Buffalo – Columbus 3:5 (kon.) | New Jersey – Washington 4:1 (kon.) | Ottawa – Toronto 1:3 (kon.)
Philadelphia – Boston 2:1 (po pr.) | Detroit – Chicago 4:6 (kon.) | Minnesota – Colorado 3:1 (kon.)
Edmonton – Calgary 4:3 (kon.) | San Jose – Anaheim 2:3 (0:1 po s.n.)
konec
Detroit Red Wings
4:6 (0:3, 3:1, 1:2)
Chicago Blackhawks
Úterý 05.10.2021, 01:30 • Little Caesars Arena, Detroit • Příprava NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítám vás u online přenosu z přípravného utkání NHL. V Little Caesars Arena dojde k souboji mezi týmy z Original Six, kterými jsou Detroit Red Wings a Chicago Blackhawks. Začátek je naplánován na 01:30, ale jak je v zámoří zvykem, duel začne s několikaminutovým zpožděním (cca 01:35).
     
    Příprava 2021
    Blackhawks za sebou mají tři přípravná utkání. Ve dvou z nich poznali hořkost porážky, byť s Red Wings až po nájezdech. Naposledy Chicago rozstřílelo Blues 5:1.

    Chicago – Detroit 3:4sn
    Chicago – St. Louis 3:6
    St. Louis – Chicago 1:5
     
    Změny v kádru:
    V Chicagu do toho přes léto pořádně sáhli, což se na první pohled na soupisce projevilo. Obecně by se dalo říci, že Blackhawks budou papírově silnější než loni. Zejména brankářský post je obsazen velmi solidně.

    Odchody: Duncan Keith, Tim Söderlund (oba Edmonton), John Quenneville (Seattle), Adam Boqvist (Columbus), Mikael Hakkarainen (Vegas), Nikita Zadorov (Calgary), David Kämpf (Toronto), Vinnie Hinostroza (Buffalo), Pius Suter (Detroit).

    Příchody: Jakub Galvas (Jukurit), Henrik Borgström (HIFK), Arvid Söderblom (Skelleftea), Lukas Reichel (Berlín), Jakub Pour (Plzeň), Caleb Jones (Edmonton), Seth Jones (Columbus), Marc-André Fleury (Vegas), Tyler Johnson (Tampa Bay), Jujhar Khaira (Edmonton), Jake McCabe (Buffalo).
     
    CHICAGO BLACKHAWKS
    Na hokejisty Chicaga čeká tradiční soupeř, se kterým se v loňské sezóně kvůli striktně rozděleným divizím neustále potkávali. Blackhawks se do play off probojovat nedokázali, skončili jen o sedm bodů právě nad Detroitem, který prochází přestavbou.
     
    Příprava 2021
    Detroit má za sebou čtyři přípravné duely, hned ve třech z nich slavili svěřenci Jeffa Blashilla vítězství.

    Chicago – Detroit 3:4sn
    Detroit – Buffalo 6:2
    Detroit – Columbus 5:1
    Pittsburgh – Detroit 5:1
     
    Změny v kádru:
    Generální manažer Red Wings si mužstvo pečlivě dílek po dílku staví. Není kam spěchat, to je jasné. Rudým křídlům se povedlo vylepšit brankoviště i zpevnit defenzívu.

    Odchody: Christian Djoos (Zug), Mathias Bromé (Davos), Richard Pánik (NY Islanders), Dennis Cholowski (Seattle), Jonathan Bernier (Carolina), Luke Glendening (Dallas), Darren Helm (Colorado), Jevgenij Svečnikov (Manitoba), Frans Nielsen (?), Valtteri Filppula (Ženeva).

    Příchody: Lucas Raymond (Frölunda), Jonatan Berggren (Skelleftea), Nick Leddy (NY Islanders), Alex Nedeljkovic (Carolina), Pius Suter (Chicago), Jordan Oesterle (Arizona), Mitchell Stephens (Tampa Bay), Carter Rowney (Anaheim), Dan Renouf (Colorado), Luke Witkowski (Tampa Bay).
     
