Magnitogorsk – Barys 4:3 (kon.) | Ufa – Jekatěrinburg 3:2 (kon.) | Jokerit – Kazaň 4:3 (po pr.)
Minsk – Nižněkamsk 3:1 (kon.) | Omsk – Soči 3:1 (kon.) | CSKA Moskva – Novosibirsk 1:0 (po pr.)
Riga – Čerepovec 0:2 (kon.) | Petrohrad – Čeljabinsk 4:3 (2:1 po s.n.) | Viťaz – Jaroslavl 1:4 (kon.)
po prodl.
Jokerit Helsinky
4:3 (1:0, 2:1, 0:2 - 1:0)
Ak Bars Kazaň
Středa 29.09.2021, 17:30 • Hartwall Arena • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:30.
     
    Všem fanynkám a fanouškům hokeje přeju krásný středeční podvečer. Vítám vás při sledování ruské KHL, u zápasu mezi Jokeritem Helsinky a Bars Kazaň.
     
    Jokerit Helsinky

    Jokerit je jediným finským týmem účastnícím se KHL. A že by dělal "zemi tisíce jezer" ostudu, to se rozhodně říci nedá! V jedenácti odehraných zápasech vyválčil velmi pěkných osmnáct bodů, v tabulce Východní konference je na tom lépe pouze Dynamo Moskva, to totiž disponuje lepším skóre. Svěřenci kouče Marjamäkiho drží fantastickou šňůru devíti vítězství v řadě za sebou, jimž dali zapomenout na dva nezdary z kraje sezóny. Týmovou produktivitu vede zkušený třiatřicetiletý Američan Brian O'Neill, ten doposud nasbíral jedenáct bodů.
     
    Ak Bars Kazaň

    Soupeřem finského celku bude Ak Bars Kazaň, tedy tým, který také patří mezi to lepší, co ruská KHL nabízí. Kazaň působí v tabulce Východní konference, kde je na čtvrté pozici se ziskem patnácti bodů, před sebou má trio Magnitogorsk, Ufa a Čeljabinsk. Rovněž Kvartalnovova družina drží pěknou sérii, přemožitele nenašli již pět zápasů naposledy doma porazili silný Spartak Moskva 3:1. Nejproduktivnějším hráčem mužstva je dvojice Dmitrij Kagarlickij, Pär Lindholm s pěti body.
     
    Československá stopa v utkání

    David Sklenička (JOK)
     
    Úvodní sestavy:

    Jokerit Helsinky: Lindbäck (Juvonen) – P. Holm, Lindbohm (A), D. Sklenička, O. Leskinen, Friman, Kivistö – Nicklas Jensen, O'Neill (C), Junttila – Pakarinen (A), Norman, Savinainen – Turunen, Schroeder, Hännikäinen – H. Ikonen, Björninen, Joensuu.

    Ak Bars Kazaň: I. Bobkov – Rukavišnikov, Kampfer, Žuravljov, Judin, N. Ljamkin, Jančevskij, Adamčuk – Kovalenko, A. Galimov, Kagarlickij – K. Petrov (A), Safonov, Tarasov – M. Gluchov (C), Burmistrov (A), Dyňak – Brovkin, Katělevskij.

    Rozhodčí: Oskirko, Sergejev – Golovlev, Savenkov.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:10
    První útok patřil domácím hokejistům Po pravé straně zkusil štěstí Brian O'Neill, ale střelou z velkého úhlu na gólmana nevyzrál.
     
    00:39
    Útok i na druhé straně. Kagarlickij nahrával mezi kruhy najetému Galimovovi, tomu v klíčový moment přeskočil puk přes čepel hole.
     
    01:17
    Lehké nahození ještě ze středního pásma se stalo snadnou kořistí Anderse Lindbäcka, domácí strážce svatyně se postaral o přerušení hry.
     
    01:40
    Premiérový zákrok už má za sebou rovněž Igor Bobkov. S projektilem Jensena si hravě poradil, vykopl jej levým betonem.
     
    02:21
    Situaci dvou proti dvěma vzal Ilja Safonov možná trochu sobecky na sebe. Zakončení mu vůbec nevyšlo, ze zápěstí vysoko přestřelil.
     
    02:50
    Rychlý protiútok rozjel Tommi Kivistö žabičkou mezi obranu na Juliuse Junttilu, jehož zradilo zpracování, takže z úniku nic nebylo.
     
    03:30
    Postavení mimo hru, provinili se hosté. Roman Rukavišnikov příliš dlouho otálel s nahrávkou, kterou nakonec vyslal, ale Kagarlickij přebíral kotouč až za modrou.
     
