Finsko – Kazachstán 1:0 (kon.) | Kypr – Rusko 0:2 (kon.) | Irsko – Ázerbájdžán 1:1 (kon.)
Srbsko – Lucembursko 4:1 (kon.) | Lotyšsko – Norsko 0:2 (kon.) | Slovinsko – Malta 1:0 (kon.)
Ukrajina – Francie 1:1 (kon.) | Faerské ostrovy – Dánsko 0:1 (kon.) | Izrael – Rakousko 5:2 (kon.)
Skotsko – Moldavsko 1:0 (kon.) | Gibraltar – Turecko 0:3 (kon.) | Nizozemsko – Černá Hora 4:0 (kon.)
Slovensko – Chorvatsko 0:1 (kon.)
konec
Faerské ostrovy
0:1 (0:0)
Dánsko
Sobota 04.09.2021, 20:45 • Torshavn • Kvalifikace MS (Evropa) • Skupina F
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:45.
     
    Dobrý den, chtěla bych vás přivítat i dnešního utkání v rámci kvalifikace na mistrovství světa v Kataru! Spolu se podíváme na duel mezi Faerskými ostrovy a Dánskem. Zápas začne ve 20:45 a my u toho nebudeme chybět.
     
    Úvodní sestavy:

    Faerské ostrovy: Gestsson – Rólantsson, Faerö, Nattestad, R. Joensen – S. Vatnhamar, Hansson (C), G. Vatnhamar, Hendriksson, M. Olsen – Edmundsson.
    Náhradníci: Nielsen, Lamhauge – Mohr, D. Johansen, Vatnsdal, A. L. Olsen, K. Olsen, Askham, Jensen, Andreasen, Knudsen, Frederiksen.

    Dánsko: Schmeichel – Nelsson, Nörgaard, Christensen – Kristensen, Christiansen, M. Jensen, Larsen – Daramy, Wind, Bruun Larsen.
    Náhradníci: Hansen, Rönnow – Maxsö, Kjaer, Maehle, Ingvartsen, Skov Olsen, Lindström, Damsgaard, Y. Poulsen, P.-E. Höjbjerg.

    Rozhodčí: Jović – Radić, Pušic (CRO).
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    A kvalifikační duel na mistrovství světa mezi Faerskými ostrovy a Dánskem právě odstartoval! Favoritem jsou celkem jednoznačně hosté, potvrdí tuto roli?
     
    2
    Domácí celek vybojoval standardní situaci na útočné polovině a k hlavičce se dostal jeden z domácích, jeho hlavička ale neměla téměř žádnou razanci.
     
    3
    Jinak je dobré si říct, kdo hraje v jakých dresech. Faerské ostrovy nastupují v bílých dresech, zatímco jejich soupeři pro dnešek zvolili červenou barvu.
     
    4
    Mathias Jensen chtěl vymyslet nějakou zajímavou akci, jenže nikdo ze spoluhráčů mu pohybem vpřed nic nenaznačil. Tak zvolil zpětnou nahrávku.
     
    5
    Gilli Rólantsson si vzal na starosti vhazování na obranné polovině, ale se spoluhráči se daleko nedostal. Následně navíc jeden z nich předvedl jen faul.
     
    6
    Jens Stryger Larsen ihned vhodil balón do hry, avšak s centrem si domácí obrana poradila bez větších potíží. Hráči v bílém tak mohou založit nějaký útok.
     
    7
    Jeden z hostů se z ničeho nic dostal až do šestnáctky, kde proti němu vystoupili hned dva soupeři. Tuto hradbu tak nakonec propálit nedokázal.
     
    8
    Vybojoval alespoň rohový kop. Mathias Jensen si ho vzal na starosti, avšak jeho centr někam na penaltový puntík odpálil nekompromisně jeden z domácích.
     
    9
    Hráč Faerských ostrovů si při zpracování pomohl celkem evidentně rukou, a tak je jeho akce přerušena. V tlaku tak mohou pokračovat hostující fotbalisté.
     
    10
    A to byla první gólová šance v celém průběhu zápasu! Victor Nelsson se po rohovém kopu dostal k hlavičce, kterou trefil gólmana. Následně tečoval střelu spoluhráče, tu zastavila tyčka!
    10. Nelsson tečoval střelu spoluhráče jen do tyče
     
    12
    Zatím to vypadá, že bychom mohli sledovat celkem otevřenou partii, i domácí celek se snaží útočit. Jeho šance ovšem zatím nejsou nebezpečné.
     
