Montreal – Carolina 1:4 (kon.) | Ottawa – San Jose 1:2 (kon.) | Florida – Colorado 4:1 (kon.)
Columbus – NY Islanders 3:2 (po pr.) | New Jersey – Washington 1:4 (kon.) | Detroit – Calgary 0:3 (kon.)
Winnipeg – Anaheim 5:1 (kon.) | Nashville – NY Rangers 1:3 (kon.) | Chicago – Vancouver 1:4 (kon.)
Arizona – Edmonton 1:5 (kon.)
konec
Nashville Predators
1:3 (0:1, 1:0, 0:2)
New York Rangers
Pátek 22.10.2021, 02:08 • Bridgestone Arena, Nashville • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    To je ode mě vše. Děkuji za pozornost a u dalších přenosů se budu těšit zase někdy na počtenou. (05:00:30)
    New York Rangers zvítězil potřetí v řadě
     
    Utkání přihlíželo 17 159 diváků.
     
    Statistické okénko

    Střely na bránu: 29 – 30 | Přesilová hra: 0/3 – 0/4 | Trestné minuty: 10 – 8

    Kdo se postavil do brankoviště?

    Juuse Saros (NSH) – 27 zákroků, 2 OG, úspěšnost 93,1%, odchytal 57:12
    Igor Šesťorkin (NYR) – 28 zákroků, 1 OG, úspěšnost 96,6%, odchytal 59:33

    Česká a slovenská stopa v utkání

    Filip Chytil (NYR) – 1+0, +-2 účast, 4 střely na bránu, TM 0, čas na ledě 13:03

    Tři hvězdy utkání

    1. Alexis Lafreniere (NYR) – 1+1
    2. Igor Šesťorkin (NYR) – 28 zákroků
    3. Philip Tomasino (NSH) – 1+0
     
    Hokejisté New Yorku Rangers potvrdili výbornou formu, na ledě Nashvillu zvítězili 3:1. Hosty poslal do brzkého vedení český útočník Filip Chytil, do vyrovnané podoby vrátil stav ve 28. minutě svým premiérovým gólem v NHL Philip Tomasino. O vítězi se rozhodovalo až ve třetí třetině, v níž nejprve rozhodčí pro ofsajd odvolali gól Lindgrena, avšak hosty tato situace nerozhodila a vedení si vzali zpět o pár minut později, v 51. minutě skóroval po pěkné kombinační akci Alexis Lafreniere. V závěru domácí sáhli k powerplay, leč kýženého vyrovnání se nedočkali, pojistku do prázdné brány naopak přidal Barclay Goodrow.

    Svěřenci kouče Gallanta zvítězili potřetí v řadě a v tabulce Východní konference poskočili na třetí příčku. Nashville je v Západní konferenci čtrnáctý, horší je pouze Arizona a Chicago.
     
    Konec zápasu.
    59:54 Barclay GOODROW - 1:3
     
    59:54
    Rangers právě vstřelili branku!
    Hosté v posledních vteřinách střetnutí přidávají pojistku. Duchene jakožto rozehrávající hráč trefil bekhendovou nahrávkou brusli BARCLAYE GOODROWA, jemuž následně nezabránil v cestě ani Josi. Osmadvacetiletý rodák z Toronta přejel útočnou modrou a nikým neatakován usměrnil černou gumu do prázdné klece. Bez asistence.
     
    59:38
    Barclay Goodrow mohl střílet do prázdné brány, ale nevěřil si a od levého mantinelu ještě hledal na středu Zibanejada, ten se proti přesile k touši neprodral.
     
    59:19
    Přes celé hřiště zkusil štěstí Adam Fox. Minul, puk proletěl o pořádný kus vedle pravé tyče. Zakázané uvolnění vrací hru před Šesťorkina.
     
    59:00
    Probíhá poslední minuta třetí třetiny.
     
    58:36
    Rozhodnutí zabránil Roman Josi. Výborně se stáhl se Zibanejadem, jemuž znemožnil klidné zakončení, naopak ho čistě připravil o puk.
     
    58:10
    Domácí získali vhazování v útočném pásmu. Domácí trenér Hynes reagoval timeoutem a i po jeho vypršení zůstává Saros na střídačce. Predátoři zkouší powerplay!
     