    DETROIT RED WINGS
    Tradiční hokejová bašta prochází v posledních letech pod vedením generálního manažera Steva Yzermana přestavbou. Proto není překvapivé, že se týmu nepovedlo v minulé sezóně probojovat do play off. Vyřazovací boje budou bez Rudých křídel zřejmě i v následujícím ročníku.
     
    Úvodní sestavy:

    Detroit Red Wings: Greiss (Pickard) – Leddy, Hronek, Sebrango, Newpower, Seider, DeKeyser, Cotton, Brubacher – Zadina, Fabbri, Raymond, Suter, Hirose, Rowney, Pearson, Smith, Ryan, Larkin, Ťuťajev, Veleno.

    Chicago Blackhawks: Fleury (Söderblom) – S. Jones, Murphy, McCabe, de Haan, Galvas, C. Jones – Kubalík, Gaudette, DeBrincat, Borgström, Toews, Carpenter, Kurashev, Hagel, Entwistle, Hardman, Kane, Johnson..
     
    Insider Red Wings Ken Kal zveřejnil na Twitteru sestavy obou celků podle oficiálního zápisu. Je možné, že Detroit nakonec místo osmi obránců využije pouze šest.

    Ve hře uvidíme největší domácí hvězdy jako jsou Dylan Larkin, Filip Hronek či Robby Fabbri. Ve hře budou i talentovaní Lucas Raymond, Joe Veleno či Moritz Seider.

    Ani Chicago nepřivezlo slabou sestavu, Křídla si musí dát pozor zejména na hráče typu Patrick Kane, Dominik Kubalík, Jonathan Toews či Alex DeBrincat.

    Na poměry přípravných duelů nás bude čekat zřejmě velmi kvalitní utkání.
     
    Skutečně, Cotton a Brubacher dnes za Detroit nenastoupí.
    V Detroitu se momentálně koná rozbruslení
     
    Všechno už je připraveno na úvodní vhazování.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:14
    Detroit poslal na led jako první formaci svou třetí s Velenem na centru. Ta se dostala do útoku, ale první ohrožení Fleuryho z toho nebylo.
     
    00:46
    Na druhé straně se Chicago při zakládání útoku provinilo zakázaným uvolněním. Přihrávka z vlastní třetiny byla na DeBrincata příliš dlouhá.
     
    01:23
    Kane dvakrát přišel o kotouč ve vlastním pásmu, ale Fabbri s Ryanem toho nedokázali využít. Za brankou neměli proti přesile Chicaga šanci.
     
    01:43
    První střelu Detroitu zaznamenal z ostrého úhlu Raymond. Tento mladík bojuje o základní sestavu Red Wings a jistě bude chtít předvést skvělý výkon.
     
    02:30
    Entwistle to nyní mohl vyřešit lépe. Dostal přihrávku na pravé křídlo a mohl uhánět sám na Greisse, ale ještě hledal spoluhráče, nenašel.
     
    02:48
    Prvním hokejistou, který bude pykat, je Newpower (DET) za hákování. Chicago má přesilovku.
     
    03:14
    DeBrincat zavezl puk do útočného pásma, jenže domácím se povedlo rychle vyhodit.
     
    03:28
    A končí i další snaha Blackhawks o vstup do útočného pásma, tentokrát se rozhodčím nelíbil zjevný ofsajd.
     
    04:22
    Chicago právě vstřelilo branku!
    Do třetice se hostům povedlo úspěšně vstoupit do útočného pásma. Rozjeli zde kombinaci, na jejímž konci byl TYLER JOHNSON v předbrankovém prostoru, kterému se povedlo překonat Greisse – 0:1! Asistence: Jonathan Toews, Patrick Kane.
    04:22 Tyler JOHNSON - 0:1
     
    04:44
    Za Detroit se snažil okamžitě odpovědět Raymond, ale kotouč za Fleuryho z úhlu opět neprocpal.
     
