TPS – Bremerhaven 1:2 (kon.) | Växjö – Sparta cz 2:1 (kon.) | Leksands IF – HC Slovan 5:3 (kon.)
Lugano – Skellefteå 5:1 (kon.) | Fribourg – Třinec cz 6:2 (kon.) | Eisbären – Tappara 1:6 (kon.)
konec
Fribourg-Gottéron
6:2 (2:1, 2:1, 2:0)
HC Oceláři Třinec
Pátek 27.08.2021, 19:45 • BCF Arena, Fribourg • Hokejová Liga mistrů • Skupina F
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Z dnešního zápasu je to vše. Děkuji vám za pozornost a věřím, že si spolu s námi užijete i další zápasy evropské hokejové soutěže. Dobrou noc a krásné sny vám přeje od klávesnice Igor Mainka. (23:05:22)
     
    Marek Zadina (asistent trenéra Třince): „Domácí ukázali svou sílu, byli lepším týmem. Ve druhé třetině jsme se nadechovali, srovnali jsme na 2:2, bohužel jsme následně dostali gól a Fribourg zaslouženě vyhrál dnešní zápas. Musíme se připravit na Leksand, kde chceme předvést jiný hokej a lepší výkon.“
     
    Českým mistrům se úvodní vystoupení v Lize mistrů nevydařilo. V prvním duelu podlehli švýcarskému Fribourgu rozdílem čtyř gólů. Domácí byli po většinu zápasu lepším celkem a zcela zaslouženě zvítězili, když svou disciplinovanou hrou nedovolili soupeři ani jednu přesilovou hru.

    Třinec se musí z nepříliš povedeného výkonu rychle probrat, protože už v neděli je čeká souboj ve švédském Leksandu. Fribourg bude hrát znovu doma, kde přivítá Slovan Bratislava.
     
    Konec zápasu.
     
    59:45
    Střelu Marchona od modré čáry zachytil bruslemi jeden z třineckých bránících hráčů.
     
    59:10
    Domácí se snaží ještě o jeden gól a útočí v třinecké třetině.
    58:02 HERREN - 6:2
     
    58:02
    Fribourg-Gottéron právě vstřelil branku!
    Domácí využili druhou přesilovou hru. Kombinaci u modré čáry zakončil přesnou střelou z dálky YANNICK HERREN! Asistence: Raphael Diaz, Jordann Bougro – 6:2!
     
    57:37
    Dravecký chytil kolem krku Dufnera a čeká ho druhý dvouminutový trest. Švýcarští rozhodčí označili jeho přestupek jako hákování.
     
    56:42
    Domácí uzamkli svého soupeře v obranném pásmu, střela Jörga od modré čáry prolétla kousek od levé tyče.
     
    55:55
    Třinečtí uspěli na buly, zakombinovali v útočném pásmu, ovšem střela z holí Ocelářů nevyšla.
     
    55:40
    Nepřesné nahození z vlastní poloviny končí zakázaným uvolněním. Vhazuje se před Berrou.
    54:22 MARCHON - 5:2
     
    54:22
    Fribourg-Gottéron právě vstřelil branku!
    Třináctý útočník zápasu se dnes podruhé prosadil. Kacetla za brankou obral o puk Bougro, přihrál před bránu volnému NATHANU MARCHONOVI, který už neměl problém uklidit puk do opuštěné brány! Asistence: Jordann Bougro – 5:2!
     
    53:44
    Z pravého kraje vypálil kapitán Sprunger, jeho rána prolétla kolem třinecké branky.
     
    53:13
    Obrovská šance Ramika, který obdržel před brankou přihrávku od zadního mantinelu, ale z první trefil jen domácího gólmana!
     
    52:27
    Oddechový čas pro oba celky. Poslední reklamní přestávka třetí třetiny.
     
    51:36
    Kolem levého mantinelu projela s pukem domácí šestačtyřicítka se jménem Rossi, avšak do střeleckého zakončení se nedostala.
     
    49:58
    Peterek si z levé strany vybruslil mezi kruhy a střelou zápěstím našel prostor přes bránícího hráče. Brankář Berra puk moc dobře neviděl, přesto jej dokázal vyrazit na tyč!
     
    48:51
    Kofroň se snažil projet po pravém křídle, ale po souboji se soupeřem přišel o puk. Třinečtí se musí vrátit k vlastní modré.
     
    47:16
    Nahození Matyáše od pravého mantinelu dolétlo jen k brankáři Berrovi.
     