    57:54
    Filip Forsberg mohl střílet, avšak ještě volil nahrávku Ducheneovi. Překvapený Kanaďan na černou gumu nedosáhl.
     
    57:22
    Smůla potkala Danteho Fabbra, jemuž se při zakončení zlomila hokejka. Musel jít vystřídat, mezitím Barron poslal hru do střední třetiny.
     
    56:33
    Dva snazší zákroky pro brankáře Rangers. Nejprve z pravého kruhu pravým betonem proti Johansenovi, vzápětí lapačkou při slabé dorážce Forsberga.
     
    56:01
    Predátoři vybojovali vhazování v útočném pásmu. Z velkého úhlu nahodil na Šesťorkina Nick Cousins, ruský gólman si na riskantní rozehrávku netroufl.
     
    55:36
    hráči v bílém kontrolují těsné vedení a soupeře ani nepouští do tlaku, naopak sami pokračují v útočení. Patrik Nemeth vystřelil od modré nad horní tyč.
     
    55:15
    Juuse Saros drží šance Nashvillu na body. Výborně zmenšil střelecký úhel Zibanejadovi, forhendovou střelu ukryl v lapačce.
     
    54:22
    Útok hostujícího celku pokračoval. Goodrow vrátil kotouč před bránu nahozením od levého mantinelu, po odrazu od Fabbrovy brusle střílel Morgan Barron nad bránu.
     
    54:09
    Definitivní rozhodnutí měl na hokejce Barclay Goodrow. V přečíslení dostal před bránu výbornou nahrávku od Rooneyho, Sarose ovšem trefil do pravého betonu.
     
    53:40
    K'Andre Miller viděl rozjetého Reavese a zkusil mu adresovat puk. S prudkou nahrávkou si člen čtvrtého útoku neporadil, ale aspoň lehce hrací předmět tečoval, takže zabránil icingu.
     
    53:22
    Hokejisté ve žlutých dresech vybojovali útočné pásmo, ale jen na pár okamžiků. Po sraženém nahození Benninga přenesl hru do střední třetiny Goodrow.
     
    52:36
    Zaváhání Josiho při rozehrávce zpoza vlastní brány Kevin Rooney nevyužil. Než se stihl rozkoukat, odstavil ho od kotouče čistým způsobem Ekholm.
     
    52:03
    Ofsajd Predators, hra se stěhuje do útočného pásma. Roman Josi ze všech sil zabojoval o udržení kotouče v útočné třetině, puk však dostal definitivně pod kontrolu těsně za ní.
     
    51:47
    Filip Forsberg si v poslední chvíli rozmyslel střelu a na modrou nabil Carreirovi, jehož dělovka až k Šesťorkinovi neprošla.
     
    51:30
    Nashvillu již moc času na odpověď nezbývá, veškeré zbytky sil bude muset vrhnout do ofenzivy. Od Rangers lze naopak očekávat výrazné zatažení a bránění hubeného náskoku.
    50:53 Alexis LAFRENIERE - 1:2
     
    50:53
    Rangers právě vstřelili branku!
    Tento gól již bude platit, to je bez debat! Fox zavezl kotouč do útočného pásma a nahrál před bránu Blaisovi. Pravé křídlo zachovalo ledový klid a v těžké pozici poslalo kotouč po své levici ALEXISOVI LAFRENIEREOVI, ten bez větších problémů uklidil touš do odkryté brány. Asistence: Sammy Blais a Adam Fox.
     
    50:10
    Rozběhla se závěrečná desetiminutovka základní hrací doby. V souboji mezi Nashvillem a New Yorkem Rangers i nadále panuje nerozhodné skóre, rozhodovat nyní může každá menší chybička.
    Staňte se fanoušky NHL.cz!
     
    49:48
    Přes obránce vypálil Mattias Ekholm. Patrik Nemeth odvedl velmi dobrou práci, protože střelu švédského zadáka zblokoval pravou nohou.
     
    49:23
    Adam Fox se následně zapojil na druhé straně do ofenzivy. Povoleným způsobem přejel přes modrou čáru, pak však nepřesně nahrál McKeggovi.
     
    48:43
    Sám proti dvěma měl Matt Duchene minimální šanci na úspěch, přesto zabojoval a málem mu snaha vyšla, v poslední chvíli mu Fox vypíchl touš z pod hole.
     