    03:57
    Od levého mantinelu si Dmitrij Katělevskij sjel více na střed a vystřelil příklepem. Anders Lindbäck ukázal výborný reflexy, zasáhl lapačkou.
     
    04:20
    Úvod utkání je opatrnější z obou stran. Obě mužstva si dávají pozor hlavně na defenzivu. Nechtějí udělat chybu, jež by je posléze mohla mrzet.
     
    04:38
    Skvěle zapracoval o defenzivy člen elitní útočné formace hostů Arťom Galimov. Zachytil pohyb Savinainena a odstavil jej čistým způsobem.
     
    05:22
    Tohle se nepovedlo. Po zisku kotouče se Niklas Friman zachoval hodně zbrkle. Puk poslal mimo dosah Leskinena a zavinil zakázané uvolnění.
     
    05:55
    Obránce Steven Kampfer vystřelil od modré čáry zápěstím. Poté, co Lindbäck kotouč vyrazil, se Kirill Petrov pokusil o dorážku, leč neúspěšně.
     
    06:09
    Roman Rukavišnikov si do poslední chvíle počkal, co Brian O'Neill vymyslí. S kličkou mezi kruhy podvědomě počítal a protihráče k zakončení nepustil.
     
    06:30
    Bezbrankové skóre přetrvává i po zakončení Jensena z vrcholku levého kruhu. Dánský forvard vypálil o velký kus nad bránu.
     
    07:00
    Unavený Tommi Kivistö nevymýšlel nic složitého. Přejel středovou čáru a nahodil černou gumu za bránu, načež odjel vystřídat.
     
    07:13
    Jokerit právě vstřelil branku!
    Domácí se ujímají zničehonic vedení! Po vyhraném buly Normana v útočném pásmu Pakarinen přisunul puk k obránci NIKLASOVI FRIMANOVI, jenž prostřelil Bobkova tvrdou forhendovou střelou k pravé tyči. Asistence: Iiro Pakarinen a John Norman.
    07:13 Niklas FRIMAN - 1:0
     
    07:28
    Po prvním gólu i první vyloučení na straně Jokeritu. Proti pravidlům se provinil obránce Tommi Kivistö, jenž v obranném pásmu krosčekoval Gluchova.
     
    08:02
    Úvod oslabení v podání domácího celku parádní. Nejprve vyhodil Niklas Friman, okamžitě na něj navázal Otto Leskinen.
     
    08:35
    Hostům se vůbec nedaří usadit v útočné třetině. Nyní Kirill Petrov přišel o hrací předmět dokonce ještě ve středním pásmu, při kličce Joensuuovi.
     
    09:02
    Síly na ledě se vyrovnávají. Dvě minuty vyfasoval Ilja Safonov, jenž byl potrestán za laxní hru obráním kotouče a Junttilovi zamezil v šance jen za cenu držení.
     
    09:30
    Trest Kivista je minulostí, začíná přesilovka Jokeritu. Ta určitě nemůže být horší než Kazaně, jež se nedostala ani do útočného pásma.
     
    10:13
    To hokejisté v černých dresech útočnou třetinu navýšili, pobyli v ní pár vteřin a vypracovali si i nebezpečnou příležitost. Velká škoda pro Jokerit, že Brian O'Neill skvělou nahrávku k levé tyči promáchl.
     
    10:46
    Netrvalo dlouho a hráči finského mužstva obsadili útočné pásmo znovu. Druhý gól v utkání chtěl přidat Niklas Friman, tvrdou střelu namířil do zadního mantinelu.
     
    11:10
    Oba týmy hrají v plném počtu. Ilja Safonov je zpátky na ledové ploše a okamžitě se řítí vypomoci pod tlakem hrajícím spoluhráčům.
     
    11:49
    Již delší dobu se nepřerušovalo. Mužstva stříhají bez problémů střídat i za hry, nyní dopřál spoluhráčům i protihráčům za vlastní brankou Otto Leskinen, který se nikam nehnal.
     
    12:27
    Odvážnou kličku si kousek za obranným pásmem dovolil Steven Kampfer. Měl velké štěstí, že forčekujícímu Savinainenovi kotouč projel mezi nohama.
     
    12:45
    Jesse Joensuu zkusil dlouhou nahrávkou oslovit Hännikäinena. přecenil však jeho rychlostní schopnosti, výsledkem je icing.
     
    13:07
    Úder vysokou holí inkasoval Nicklas Jensen. Okamžitě přečin Alexandra Burmistrova hlásil u rozhodčích, kteří střet viděli a Rusa vyloučili.
     
    13:39
    Do těžké pozice dostal nahrávku Brian O'Neill. Zády k bráně se zkusil obtočit kolem Petrova, ten protihráče nenechal vystřelit.
     
