Třinec – Motor ČB 4:0 (kon.) | Zlín – Litvínov 2:4 (kon.) | Liberec – Mountfield HK 1:0 (kon.)
Kladno – Vítkovice 1:2 (kon.) | Pardubice – Plzeň 4:0 (kon.) | Olomouc – Mladá Boleslav 3:2 (po pr.)
konec
Rytíři Kladno
1:2 (0:0, 0:1, 1:1)
HC Vítkovice Ridera
Pátek 10.09.2021, 18:00 • ROCKNET ARÉNA, Chomutov • Tipsport extraliga • 1. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.
     
    Tipsport extraliga znovu zahajuje svůj kolotoč, do kterého znovu zapojí kladenští Rytíři, jejichž ČEZ stadion potřeboval rekonstrukci střechy, a tak Středočeši našli azyl v chomutovské ROCKNET ARÉNĚ, kde poprvé vyzvou vítkovickou Rideru.
     
    HC Vítkovice Ridera

    V loňském ročníku Tipsport extraligy postoupily Vítkovice z osmého místa do předkola, kde na ně čekala Kometa. Brňané sérii ovládli nejtěsnějším možným rozdílem, a tak Rideře ukončili sezónu.

    V přípravném období odehrály Vítkovice deset zápasů, hned šest jich vyhráli, z toho pět v normální hrací době. V generálce Slezané nestačili na slovneský Trenčín, s ním prohráli 2:4.
     
    Rytíři Kladno

    Úspěšnou sezónu rozhodně mělo Kladno, které vyválčilo postup zpátky mezi tuzemskou elitu. Zatímco všichni už chystali soupisky pro novou sezónu, Rytíři bojovali o postup do vyšší soutěže. Majitel Jaromír Jágr se rozhodl pro doplnění mužstva o zámořskou stopu. Středočeši mají na soupisce osm cizinců, avšak do zápasu jich můžou poslat jen šest!

    Pro přípravu si Kladenští odsouhlasili devět přátelských zápasů, z nichž šest ovládli a pět dokonce v normální hrací době. Rytíři už okusili "domácí" prostředí v ROCKNET ARÉNĚ, kde v generálce přetlačili Litvínov. Rozhodující branku vsítili Středočeši v poslední minutě, postaral se o ni do prázdné branky Marek Baránek.
     
    Chomutovské prostředí velmi dobře znají Jakub Štochl, jenž prošel pirátskou akademií. Dalšími kladenskými hráči, kteří to na severu Čech dobře znají jsou Marek Račuk a Nicolas Hlava, kteří získali s chomutovskou juniorkou extraligový titul. Na druhé straně pirátský dres oblékal Aleš Stezka nebo obránci Lukáš Kovář a Jakub Stehlík. Chomutovskou organizací prošel také talentovaný střelec Petr Chlán. Komu z nich se v ROCKNET ARÉNĚ bude dařit nejlépe?
     
    Oba celky se naposledy utkaly v sezóně 2019/2020, dva souboje došly do prodloužení a vždy se radoval hostující tým. Předposlední utkání ovládlo 2:1 Kladno, o rozhodující trefu se postaral Brady Austin. Naposledy se hrálo v Ostravě, kde Vítkovice přetlačily Rytíře 3:0. O góly se tenkrát podělili Rostislav Dej, Jan Štencel a výsledek dokonal trefou do prázdné brány Roberts Bukarts.
     
    Souboj mezi Kladnem a Vítkovice startuje v chomutovské ROCKNET ARÉNĚ v 18 hodin. Ze střetnutí je pro vás připravený podrobný textový přenos, který vás provede Michal Luxa. Doufejme, že nás čeká zajímavé utkání a budeme se společně bavit extraligovým hokejem.
     
    Úvodní sestavy:

    Rytíři Kladno: Bow (Stahl) – Kehar, Dotchin (A), Donaghey, Baránek, Nilsen, Funk, Ticháček – Ciampini, Plekanec (C), Hlava – Kristo, Kubík, Machala – Račuk, Pitule, M. Beran – Hajný, Filip, V. Bílek.