    48:16
    Mikael Granlund skončil na ledě po souboji s Panarinem. Rozhodčí střet velmi dobře viděli a rozhodli se ruského útočníka nevylučovat.
     
    47:50
    Philip Tomasino nabral velkou rychlost, ale až do útočného pásma se neprodral, stopku mu vystavil čistým hitem Nils Lundkvist.
     
    47:22
    Od modré cíleně nahazoval Jacob Trouba tak, aby se puk odrazil od zadního mantinelu do brankoviště. Souboj o puk opanoval Matt Benning.
     
    46:41
    Ofsajdové postavení neumožnilo Miku Zibanejadovi pokračovat v jízdě. Švédský forvard si ještě vyříkává celou situaci s Panarinem, právě mezi těmito dvěma hráči nezafungovala domluva.
     
    46:00
    Neuznaný gól může být pro domácí velkou vzpruhou, protože zůstávají se soupeřem na stejné úrovni, zatímco konkurent již začínal spřádat plány na ubránění těsného vedení.
     
    45:31
    Předcházel, gól neplatí! Arénou se po oznámení verdiktu rozlehla radost podobná tomu ze vstřeleného gólu. Stav zůstává 1:1.
     
    45:31
    Tak pozor! Domácí trenér Hynes dal na radu svých poradců a bere si coach challenge! Zkoumat se bude, zda-li gólu nepředcházel ofsajd Panarina.
    45:31 Neuznaný gól Lindgrena
     
    45:31
    Rangers právě vstřelili branku!
    Těžká rána pro Predátory, kteří byli lepším týmem, přesto budou znovu muset dotahovat jednobrankové manko! RYAN LINDGREN si od modré potáhl puk do levého kruhu, odkud vystřelil a blokující Fabbro touš ztečoval smolně nad pravé rameno Sarose.
     
    44:46
    Netrvalo dlouho a hokejisté Predators se nastěhovali zpět do útočné třetiny. Eeli Tolvanen se prosmýkl přes Nemetha mezi kruhy, odkud napálil Šesťorkinův pravý beton.
     
    44:22
    Do defenzivy se zapojil i Filip Chytil. Počínal si velmi dobře, neboť obtěžoval Novaka tak dlouho, až konkurenta přiměl k nepřesné nahrávce.
     
    43:55
    Domácí přesilovou hru nevyužili, nadále trvá nerozhodný stav. S končícím trestem vystartoval do brejku Zibanejad, z úhlu Sarose nepřekvapil.
     
    43:09
    Josi padl do vyhození Reavese a ještě dokázal posunout kotouč k Forsbergovi. Slibnou příležitost zastavil jeden z rozhodčích, který švýcarskému bekovi odpískal přihrávku rukou.
     
    42:53
    Do přehuštěného předbrankového prostoru nahodil Roman Josi. Igor Šesťorkin tentokráte zasahovat nemusel, situaci za něj vyřešil zakleknuvší Trouba.
     
    42:23
    Jako vítr vletěl do útočného pásma Eeli Tolvanen. Nezdržoval se nahrávkou a vystřelil z levého kruhu, gólman Rangers mezeru mezi betony včas zakryl.
     
    41:50
    Na Nashville čeká přesilová hra. Barclay Goodrow po zákroku Sarose zbytečně dohrál Granlunda, rozhodčí vyloučili Kanaďana za hrubost.
     
    41:35
    Philip Tomasino pokračuje ve výborném výkonu. Protáhl se kolem McKegga až před bránu, z bezprostřední blízkosti ovšem nenašel mezeru v postoji Šesťorkina.
     
    41:17
    Tvrdou střelu Josiho vyrazil Šesťorkin pravým betonem. O dorážku se přihlásil Eeli Tolvanen, poskakující kotouč napálil do boční sítě.
     
    40:31
    Akci Rangers ovšem zastavil hvizd čárového rozhodčího. Zibanejad se zdržel při zpracování, načež ho vystavil ofsajdu Panarin.
     
    40:10
    Třetí třetina má za sebou první vteřiny. Buly tentokráte opanoval Mika Zibanejad, hosté tak mohou zaútočit na získání ztraceného vedení.
    Staňte se fanoušky NHL.cz na Twitteru!
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Další třetina začne přibližně v 4:07.
     