    46:08
    Třineckým trochu zatrnulo po závaru před brankou Kacetla, ale třinecký gólman odolal nepříjemným pokusům soupeře. Nahození od modré čáry se snažil u levé tyče dorazit Desharnais, ale trefil jen betony třineckého brankáře.
     
    45:38
    Furrer inkasoval tvrdý hit od Zahradníčka. Nechybělo moc a švýcarský obránce málem skončil na třinecké střídačce.
     
    45:10
    Jörg hledal bekhendovou přihrávkou mezi kruhy jednoho ze dvou spoluhráčů, ale puku se zmocnili Oceláři a vyhodili kotouč do středního pásma.
     
    44:10
    Menší strkanice mezi Diazem a jedním z třineckých hráčů před brankou Berry. Rozhodčí do souboje ani nešli, oba hráči se po chvíli uklidnili a zamířili na střídačku.
     
    43:24
    Tvrdá střela Desharnaise z levého kruhu mířila k pravé tyči, brankář Kacetl vytáhl lapačku a puk vyrazil vedle tyče k zadnímu mantinelu.
     
    41:37
    Nebezpečná střela od modré čáry v podání obránce Doudery, puk prolétl kolem hráčů před brankou a zamířil k zadnímu mantinelu.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Druhou třetinu začali lépe Oceláři, brzy vyrovnali Růžičkou na 2:2, jenže vzápětí inkasovali třetí úder z hole Sprungera. V polovině druhé třetiny inkasovali i čtvrtou branku, o tu se postaral po přihrávce Jörga z mezikruží zakončující Marchon. Třinečtí tak vstoupí do třetí třetiny s dvoubrankovým mankem.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:49
    Prudkou střelu Diaze od modré čáry gólman Kacetl vyrazil ke spoluhráčům.
     
    39:06
    Jeden ze švýcarských hráčů se zjevil zcela sám v levém kruhu, jenže jeho tvrdá střela neskončila v třinecké bráně.
     
    38:24
    Nahození Diaze od modré čáry schoval do své výstroje gólman Kacetl.
     
    37:36
    Růžička zkoušel zakončit křížnou přihrávku od pravého mantinelu, ale skákavý kotouč neodkázal vystřelit na domácí bránu.
     
    35:52
    Nepříjemná střela Gunersona od modré čáry, brankář Kacetl se rukou natahoval po puku, naštěstí zasahovat nemusel, puk skončil na zadním mantinelu.
     
    34:26
    Sprunger v obrovské šanci, mezi kruhy dostal přihrávku od mantinelu, ale ani nadvakrát nepřekonal klečícího brankáře Kacetla!
     
    33:55
    Sprunger zkoušel nahodit puk z levé strany, ale kotouč jen prolétl kolem třinecké branky.
     
    33:12
    Rozhodčí nachytal domácí celek při porušení pravidla o ofsajdu. Vhazování ve středním pásmu.
     
    32:23
    Střelu Zahradníčka od modré čáry se snažil před brankou tečovat Hrňa, ale marně, puk se odrazil od zadního mantinelu zpět do hry.
     
    31:43
    Oceláři znovu pokračují v nahazování kotoučů po mantinelu, které se snaží vybojovat ve svůj prospěch. Fribourg zatím dobře brání.
    29:42 MARCHON - 4:2
     
    29:42
    Fribourg-Gottéron právě vstřelil branku!
    Kundrátek se snažil u mantinelu bránit soupeři v přihrávce, ale to se mu nepodařilo. Jörg přihrál z levého rohu mezi kruhy NATHANU MARCHONOVI, který měl před sebou pouze gólmana Kacetla a střelou k tyči zvýšil na 4:2! Asistence: Mauro Jörg, Dave Sutter.
     
    28:52
    Ramik vystřelil z levého kruhu do chumlu hráčů před fribourgskou brankou, Berra nepříjemný kotouč vyrazil do rohu.
     
    28:25
    Třinečtí přidali na aktivitě a snaží se hrát na útočné polovině soupeře.
     
    27:17
    Matyášova rána od modré končí u gólmana Berry. Ještě před tím předvedl parádní individuální akci kapitán Vrána, když si z levého křídla najel před branku, ale v klíčové chvíli nedokázal přehodit Berrův beton.
     
    26:48
    Nepříjemné nahození Furrera od levé modré propadlo až k brankáři Kacetlovi, ten s problémy dostal kotouč z předbrankového prostoru.
     
    25:40
    Oba týmy zavážejí puky do soupeřovy třetiny, ale tam jejich akce končí. Není to nic pěkného na pohled.
     
    24:17
    Šance také na druhé straně! Po přihrávce do levého kruhu střílel z první Růžička, ale trefil jen dobře přemisťujícího se brankáře Berru.
     