    14:10
    Tommi Kivistö musí začínat od vlastní brány. Zkusil se ze všech sil zachytit na modré čáře vyhození, nicméně ostrý výstřel Žuravljova nakonec jenom ztlumil.
     
    14:36
    Nebezpečí pro domácí zažehnal gólman Anders Lindbäck. Skvěle vyjel proti Gluchovovi a podél jeho hokejky vyhodil do střední třetiny.
     
    15:19
    V přečíslení tři na dva Jordan Schroeder prováhal ideální moment pro nahrávku. Volil ji až v době, kdy byl mimo střelecký úhel, Rukavišnikov tedy moc dobře věděl, co bude následovat.
     
    15:56
    Petteri Lindbohm odvážně rozehrál středem hřiště mezi dva protihráče. Ti na kotouč sice nedosáhli, ale to se následně nepovedlo ani adresátovi Savinainenovi.
     
    16:28
    Za vlastní brankou jel před dotírajícím útočníkem Steven Kampfer. Do tohoto prostoru se jej Leskinen pronásledovat nevydal, raději odjel vystřídat.
     
    16:49
    Z obranného pásma rozjel akci Daniil Žuravljov. Jeho dlouhou nahrávku Dmitrij Kagarlickij zpracovat nedokázal, hraje Tommi Kivistö.
     
    17:25
    Již dobré čtyři minuty se hraje bez přerušení. Během tohoto časového úseku však nebyla k vidění žádná velká šance, spíš velká řada npřesností.
     
    17:46
    Alexandr Burmistrov chtěl posunout puk do jízdy Gluchovovi, ale našel jenom Briana O'Neilla. Američan pak od pravého mantinelu nahrál mimo dosah Jensena.
     
    18:24
    Markus Hännikäinen ještě mohl nahrávat, ale volil zakončení od pravého mantinelu. Igor Bobkov byl v pohotovosti, touš uschoval ve výstroji.
     
    18:39
    Další úspěšný zákrok pro hostujícího gólmana. Tentokráte si poradil s projektilem Niklase Frimana od modré čáry.
     
    19:00
    Probíhá poslední minuta první třetiny.
     
    19:19
    Dmitrij Judin vyhodil po mantinelu. Jesse Joensuu se dopustil zbytečné chyby, když vyhození soka tečoval, tím zrušil zakázané uvolnění.
     
    19:40
    Ještě větší chyby se dopustil hostující útočník Kirill Petrov. Získal puk v obranném pásmu, ale pak ho nešťastně vyhodil mimo hrací plochu. Ukázkové zdržování hry.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Střely na bránu po 1. třetině: 11 – 4.
     
    Po první třetině zápasu mezi Jokeritem a Kazaní jsou šťastnější domácí hokejisté, kteří vedou nejtěsnějším možným výsledkem 1:0. Ráz střetnutí udává situace z 8. minuty, kdy se po vyhraném buly puk dostal k obránci Niklasi Frimanovi a ten propálil vše, co mu stálo v cestě. Jinak sledujeme vyrovnané bojovné utkání, v němž ještě ani zdaleka není rozhodnuto o vítězi.
     
    Další třetina začne přibližně v 18:22.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:10
    Domácí hokejisté zahajují druhé dějství v přesilové hře, ta by měla trvat ještě minutu a půl. Samozřejmě může skončit i dřív, pokud padne gól.
     
    20:39
    Této možnosti ale zatím nic nenasvědčuje. Hosté se dvakrát zvládli úspěšně osvobodit a od vlastní brány začíná s pukem na holi český zadák David Sklenička.
     
    21:13
    Nakonec přeci jen hokejisté v černých dresech nakoukli do útočného pásma. Nahrávku do levého kruhu dostal Julius Junttila, křižným pokusem na Bobkova nevyzrál.
     
    21:40
    Igor Bobkov znovu v pozoru, tentokráte proti ráně Schroedera z pravé strany. Levým ramenem vytěsnil hrací předmět nad břevno.
     
    22:29
    Obránce Tommi Kivistö nabral podobnou rychlost, jako s pukem jedoucí Dmitrij Kagarlickij. Před branku soka nepustil, odzbrojil ho tělem.
     
    22:48
    Rána od modré čáry nebyla pro Anderse Lindbäcka žádným problémem. Brankář černou gumu chytil do lapačky a nepustil.
     
    23:05
    Za obranou číhal na dlouhou nahrávku Teemu Turunen. V poslední chvíli jej zaregistroval Mark Jančevskij, kotouč letící vzduchem srazil do bezpečí.
     