    13
    Christian Nörgaard se snažil dostat k zakončení po přihrávce po zemi, ovšem kvůli soupeři, který ho zpracovával rukama, to nezvládl. Penalta se nepíská.
     
    14
    Držení míče: 24% – 76%!
     
    15
    Gilli Rólantsson si vzal na starosti další vhazování, tentokrát na útočné polovině. Tam se však dlouho domácí nezdrželi a Kasper Schmeichel bude odkopávat.
     
    16
    Fotbalisté v červených dresech drží balón na svých kopačkách, ovšem jsou s ním jen okolo poloviny hřiště.
     
    17
    Jonas Wind se snažil prosadit na pravé straně malého vápna. Sonni Nattestad si však své obranné povinnosti splnil a srazil jeho pokus na rohový kop.
     
    18
    Jacob Bruun Larsen vyslal celkem slušnou ránu z hranice vápna a Teitur Gestsson musel rychle do strany. To zvládl a míč vyboxoval na další rohový kop.
     
    19
    Při tom se balón chvilku odrážel v šestnáctce, ovšem nikdo z Dánů ho zakončit nedokázal.
     
    20
    Už je za námi dvacet minut hry, ve kterých jsme se branky nedočkali. Dánsko je sice jasně lepším týmem na hřišti, ale je to zatím bez kýžené branky.
     
    21
    Andreas Christensen schytal nepříjemný zákrok do obličeje, když byl dohrán jedním ze soupeřů. Po chvilce se však zvedá, nepotřebuje ani ošetření.
     
    22
    Střely na branku: 1 – 2!
     
    23
    Defenziva hostujícího celku zatím moc práce neměla. Tu trochu, co měla, zvládla bez problémů. Přišel následně faul domácích a volný kop dánského celku.
     
    24
    Rasmus Kristensen se snažil dělat prostor na hranici vápna, jenže si trochu pomáhal rukama. To sudí nemohl přehlídnout, a tak se k míči dostává Teitur Gestsson.
     
    25
    Gunnar Vatnhamar si vyskočil vysoko, když byl udeřen do obličeje. Následuje standardka domácích.
     
    26
    Ta žádné problémy obraně hostujícího celku nenadělala. Kasper Schmeichel nemusel jít do žádného souboje a balón chytil do svých rukavic.
     
    27
    Dánský brankář nyní spoluhráčům nepomohl zrovna ideálně. Jeho daleký výhoz byl celkem pomalý. Soupeř se dostal dříve k míči, ale poslal ho do zámezí.
     
    28
    Už je za námi skoro třetina utkání, více jak polovina prvního poločasu a Faerské ostrovy zatím drží s favoritem krok. Bod by pro něj měl cenu zlata.
     
    29
    Fotbalisté v červených dresech mají jasně vyšší držení míče. Nyní jsme po delší době viděli střelu po zemi, ale ta byla ztečována jen k rohovému praporku.
     
    30
    Rohový kop byl rozehraný nakrátko. Dánsko rozjelo další ze svých kombinací, jenže ta skončila další sraženou střelou na rohový kop. Tentokrát zprava.
     
    31
    Centr mířil tentokrát na přední tyč, kde si bez problémů poradil domácí hráč, jenž míč odhlavičkoval. Dánsko se ale zase žene do ofenzivní akce.
     
    32
    Jacob Bruun Larsen číhal na hranici šestnáctky, kam balón po odrazu opravdu mířil. Před ním byl však jeden ze soupeřů, který ho před ním odhlavičkoval.
     
    33
    Držení míče: 24% – 76%!
     
    34
    Gunnar Vatnhamar se probíjel k centru do vápna jako buldozer, nakonec to ale se svým důrazem přehnal. Proto mu byl odpískaný faul a hra se rychle otočí.
     
    36
    Mathias Jensen chtěl zvolit nějakou přihrávku za obranu, jenže mu znovu nikdo nenaběhl. Proto si jen podržel balón u nohy a posunul ho zpět na půlku.
     
    37
    Jacob Bruun Larsen měl trochu prostoru na levé straně, ovšem do souboje jeden na jednoho si netroufl. Dánsko nadále drží balón na útočné polovině.
     
    38
    Jacob Bruun Larsen si chtěl rychle narazit se spoluhráčem a vydat se směrem do vápna. Nebyl ovšem vůbec vyslyšen, a tak obléhání bude pokračovat.
     