    HC Vítkovice Ridera: Stezka (Dolejš) – Plášil, R. Polák (C), Galvinš, Gewiese, Koch, L. Kovář, Machů – Roberts Bukarts, J. Hruška (A), Svačina – L. Krenželok (A), Marosz, Fridrich – R. Bondra, Flick, M. Kalus – Bernovský, Chlán, Dej.

    Rozhodčí: Hejduk, Svoboda – Pešek, Malý.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:10
    Utkání právě začalo! Na úvodní vhazování se postavili Tomáš Plekanec a Jan Hruška. Kladenští mají právo první útočné akce.
     
    00:20
    Na modré čáře zastavil kotouč Roberts Bukarts, jehož pokus byl sražený před brankou k postrannímu mantinelu.
     
    01:27
    Domácí celek nahodil kotouč za branku soupeře a zamířil na střídačku. Následně se před branku dral Marek Kalus, jehož bekhend zkrotil Landon Bow.
     
    01:46
    Po vyhraném vhazování vystřelil Lukáš Kovář, ovšem jeho pokus byl zastavený. Následně přišlo zakončení také z druhé strany modré čáry, ale bylo nepřesné.
     
    02:00
    Marek Račuk zachytil kotouč ve středním pásmu a hodil jej do bezpečných míst. Kladenští mohli alespoň vystřídat.
     
    02:25
    Od levého mantinelu vystřelil Jan Bernovský, jehož pokus byl sražený do ochranné sítě. Následuje vhazování po pravici domácího brankáře.
     
    02:46
    Tvrdou ránu od modré čáry vyslal Martin Kehar, jehož pokus vyrazil Aleš Stezka před sebe . S dorážkou mohl přijít ještě Daniel Ciampini, ale mezi kruhy zazmatkoval. Hra se velmi rychle otočila a před branku se hnal Jan Hruška, jehož snažení zastavil holí Landon Bow.
     
    03:25
    Sám na branku se z levé strany hnal domácí Adam Kubík, který měl otevřít stav zápasu. Ovšem jeho zakončení Aleš Stezka výborně ustál a zasáhl.
     
    03:47
    Z pravé strany vystřelil Robert Flick, jehož pokus nečekaně tečoval Hakon Nilsen. Domácí brankář byl ještě nalepený u správné tyče a nenechal se překvapit.
     
    04:10
    Z pravého kruhu znovu vystřelil Robert Flick, který měl čas na zakončení a mířil na zadní tyčku. Landon Bow vytáhl parádní zákrok betonem, stav je stále bez branek.
     
    05:15
    Ze středního pásma nahodil kotouč proti brance Guntis Galvinš, jehož snažení před brankářem ještě skočil. Ovšem Landon Bow se znovu nenechal překvapit.
     
    06:23
    Marek Račuk sice nabral rychlost, ale byl dobře obtěžován ve středním pásmu. Vysokému útočníkovi zbylo jen nahodit puk za branku.
     
    07:05
    Vyloučení v týmu HC Vítkovice Ridera (Roman Polák – 2 min., vražení na hrazení).
     
    07:27
    Před vítkovickou brankou bylo pořádně rušno! Tomáš Plekanec přihrával před branku, kde se rychle otočil Nicolas Hlava, jehož pokus vyrazil Aleš Stezka před sebe. Chomutovský odchovanec se ještě dostal k dorážce, ovšem ani ta neprošla.
     
    08:31
    Tomáš Plekanec přihrával mezi kruhy, odkud Tomáš Pitule minul branku Vítkovi. Následně bylo vysláno nahození od modré, ale Aleš Stezka byl znovu úspěšný.
     
    09:06
    Vítkovice jsou v plném počtu, avšak dál se musí bránit. Aktuálně probíhá souboj v rohu kluziště.
     
    09:37
    Na pravé straně si sjel z modré Roman Polák, ovšem Ondřej Machala skvěle zapracoval směrem dozadu a puk zastavil. Útočník Kladna pak mohl zahrozit z předbrankového prostoru, ale černou gumu netrefil.
     
    09:52
    Vyloučení v týmu HC Vítkovice Ridera (Roman Polák – 2 min., hákování).
     
    10:14
    Domácí kapitán přihrával na modrou čáru, odkud Marek Baránek zamířil vedle. Puk pak putoval mezi kruhy, ovšem ani Daniel Ciampini nemířil přesně.
     