    23:46
    Roman Rukavišnikov mohl postupovat do útočné třetiny, ale překvapivě volil zpětný pas na Safonova. Hosté nakonec útočné pásmo získali, ale ke střele na bránu nedošlo.
     
    24:03
    Souboj u domácí střídačky dopadl lépe pro početnější skupinku hokejistů Jokeritu. Kotouč vydoloval z pod brusle protihráče Niklas Friman.
     
    24:38
    Daniil Žuravljov vyhodil přes všechny čáry, Kirill Petrov i přes velkou snahu na kotouč nedosáhl. Rozhodčí odpískal icing.
     
    25:21
    Do pravého kruhu si nabruslil s pukem Hannes Björninen. Finský útočník vystřelil zápěstím a Bobkov zachytil touš v lapačce.
     
    25:29
    Hokejisté Kazaně mají velkou příležitost k vyrovnání, zahrají si svou druhou přesilovou hru. Julius Junttila zastavil Kagarlického jen za cenu podrážení.
     
    26:12
    S nečekanou střelou po vhazování si Anders Lindbäck hravě poradil. Zareagoval včas a po zákroku levým betonem volný kotouč přikryl lapačkou.
     
    26:50
    Velká komplikace pro domácí mužstvo! Hannes Björninen se nastavil tak, aby jej náraz od Judina bolel co nejméně, jenže ruce dal příliš vysoko a soka krosčekoval. Jokerit jde do tří.
     
    27:20
    Michail Gluchov naznačil střelu z pravého kruhu, aby nakonec ještě posunul touš zadovkou za sebe, Daniil Žuravljov namířil tvrdou střelu do výstroje gólmana.
     
    27:35
    Kritickou chvíli domácí přestáli, už jsou ve čtyřech. Navíc fantasticky zahrál David Sklenička, který obral Gluchova a odpálil touš do bezpečí.
     
    28:03
    Jokerit ukazuje, že ne náhodou drží sérii devíti vítězství v řadě. Kazaň má obrovské problémy vyzrát na defenzivu finského týmu, a to i v přesilové hře.
     
    28:57
    Kazaň vstřelila branku!
    Svěřenci kouče Kvartalnovova nevyužili ani klasickou přesilovku, ale to je nemusí mrzet, neboť skórovali pár vteřin poté! U levého mantinelu NIKOLAJ KOVALENKO až příliš snadno proskočil přes Skleničku a prodral se až před bránu, odkud bekhendem zvedl kotouč nad levý beton Lindbäcka. Asistence: Nikita Ljamkin a Igor Bobkov.
    28:57 Nikolaj KOVALENKO - 1:1
     
    29:30
    Bude zajímavé sledovat, jak se Jokerit popasuje s nastálou situací. Do defenzivy do této chvíle pracoval skvěle, ale podcenění situace od Čecha Skleničky Kovalenko potrestal vrchovatě, začíná se tak prakticky od nuly.
     
    30:03
    Příliš velkou rychlost nabral Markus Hännikäinen, ani nestihl vystřelit. Zkusil tedy obtočit bránu, ale puk se mu svezl z čepele hole.
     
    30:39
    Další útok domácích táhl po levém mantinelu Brian O'Neill. Zkusil si puk hodit mezi brusle Rukavišnikova, obránce se nenechal nachytat.
     
    31:00
    Jokerit právě vstřelil branku!
    Vyrovnané skóre dlouho nevydrželo! Od modré čáry napřáhl Kivistö a od bránícího hokejisty se puk šťastně odrazil do pravého kruhu k NIKLASI FRIMANOVI, který svůj druhý gól v zápase vsítil pokusem k levé tyči. Bobkov ještě na černou gumu dosáhl betonem, ale z brány ven ji už nedostal. Asistence: Tommi Kivistö a Brian O'Neill.
    31:00 Niklas FRIMAN - 2:1
     
    31:30
    Hokejisté finského týmu jsou při chuti, okamžitě chtěli navýšit skóre. Markus Hännikäinen střílel z velkého úhlu, Bobkov na poslední chvíli zakročil ramenem.
     
    32:28
    Po zmatcích v předbrankovém prostoru Kazaně se nakonec strhla roztržka, nejaktivnější byla dvojička Veli-Matti Savinainen – Steven Kampfer. Muži v pruhovaném obě horké hlavy včas oddělili od sebe.
     
    32:56
    Po delší době zaútočili i hosté, dokonce strávili delší čas v útočném pásmu. Akci završil Ilja Safonov střelou vysoko nad bránu.
     
    33:23
    Brian O'Neill ujel společně se Schroederem proti dvěma obráncům. Po vzájemné výměně puku zakončoval první jmenovaný vedle levé tyče.
     