    39
    Tentokrát z toho byla celkem zajímavá možnost! Po několika odrazech se ke střele z nějakých deseti metrů dostal Anders Bleg Christiansen, jenže pokus mu vůbec nesedl. Byl hodně pomalý a Teitur Gestsson byl na zemi včas.
     
    40
    Do konce poločasu nám chybí posledních pět minut, Dánsko nadále drží balón mnohem více...
     
    41
    Hallur Hansson byl jasně podkopnut na polovině hřiště, to sudí prostě odpískat musel. To se také stalo a Faerské ostrovy budou rozehrávat na půlce.
     
    42
    Žlutou kartu dostává Mohamed Daramy (Dánsko).
     
    43
    Tak to byla obrovská chyba Kaspera Schmeichela! Ten totiž podskočil balón z centru a nechal úplně prázdnou bránu. Měl štěstí, že Vatnhamar to nečekal a balón do sítě nedorazil...
     
    44
    Viděli jsme, že i domácí celek si umí připravit zajímavou možnost. Do šaten nejspíše půjdeme bez branek, což je pro hostující celek celkem nečekaná zpráva.
     
    45
    Dánsko právě vstřelilo branku!
    Tak nepůjdeme, hostující celek se totiž prosazuje v poslední minutě prvního poločasu! Anders Bleg Christiansen přiťuknul balón pro JONASE WINDA, jehož krásný obstřel zaplul přesně k zadní tyči.
    45. Windova trefa kvůli ofsajdu neplatila
     
    45+1
    Ve hře je ale ještě video!
     
    45+1
    Tak pozor, nádherná trefa nám nakonec skóre neotevírá! Jonas Wind stál při svém prvním dotyku s míčem v ofsajdu, takže gól neplatí.
     
    45+2
    První poločas skončil.
     
    Koncovka poločasu nám nakonec sice přinesla branku, jenže ta nebyla pro ofsajd střílejícího Jonase Winda uznána, a tak je po prvním poločase stav bezbrankový. To je celkem překvapivé pro domácí stranu, která drží s velký favoritem krok, alespoň co se týče skóre. V zápase jsou jinak hosté celkem jasně lepší, k regulérnímu gólu to však ještě nevedlo.

    Další poločas začne přibližně v 21:49.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Střídání v týmu Dánsko: ze hřiště odchází Mohamed Daramy, přichází Andreas Skov Olsen.

    Střídání v týmu Dánsko: ze hřiště odchází Rasmus Kristensen, přichází Joakim Maehle.
     
    47
    A to byla hned celkem zajímavá možnost! Andreas Skov Olsen se krátce po svém příchodu na hřiště dostal ke střele z hranice vápna, ale jen trefil nohu stojícího brankáře!
     
    48
    Hlavní rozhodčí měl nějaký menší problém se svou výstrojí, a tak se na chvilku musela hra přerušit. Nyní je vše v pořádku a může se pokračovat v duelu.
     
    49
    Andreas Christensen napřáhl na nějakých dvaadvaceti metrech. Vyslal skákavou střelou. Ta však mířila víceméně doprostřed brány, kde byl gólman.
     
    50
    Je za námi pět úvodních minut ve druhé půli, ve které jsme viděli celkem zajímavou možnost na straně Dánska. Ani tentokrát z toho branka ale nebyla.
     
    51
    Žlutou kartu dostává Teitur Gestsson (Faerské ostrovy).
     
    52
    Jens Stryger Larsen se nenechal stáhnout k zemi, a tak stihl balón ještě na hrací ploše. Fotbalisté v červeném mohou pokračovat v ofenzivě na útočné polovině.
     
    53
    Střídání v týmu Dánsko: ze hřiště odchází Jacob Bruun Larsen, přichází Mikkel Damsgaard.
     
    54
    Mathias Jensen si vzal na starosti další rohový kop. Victor Nelsson se sice dostal k hlavičce, ale byl pod tlakem a bránu minul tedy o pořádný kus.
     
    55
    Jonas Wind měl další možnost, velká škoda pro dánského hráče. Tentokrát vyslal tvrdou ránu k tyči, ale Teitur Gestsson se dostal na zem rychle a míč vyrazil.
     