    Také prostřední dějství nabídlo jedinou branku, ale pro změnu na domácí straně, takže se do závěrečného dějství půjde za nerozhodného stavu 1:1. O vyrovnání se postaral ve 28. minutě Phillip Tomasino, pro nějž se jednalo o první kariérní trefu v NHL. Stejný hráč měl na holi i obrat, v přesilovce ale orazítkoval pouze horní tyč. Hosté pořádně zahrozili těsně před odchodem do šaten, Artěmij Panarin zakončil přečíslení střelou do boční sítě.
     
    Střely na bránu po 2. třetině: 24 – 22.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:48
    Mika Zibanejad nabral velkou rychlost a spolu s Panarinem ujeli do přečíslení dvou na jednoho. Ruský útočník dostal nahrávku, jenže si neporadil ideálně se zpracováním a z velkého úhlu pak rozvlnil už pouze boční síť.
     
    39:23
    Hosté se ubránili oslabení a již v plném počtu se vydal na zteč Alexis Lafreniere. Troufl si na Ekholma, ten jej zastavil čistým hitem.
     
    39:00
    Probíhá poslední minuta třetí třetiny.
    38:34 Střela Tomasina skončila na břevně
     
    38:34
    Philip Tomasino je při chuti a od druhé trefy ho dělily centimetry! Kanadský forvard si sjel do pravého kruhu a tvrdou ránou orazítkoval horní tyč.
     
    38:13
    Hosté se dokázali osvobodit. Přes všechny čáry vyhodil Adam Fox, Roman Josi se na modré čáře natahoval za kotouče bez úspěchu.
     
    37:45
    Filip Forsberg chtěl potrestat faul na svou osobu, zatím neuspěl. Forhendová střela z první proletěla o značný kus vedle pravé tyče.
     
    37:20
    Defenziva Rangers v oslabení propadla a může děkovat Igoru Šesťorkinovi, že svižný projektil z hole Duchenea udržel v lapačce.
     
    36:44
    Početní převahu si zahrají také hosté. Podobně jako před pár minutami pro Jeannota, tak i pro Sammyho Blaise se jedná o dnešní druhý prohřešek, nedovoleným bráněním zabránil v jízdě Forsbergovi.
     
    36:23
    Aktivita hostů ještě chvíli pokračovala i při hře pět na pět. Akci završil Barclay Goodrow střelou z první z levého kruhu, Saros schoval kotouč pod pravým betonem.
     
    35:55
    Přesilová hra hostujícího mužstva je minulostí. Oslabení dnes domácím nedělá žádné větší problémy, přesilovku Rangers čtou velmi dobře.
     
    35:20
    V oslabení zkusil ujet do úniku Mikael Granlund. To se mu nepodařilo, ale Fin se probojoval alespoň k zakončení od pravého mantinelu, to brankář vyrazil za bránu.
     
    34:55
    Artěmij Panarin nahodil od pravého mantinelu a byl to Barclay Goodrow, k němuž se puk odrazil a kdo z levého kruhu ztroskotal na levém rameni Sarose.
     
    34:13
    V přesilovce vystartoval do přečíslení Kevin Rooney. Vzal akci na sebe, zápěstím vystřelil prudce, leč jen do výstroje připraveného brankáře.
     
    33:53
    Dnes podruhé odjel na lavici hanby domácí forvard Tanner Jeannot. V útočném pásmu byl zbytečně agresivní, Lundkvista atakoval krosčekem.
     
    33:12
    Velkou rychlost nabral Tanner Jeannot. S pukem na holi najel do pravého kruhu, odkud vypálil forhendem, ne příliš dobře umístěnou střelu Šesťorkin vyrazil ke spoluhráči Lindgrenovi.
     
    32:36
    Arénou to jen zahučelo poté, co se Colton Sissons prodral mezi kruhy, ale neposedný puk posléze nezvládl usměrnit bekhendem mezi tři tyče.
     
    32:21
    S nahozením Patrika Nemetha od modré čáry si Igor Šesťorkin nemusel dělat žádné starosti, protože spoluhráč Jacob Trouba puk zblokoval do ochranné sítě.
     
    31:45
    Roman Josi se vydal na útočný výlet, který ukončil za bránou soupeře, neboť proti dvěma protihráčům neměl šanci na úspěch.
     
    31:13
    Ofsajd domácího celku vrací hru do středního pásma. Eeli Tolvanen vrhl zlostný pohled na Cousinse, právě on způsobil postavení mimo hru.
     