    33:56
    Další slibná akce domácího celku, tentokráte přečíslení dvou na jednoho. Markus Hännikäinen se rozhodl střílet, vyprášil levý beton gólmana.
     
    34:11
    V jednu chvíli bylo hokejistů Kazaně na ledové ploše šest. Rozhodčím chvíli trvalo, než si této skutečnosti všimli, ale nakonec jeden z nich upozornil kolegy a na Jokerit tak čeká početní převaha.
     
    34:50
    Ihned po vhazování vyhodil přes všechny čáry Roman Rukavišnikov. Za bránou zastavil kotouč Anders Lindbäck, s přehledem rozehrál po mantinelu na Kivista.
     
    35:25
    Hrací předmět opustil hrací plochu a Daniil Žuravljov měl velké štěstí, že cestou tečoval tvrzené sklo, jinak by se jednalo o další trest do hostujících řad.
     
    35:48
    Defenziva Jokeritu propadla, nabídla Kazani přečíslení. Akci zakončoval Michail Gluchov pokusem pravého kruhu, Lindbäck schoval touš ve výstroji.
     
    36:15
    V poslední chvíli si Iiro Pakarinen rozmyslel otočku kolem brány, protože neměl kotouč stoprocentně pod kontrolou. Brovkin mezitím naskočil na led, Kazaň je kompletní.
     
    36:24
    Jokerit právě vstřelil branku!
    Tlak Jokeritu však pokračoval a výsledkem je třetí gól v síti Kazaně! Hodně šťastný zásah míří na konto JOHNA NORMANA. Ten zpoza brány nahrával k levé tyčce Savinainenovi, ale trefil vyrážečku gólmana Bobkova, od níž se puk zajímavý způsobem vznesl do vzduchu a spadl za jeho záda. Asistence: Otto Leskinen a David Sklenička.
    36:24 John NORMAN - 3:1
     
    37:30
    Fanoušci jsou ve varu. Podobné výkony jejich oblíbenců se pochopitelně musí líbit, což je znát hlasitým podporováním v hledišti.
     
    37:47
    Útok Kazaně zastavil hvizd čárového rozhodčího. Michail Gluchov byl příliš zbrklý, modrou čáru přejel dříve, než pukem jedoucí Safonov.
     
    38:08
    Za nahozeným kotoučem do útočného pásma spěchal Dmitrij Kagarlickij. Vůbec si ovšem neporadil se zpracováním, čehož využil David Sklenička.
     
    38:39
    Právě u českého obránce začala útočná akce domácích. Sklenička po pravém mantinelu rozjel Normana, který se natlačil pře bánu, ale z bezprostřední blízkosti druhou trefu v utkání nepřidal.
     
    39:00
    Probíhá poslední minuta druhé třetiny.
     
    39:16
    Anders Lindbäck působí v brankovišti jistým dojmem, ostatně jako ve většině zápasů letošní sezóny. Nenechal se rozhodit ani upadnuvším Burmistrovem, pokus Žuravljova schoval v lapačce.
     
    39:43
    S forčekinkem Junttily si Kirill Adamčuk věděl rady a po mantinelu rozehrál na Kirilla Petrova. Tomu samostatná akce nevyšla, kličku do středu vypíchl Kivistö.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Střely na bránu po 2. třetině: 19 -18.
     
    V prostředním dějství Jokerit navýšil náskok, do závěrečné dvacetiminutovky nastoupí s dvoubrankovým vedením v zádech. Hosté měli velkou příležitost srovnat ve dvojnásobné přesilovce, což se jim sice nepovedlo, ale přesto vyrovnali, a to krátce po vypršení tradiční početní převahy, kdy se bekhendem trefil nad beton gólmana Nikolaj Kovalenko. Hokejisty finského týmu inkasovaný gól nerozhodil, ba naopak je spíše nakopl. Bleskově strhl vedení na stranu domácích svým druhým zásahem Niklas Friman, šťastnou trefil jej pak navýšil John Norman. Kazaň má ve třetí třetině co dělat, pokud chce získat alespoň bod.
     
    Další třetina začne přibližně v 19:17.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:10
    Třetí třetina má za sebou první třetiny. Lze očekávat, že Jokerit už se nebude tolik tlačit dopředu a spíše vyčkávat na to, co vymyslí soupeř.
     
    40:51
    Dmitrij Kagarlickij naznačil nahrávku, ale nakonec se sám rozjel po levém mantinelu. Navštívil útočné pásmo, ale pak narazil do stromu jménem Niklas Friman.
     
    41:19
    Kazaň podle očekávání vstoupili do třetího dějství aktivně. Mezi kruhy dostal nabito Dmitrij Katělevskij, ze slibné pozice ovšem pálil přímo do gólmana.
     