    23:32
    Nepřesnou přihrávku Jaroměřského zachytil mezi kruhy Desharnais, ale v gólové situaci minul třineckou bránu!
     
    22:26
    Nepříjemné nahození jednoho z domácích hráčů od pravého mantinelu, Kacetl vyrazil puk před sebe, kde další útočník domácích při dorážce promáchl.
    21:28 SPRUNGER - 3:2
     
    21:28
    Fribourg-Gottéron právě vstřelil branku!
    Slezané se z vyrovnání dlouho neradovali! Domácí se vydali do protiútoku dva na jednoho, střela Bykova z pravé strany se odrazila od zadního mantinelu přímo na hokejku kapitána JULIENA SPRUNGERA, který už měl jednoduchou pozici a puk dorazil do zcela odkryté brány! Asistence: Andrei Bykov, Christopher DiDomenico – 3:2!
    20:39 KUNDRÁTEK - 2:2
     
    20:39
    Třinec právě vstřelil branku!
    Oceláři na začátku druhé části srovnávají skóre! Nejprve se snažil střílet z levého kruhu Dravecký, ale puk přes bránícího hráče dostal jen za branku. O pár sekund později se ke střele dostal z pravého kruhu TOMÁŠ KUNDRÁTEK a prostřelil vše, co mu stálo v cestě! Asistence: Martin Růžička, Vladimír Dravecký – 2:2!
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Trenér Varaďa má o přestávce o čem přemýšlet. Jeho tým je v utkání o něco horším celkem a zaslouženě prohrává 1:2. Švýcary dostal do vedení tečovanou střelou Bykov. Z pohledné situace pak při signalizovaném vyloučení vyrovnal Vrána, ale rozhodující gól první části vstřelil domácí Mottet.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:51
    Ještě jedno vhazování před Kacetlem. Fribourg sice vyhrál vhazování, ale ke střele se nedostal.
     
    19:38
    Třinečtí se pokusili o jednu útočnou akci, ta skončila špatným zpracováním hráče a nyní už jen kontrolují hru ve zbytku první třetiny.
     
    18:49
    Po přihrávce Kofroně od pravého mantinelu nahodil puk na bránu od modré čáry Zahradníček, gólman Berra se ohlédl po puku a černou gumu vyrazil do rohu.
     
    17:55
    Třinec na chvíli zatlačil svého soupeře v útočném pásmu, ale dramatickou šanci si nevytvořil. Gólman Berra čelil pouze jedné střele z pravé strany, ta byla z velmi velkého úhlu a nemohla ohrozit švýcarského gólmana.
     
    16:50
    Druhé oslabení Oceláři zvládli bez inkasovaného gólu.
     
    15:59
    Domácím se nepodařilo usadit v útočném pásmu, Třinečtí vyhodili puk až za bránu Berry.
     
    14:49
    Dravecký vyhodil puk mimo hřiště a musí vycestovat na trestnou lavici, kde si odsedí dvouminutový trest za zdržování hry.
     
    14:41
    Prudkou střelu od levé modré čáry vyslal ze své hole Sutter, brankář Kacetl něco viděl a kotouč vyrazil do rohu.
    13:28 MOTTET - 2:1
     
    13:28
    Fribourg-Gottéron právě vstřelil branku!
    Švýcaři využili přesilovou hru! Střelu DiDomenica z levého kruhu brankář Kacetl vyrazil pouze na druhou stranu, kde číhal KILLIAN MOTTET, který dorážkou do prázdné brány poslal Fribourg znovu do vedení! Asistence: Christopher DiDomenico, Ryan Gunderson – 2:1!
     
    13:08
    Rossi se snažil protáhnout kolem Musila, ale přes klečícího třineckého hráče upadl. Rozhodčí situaci posoudil jako podrážení a třineckého obránce vyloučil na dvě minuty.
     
    12:52
    Kacetl znovu zaměstnán, znovu se o to postaral kapitán domácího celku, který mezi kruhy převzal přihrávku Marchona a střelou přes obránce Douderu donutil třineckého gólmana k úspěšnému zákroku.
     
    12:38
    Po přihrávce Bykova od mantinelu rychle vypálil z pravého kruhu kapitán Sprunger, brankář Kacetl jeho trochu nečekaný pokus dokázal zkrotit.
     
    12:08
    Bykov si najel od modré čáry za kruhy a střelou zápěstím poslal puk na třineckou branku. Kacetl kotouč srazil hrudí pod sebe. Clonící protihráči se k dorážce nedostali.
     