    30:49
    Dlouhou nahrávku Goodrowa protečoval Alexis Lafreniere takovým způsobem, že kotouč směřoval na bránu. Saros si poradil se zpracováním, zvládl i nahrávku Josimu.
     
    30:10
    Utkání se přehouplo do své druhé poloviny. Více ze hry má nyní Nashville, povzbuzen vyrovnávajícím gólem Tomasina a ubráněným oslabením ve třech.
     
    29:47
    O obrat se pokusil Luke Kunin. Na svůj gól si ale ještě musí počkat, střelu zápěstím z úhlu ukryl Igor Šesťorkin v lapačce.
     
    29:11
    Juuse Saros se vydal poměrně daleko z bány, aby zamezil v úniku rozjetému Kreiderovi. Vyrážečkou puk poslal těsně kolem jeho vyrážečky.
     
    28:40
    Po přerušení hry se strhla velká šarvátka, do níž se zapojili všichni hráči na ledě. Rozhodčí po roztržení protihráčů od sebe překvapivě nevylučovali žádného z nich.
     
    28:21
    Vrátit vedení na stranu hostujícího mužstva chtěl okamžitě vrátit Mika Zibanejad. Moc nechybělo, avšak Juuse Saros nakonec udržel puk pod levým betonem.
    27:01 Philip TOMASINO - 1:1
     
    27:01
    Nashville právě vstřelil branku!
    Máme vyrovnáno! První střelu PHILLIPA TOMASINA sice Šesťorkin vyrazil, ale za bránou si dvacetiletý Kanaďan černou gumu dojel a šikovně ji poslal do těla k tyči pozdě se přesunuvšího gólmana, od něj se pak hrací předmět odrazil za brankovou čáru. Pro Tomasina se jedná o první kariérní gól v nejlepší lize světa. Asistence: Ryan Johansen a Dante Fabbro.
     
    26:35
    Patrik Nemeth zkusil dlouhým pasem překvapit defenzivu a zároveň vyslat do úniku Lafrenierea, tomu vůbec nevyšlo zpracvání.
     
    26:14
    Výbornou práci odvedl do defenzivy Tomasino. Stáhl se společně s Blaisem a střelu schytal do pravé brusle. Hraje Colton Sissons.
     
    25:39
    Do brejku zkusil ujet Filip Chytil. Zbavil se osobního strážce v podobě Tolvanena, ale na Ekholma už nevyzrál.
     
    25:18
    Již delší dobu se nepřerušovalo. Tlak si nyní vytvořila druhá útočná lajna Predators, Kunin střílel forhendem nepřesně.
     
    24:59
    Ubráněné dvojnásobné oslabená by domácí mohlo pořádně nakopnout. Za vyrovnám zaútočil Novak, avšak byl zastavil Lundkvistem.
     
    24:15
    Hokejisté ve žlutých dresech přestáli i klasické oslabení, za Benninga odpykávající trest Tomasino naskočil na led a okamžitě pustil do hry Johansena.
     
    23:51
    Pokračuje tradiční přesilovka a hokejisté Rangers jsou usazeni v útočném pásmu. Zatím je k vidění trpělivá kombinace, žádná střelba.
     
    23:29
    Domácí fanoušci ocenili výbornou práci svých oblíbenců v oslabení hlasitým potleskem. První potrestaný Jeannot už je zpět na ledě.
     
    22:47
    A další zákrok finského gólmana! Tentokráte se výborně přesunul k pravé tyče, načež udržel ve výstroji dělovku Panarina.
     
    22:20
    Skvělá práce domácího mužstva, které se dokázalo osvobodit! Po zákroku Sarose levým betonem vyhodil přes všechny čáry Granlund.
     
    21:52
    Na hosty čeká více jak minutová přesilovka 5 na 3! Jak Matt Benning, tak Dryden Hunt obdrželi dvouminutový trest za hrubost, avšak domácí bek vyfasoval ještě dvě minuty navíc za úder loktem proti Blaisovi.
     
    21:14
    Přesilová hra pro Rangers. Ve střední třetině hrál proti pravidlům Tanner Jeannot, drobným háčkem si pomohl proti Lafreniereovi.
     
    20:41
    Tak se také stalo. Po levém mantinelu projel do útočného pásma Mikael Granlund, jeho nahrávku mezi kruhy ovšem vystihl Adam Fox.
     