    41:38
    Dvě minuty za hákování vyfasoval Otto Leskinen. Obránce moc dobře věděl, co dělá, ale primárním cílem bylo zabránit v zakončení Gluchovovi, to se podařilo.
     
    42:25
    Hodně pozdě reagoval Anders Lindbäck na Kagarlického nahrávku do pravého kruhu Kovalenkovi. Brankář měl velké štěstí, že soupeř minul.
     
    42:51
    Hned ve dvojici se domácí vydali do úniku při vlastním oslabení. Henri Ikonen ovšem nedokázal zakončit z důvodu dotírajícího Kampfera, načež smolně podrazil spoluhráče Björninena, jenž by jinak střílel z velmi nadějné pozice.
     
    43:20
    Domácí fanoušci se zpětně dožadovali odpískání nedovoleného zákroku, ale Steven Kampfer předvedl ukázkový obranný zákrok, o faulu nemohla být řeč.
     
    43:42
    První důležitou chvíli třetí třetiny Jokerit zvládl, ubránil oslabení. Největší šanci si paradoxně vytvořil sám, nicméně Bobkov zasahovat nemusel.
     
    44:16
    Příliš se nepřerušuje, což hraje do karet domácím. Na hráčích Kazaně je vidět velká snaha, ale koncovka zatím pokulhává.
     
    44:50
    Kazaň vstřelila branku!
    Přichází drama, hosté jsou na kontakt! Gluchov se zbavil Frimana a chvíli vyčkal, aby nakonec nahrál mezi kruhy DMITRIJOVI KAGARLICKÉMU, jeho střele do horního rohu pomohla do sítě levá tyčka. Asistence: Michail Gluchov a Dmitrij Judin.
    44:50 Dmitrij KAGARLICKIJ - 3:2
     
    45:30
    Jak Jokerit zareaguje na inkasovanou branku? Určitě si bude dávat pozor hlavně na defenzivu, ale nemůže spoléhat jen na ni, to by se nemuselo vyplatit.
     
    45:49
    John Norman schytal tvrdou sekeru od Ilji Safonova a dnešní utkání po něj možná skončilo. Zamířil na střídačky, odtud okamžitě o útrob stadiónu.
     
    46:12
    Puk si vzájemně vyměnili Alexandr Burmistrov a Daniil Tarasov. Střílel první jmenovaný, forhendem zvedl puk příliš vysoko.
     
    46:35
    Tommi Kivistö už neměl dostatek sil, aby rozjel útok. Proto přejel polovinu, nahodil za bránu soupeře a odjel si odpočinout.
     
    47:14
    Český obránce David Sklenička na modré čáře zastavil těžkou nahrávku od Savinainena. Vypálil forhendem, napálil obětavě blokujícího Kampfera.
     
    47:45
    Tlak domácích hokejistů pokračuje. Jordan Schroeder nahodil od pravého mantinelu na bránu a na vypadnuvší puk čekal Jesse Joensuu, avšak Bobkov ho udržel ve výstroji.
     
    48:08
    Velkou rychlost nabral Dmitrij Kagarlickij. Forhendovou kličku si položil Lindbäcka, ale z velkého úhlu již nedokázal zakončit, pasem naslepo mezi kruhy nenašel žádného ze spoluhráčů.
     
    48:55
    Pořádně musel přidat Teemu Turunen, aby odpálil černou gumu z obranného pásma. Ve finále se mu to těsně před Žuravljovem podařilo.
     
    49:30
    Kazaň hraje ve třetí třetině sympaticky. Snaha vyrovnat je enormní, psychice určitě výrazně pomohl i vstřelený kontaktní druhý gól.
     
    49:52
    Z velkého úhlu vyzkoušel pozornost gólmana Arťom Galimov. Anders Lindbäck byl v pozoru, levé rameno měl přilepené k tyči.
     
    50:28
    Domácí gólman znovu v akci. Tentokráte si stáhl dobře myšlenou nahrávku Kagarlického na Gluchova pod sebe, čímž se postaral o přerušení hry.
     
    50:56
    Do obrany musel zapracovat Julius Junttila. Udržel na zádech Rimana Rukavišnikova a po mantinelu dostal touš do středního pásma.
     
    51:20
    Dlouho netrvalo a hosté znovu obsadili útočnou třetinu. Momentálně probíhá kombinace, ještě nedošlo k takovému pasu, po němž by se vyplatilo střílet.
     
    51:44
    Zaváhání Frimana v defenzivě soupeř nepotrestal. Kotouč vypíchl Nikolaj Kovalenko, jenže pak příliš dlouho dával najevo přihrávku na Judina, tu vystihl Schroeder.
     