    11:12
    Vítkovice vyhrály souboj u zadního mantinelu, kde propadl Marek Račuk. Následně přes všechny čáry vyhodil Rastislav Dej.
     
    11:43
    Na pravé straně měl hodně prostoru Adam Kubík, jehož tvrdá rána zamířila nad branku. Tohle už Vítkovice ubrání a mohou navíc vystřídat.
     
    12:40
    Martin Kehar sice nezvládl přihrávku, ovšem zakázané uvolnění se nepískalo. Hra se pak otočila na druhou stranu, kde bylo zakončení zleva sražené do ochranné sítě.
     
    13:05
    Nahození od modré čáry se pokusil tečovat Daniel Ciampini, ovšem puk mezi kruhy nezamířil. Následně Aleš Stezka posunul branku, a tak se pochopitelně přerušovalo.
     
    13:21
    Od modré čáry to zkusil Lukáš Kovář a s rychlou dorážkou přispěchal ještě Petr Chlán. Ovšem Landon Bow byl správně postavený a oba pokusy zlikvidoval.
     
    13:28
    A znovu Lukáš Kovář! První pokusem trefil bránícího hráče, ale dostal šanci na reparát a znovu zaměstnal brankáře Rytířů.
     
    14:09
    Od pravého mantinelu vymyslel spíše propagační pokus Nicolas Hlava, který navíc netrefil prostor branky. Vítkovice pak vyvezly kotouč alespoň do středního pásma.
     
    15:21
    Adam Kubík přejel útočnou modrou čáru a přihrával doprava, kde se nacházel volný Danny Kristo. Jeho zakončení mířilo na zadní tyčku, avšak Aleš Stezka zasáhl vyrážečkou.
     
    16:01
    Na modré čáře zůstal ještě Petr Chlán, jehož nahození mířilo těsně vedle levé tyče. Landon Bow tentokrát nevypadal příliš přesvědčivě.
     
    16:57
    Tomáš Pitule se dral za kotoučem a získal jej, ovšem hra je přerušena, jelikož přihrával spoluhráči rukou.
     
    17:15
    Současné vyloučení:
    Vyloučení v týmu Rytíři Kladno (Cody Donaghey – 2 min., sekání).
    Vyloučení v týmu HC Vítkovice Ridera (Robert Flick – 2 min., sekání).
     
    17:45
    Roman Polák za obranou Kladna najetého Jana Hrušku, který by uháněl sám na brankáře, ovšem na kotouč nedosáhl.
     
    18:24
    Patrik Koch zachytil kotouč ve středním pásmu a hned se vydal proti brance. Ovšem nevšiml si, že v pásmu je ještě spoluhráč – ofsajd.
     
    19:09
    Pěkná kombinace Vítkovic, které byly velmi blízko! Petr Gewiese zavezl puk do pásma a na ose jej předal Lukáši Krenžolokovi. Ten pak přihrál na stejného spoluhráče do strany, který mu černou gumu poslal ještě do brankoviště. Ovšem urostlý útočník zamířil těsně vedle pravé tyče.
     
    19:24
    Vyloučení v týmu Rytíři Kladno (Martin Kehar – 2 min., hákování).
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Sledovali jsme vyrovnanou třetinu, v jejíž první části bylo Kladno o trochu lepším mužstvem. Vynutilo si hned dvě přesilové hry, ovšem v největší příležitosti se mezi střelce nezapsal Nicolas Hlava. Vítkovice postupně hru vyrovnaly a v závěru mohli ony pohnout jako první stavem zápasu. Jenomže Lukáš Krenželok z hranice brankoviště neposlal kotouč do branky.

    Střely na branku: 8:7.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:13
    Karel Plášil chtěl založit útok, ovšem před vlastní brankou zapomněl kotouč. Za ním jedoucí Ondřej Machala tak byl v obrovské šanci, jenomže pokus zblízka zastavil skvělým zákrokem Aleš Stezka!
     
    20:48
    Karel Plášil přihrával k levému mantinelu, od kterého to ihned zkusil Roberts Bukarts. Jeho pokus letěl těsně nad ledem a Landon Bow zasáhl betonem.
     
    21:42
    Na modré čáře nezastavil přihrávku od spoluhráče Petr Gewiese. Sám na brankáře upaloval z levé strany Danny Kristo, jehož pokus neudržel hostující brankář mezi rukou a tělem. Kotouč se tak kutálel těsně vedle pravé tyče!
     