    11:34
    Závar před třineckou brankou končí povedeným zákrokem Kacetla, kterému přiklepl puk útočník Desharnais, bojující o svou pozici v předbrankovém prostoru.
     
    11:07
    Po vyhraném buly Vrány se puk dostal až za kruhy na volného Douderu, který rychle nahodil kotouč na bránu. Nepříjemně letící puk musel brankář Berra vyrazit do rohu.
     
    11:01
    Peterek zkusil vystřelit z pravého kruhu, ale clonící obránce srazil jeho střelu do ochranné sítě.
     
    10:25
    Nepříjemné nahození DiDomenica od modré čáry na poslední chvíli vyrazil brankář Kacetl.
     
    09:38
    Dufner se protáhl po pravém křídle až před brankáře Kacetla, ale jeho pokus zápěstím třinecký gólman vyrazil.
     
    09:10
    O pár sekund později si do střelecké pozice najel z pravého kruhu Hrňa, ale jeho pokus zastavil brankář Berra i přes clonícího Draveckého.
     
    08:42
    Nepříjemná tečovaná střela Kundrátka od modré čáry prolétla k brankáři Berrovi, ten musel čelit závaru.
     
    08:18
    Bykov se snažil z levého rohu až před bránu, ale puk mu odjel k brankáři Kacetlovi, který jej schoval pod vyrážečku.
     
    07:28
    Brodin zazlobil třineckou obranu, nejprve se pokusil vystřelit od modré čáry, tento pokus obrana bíločervených zastavila, následnou střelu z levého kruhu už musel vyrazit gólman Kacetl.
    06:37 VRÁNA - 1:1
     
    06:37
    Třinec právě vstřelil branku!
    Tak to je nečekané! Nedáš – Dostaneš! Oceláři přežili zajímavou střelu Walsera, který pálil z mezikruží vedle brány. Vzápětí ze souboje u mantinelu vydolovala puk dvojice Kundrátek – Vrána a rozjela se na švýcarskou bránu. V situaci dva na dva krásně vyšachovali nejen obránce, ale i brankáře Berru a PETR VRÁNA uklidil puk do prázdné brány! Asistence: Tomáš Kundrátek – 1:1!
     
    06:18
    Ocelářům se nedaří zahrozit před brankou Berry.
    05:14 BYKOV - 1:0
     
    05:14
    Fribourg-Gottéron právě vstřelil branku!
    Domácí hokejisté se dostávají do vedení! Gunderson přihrál kotouč od středu modré čáry na pravou stranu Sutterovi, který puk jen nahodil na bránu, kotouč ještě tečoval clonící ANDREI BYKOV a usměrnil jej do sítě! Asistence: Dave Sutter, Ryan Gunderson – 1:0!
     
    04:52
    Po levém mantinelu si s pukem nabruslil do útočného pásma Bougro a následným nahozením donutil brankáře Kacetla k zákroku. Třinecký gólman přikryl puk lapačkou.
     
    04:19
    Nepřesný pas Jeckera od vlastní brány končí na zakázaném uvolnění. Vhazování před Berrou.
     
    04:04
    Vrána se zkoušel protáhnout kolem mantinelu před bránu, ale obránci Fribourgu jej nepustili.
     
    02:41
    Fribourg je lepší na puku, nyní znovu zatlačil Třinec do obranného pásma. Střelu Suttera od pravého mantinelu Kacetl jen vyrazil, ale dvojice dorážejících hráčů před třineckou brankou nedokázala puk nasměrovat do brány Slezanů.
     
    01:40
    Další zajímavá akce domácích, která končí v lapačce třineckého gólmana. Po přihrávce zpoza branky střílel Desharnais k pravé tyči, ale brankář Kacetl natáhl ruku a lapil puk do své výstroje.
     
    01:08
    První velkou šanci měl Brodin, který se ocitl nekrytý mezi kruhy a svou prudkou střelou orazítkoval brankovou konstrukci třinecké brány. Diváci slyšeli zvuk horní tyče.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Vše je připraveno k začátku zápasu.
     
    Oceláře čeká v letošní sezóně první utkání skupiny proti švýcarskému celku. Švýcarský tým byl soupeřem ve vůbec prvním utkání Třince v CHL. V roce 2014 přicestoval do WERK Arény Bern a odjel se sedmigólovým přídělem. Výsledek 7:0 si dobře pamatuje třinecké duo Vladimír Dravecký a Erik Hrňa. Daleko hůře na něj vzpomíná švýcarský obránce Philippe Furrer, který byl u dvou inkasovaných gólů. Všichni tři zmínění nastoupí do dnešního utkání.
     