    06:19
    Chicago právě vstřelilo branku!
    A máme tu další branku. Chicago se znovu usadilo v útočném pásmu a po řadě přihrávek JAKE MCCABE střílel z levého kruhu. Trefil se přesně nad beton Greisse a posílá svůj tým do vedení o dvě branky – 0:2! Asistence: Jonathan Toews, Seth Jones.
    06:19 Jake MCCABE - 0:2
     
    07:30
    Nyní je na ledě jedno mužstvo. Aktivní čtvrtá formace zatlačila Detroit v jeho obranném pásmu a opět měl Greiss před brankou zmatky. Nakonec je dokázal vyřešit, po komerční přestávce se bude vhazovat po jeho pravici.
     
    07:38
    Další početní výhoda pro Blackhawks, na trestnou míří Sebrango (DET) za hákování.
     
    08:53
    Domácím se daří toto oslabení bránit dobře, nyní vyhodili až k Fleurymu.
     
    09:21
    A znovu míří kotouč až ke zkušenému brankáři Blackhawks...
     
    09:40
    Chicago právě vstřelilo branku!
    Hostům se povedla další akce. Rychle přečíslení dvou na jednoho ukončil přesnou střelou mezi nohy PHILIPP KURASHEV – 0:3! Branka nepadla v přesilové hře. Asistence: Brandon Hagel, Dominik Kubalík.
    09:40 Philipp KURASHEV - 0:3
     
    10:39
    Domácí se pokoušeli snížit nepříznivý stav, nicméně první formace se do zakončení nedostala. Nyní se navíc hra vrací před Greisse, protože se Detroit dopustil zakázaného uvolnění.
     
    10:52
    Kane šikovně tečoval střelu Murphyho od modré čáry. Greiss si ovšem dokázal s tímto pokusem poradit. Čeká nás další komerční přestávka.
     
    11:14
    Fabbri vybojoval po vhazování kotouč, předal ho Suterovi, který jej okamžitě nahazoval do pásma Blackhawks. Zde o něj domácí přišli.
     
    11:41
    Něco vymyslet se pokoušel Leddy, který se prosmýkl až do útočného pásma. Bohužel pro domácí puk předával nepřesně, takže žádná šance pro Detroit.
     
    12:07
    Nyní se Greiss vyznamenal! Německý brankář ve službách Detroitu lapil nebezpečnou střelu z prostoru mezi kruhy, kterou vyslal Kurashev.
     
    12:43
    Další těžký zákrok, tentokrát z levého kruhu. Greisse prověřil Entwistle, ale neúspěšně.
     
    13:30
    Domácí se osvobozují pouze za cenu vyhození puku do pásma Chicaga. Tohle není dobrá pasáž pro domácí tým.
     
    13:58
    Tak jsem to možná zakřikl, protože nyní první formace Red Wings zamkla soupeře v jeho obranném pásmu. Dvě střely vypálil Zadina, nicméně Fleury stále drží čisté konto.
     
    14:15
    Přesilovou hru si vyzkoušejí také hokejisté Red Wings. Jejich tlak přinesl ovoce, Calvin de Haan (CHI) musí na trestnou lavici za podrážení, kterého se dopustil na Filipa Zadinu.
     
    14:31
    Kotouč je takřka okamžitě u Greisse, hosté se osvobodili.
     
    14:55
    Detroit již kombinuje v útočné třetině. Z pravého kruhu si připsal střelu Raymond, bohužel pro domácí trefil jen mantinel.
     
    15:22
    Výborný zákrok Fleuryho! Legendární brankář si poradil s technickým zakončením Dylana Larkina. Kapitán Red Wings se jej pokusil obelstít, ale nevyšlo mu to.
     
    15:55
    Neuvěřitelné, co předvádí Fleury. Nyní si poradil se samostatným únikem Fabbriho a následně vychytal i dělovku Zadiny z pravého kruhu. Fenomenální show zkušeného gólmana.
     
    16:15
    Hosté v plném počtu.
     
    17:07
    Nyní to od modré čáry zkusil Leddy. Jeho tvrdá střela skončila na Fleuryho betonech.
     