    22:40
    Kladenští se pokusili o dlouhou přihrávku po levém mantinelu, ovšem kotouč doklouzal na zakázané uvolnění.
     
    22:50
    Na levé straně se rychle vytočil Rostislav Marosz, který trefil prvního bránícího hráče. Kladno pak vyvezlo puk a zamířilo na střídačku.
     
    23:06
    Před brankou Vítkovic číhal na kotouč Nicolas Hlava, ovšem těžkou přihrávku zpoza branky netrefil Následně nahození od modré čáry zamířilo nad Stezkovu branku.
     
    24:05
    Rytíři se hnali znovu do akce, tentokrát je zastavil ofsajd.
     
    24:22
    Na pravé straně útočného pásma získal kotouč Petr Chlán, který se hnal na domácího brankáře. Mířil mezi betony, avšak Landon Bow schoval mezeru a zasáhl.
     
    25:01
    Tentokrát to z pravého kruhu pro vhazování zkusil Roberts Bukarts, jehož pokus srazil do ochranné sítě Jake Dotchin.
     
    25:10
    Vítkovice právě vstřelily branku!
    Tak to byla laciná branka, kterou Rytíři inkasovali! U modré čáry se otočil ROSTISLAV MAROSZ, jehož nahození zapadlo k levé tyči. Landon Bow toho asi moc neviděl, protože reagoval pozdě. Bez asistence.
    25:10 Rostislav MAROSZ - 0:1
     
    25:33
    Vyloučení v týmu Rytíři Kladno (Marek Baránek – 2 min., podrážení).
     
    25:45
    Na útočné modré čáře se objevil Tomáš Plekanec, který ujížděl sám na branku. Ovšem hned za modrou čárou jej dohnal soupeř.
     
    27:08
    Od modré čáry vystřelil Petr Gewiese, jehož pokus byl zastaven mezi kruhy. S dorážkou přispěchal Robert Flick, jenže zamířil vedle levé tyče.
     
    27:36
    Další tvrdou ránu vyslal z vrcholu pravého kruhu Petr Gewiese, jehož pokus byl zřejmě tečován. Landon Bow se snažil zasáhnout, ale puk mu vypadl a projel těsně vedle levé tyče!
     
    27:57
    Vítkovice byly dál v tlaku, ovšem jejich snažení skončilo po těsném ofsajdu.
     
    28:18
    Dalším pokusem od modré čáry se prezentoval Tomáš Machů, jehož pokus mířil těsně vedle branky. Hostující tým teď ovládá hrací plochu chomutovské ROCKNET ARÉNY.
     
    28:55
    Matyáš Filip zůstal po odehrání puku ležet, atakoval jej soupeř. Zřejmě spoluhráče ale trefil Martin Kehar. Celou situaci ještě řeší rozhodčí.
     
    29:34
    Sledujeme poněkud nepovedenou část zápasu. Ani jeden z týmů se nedokáže dostat do pásma, a tak je řada soubojů ve střední třetině.
     
    30:15
    Od levého mantinelu vyslal tvrdou ránu Guntis Galvinš, Landon Bow kotouč vyrazil do zadního hrazení. Domácí brankář musel být dál pozorný, jelikož se touš odrážel zpátky do brankoviště. Kuriózní moment!
     
    30:32
    Dva pokusy vyslaly Vítkovice od modré čáry! Nejprve vystřelil Karel Plášil, jehož snažení vyrazil Landon Bow. O druhou ránu se pokusil zase Robert Flick, ovšem minul.
     
    31:17
    Z pravého kruhu pro vhazování to zkusil Marek Kalus, který si na kladenském brankáři vylámal zuby.
     
    31:47
    Z levé strany vystřelil Jiří Ticháček, jehož pokus vyrazil Aleš Stezka do ochranné sítě. Domácího útočníka následně atakoval Lukáš Kovář a do situace ještě dojel Jakub Hajný. Rozhodčí důrazně vítkovickému obránci domlouvá.
     
    32:13
    Nicolas Hlava nezvládl přihrávku na levou stranu. Hostující celek se pak chopil puku, vystřídal a pustil se do další útočné akce.
     
