle přidáno dalších šest minut.
     
    90
    Igor Bišćan zklamaně sleduje závěr zápasu, ve kterém se Chorvatsko nemůže za žádnou cenu dostat do držení míče. Uvidíme, kolik se bude nastavovat.
     
    89
    Bradarić zazdil rychlý protiútok trefením vracejícího se soupeře. Potom bylo zase pískáno v chorvatský neprospěch. V nefotbalové pozici soknčil Vieira.
     
    88
    Špikić šel znovu dost neohrabaně do souboje, v němž povalil Fábia Vieiru. Portugalsko má celou sérii standardek a nemusí řešit žádné problémy v obraně.
    87. Diogo Leite (POR)
     
    87
    Ztrojený Conceição byl donucen přihrát o kousek dozadu na Gedsona Fernandese, jenž z osy perfektně našel Leiteho. Obránce Porta si pohlídal ofsajd, ale zakončení zblízka poslal až ke střeše stadionu.
     
    86
    Opět je pískáno, protože Babec poslal na dobře připravený pažit Bragancu. Teď už Portugalci můžou poslat míč před branku.
     
    85
    Thierry Correia zařídil aspoň trochu klidu pro portugalský výběr. Pachatelem nedovoleného zákrkou na hráče Valencie byl Dario Špikić.

    Michal Břuchanský

    Branky: 68. Vieira (Mota)


    Držení míče: 64 % : 36 %.
    Střely na branku: 4:4. Střely mimo: 4:3. Rohy: 7:4. Ofsajdy: 1:2. Fauly: 12:12.
    Portugalsko: D. Costa – T. Correia, D. Queirós (C), Leite, Dalot – Vitinha (73. Braganca), F. Luís (64. Vieira), G. Fernandes – Trincão (63. Conceição), Tomás (63. Mota), P. Gonçalves (80. Ramos).
    Náhradníci: Maximiano, Virginia – Braganca, Mota, Conceição, Djaló, P. Pereira, Mário, Ramos, F. Soares, T. Tavares, Vieira.

    Chorvatsko: Šemper – Šverko, Erlić, Vušković, D. Bradarić – Bistrović (75. Žaper), Moro (C) (67. Babec), Franjić (75. Špikić) – Majer (67. Musa), Kulenović (63. Vizinger), Ivanušec.
    Náhradníci: Kotarski, Nevistić – Babec, Čolina, Divković, Krizmanić, Musa, Nejašmić, Špikić, Vizinger, Žaper, M. Vuk.

    Rozhodčí: Frankowski – Winkler, Golis (POL)
    bahis siteleri