    17:31
    Hosté uklidňují situaci a přihrávají si ve vlastní třetině. Tahle pasáž je jednoznačně Detroitu.
     
    17:48
    Larkin s Raymondem chtěli znovu zazlobit v útočném pásmu, jenže obránci Blackhawks si tentokrát dali pozor.
     
    18:23
    Pěkným zákrokem se připomněl také Greiss, který vychytal střelu z první z pravého kruhu, jejím autorem byl Kubalík.
     
    18:38
    Mladík Sebrango (DET) míří podruhé za třetinu na trestnou lavici, tentokrát za podrážení. Tohle je pro domácí škoda, protože nyní byli více než vyrovnaným soupeřem.
     
    19:00
    Kane nebezpečně střílel z pravého kruhu. Obránci Red Wings kotouč ihned vyhodili až k Fleurymu.
     
    19:43
    Toews se po kombinaci s Johnsonem a Kanem dostal ke střele z pravé strany, ale pozorný Greiss si poradil.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Úvodní třetina je za námi a rozhodně spokojenější budou v Chicagu. Hosté se ujali tříbrankového vedení, které si vybudovali během pětiminutovky v úvodu zápasu. Postupně skórovali Johnson, McCabe a Kurashev. Detroit se po přesilové hře stal minimálně vyrovnaným soupeřem, Fleury musel řešit řadu zapeklitých situací, ale gól neinkasoval. Na druhé straně ani Greiss, takže je výsledek po první třetině 0:3.

    Střely: 10 – 16
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:38
    Domácí v plném počtu.
     
    20:45
    Hosté se od začátku třetiny usadili do útočného pásma a po krásné křižné přihrávce mohl navýšit po skončení přesilovky skóre Johnson, jenže odkrytou klec trestuhodně minul!
     
    21:02
    Snahu první formace Red Wings o útok zastavili rozhodčí pro ofsajd. Vhazuje se ve středním pásmu.
     
    21:36
    Kurashev objel skoro půl útočného pásma a poté z levého kruhu oslovil Entwistla na pravém. Jeho tvrdou střelu schytal DeKeyser na chrániče, zapisuje tak důležitý blok.
     
    22:10
    A Greiss nyní zapisuje pro změnu zákrok. Carpenter si na něj z levé strany nepřišel.
     
    22:25
    A ofsajd také na straně Chicaga. Druhá třetina nám začala opravdu ve velkém tempu.
     
    22:53
    Blackhawks se znovu dostali do pásma, aktivní byl Galvas, ale přihrávkou neoslovil žádného spoluhráče. Obrana Detroitu přesto měla znovu plné ruce práce.
     
    23:28
    Domácí byli blizoučko snížení! Joe Veleno ovšem trefil z levého kruhu pouze tyčku!
     
    23:53
    Veleno to udělal skvěle, Galvas (CHI) ho musel faulovat. Český zadák míří na trestnou lavici, domácí mají přesilovku.
     
    24:07
    Detroit právě vstřelil branku!
    Máme tu snížení. Po Larkinově střele přihrával právě kapitán Red Wings na Leddyho, ten na levém kruhu oslovil Raymonda. Švédský šikula místo tvrdé střely viděl skvěle postaveného BOBBYHO RYANA, který snadno puk dostal tečí za Fleuryho – 1:3! Asistence: Lucas Raymond, Nick Leddy.
    24:07 Bobby RYAN - 1:3
     
    25:01
    A mohlo to být jen o jeden gól! Zadina oslovil Sutera, který nahrával do odkryté klece Fabbrimu, ten sice trefil Fleurymu mezi nohy, jenže kotouč zamířil vedle!
     
    25:21
    Nyní velmi aktivní domácí zastavuje ofsajd, provinil se jim Ťuťajev.
     
    26:15
    Čtvrtá formace Detroitu předvedla pěkné střídání v útočném pásmu, ke střele se ovšem nedostala. Nyní hrají Blackhawks v pásmu Red Wings.
     