    52:16
    Obránce Niklas Friman klidně může pomýšlet na hattrick. Podpořil ofenzivu a střílel zápěstím z levého kruhu, rozvlnil pouze boční síť.
     
    52:59
    Pravou stranou nastartoval své motory Ilja Safonov. Zbavil se osobního strážce, jenže narazil na Leskinena, jenž mu skvěle zkřížil cestu.
     
    53:21
    Aktivita Kazaně neutichá, spíše se ještě zvětšuje. Kirill Petrov nahodil na bránu a lehkou tečí se prezentoval Alexandr Burmistrov. Lindbäck na poslední chvíli vykopl levý beton.
     
    53:38
    Ve třetí třetině si švédský gólman na nudu rozhodně stěžovat nemůže. Nyní musel do akce uvést lapačku, v níž schoval pokus Jančevského.
     
    54:32
    Ze střednému pásma sáhl k tvrdému nástřelu Veli-Matti Savinainen. Igor Bobkov dobře viděl a černou gumu bezpečně odrazil do rohu kluziště.
     
    54:51
    Objet bránu a zasunout kotouč k levé tyči původně chtěl Ilja Safonov. Jenže cestu mu zakřižoval Joensuu, tak se otočil a nahrál na modrou Rukavišnikovovi.
     
    55:20
    Za obětavý pád do rány si vysloužil potlesk Julius Junttila. Tvrdý projektil vypálený z hole Kampfera schoval někde pod tělem.
     
    55:48
    Chybná rozehrávka hokejisté Kazaně znamená zakázané uvolnění. Nikolaj Kovalenko nepočítal s pasem do jízdy, ztrátu na Kivista pak už nesmazal.
     
    56:01
    Hannes Björninen spoluhráčům situaci v závěru zápasu vůbec neusnadnil. Vysloužil si totiž dvě minuty za zásah vysokou holí do obličeje Judina.
     
    56:41
    Dlouhou kombinaci završil Roman Rukavišnikov ledabylým nahozením od modré čáry, s nímž Anders Lindbäck neměl téměř žádnou práci.
     
    57:13
    V poslední chvíli si Ilja Safonov rozmyslel nahození na bránu, po zadním mantinelu místo toho přihrál kotouč na hokejku Gluchova. Ten rozvinul akci na Kagarlického, ránu z levého kruhu zastavil brankář levým betonem.
     
    57:31
    Dnes podruhé se budou domácí bránit ve třech! Anders Lindbäck při přesunu k pravé tyčce posunul bránu a rozhodčí vyhodnotil, že úmyslně, gólmanovi udělil dvě minuty za zdržování hry. Trest odpyká Pakarinen.
     
    57:54
    Kazaň vstřelila branku!
    Na druhý pokus Kazaň přesilovku o dva hráče využila, je vyrovnáno! Přes Burmistrova a Kovalenka se puk dostal před bránu k ARŤOMU GALIMOVOVI, na jehož ránu reagoval Lindbäck vyrážečkou příliš pozdě. Asistence: Nikolaj Kovalenko a Alexandr Burmistrov.
    57:54 Arťom GALIMOV - 3:3
     
    58:16
    Hosté mohou pomýšlet i na vítězství v základní hrací době, protože klasická přesilovka potrvá ještě minutu a půl. Už jsou znovu nastěhováni v útočném pásmu.
     
    58:53
    Domácí gólman tentokráte zasahovat nemusel, práci za něj odvedl Julius Junttila. Lehl do střely Kampfera a černou gumu odrazil do rohu kluziště.
     
    59:00
    Probíhá poslední minuta třetí třetiny.
     
    59:23
    Ihned po buly střílel Kirill Adamčuk. Brankář na střelu po celou dobu velmi dobře viděl, schoval ji v lapačce bez větších obtíží.
     
    59:40
    Domácí v plném počtu, utkání směřuje do prodloužení. Zajímavou akci podnikl Brian O'Neill, ale nakonec ztroskotal na Petrovovi.
     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     
    Střely na bránu po 3. třetině: 21 – 35.
     
    Hráči Kazaně v závěrečné dvacetiminutovce stáhli dvoubrankové manko, o vítězi tak bude muset rozhodnout prodloužení, případně až samostatné nájezdy. Důležitý kontaktní gól vstřelil Dmitrij Kagarlickij a skóre do vyrovnané podoby posunul v 58. minutě Arťom Galimov, jenž využil přesilovou hru pěti proti třem.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    60:10
    Prodloužení tří proti třem slibuje velké množství šancí. Stačí jedna individuální chyba a může být rozhodnuto, prostoru na ledě je hodně.
     