    Úvodní sestavy:

    Fribourg-Gottéron: Berra (Hughes) – Gunderson, Sutter, Diaz, Furrer, Kamerzin, Dufner, Jecker – Brodin, Desharnais (A), Mottet – Sprunger (C, TS), Bykov, DiDomenico – Herren, Walser, Schmid – Rossi, Bougro, Jörg – Marchon.

    HC Oceláři Třinec: Kacetl (Mazanec) – Kundrátek, Musil, Zahradníček, Doudera, M. Adámek, Jaroměřský, Matyáš – Růžička, Vrána (C, TS), Nestrašil – Hrňa, Marcinko, Dravecký – Kofroň, M. Kovařčík, Hrehorčák – Ramik, Peterek, Kurovský.

    Rozhodčí: Hebeisen, Borga – Fuchs, Schlegel (SUI).
    Oceláři znovu cestovali se svými fanoušky
     
    Liga mistrů se vrací! Ve čtvrtek odstartovala prvními zápasy. Po roční přestávce, kdy se jediná evropská hokejová soutěž musela stáhnout před světovou pandemií, se do hry vrací Oceláři. Slezany na úvod čeká trip po Švýcarsku a Švédsku. Páteční večer bude patřit souboji proti Fribourgu-Gotterónu.

    Fribourg je v Lize mistrů počtvrté. Největší úspěch zaznamenal v sezóně 2016/2017, kdy švýcarský tým došel až do semifinále, kde vypadl s Frolundou po výsledcích 1:5 a 0:4.

    Tým nedaleko Basileje se dostal do Ligy mistrů ze třetího místa po základní části švýcarské ligy, v play-off ztroskotali ve čtvrtfinále na klubu Servette Ženeva, se kterým prohráli 1:4 na zápasy.

    V sestavě švýcarského celku nenajdeme ani jednoho českého hráče, ale na lavičce je bývalý hráč NHL a dnes asistent trenéra Pavel Rosa. Mezi TOP hráče týmu patří dlouholetý reprezentační brankář se zkušenostmi z NHL Reto Berra, zkušený útočník David Desharnais a Julien Sprunger, dlouholetý kapitán týmu.

    Z posledních šesti ročníku chyběli třinečtí Oceláři pouze v sezóně 2016/2017. V následujícím ročníku se tým trenéra Varadi probojoval až do semifinále a jen kousek chybělo, aby si zahrál finále na domácím ledě. O tom rozhodly neúspěšné nájezdy proti finské Jyvaskyle.

    Od té doby Slezané nevyšli ze základní skupiny. V sezóně 2019/2020 skončili třetí za Lausanne a Minskem, za sebou nechali jen finské Lahti.

    Kdo má mnohem lepší vzpomínky na Ligu mistrů je brankář Marek Mazanec, čerstvá posila Ocelářů. Zkušený gólman dotáhl Hradec Králové až do finále, které ovládla švédská Frolunda. Kromě něj posílili Třinec také hráči se zkušenostmi z NHL, útočník Andrej Nestrašil a obránce Martin Marinčin. Slovenský zadák na prvním tripu chybí, protože slovenská reprezentace nyní bojuje v Bratislavě o postup na olympijské hry do Pekingu. Trenér Varaďa tak nemohl vzít kromě Marinčina ani Miloše Romana a polského reprezentanta Arona Chmielewského.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 19:45.

    Igor Mainka

    Branky a nahrávky: 6. Bykov (Sutter, Gunderson), 14. Mottet (DiDomenico, Gunderson), 22. Sprunger (Bykov, DiDomenico), 30. Marchon (Jörg, Sutter), 55. Marchon (Bougro), 59. Herren (Diaz, Bougro) – 7. Vrána (Kundrátek), 21. Kundrátek (Růžička, Dravecký)


    Fribourg-Gottéron: Berra (Hughes) – Gunderson, Sutter, Diaz, Furrer, Kamerzin, Dufner, Jecker – Brodin, Desharnais (A), Mottet – Sprunger (C, TS), Bykov, DiDomenico – Herren, Walser, Schmid – Rossi, Bougro, Jörg – Marchon.
    HC Oceláři Třinec: Kacetl (Mazanec) – Kundrátek, Musil, Zahradníček, Doudera, M. Adámek, Jaroměřský, Matyáš – Růžička, Vrána (C, TS), Nestrašil – Hrňa, Marcinko, Dravecký – Kofroň, M. Kovařčík, Hrehorčák – Ramik, Peterek, Kurovský.

    Rozhodčí: Hebeisen, Borga – Fuchs, Schlegel (SUI).

    Diváci: 2673
    bahis siteleri