    26:49
    Chicago právě vstřelilo branku!
    Smolný moment pro domácí. Greiss se chystal za branku pro puk, nakonec si to rozmyslel. Hagel toho využil, zadovkou přihrál před klec soupeře, kde byl MACKENZIE ENTWISTLE, jenž trefil přesně – 1:4! Asistence: Brandon Hagel, Calvin de Haan.
    26:49 MacKenzie ENTWISTLE - 1:4
     
    27:31
    První formace Detroitu se pokoušela o odpověď. DeKeyser ovšem z levého kruhu přesně Zadinu na pravém nenašel.
     
    28:20
    Ryan přihrál na pravý kruh Fabbrimu, ten místo střely ještě oslovil Sutera, který do prázdné klece nemířil přesně! Nakonec trefil bohužel pro domácí Fleuryho, ten zázračným zákrokem jeho pokus lapil! Obrovská příležitost Red Wings dostat se opět na rozdíl dvou tref.
     
    28:41
    Další vyložená šance Sutera. Tomu se proti bývalým spoluhráčům nedaří skórovat. Opět jej dokázal vychytat Fleury, tentokrát to bylo tváří v tvář.
     
    29:11
    Dvě minuty za hrubost dostává Kubalík (CHI), takže domácí mohou pokračovat v dobrém hokeji. Příležitost jim dává přesilová hra.
     
    29:49
    Fleury nakonec ukryl kotouč v lapačce. Opět byl hodně aktivní Ryan a zejména Larkin, který dorážel nebezpečně z prostoru před brankou.
     
    29:57
    Tohle byla pro Fleuryho lahůdka. Krátce po vhazování střílel z pravého kruhu Zadina, jenže brankář Blackhawks na ránu českého forvard pěkně viděl.
     
    30:16
    Puk je u Greisse, hosté se osvobozují.
     
    30:33
    Detroit právě vstřelil branku!
    Benjamínek Detroitu prostřelil Fleuryho! První branka pro německého obránce v NHL, zatím jen v přípravě. MORITZ SEIDER dostal přihrávku od Zadiny a z první zamířil přesně nad levý beton zkušeného veterána – 2:4! Asistence: Filip Zadina, Robby Fabbri.
    30:33 Moritz SEIDER - 2:4
     
    31:04
    Nyní to od modré čáry zkoušel Hronek, ale tak úspěšný nebyl.
     
    31:12
    Další přesilová hra pro Detroit. Patrick Kane (CHI) nešťastně v útočném pásmu zasáhl hokejkou do hlavy Givani Smitha a musí jít na dvě minuty na trestnou lavici za hru vysokou holí.
     
    31:53
    Raymondova střela z pravého kruhu mířila vedle, po něm pálil i Leddy, jenže jeho pokus byl sražen mimo. Následně hosté vyhodili kotouč do pásma Detroitu.
     
    32:25
    Nyní se Detroit při přechodu do pásma dopustil ofsajdu, konkrétně šlo o Raymonda nahrávajícího Ryanovi. Tato přesilovka domácím příliš nevychází.
     
    32:58
    Detroit právě vstřelil branku!
    Tak jsem to pěkně zakřikl a domácí využívají třetí přesilovou hru v zápase! Seider na modré čáře přihrál na levé křídlo, kde Hronek přesně věděl, co s pukem. Poslal jej před branku na ROBBY FABBRIHO, jenž ho dokázal snadno tečovat mimo dosah Fleuryho – 3:4! Asistence: Filip Hronek, Moritz Seider.
    32:58 Robby FABBRI - 3:4
     
    33:52
    Carpenter se snaží dostat kotouč do útočného pásma, ale úspěšný momentálně není.
     
    34:23
    Wow, to je hokej! Blackhawks podnikli zajímavý výpad do útočného pásma, kotouč se po střele z pravého kruhu odrážel krásně proti hokejce de Haana, jehož rána zazvonila o tyč!
     
    35:26
    Hagel objel branku a přihrával nebezpečně před ní, jenže nedokázal oslovit nikoho ze svých spoluhráčů.
     