    20:10
    Druhá třetina je v plném proudu, tak pojďme na ni! Na buly uspěl Ryan Johansen, a tak jsou to domácí, kteří mohou podniknout útočný výpad.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Další třetina začne přibližně v 3:06.
     
    První třetina zápasu mezi Nashvillem a New Yorkem Rangers přinesla jedinou branku, o kterou se už ve 3. minutě postaral křižnou bekhendovou střelou z pravého kruhu český útočník Filip Chytil. Aktivnějším týmem jsou jinak domácí hokejisté, ale na skvěle chytajícího Šesťorkina zatím hledají recept marně. Ruský gólman v úvodní dvacetiminutovce musel čelit několika nebezpečným akcím soupeře, přesto stále drží čistý štít.
     
    Střely na bránu po 1. třetině: 12 – 10.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:56
    Těsně před sirénou nebezpečně vypálil Mika Zibanejad z levého kruhu. Juuse Saros ovšem na střelu velmi dobře viděl a mezeru mezi betony si pohlídal.
     
    19:07
    V závěru úvodního dějství je na lavici hanby poslán domácí zadák Mattias Ekholm. Za bránou narazil do Rooneyho, muži v pruhovaném jej vykázali na dvě minuty za sekání.
     
    19:00
    Probíhá poslední minuta první třetiny.
     
    18:37
    Poté, co Greg McKegg vyhrál vhazování, tak Ryan Reaves okamžitě vyhodil vysokým obloučkem do středního pásma. Čtvrtá lajna hostů může vystřídat.
     
    18:19
    Do poslední chvíle Šesťorkin čekal, kde se kotouč objeví. Nakonec po souboji Tomasina s Barronem vypadl druhému jmenovanému vedle pravé brusle, načež ruský gólman zasáhl a přikryl hrací předmět lapačkou.
     
    17:55
    Jacob Trouba zkusil dlouhým pasem po pravém mantinelu vyslat do úniku Kreidera. Tomu nevyšlo zpracování, puk alespoň protečoval do útočné třetiny.
     
    17:19
    Tlak si dokázala vytvořit i čtvrtá útočná řada Nashvillu. Thomas Novak tělem odmítl Reavese a nahrál Cousinse, jemuž v poslední chvíli ujel puk z čepele hole.
     
    16:46
    Krátce po vhazování dostal na modrou čáru nabito Roman Josi. Neváhal a střílel z první, tvrdý projektil schytal jeden z bránících hráčů.
     
    16:24
    Rychle na druhou stranu. Matt Duchene bekhendem nahodil černou gumu do brankoviště, kde znovu kraloval Igor Šesťorkin a jeho lapačka.
     
    15:44
    Nejenže Sammy Blais ustál střet s Josim, ale i zvládl nahrát Rooneymu, jenž zkusil štěstí z velkého úhlu, ale Saros se nachytat nenechal.
     
    15:17
    Dlouhou pasáž hry bez přerušení utnul muž posledních okamžiků Šesťorkin. S nahozením Cousinse od pravého mantinelu neměl vážnější starosti, leč na rozehrávku si netroufl.
     
    14:45
    Domácí hokejisté se snaží vyrovnat ze všech sil, avšak zatím to vypadá, že jim není přáno. Alexandre Carrier z pravého kruhu trefil jen blokujícího Nemetha.
     
    14:21
    Igor Šesťorkin stále drží čisté konto. Po nahrávce Tomasina na Josiho brankář švýcarskému bekovi výborně zmenšil střelecký úhel a tvrdou střelu vyrazil vyrážečkou.
     
    13:44
    Situaci tři na tři nevyřešil Filip Chytil nejlépe. Zodpovědnost vzal na sebe, z těžké pozice výrazně minul prostor u levé tyče.
     
    13:22
    Do defenziv musel zabrat Alexandre Carrier. S dotírajícím Reavesem si věděl rady, podél jeho hokejky přenesl hru na Tomasina.
     
    12:47
    Z velkého úhlu Nick Cousins Šesťorkina nepřekvapil. Ruský gólman byl připraven a pokus bekhendem po ledě odkopl do rohu kluziště.
     
    12:20
    První třetina zatím ubíhá v poměrně rychlém tempu. Hra pokračuje i po tvrdé ráně Alexise Lafrenierea, tu Saros lapačkou vytěsnil nad bránu.
     
