Magnitogorsk – Barys 4:3 (kon.) | Ufa – Jekatěrinburg 3:2 (kon.) | Jokerit – Kazaň 4:3 (po pr.)
Minsk – Nižněkamsk 3:1 (kon.) | Omsk – Soči 3:1 (kon.) | CSKA Moskva – Novosibirsk 1:0 (po pr.)
Riga – Čerepovec 0:2 (kon.) | Petrohrad – Čeljabinsk 4:3 (2:1 po s.n.) | Viťaz – Jaroslavl 1:4 (kon.)
po prodl.
Jokerit Helsinky
4:3 (1:0, 2:1, 0:2 - 1:0)
Ak Bars Kazaň
Středa 29.09.2021, 17:30 • Hartwall Arena • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
    63:56 Jesse JOENSUU - 4:3
     
    63:56
    Jokerit právě vstřelil branku!
    Je konec! JESSE JOENSUU byl tím, na koho padla volba a finský útočník ukázal, že nájezdy opravdu umí. Bekhendovou kličkou položil gólmana, načež s přehledem přehodil jeho levý beton.
     
    63:56
    Domácí budou mít velkou příležitost rozhodnout zápas z trestného střílení! Pakarinena těsně před zakončením vyvedl držením hole z rovnováhy Nikita Ljamkin, rozhodčí neváhal ani vteřinu. Na koho trenér Marjamäki ukáže?
    57:54 Arťom GALIMOV - 3:3
     
    57:54
    Kazaň vstřelila branku!
    Na druhý pokus Kazaň přesilovku o dva hráče využila, je vyrovnáno! Přes Burmistrova a Kovalenka se puk dostal před bránu k ARŤOMU GALIMOVOVI, na jehož ránu reagoval Lindbäck vyrážečkou příliš pozdě. Asistence: Nikolaj Kovalenko a Alexandr Burmistrov.
     
    57:31
    Dnes podruhé se budou domácí bránit ve třech! Anders Lindbäck při přesunu k pravé tyčce posunul bránu a rozhodčí vyhodnotil, že úmyslně, gólmanovi udělil dvě minuty za zdržování hry. Trest odpyká Pakarinen.
     
    56:01
    Hannes Björninen spoluhráčům situaci v závěru zápasu vůbec neusnadnil. Vysloužil si totiž dvě minuty za zásah vysokou holí do obličeje Judina.
    44:50 Dmitrij KAGARLICKIJ - 3:2
     
    44:50
    Kazaň vstřelila branku!
    Přichází drama, hosté jsou na kontakt! Gluchov se zbavil Frimana a chvíli vyčkal, aby nakonec nahrál mezi kruhy DMITRIJOVI KAGARLICKÉMU, jeho střele do horního rohu pomohla do sítě levá tyčka. Asistence: Michail Gluchov a Dmitrij Judin.
     
    41:38
    Dvě minuty za hákování vyfasoval Otto Leskinen. Obránce moc dobře věděl, co dělá, ale primárním cílem bylo zabránit v zakončení Gluchovovi, to se podařilo.
    36:24 John NORMAN - 3:1
     
    36:24
    Jokerit právě vstřelil branku!
    Tlak Jokeritu však pokračoval a výsledkem je třetí gól v síti Kazaně! Hodně šťastný zásah míří na konto JOHNA NORMANA. Ten zpoza brány nahrával k levé tyčce Savinainenovi, ale trefil vyrážečku gólmana Bobkova, od níž se puk zajímavý způsobem vznesl do vzduchu a spadl za jeho záda. Asistence: Otto Leskinen a David Sklenička.
     