    32:41
    Domácí brankář si počíhal na další zakončení z pravé strany. V přerušené hře atakoval Marek Baránek Petra Fridricha a rozhodčí měli plné ruce práce.
     
    33:03
    Po chybě obránců na útočné modré čáře přejel střední pásmo Marek Račuk, jehož následný pokus z pravé strany mířil na zadní tyč. Aleš Stezka vyrazil puk před sebe a Matěj Beran chtěl dorážet, ovšem byl seknut!
     
    33:13
    Vyloučení v týmu HC Vítkovice Ridera (Karel Plášil – 2 min., sekání).
     
    33:20
    Vyloučení v týmu Rytíři Kladno (Daniel Ciampini – 2 min., podrážení).
     
    33:28
    Po vyhraném vhazování vypálil z pravého vrcholu kruhu Roman Polák. Jeho pumelice mířila pod horní tyčku a Landon Bow musel zasahovat vyrážečkou.
     
    34:30
    Rostislav Marosz přes osu přihrával na pravou stranu, odkud Marek Kalus netrefil černou gumu ideálně.
     
    34:53
    Po vyhraném vhazování vystřelil od modré čáry Petr Gewiese. Následně Vítkovice dostaly kotouč na osamoceného Guntise Galvinše, který byl sám mezi kruhy. Jeho pumelici vyrazil perfektním zákrokem Landon Bow! Právě on je Kladenským hrdinou okamžiku!
     
    36:01
    Hostující celek znovu vyhrál souboj u mantinelu, odkud následně na střed odjel Jan Bernovský. Jeho pokus ale mířil jen do hrudníku domácího maskovaného muže.
     
    36:40
    Od modré čáry vystřelil Marek Baránek, který trefil před brankou stojícího spoluhráče. Ondřej Machala pak s bolestivou grimasou odkulhal na střídačku.
     
    37:50
    Mezi kruhy se nacházel Matěj Beran, který měl dost času, avšak jeho zakončení tomu neodpovídalo. Aleš Stezka si připsal celkem jednoduchý zákrok lapačkou.
     
    38:01
    Spíše přihrávku před branku vymyslel Marek Kalus, ovšem Landon Bow musel zasahovat betonem.
     
    38:42
    Vítkovice se nacházely pod tlakem, a tak raději vyhodily na zakázané uvolnění. Bude se vhazovat po pravici hostujícího brankáře.
     
    39:00
    Celou hrací plochu přejel Patrik Koch, kterého pak odstavil jeden z beků. Kotouč následně pod lapačku schoval Landon Bow.
     
    39:53
    Na levé straně se uvolnil Roberts Bukarts, který chtěl rychle vystřelit. Ovšem jeho pokus srazil do ochranné sítě Jake Dotchin.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Po čtyřiceti minutách je ve vedení hostující celek, za který se prosadil Rostislav Marosz. Jednalo se spíše o náhodnou branku, ovšem řekněme, že zaslouženou. Ve druhé části Vítkovice působily lepším dojmem, zatímco Kladno po polovině zápasu začalo tahat nohy. Uvidíme, co se stane po další přestávce.

    Střely na branku: 12:27.
    Střely na branku ve druhé třetině: 3:16.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:41
    Mimo hru byl trefen Jake Dotchin, který pak zůstal ležet na ledové ploše. Rozhodčí celý moment neviděli, a tak hru pouze přerušili.
     
    40:49
    Nahození Vítkovic schoval do lapačky domácí brankář, před kterého se ještě vrátil Vladimír Svačina. Ihned došlo k menší strkanici.
     
    41:43
    Kladenští v útočném pásmu nic nevymysleli, ovšem Vítkovice zase nepřešly ani střední pásmo. Poté na nepřesnou přihrávku nedosáhl Tomáš Pitule, zakázané uvolnění.
     
    42:05
    Kladno nahodilo puk obloučkem na vítkovickou svatyni, avšak Aleš Stezka si situaci pohlídal a zasáhl lapačkou.
     
    42:16
    Marek Račuk výborně objel branku a přihrál mezi kruhy, kde už se na kolenou nacházel Tomáš Pitule. Jeho pokus zamířil jen do břevna, Aleš Stezka měl štěstí na své straně!
     