    11:33
    Rangers zůstali v útočném pásmu a Juuse Saros musel zasahovat. Výborně se přemístil k pravé tyči, aby levým betonem vykopl tvrdý projektil McKegga.
     
    11:12
    Mika Zibanejad posunul po mantinelu kotouč na modrou čáru k Lindgrenovi, který místo nahození na bránu hrál za ni na Kreidera, jemuž otočka a zasunutí k levé tyči nevyšlo podle představ.
     
    10:51
    Další útok Predators zastavil hvizd čárového rozhodčího. Rocco Grimaldi totiž najel do útočného pásma o něco dříve než puk.
     
    10:23
    Přihrávka Matta Duchenea napříč středním pásmem neměla chybu. Ryan Johansen přenesl hru do útočné třetiny, kde ovšem jeho kličku výborně přečetl Adam Fox.
     
    09:41
    Autor dosud jediného gólu Filip Chytil je při chuti. Nyní zkusil štěstí z velkého úhlu a nebyl to vůbec marný pokus, proletěl kousek nad břevnem.
    Staňte se fanoušky NHL.cz na Twitteru!
     
    09:12
    Chris Kreider viditelně chtěl najet před bránu, jenže plánu mu zhatil pod nohy padnuvší Ekholm. Američan se proto vydal za bránu, kde nevyzrál na Carriera.
     
    08:30
    Přesilovka domácího mužstva je minulostí. Sammy Blais je zpátky na ledě a zatrnout mu muselo hlavně při střele Granlunda, při níž však hosty podržel gólman.
     
    08:15
    Hráči v bílých dresech dokonce zahrozili i ve čtyřech. Volný kotouč si u levého mantinelu dojel Barclay Goodrow a svižným pokusem donutil Sarose k zákroku.
     
    07:57
    Hosty osvobodil Adam Fox. U mantinelu uspěl v souboji jeden na jednoho proti Tolvanenovi, načež vyhodil mimo dosah Josiho.
    07:08 Šesťorkin v přesunu zastavil střelu Granlunda pravou rukou
     
    07:08
    Pěkné kombinaci chyběla jen gólová tečka. Finální přihrávku obdržel do levého kruhu Mikael Granlund. Proti němu se skvěle přesunul Šesťorkin a střelu do horních pater brány zastavil pravou rukou.
     
    06:44
    Dlouho domácí hokejisté bojovali o udržení útočné třetiny, avšak nakonec neuspěli. Roman Josi od modré čáry vyhodil puk na vlastní střídačku.
     
    06:24
    Nejprve zaznamenal asistenci, nyní si odpočine na trestné lavici. Sammy Blais tvrdě dohrál u mantinelu Fabbra, rozhodčí následně udělili pětadvacetiletému Kanaďanovi dvě minuty za krosček.
     
    05:39
    Švédský útočník Filip Forsberg tvrdě dohrál Lindgrena, ten ale ještě před kontaktem stihl po mantinelu posunout kotouč na volného Foxe.
     
    05:12
    Saros měl problémy s pokusem Lindgrena, ale nakonec jej nadvakrát zpacifikoval. Před bránou číhající Panarin zareagoval na vypadnuvší černou gumu pozdě.
     
    04:40
    Střetnutí tedy pokračuje v plném počtu na obou stranách. Souboj v rohu útočného pásma hostů opanoval Luke Kunin, jenže pak nepřesně přihrál po mantinelu.
     
    04:10
    Rozhodčí nejprve signalizoval faul domácího hráče, nicméně po přerušení hry se odjel na zákrok podívat na video a zjistil, že Kreidera nezasáhl domácí hokejista, nýbrž vlastní kolega.
     
    03:49
    Juuse Saros si našel mezeru, odkud viděl na nahození Adama Foxe od modré čáry. Pokus nejlepšího obránce uplynulé sezóny schoval v lapačce.
     
    03:27
    Ačkoli úvodní vteřiny utkání patřili domácím, tak nyní musí dotahovat jednobrankové manko. Každopádně jsme na začátku střetnutí, takže není třeba klesat na mysli.
    02:12 Filip CHYTIL - 0:1
     
    02:12
    Rangers právě vstřelili branku!
    První střela Rangers znamenala i úvodní gól střetnutí! FILIP CHYTIL si po pravé straně nabruslil až do kruhu, odkud vystřelil bekhendem na zadní tyč a trefil se parádně pod ruku Sarose, jenž se marně snažil zabránit v cestě kotouče do sítě. Asistence: Sammy Blais a Alexis Lafreniere.
     