    36:14
    Chicago uzamklo svého soupeře v útočném pásmu. Nebezpečně od modré čáry pálil Galvas, ale Greiss jeho pokus vyrazil betonem.
     
    36:51
    Na druhé straně měl nyní lahůdkový zákrok Fleury. Ten na střelu DeKeysera viděl, takže ji snadno vyrazil mimo.
     
    37:33
    Hostům se nepovedla rozehrávka, takže se po zakázaném uvolnění stěhuje hra znovu do pásma Blackhawks.
     
    38:09
    Seider chtěl z vlastního pásma oslovit k úniku Hiroseho, jenže tomu chyběl poměrně velký kus k tomu, aby kotouč zachytil. Hrají hosté.
     
    38:57
    Po Hronkově nahození udělala první formace Detroitu opět zmatek před brankou Fleuryho. Tomu nyní pomáhají obránci, protože tlak Detroitu sílí.
     
    39:27
    Senzační zákrok si připsal Fleury nyní proti Larkinovi, který na něj zkoušel chytře vyzrát z levé strany.
     
    39:41
    A další zákrok, tentokrát proti jedovce, kterou vypustil Leddy.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Je za námi opravdu zajímavá druhá třetině. Ta patřila vyloženě domácím, kterým nechybělo mnoho k tomu, aby výsledek dokázali otočit. Zatím o gól prohrávají, ale to se může ve třetí části změnit. Red Wings využili tři přesilové hry, postarali se o to Ryan, Seider a Fabbri. Za hosty kontroval pouze Entwistle.

    Střely: 27 – 25
    Střely ve druhé třetině: 17 – 9
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:32
    Třetí formace Detroitu podnikla útočný výpad do pásma Blackhawks, nicméně z toho žádné ohrožení pro Fleuryho branku nebylo.
     
    40:56
    To až nyní. Fabbri dostal puk na pravé křídlo a táhlou střelou pořádně prověřil Fleuryho lapačku.
     
    41:33
    Krásné sólo předvedl Raymond, který objel dva protihráče a následně tahem střílel. Bohužel pro domácí mířil vedle.
     
    41:52
    Caleb Jones (CHI) je vyloučen za nedovolené bránění a domácí mají další přesilovku.
     
    42:31
    Seiderova střela od modré čáry skončila na zadním mantinelu.
     
    42:40
    Nyní střílel od modré čáry Hronek, dorážet chtěl Suter, jenže Fleury kotouč chytil a nepustil.
     
    43:05
    Detroit právě vstřelil branku!
    Tak tohle je naprosto nevídané!!! Detroit využívá další přesilovou hru! LUCAS RAYMOND dostal perfektní přihrávku od kapitána Larkina na levý kruh a poté nádhernou střelou překonal Fleuryho nad rameno – 4:4! Asistence: Dylan Larkin, Bobby Ryan.
    43:05 Lucas RAYMOND - 4:4
     
    44:12
    Nyní se musel připomenout Greiss. Fantasticky vychytal DeBrincata, který střílel z prostoru před brankou po chytré přihrávce od svého spoluhráče.
     
    45:12
    Opět ta první formace Detroitu. Larkin nahrál nalevo Raymondovi, ten z první zkoušel před brankou oslovit Zadinu, jenže toho tísnili obránci Blackhawks, takže se nakonec ke střele nedostal.
     
    46:08
    A zahrozit mohla i čtvrtá formace Detroitu. Po dobré práci Smitha byla k vidění střela od modré čáry, ale nepřesná.
     
    46:40
    Seth Jones dostal puk na pravý kruh, odkud se stahovačkou zbavil soupeře a následně tvrdou střelou prověřil Greisse. Ten byl připravený a ránu hrudníkem vyrazil.
     
    47:27
    Z levé strany nyní zakončoval Kane. Nebezpečný pokus také dokázal Greiss vyrazit mimo.
     