    57
    Držení míče: 25% – 75%!
     
    58
    Faerské ostrovy mohly jít z ničeho nic do vedení! Dlouhý aut letěl až do vápna, kde Meinhard Olsen prodloužil míč za sebe. Tam byl Jóan Símun Edmundsson, který svou hlavou trefil jen břevno!
    58. Edmundsson trefuje jen břevno
     
    60
    Žlutou kartu dostává René Joensen (Faerské ostrovy).
     
    61
    Dánsko už zase drží balón na svých kopačkách. Jens Stryger Larsen se dostal ke střele ze strany vápna, ale jeho pokus byl zblokován mimo hřiště.
     
    62
    Zatím to není od hostujícího celku taková dominance jako v tom prvním. Faerské ostrovy umí vystrčit drápky. To ostatně ukázaly trefeným břevnem.
     
    63
    Nyní se na hřišti neděje vlastně vůbec nic zajímavého. Domácí budou zahrávat standardní situaci.
     
    64
    S tím si však fotbalisté v červených dresech poradili bez větších problémů. Victor Nelsson byl navíc nejspíše faulován, hvizd se ale nejspíše ani neozval.
     
    65
    Dánové si nyní úplně nerozuměli. Andreas Skov Olsen pouštěl balón za sebe, jenže tam nikdo ze spoluhráčů nebyl. Celkem zbytečná ztráta pro hosty.
     
    66
    Střely na bránu: 2 – 7!
     
    67
    Dánové se rozhodli pro rozehrání rohu nakrátko. Až poté přišel centr do toho největšího ohně. S tím problémy na domácí straně ale vůbec nebyly.
     
    68
    Fotbalisté v červených dresech jsou stále u balónu. Mikkel Damsgaard se probíjel k až do vápna, ale obranný blok ho celkem záhy dokázal zastavit.
     
    69
    Joakim Maehle si splnil své obranné povinnosti ještě na útočné polovině. Zastavil rozvíjející se akci a hostující celek může pokračovat v obléhání vápna.
     
    70
    A do konce druhého poločasu nám chybí posledních dvacet minut Faerské ostrovy stále drží velmi cenný bod, ale v posledních minutách jsou pod tlakem.
     
    71
    Celkem zajímavá akce na hostující straně, jenže ani tentokrát se branky nedočkáme. Joakim Maehle byl chycen v ofsajdu, který mu je záhy odmáván.
     
    72
    Sonni Nattestad zůstává sedět na trávníku a žádá si ošetření, Vypadá to na problém s levou nohou, nejspíše kolenem. Tady přijde jednoznačně střídání.
     
    73
    Střídání v týmu Faerské ostrovy: ze hřiště odchází Sonni Nattestad, přichází Heini Vatnsdal.
     
    74
    Kasper Schmeichel se po velmi dlouhé době potkal s balónem. Zastavil dlouhý odkop soupeřů, načež rychle rozehrál až na polovinu hřiště.
     
    75
    Gilli Rólantsson zůstává pro změnu ležet na hřišti, a to po nezaviněném střetu. Vypadá to na problém se žebry a je k němu volán lékařský tým.
     
    76
    Střídání v týmu Dánsko: ze hřiště odchází Anders Bleg Christiansen, přichází Yussuf Poulsen.
     
    77
    Joakim Maehle se snažil prosadit po levé straně vápna, ale Gilli Rólantsson si splnil obranné povinnosti na jedničku. Teitur Gestsson bude odkopávat od brány.
     
    79
    No, zápas se nám pomalu ale jistě začíná blížit ke své koncovce. Dánsko nadále nevstřelilo regulérní branku a vypadá to na ztrátu pro semifinalistu EURA.
     
    80
    A už nám chybí posledních deset minut! Něco se samozřejmě bude nastavovat. Moc se ale nepřerušovalo, očekávám maximálně čtyři minuty...
     
    81
    Faerské ostrovy se snaží podržet balón a odpočinou si trochu od tlaku svého soupeře.
     
    82
    Fanoušci domácího celku mají evidentně dobrou náladu, přece jen body se tu moc nečekaly. Nyní k nim nemají domácí hráči vůbec daleko.. Udrží tento stav?
     