    01:40
    Predátoři pokračují ve vyvíjení tlaku na soupeře. Bekhendem zvedl touš z pravého kruhu Colton Sissons, Šesťorkin tentokráte v pozoru.
     
    01:24
    Nahození finského mladíka Tolvanena pořádně překvapila Šesťorkina, jenž se přilepil k tyči pozdě, ale měl štěstí, kotouč skončil právě na brankové konstrukci.
     
    00:47
    Dlouho si dal načas s rozehrávkou Dante Fabbro. Zpoza vlastní brány si vybral Josiho, jehož dlouhou nahrávku Duchene nezpracoval.
     
    00:10
    Zápas mezi Nashvillem a New Yorkem Rangers právě odstartoval! Úvodní buly opanoval Ryan Johansen, na puku tak jsou domácí.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    Nashville Predators: Saros (Ingram) – Fabbro, Josi (C), A. Carrier, Ekholm (A), Borowiecki, Benning – Duchene, Johansen, F. Forsberg – Kunin, Mikael Granlund (A), Tolvanen – Jeannot, Sissons, Trenin – Tomasino, Novak, Cousins.

    New York Rangers: Šesťorkin (A. Georgijev) – A. Fox, R. Lindgren, Trouba, K'A. Miller, Lundkvist, Nemeth – Kreider (A), Zibanejad, Panarin (A) – Blais, Chytil, Lafreniere – Goodrow (A), K. Rooney, Dryden Hunt – Reaves, McKegg, M. Barron.

    Rozhodčí: Furlatt, Meier – Deschamps, Pancich.
     
    Česká a slovenská stopa

    David Rittich (NSH)
    Filip Chytil (NYR)
     
    New York Rangers

    New York Rangers, na rozdíl od Nashvillu, do vyřazovací části nepostoupil. Ve Východní divizi sice obsadil první nepostupovou pátou příčku, nicméně manko na čtvrtý New York Islanders bylo velké, a sice jedenáctibodové.

    Letos má Gallantova družina co vylepšovat. Do přípravy zakomponovali šest utkání, v nich čtyřikrát zvítězili a dvakrát prohráli. V rámci nové sezóny sice úvodní dva zápasy nezvládla, když nestačila na Washington a Dallas, následně ovšem zvládla za dva body utkání s Montrealem a Torontem.
     
    Nashville Predators

    Hokejisté Nashvillu dlouho okupovali pozice mimo play-off, ale zásluhou skvěle zvládnutému konci základní části poskočili na poslední postupovou čtvrtou příčku Centrální divize, před pátým Dallasem skončili o čtyři body. V osmifinále narazili na vítěze divize Carolinu, proti níž překvapení nezpůsobili, prohráli 2:4 na zápasy.

    V přípravě odehráli svěřenci kouče Hynese šest zápasů s pozitivní bilancí čtyř vítězství a dvou porážek. Tři zápasy již Predátoři odehráli i v ostrém režimu, po porážkách se Seattlem a Carolinou zdolali těsně 2:1 Los Angeles.
    Staňte se fanoušky NHL.cz!
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 02:00.

    Milan Huppert

    Branky a nahrávky: 28. Tomasino (Johansen, Fabbro) – 3. Chytil (Blais, Lafreniere), 51. Lafreniere (Blais, A. Fox), 60. Goodrow


    Nashville Predators: Saros (Ingram) – Fabbro, Josi (C), A. Carrier, Ekholm (A), Borowiecki, Benning – Duchene, Johansen, F. Forsberg – Kunin, Mikael Granlund (A), Tolvanen – Jeannot, Sissons, Trenin – Tomasino, Novak, Cousins.
    New York Rangers: Šesťorkin (A. Georgijev) – A. Fox, R. Lindgren, Trouba, K'A. Miller, Lundkvist, Nemeth – Kreider (A), Zibanejad, Panarin (A) – Blais, Chytil, Lafreniere – Goodrow (A), K. Rooney, Dryden Hunt – Reaves, McKegg, M. Barron.

    Rozhodčí: Furlatt, Meier – Deschamps, Pancich

    Diváci: 17 159
    bahis siteleri