    48:43
    Nyní hosté pořádně pozlobili. Leddy ztratil zbytečně puk za brankou, čímž doslova nabídl kombinaci Chicagu. Blackawks toho využili, Jones měl dobrou střelu z prostoru mezi kruhy, jenže nepropálil val těl před brankou Detroitu.
     
    49:06
    Po dalším nahození, které Greiss chytil, se strhla menší potyčka před jeho klecí. Rozhodčí ji rychle ukončili. Po komerční přestávce bude zajímavý duel pokračovat vhazováním v pásmu domácího mužstva.
     
    49:25
    Už se opět hraje. Hosté mají kotouč na hokejkách a směřují vstříc útočné akci.
     
    50:19
    Chicago právě vstřelilo branku!
    Tak tohle byla obrovská hrubka domácích. Newpower chtěl zadovkou přihrát na Sebranga, ale trefil hůl soupeře. Chicago brejk dvou na jednoho proměňuje, neboť MACKENZIE ENTWISTLE puk procedil mezi nohama Greisse – 4:5! Asistence: Brandon Hagel.
    50:19 MacKenzie ENTWISTLE - 4:5
     
    50:41
    Veleno si vyměnil puk se spoluhráčem ve středním pásmu, vjel do útočného a nijak se nerozpakoval, okamžitě střílel. Fleury kotouč vykopl betonem.
     
    51:23
    Tentokrát se v útočném pásmu ke střele dostal Suter, jenže svého bývalého zaměstnavatele nepřekonal. Fleury mu vystavil betonem stopku.
     
    52:50
    Hosté se usídlili v útočném pásmu a směrem na branku Red Wings letěly dvě střely od modré čáry. Greiss nemusel zasahovat, obě mířily vedle.
     
    53:35
    Podobně neúspěšný byl nyní Veleno. Jeho střela mířila vysoko nad.
     
    53:54
    Ve velké šanci se zjevil Rowney. Nová letní posila Red Wings měla kotouč na levém kruhu a nikým neatakována mohla vystřelit. Pokus zkušeného forvarda skončil taktéž těsně vedle!
     
    54:53
    Hronek se z úhlu pokoušel oslovit Sutera před brankou, ale jeho přihrávka byla pro obranu Chicaga příliš čitelná. Hrát tak mohou s kotoučem na hokejkách hosté.
     
    55:48
    Blackhawks jsou v útočném pásmu, zatím zde ale nevykazují aktivitu, která by mohla vést ke střele.
     
    56:12
    Domácí se ovšem osvobozují pouze vyhozením puku do pásma Chicaga, takže se znovu nemohou pokusit o vyrovnání.
     
    56:57
    Zakázané uvolnění Chicaga po nepřesné rozehrávce z vlastního pásma. Red Wings mají na vyrovnání 183 sekund.
     
    57:12
    Seiderovu střelu od modré čáry chtěl tečovat Suter, ale nepovedlo se mu to. Fleury kotouč vyrazil a následně se jeho spoluhráči opět provinili zakázaným uvolněním.
     
    57:20
    NESKUTEČNÝ FLEURY!!! Po vyhraném vhazování se kotouč odrazil Fabbrimu přímo proti hokejce do odkryté klece. Legendární brankář ovšem předvedl fantastický zákrok a detroitskému útočníkovi střelu chytil!
     
    57:39
    Další vyhrané vhazování pro Detroit. Kombinaci zakončil tvrdou střelou od modré čáry Leddy, jenže Fleurymu nikdo nestínil, takže kotouč snadno chytil lapačkou.
     
    57:52
    Detroit je v šesti v poli, hraje bez brankáře!
     
    58:30
    Dlouhá kombinace Red Wings v útočném pásmu skončila střelou kapitána Larkina z pravého kruhu. Fleury ji dokázal lapačkou chytit.
     
    58:30
    Oddechový čas pro domácí! Detroit po něm bude opět pokračovat v šesti.
     
    58:58
    Domácí opět kombinovali v útočném pásmu, ale tentokrát se ke střele nedostali. Následuje zakázané uvolnění Blackhawks.
     