    83
    Držení míče: 25% – 75%!
     
    84
    Tak pozor, to není vůbec dobrá situace pro domácí celek! Bude totiž dohrávat jen v deseti lidech! René Joensen byl pozdě v souboji a doslova sestřelil Andrease Skov Olsena. Za svůj zákrok vidí žlutou kartu, která je pro něj dnes druhá, tím pádem i červená!
    84. Červená karta po 2. žluté
     
    85
    Dánsko právě vstřelilo branku!
    A zkáza pro domácí tým je dokonána. Z následní standardní situace se totiž hosté prosazují. Mathias Jensen posadil svůj centr na hlavu JONASE WINDA, který nedal gólmanovi šanci.
    85. Jonas WIND - 0:1
     
    86
    Znovu bylo v akci video, ale tentokrát Windovi gólová radost sebrána nebyla!
     
    88
    No, to je velká škoda pro Faerské ostrovy, které byly opravdu blízko zisku alespoň jednoho bodu s favoritem. Od toho jsou nyní ale velmi a velmi daleko.
     
    89
    Navíc mohlo být ještě o trochu hůře. Po rychlé kombinaci se ke střele na hranici vápna dostal Mikkel Damsgaard. který však pálil vysoko nad břevno.
     
    89
    Střídání v týmu Dánsko: ze hřiště odchází Mathias Jensen, přichází Pierre-Emile Höjbjerg.
     
    90
    Střídání v týmu Faerské ostrovy: ze hřiště odchází Meinhard Olsen, přichází Petur Knudsen.

    Střídání v týmu Faerské ostrovy: ze hřiště odchází Jóan Símun Edmundsson, přichází John Frederiksen.
     
    90+1
    Nastavovat se budou čtyři minuty!
     
    90+2
    Joakim Maehle upadl na levé straně a chtěl vybojovat pro svůj tým standardku. Pádu ale celkem dost přidal, což sudí viděl. Tentokrát se tedy nepíská.
     
    90+3
    Střídání v týmu Faerské ostrovy: ze hřiště odchází Gunnar Vatnhamar, přichází Andreas Lava Olsen.
     
    90+3
    Žlutou kartu dostává Pierre-Emile Höjbjerg (Dánsko).
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    Je konec! Faerské ostrovy nakonec favorita o body neobraly, i když k tomu neměly vůbec daleko. Jóan Símun Edmundsson navíc trefil břevno, to byla jasně největší možnost druhé půle v podání domácích. Na konci navíc přišla pohroma pro hráče v bílém. René Joensen byl v souboji pozdě a sestřelil svého soka, za což po zásluze viděl druhou žlutou. Z následné standardky se navíc posadil Jonas Wind. Ten vstřelil jedinou branku v duelu a přisoudil tři body Dánsku.
     
    Držení míče: 25 % : 75 %.
    Střely na branku: 3:8. Střely mimo: 2:5. Rohy: 1:10. Ofsajdy: 0:4. Fauly: 18:10.
     
    Ode mě je to pro dnešek vše, přeji vám hezký zbytek dne a někdy zase u onlajnu na počtenou! (22:43:46)

    Denisa Józsová

    Branky: 85. Wind (M. Jensen)

    Karty:   51. Gestsson (FAO), 60. R. Joensen (FAO) – 42. Daramy (DEN), 90+3. P.-E. Höjbjerg (DEN)   84. R. Joensen (FAO)


    Držení míče: 25 % : 75 %.
    Střely na branku: 3:8. Střely mimo: 2:5. Rohy: 1:10. Ofsajdy: 0:4. Fauly: 18:10.
    Faerské ostrovy: Gestsson – Rólantsson, Faerö, Nattestad (73. Vatnsdal), R. Joensen – S. Vatnhamar, Hansson (C), G. Vatnhamar (90+3. A. L. Olsen), Hendriksson, M. Olsen (90. Knudsen) – Edmundsson (90. Frederiksen).
    Náhradníci: Nielsen, Lamhauge – Mohr, D. Johansen, Vatnsdal, A. L. Olsen, K. Olsen, Askham, Jensen, Andreasen, Knudsen, Frederiksen.

    Dánsko: Schmeichel – Nelsson, Nörgaard, Christensen – Kristensen (46. Maehle), Christiansen (76. Y. Poulsen), M. Jensen (89. P.-E. Höjbjerg), Larsen – Daramy (46. Skov Olsen), Wind, Bruun Larsen (53. Damsgaard).
    Náhradníci: Hansen, Rönnow – Maxsö, Kjaer, Maehle, Ingvartsen, Skov Olsen, Lindström, Damsgaard, Y. Poulsen, P.-E. Höjbjerg.

    Rozhodčí: Jović – Radić, Pušic (CRO)
    bahis siteleri