    60:39
    Příliš dlouho ustupoval Roman Rukavišnikov proti Frimanovi. Domácí bek střílel z mezikruží, avšak Bobkov skvěle zareagoval a včas vytasil lapačku.
     
    61:06
    Úplně zapomenutý zůstal před brankou Brian O'Neill. Zachoval se ale zbrkle a místo zpracování střílel z první přímo do brankáře.
     
    61:45
    Fanoušci na tribuně se domnívali, že si Dmitrij Kagarlickij počínal proti Junttilovi nedovoleně. Rozhodčí však nechali ve hře pokračovat, ruský útočník vystřelil od levého mantinelu vedle levé tyče.
     
    62:05
    Rozjetého Stevana Kampfera nedokázal zastavit Schroeder ani Joensuu. Nemuseli ale smutnit, soupeř totiž nepřesně nahrál Gluchovovi.
     
    62:43
    Odvážně se Hannes Björninen vydal mezi dva protihráče. Puk mezi nimi prohodil, sám ale mezi nimi neproskočil.
     
    63:24
    Sice se Markus Hännikäinen natlačil až před bránu, ale už neměl dostatek sil na zakončení, bruslí pouze nahrnul kotouč do betonu Bobkova.
     
    63:45
    Zajímavá akce i na druhé straně. Kirill Petrov na sebe navázal dva hráče, aby pak našel volného Kovalenka, jeho pokus zápěstím schoval Lindbäck ve výstroji.
     
    63:56
    Domácí budou mít velkou příležitost rozhodnout zápas z trestného střílení! Pakarinena těsně před zakončením vyvedl držením hole z rovnováhy Nikita Ljamkin, rozhodčí neváhal ani vteřinu. Na koho trenér Marjamäki ukáže?
     
    63:56
    Jokerit právě vstřelil branku!
    Je konec! JESSE JOENSUU byl tím, na koho padla volba a finský útočník ukázal, že nájezdy opravdu umí. Bekhendovou kličkou položil gólmana, načež s přehledem přehodil jeho levý beton.
    63:56 Jesse JOENSUU - 4:3
     
    Konec zápasu.
     
    Jokerit ve třetí třetině ztratil dvougólové vedení, ale o vítězství se připravit nenechal, v prodloužení urval bonusový bod pro sebe. Přestože se hrálo tři na tři, tak byla v nastaveném čase hra opatrná z obou stran. Rozhodnutí přišlo na sklonku 64. minuty, kdy Pakarinena zahákoval Ljamkin a rozhodčí nařídili trestné střílení. To si vzal na starosti Jesse Joensuu, jenž provedl bekhendový blafák ukázkově, Bobkov neměl šanci.

    Svěřenci kouče Marjamäkiho zapsali jubilejní desáté vítězství v řadě, díky němuž se vyšvihli do čela Východní konference. Kazaň poznala hořkost porážky po pěti utkáních, v tabulce Západní konference zůstává čtvrtá.
     
    Dnešnímu utkání přihlíželo 4 537 diváků.
     
    Československá stopa v utkání

    David Sklenička (JOK) 0+1, 1 střela, čas na ledě 18:33
     
    To je ode mě vše. Děkuji za pozornost a u dalších přenosů se budu těšit zase někdy na počtenou. (20:09:34)

    Milan Huppert

    Branky a nahrávky: 8. Friman (Pakarinen, Norman), 31. Friman (Kivistö, O'Neill), 37. Norman (O. Leskinen, D. Sklenička), 64. Joensuu (TS) – 29. Kovalenko (N. Ljamkin, I. Bobkov), 45. Kagarlickij (M. Gluchov, Judin), 58. A. Galimov (Kovalenko, Burmistrov)


    Jokerit Helsinky: Lindbäck (Juvonen) – P. Holm, Lindbohm (A), D. Sklenička, O. Leskinen, Friman, Kivistö – Nicklas Jensen, O'Neill (C), Junttila – Pakarinen (A), Norman, Savinainen – Turunen, Schroeder, Hännikäinen – H. Ikonen, Björninen, Joensuu.
    Ak Bars Kazaň: I. Bobkov – Rukavišnikov, Kampfer, Žuravljov, Judin, N. Ljamkin, Jančevskij, Adamčuk – Kovalenko, A. Galimov, Kagarlickij – K. Petrov (A), Safonov, Tarasov – M. Gluchov (C), Burmistrov (A), Dyňak – Brovkin, Katělevskij.

    Rozhodčí: Oskirko, Sergejev – Golovlev, Savenkov

    Diváci: 4 537
    bahis siteleri