    42:38
    Kladno propadlo ve středním pásmu a pustilo soupeře do přečíslení. Zprava to vzal na sebe Jan Bernovský, který zamířil vedle. Ovšem na zadní tyči měl lépe postaveného Petra Chlána.
     
    43:11
    Vítkovice pod tlakem hrají jednoduše, vyhodily na další zakázané uvolnění.
     
    43:37
    Hostující celek výborně brání střední pásmo a donutilo soupeře se vrátit za vlastní branku.
     
    43:50
    Na levé straně se uvolnil Nicolas Hlava, jenž trefil soupeře, ale našel si ještě odražený kotouč. Ovšem zakončením na dlouhou hůl zamířil vedle vzdálenější tyče!
     
    44:51
    Danny Kristo zaváhal, když mu kotouč zpracoval rozhodčí. Domácí útočník měl před brankou osamoceného Daniela Ciampiniho, ovšem tahal puk raději po mantinelu.
     
    45:22
    Od modré čáry nahazoval kotouč Jake Dotchin, který nemířil přesně. Kladno drží soupeře pod tlakem, Vítkovice už potřebují vystřídat.
     
    45:55
    Propagačním nahozením od mantinelu se prezentoval Vítězslav Bílek, Aleš Stezka si připisuje další jednoduchý zákrok lapačkou.
     
    46:16
    Kladno právě vstřelilo branku!
    Kladno se zaslouženě dočkalo vyrovnání! Skvěle to ale udělal Nicolas Hlava, který na levém kruhu rychle zabrzdil a přihrál přes obránce na TOMÁŠE PLEKANECE. Jeho svižný pokus zapadl přesně k levé tyči – 1:1! Asistence: Nicolas Hlava a Adam Kubík.
    46:16 Tomáš PLEKANEC - 1:1
     
    47:00
    Domácí mužstvo se znovu nemohlo dostat z vlastního pásma. Akci zastavil na modré čáře Petr Chlán, který pak zamířil na střídačku.
     
    47:27
    Vyloučení v týmu HC Vítkovice Ridera (Patrik Koch – 2 min., držení).
     
    48:15
    Nahozením od modré čáry se prezentoval Marek Baránek, jehož pokus byl tečován, avšak Aleš Stezka zasáhl. Následně z pravé strany vystřelil Adam Kubík, který orazítkoval tyčku. Sice se brankové světlo rozsvítilo, ovšem rozhodčí hned rozpažil.
     
    48:50
    Z levého kruhu se napřáhl kapitán Tomáš Plekanec, jehož pokus vyrazil dobře postavený vítkovický brankář.
     
    49:33
    Bombu od modré čáry vyslal Jake Dotchin a do jeho pokusu skočil Guntis Galvinš. Lotyšský obránce s bolestivou grimasou odjel v předklonu na střídačku.
     
    49:51
    Vyloučení v týmu HC Vítkovice Ridera (Marek Kalus – 2 min., podrážení).
     
    50:14
    Tomáš Plekanec přihrál přes osu a zprava vystřelil Adam Kubík. Ovšem Aleš Stezka se skvěle přesunul a zasáhl lapačkou. Kladno pokračovalo ještě v akci, avšak domácímu kapitánovi utekla černá guma.
     
    51:43
    Obrovskou příležitost spálil Tomáš Pitule! Po skvělé přihrávce zůstal na zadní tyči a trefil tyčku. Našel si také odražený kotouč, který zase zastavil Aleš Stezka!
     
    52:24
    Vítkovice právě vstřelily branku!
    Otřepané nedáš – dostaneš znovu platí! Kotouč na modrou čáru dostal PATRIK KOCH, který ani chvilku neváhal a vystřelil. Landon Bow toho přes clonícího soupeře neviděl, a tak mu černá guma zapadla za záda – 1:2 Asistence: Rastislav Dej a Rostislav Marosz.
    52:24 Patrik KOCH - 1:2
     
    53:28
    Daniel Ciampini se pokoušel obhodit soupeře a chtěl k tomu použít plexi. Ovšem kotouč vyhodil jen mimo hrací plochu.
     
    Dnešní utkání sleduje 2 016 diváků.
     
    54:19
    Marek Kalus prohodil obránce a sám před brankářem zůstal Radovan Bondra. Ten se chtěl rychle otočit a zakončit na brankářovu vyrážečku. Ovšem Landon Bow situaci ustál a drží Kladno ve hře o body!
     