    59:15
    Raymond střílel z levého kruhu a poté, co se Ryan snažil dorážet, naskákali na něj obránci Blackhawks. Drobnou strkanici rozhodčí okamžitě ukončili.
     
    59:47
    Chicago právě vstřelilo branku!
    Je rozhodnuto. Po prohraném vhazování Detroitu se kotouč dostal do středního pásma, kde jej po krátké kombinaci poslal do prázdné klece ALEX DEBRINCAT – 4:6! Asistence: Jonathan Toews, Patrick Kane.
    59:47 Alex DeBRINCAT - 4:6
     
    Konec zápasu.
     
    Je za námi opravdu nádherný zápas. Přestože šlo o přípravu, tak to mělo opravdu všechny parametry ostrého utkání.

    Chicago vedlo po první třetině již o tři branky, když se postupně prosadili Johnson, McCabe a Kurashev.

    Druhá část patřila naopak Detroitu. Ten v ní spálil velké množství šancí, ale třikrát využil přesilovku. Na trefy Ryana, Seidera a Fabbriho odpověděl z Blackhawks Entwistle.

    Kýžené srovnání se Red Wings přeci jen povedlo. Na začátku třetí třetiny a nejinak než z přesilovky, prosadil se mladík Raymond. Chicago přesto vedení strhlo na svou stranu, po chybě v obraně skóroval opět Entwistle. Definitivní tečku za zápasem udělal do prázdné branky DeBrincat.
     
    Statistiky:
    Střely na branku – 40:34 (10:16, 17:9, 13:9)
    Zblokované střely – 9:11
    Vyhraná vhazování – 43 %:57 %
    Trestné minuty – 6:10
    Hity – 16:12
     
    Tři hvězdy utkání
    1. MacKenzie Entwistle (CHI, 2+0)
    2. Lucas Raymond (DET, 1+1)
    3. Moritz Seider (DET, 1+1)
     
    Česká a slovenská stopa
    Filip Hronek (DET) – 0+1, -2, 2 střely, 1 hit, 2 zblokované střely, čas na ledě 23:06
    Filip Zadina (DET) – 0+1, 0, 3 střely, 3 hity, 1 zblokovaná střela, čas na ledě 17:27
    Jakub Galvas (CHI) – 0+0, +1, 2 trestné minuty, 1 střela, 1 hit, čas na ledě 13:29
    Dominik Kubalík (CHI) – 0+1, +2, 2 trestné minuty, 2 střely, 2 hity, čas na ledě 11:22
     
    Brankáři
    Thomas Greiss (DET) – 28 zákroků, 5 obdržených branek, úspěšnost 84,8 %, odchytal 57:52

    Marc-André Fleury (CHI) – 36 zákroků, 4 obdržené branky, úspěšnost 90 %, odchytal 59:56
     
    Já se s Vámi loučím, děkuji za pozornost a přeji hezké úterý.

    Milan Šplíchal

    Branky a nahrávky: 25. Ryan (Raymond, Leddy), 31. Seider (Zadina, Fabbri), 33. Fabbri (Hronek, Seider), 44. Raymond (Larkin, Ryan) – 5. Johnson (Toews, Kane), 7. McCabe (Toews, Jones), 10. Kurashev (Hagel, Kubalík), 27. Entwistle (Hagel, Haan), 51. Entwistle (Hagel), 60. DeBrincat (Toews, Kane)


    Detroit Red Wings: Greiss (Pickard) – Leddy, Hronek, Sebrango, Newpower, Seider, DeKeyser – Zadina, Fabbri, Raymond, Suter, Hirose, Rowney, Pearson, Smith, Ryan, Larkin, Ťuťajev, Veleno.
    Chicago Blackhawks: Fleury (Söderblom) – S. Jones, Murphy, McCabe, de Haan, Galvas, C. Jones – Kubalík, Gaudette, DeBrincat, Borgström, Toews, Carpenter, Kurashev, Hagel, Entwistle, Hardman, Kane, Johnson.
    bahis siteleri