    34:11
    V jednu chvíli bylo hokejistů Kazaně na ledové ploše šest. Rozhodčím chvíli trvalo, než si této skutečnosti všimli, ale nakonec jeden z nich upozornil kolegy a na Jokerit tak čeká početní převaha.
    31:00 Niklas FRIMAN - 2:1
     
    31:00
    Jokerit právě vstřelil branku!
    Vyrovnané skóre dlouho nevydrželo! Od modré čáry napřáhl Kivistö a od bránícího hokejisty se puk šťastně odrazil do pravého kruhu k NIKLASI FRIMANOVI, který svůj druhý gól v zápase vsítil pokusem k levé tyči. Bobkov ještě na černou gumu dosáhl betonem, ale z brány ven ji už nedostal. Asistence: Tommi Kivistö a Brian O'Neill.
    28:57 Nikolaj KOVALENKO - 1:1
     
    28:57
    Kazaň vstřelila branku!
    Svěřenci kouče Kvartalnovova nevyužili ani klasickou přesilovku, ale to je nemusí mrzet, neboť skórovali pár vteřin poté! U levého mantinelu NIKOLAJ KOVALENKO až příliš snadno proskočil přes Skleničku a prodral se až před bránu, odkud bekhendem zvedl kotouč nad levý beton Lindbäcka. Asistence: Nikita Ljamkin a Igor Bobkov.
     
    26:50
    Velká komplikace pro domácí mužstvo! Hannes Björninen se nastavil tak, aby jej náraz od Judina bolel co nejméně, jenže ruce dal příliš vysoko a soka krosčekoval. Jokerit jde do tří.
     
    25:29
    Hokejisté Kazaně mají velkou příležitost k vyrovnání, zahrají si svou druhou přesilovou hru. Julius Junttila zastavil Kagarlického jen za cenu podrážení.
     
    19:40
    Ještě větší chyby se dopustil hostující útočník Kirill Petrov. Získal puk v obranném pásmu, ale pak ho nešťastně vyhodil mimo hrací plochu. Ukázkové zdržování hry.
     
    13:07
    Úder vysokou holí inkasoval Nicklas Jensen. Okamžitě přečin Alexandra Burmistrova hlásil u rozhodčích, kteří střet viděli a Rusa vyloučili.
     
    09:02
    Síly na ledě se vyrovnávají. Dvě minuty vyfasoval Ilja Safonov, jenž byl potrestán za laxní hru obráním kotouče a Junttilovi zamezil v šance jen za cenu držení.
     
    07:28
    Po prvním gólu i první vyloučení na straně Jokeritu. Proti pravidlům se provinil obránce Tommi Kivistö, jenž v obranném pásmu krosčekoval Gluchova.
    07:13 Niklas FRIMAN - 1:0
     
    07:13
    Jokerit právě vstřelil branku!
    Domácí se ujímají zničehonic vedení! Po vyhraném buly Normana v útočném pásmu Pakarinen přisunul puk k obránci NIKLASOVI FRIMANOVI, jenž prostřelil Bobkova tvrdou forhendovou střelou k pravé tyči. Asistence: Iiro Pakarinen a John Norman.

    Milan Huppert

    Branky a nahrávky: 8. Friman (Pakarinen, Norman), 31. Friman (Kivistö, O'Neill), 37. Norman (O. Leskinen, D. Sklenička), 64. Joensuu (TS) – 29. Kovalenko (N. Ljamkin, I. Bobkov), 45. Kagarlickij (M. Gluchov, Judin), 58. A. Galimov (Kovalenko, Burmistrov)


    Jokerit Helsinky: Lindbäck (Juvonen) – P. Holm, Lindbohm (A), D. Sklenička, O. Leskinen, Friman, Kivistö – Nicklas Jensen, O'Neill (C), Junttila – Pakarinen (A), Norman, Savinainen – Turunen, Schroeder, Hännikäinen – H. Ikonen, Björninen, Joensuu.
    Ak Bars Kazaň: I. Bobkov – Rukavišnikov, Kampfer, Žuravljov, Judin, N. Ljamkin, Jančevskij, Adamčuk – Kovalenko, A. Galimov, Kagarlickij – K. Petrov (A), Safonov, Tarasov – M. Gluchov (C), Burmistrov (A), Dyňak – Brovkin, Katělevskij.

    Rozhodčí: Oskirko, Sergejev – Golovlev, Savenkov

    Diváci: 4 537
    bahis siteleri