    54:49
    Vyloučení v týmu Rytíři Kladno (Marek Baránek – 2 min., nedovolené bránění).
     
    54:56
    Tvrdou ránu z vrcholu pravého kruhu poslal proti brance Roman Polák. Domácí brankář si na kotouč sáhl lapačkou, čímž jej vyrazil na tyč!
     
    56:11
    Vítkovické zakončení z levého kruhu zamířilo nad branku. Puk následně opustil útočné pásmo hostujícího celku, který následně zamířil až za vlastní svatyni.
     
    56:52
    Výborně to udělal Robert Flick, který si zpoza branky vybruslil do střelecké pozice. Ovšem pokus po ledě domácího brankáře nemohl překvapit.
     
    57:04
    Marek Kalus přihrával před branku, protože viděl najíždějícího spoluhráče. Robert Flick předvedl dlouhou kličku do forhendu, ale ani tentokrát ležícího gólmana nepřekonal!
     
    57:31
    Nahození kladenského týmu přišlo ještě před červenou čárou, a tak je tu zakázané uvolnění. Hra se tak stěhuje znovu před gólmana Rytířů.
     
    58:09
    Kladno je v útočném pásmu a Landon Bow odjíždí z branky! Domácí celek potřebuje skórovat, a tak hraje vabank!
     
    58:34
    Kladenští Rytíři se vyžádali oddechový čas! Parta kolem Tomáše Plekance si potřebuje spíše chviličku odpočinout!
     
    58:38
    U hrazení získal černou gumu Marek Kalus, který ji vyhodil do středního pásma.
     
    58:49
    V přerušené hře se strhla mela u mantinelu! Jako první se začal pošťuchovat Tomáš Plekanec, který si následně odstoupil a nechal všechnu práci na spoluhráčích. Robert Flick za bitku jde do šaten a cestou dostal pivní sprchu od fanoušků Kladna – velmi nesportovní moment, ikdyž emoce pracují!
     
    58:49
    Současné vyloučení:
    Vyloučení v týmu Rytíři Kladno (Marek Račuk – 5 min., bitka).
    Vyloučení v týmu HC Vítkovice Ridera (Robert Flick – 5 min., bitka).
     
    59:11
    Vítkovice vyhodily tak dobře, že z toho nebude zakázané uvolnění. Kladno následně dvakrát nepřešlo přes střední pásmo.
     
    59:16
    Landon Bow je znovu v brance, bude se vhazovat na neutrální půdě!
     
    59:22
    Landon Bow znovu odjíždí na kladenskou střídačku!
     
    Konec zápasu.
     
    Napínavé střetnutí ovládly Vítkovice, které přežili nejlepší pasáž kladenské hry! Rytíři v poslední periodě vyrovnali, jenomže následně neproměnili několik velkých příležitostí, a tak přišel trest! V posledních minutách už hosté hráli velmi zkušeně a slaví první vítězství v sezóně.

    Nejlepší hráči zápasu

    Tomáš Plekanec (Kladno) a Aleš Stezka (Vítkovice).
     
    Tímto se s vámi loučím a budu se na vás těšit u některého z dalších přenosů. (20:52:36)
    Marken.cz

    Michal Luxa

    Branky a nahrávky: 47. Plekanec (Hlava, Kubík) – 26. Marosz, 53. Koch (Dej, Marosz)


    Rytíři Kladno: Bow (Stahl) – Kehar, Dotchin (A), Donaghey, Baránek, Nilsen, Funk, Ticháček – Ciampini, Plekanec (C), Hlava – Kristo, Kubík, Machala – Račuk, Pitule, M. Beran – Hajný, Filip, V. Bílek.
    HC Vítkovice Ridera: Stezka (Dolejš) – Plášil, R. Polák (C), Galvinš, Gewiese, Koch, L. Kovář, Machů – Roberts Bukarts, J. Hruška (A), Svačina – L. Krenželok (A), Marosz, Fridrich – R. Bondra, Flick, M. Kalus – Bernovský, Chlán, Dej.

    Rozhodčí: Hejduk, Svoboda – Pešek, Malý

    Diváci: 2 016
    bahis siteleri