Třinec – Kladno 2:0 (kon.) | K. Vary – Zlín 4:1 (kon.) | Vítkovice – Mladá Boleslav 1:2 (kon.)
Motor ČB – Pardubice 2:3 (kon.) | Mountfield HK – Olomouc 5:1 (kon.) | Kometa Brno – Plzeň 2:1 (3:1 po s.n.)
konec
HC Oceláři Třinec
2:0 (0:0, 1:0, 1:0)
Rytíři Kladno
Pátek 05.11.2021, 17:00 • WERK ARENA, Třinec • Tipsport extraliga • 22. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    57:27
    Vyhlášená komerční přestávka. Po ní budou hráči hrát v poměru pěti hráčů na domácí straně a čtyř hráčů Kladna. V útočném rohu se faulem provinil Tomáš Plekanec (KLA).
     
    56:34
    Hosté po buly v útočném pásmu pokračují s šesti hráči v poli a bez brankáře Bowa.
    52:45 Patrik HREHORČÁK - 2:0
     
    52:45
    Třinec právě vstřelil branku!
    Oceláři si ve vlastním oslabení pojišťují vedení. Obránce Dotchin dostal těžký puk na dlouhou hůl na modrou čáru a kotouč zamířil do střední třetiny a za ním PATRIK HREHORČÁK. Třinecký útočník svůj čtyřicetimetrový sprint na brankáře Bowa zakončil přesnou střelou pod Bowovou lapačku. Bez asistence. Stav utkání 2:0.
     
    51:18
    Hlavní rozhodčí Kubičík vylučuje Davida Musila (TRI) za podrážení v obranné třetině domácích, ale zároveň s touto situací se pískal ofsajd hostů. Rozhodčí se dlouze radili, ale nakonec situaci vyhodnotili tak, že faul předcházel postavení mimo hru hostů.
     
    50:45
    Třinečtí se teď pokusili nivelizovat útočnou aktivitu hostů pobytem v útočné třetině. Draveckého vybojovaný puk následně poslal Vrána z osy kluziště na levý kruh Chmielewskému a jeho pokus na sílu Bow vyrazil před sebe.
     
    47:29
    Marinčin sklepl v obranné třetině puk pouze pro Jágra, ten jej poslal na modrou Suchánkovi. Nahození kladenského beka od modré se snažil za Mazance usměrnit Plekanec, třinecký brankář byl na místě.
     
    46:34
    Po buly v útočném pásmu přiťuknul puk Chmielewski na Draveckého, třinecký útočník byl zcela nekryt před Bowem, ale střelou po zemi minul pravou tyč.
     
    41:02
    To se ale změnilo. Jágr dostal puk na levou tyč a zdálo se, že zasune za Mazance. Ten se nenechal přetlačit a následná dorážka Plekance z mezikruží po zemi zamířila mimo.
     
    39:17
    Puk rychle putoval z hole Nestrašila na Daňovu a křížně Růžičkovi. Ten se snažil rychle zakončit, ale odkrytou část Bowovy branky netrefil.
     
    37:32
    Oceláři rychle dostali puk zpět před Bowa a šikovného Daňa, který se tlačil před branku, musel podrazit Jiří Ticháček (KLA). Druhá přesilovka Ocelářů.
     
    33:30
    Na druhé straně také velká šance! Na pravém kruhu dostal puk před prázdnou branku Plekanec, ale puk mu podjel pod holí a než se kladenský centr srovnal, tak třinecká branka nebyla průchozí.
     
    33:08
    Obrovská šance Ocelářů! Třinečtí jeli tři na dva, Nestrašil zatáhl puk do pásma a následně křížně našel zcela volného Jaroměřského na levém křídle. Ten počkal a vypadalo to, že dostane puk za Bowa kolem jeho levé nohy, ale nepodařilo se.
    31:11 Martin RŮŽIČKA - 1:0
     
    31:11
    Třinec právě vstřelil branku!
    Ocelářům se podařilo vytvořit přesilovkový vzorec před Bowovou brankou. Po Douderově nahození, které Bow vyrazil, se dostal puk k Nestrašilovi. Ten se neukvapil se střelou, ale dal puk doleva na zcela volného MARTINA RŮŽIČKU a ten nepříliš často takovou šancí pohrdne. Asistence: Andrej Nestrašil. Stav utkání 1:0.
     
    30:03
    Obránce Jakub Michálek byl za brankou Mazance atakován Jakubem Strnadem (KLA) a vybojoval tak pro Oceláře první přesilovku utkání. Hostující útočník je vyloučen za držení.
     
    29:04
    Obrovská šance Ocelářů! Situaci tři na dva řešil Chmielewski přihrávkou na Růžičku na pravé straně, ten mu puk vrátil, ale polský forvard ve třineckých barvách následně u levé tyče nepropasíroval puk za Bowova záda.
     
    27:48
    Kristo ještě jednou v hlavní roli! Z podobné pozice prudkou střelou trefil tyč. Následně Dravecký hybridním icingem vyzval k převzetí puku v útočné třetině Kofroně.
     
    26:30
    Velké šance na obou stranách! Na kladenské straně pálil z osy kluziště z mezikruží Dotchin, na druhé straně pak akci dva na dva zakončil střelou Hrehorčák. Obou případech puk mířil nad branku.
     
    25:33
    Otevřít skóre teď dostanou hosté. Domácí střídačka se provinila špatným střídáním a David Kofroň (TRI) odpyká menší kolektivní trest.
     
    18:21
    Velká šance na druhé straně! Nestrašil na slotu z pravé strany dostal puk zpoza branky od Jaroměřského. Bow střelu třineckého útočníka likviduje!
     
    07:12
    Jaroměřského střelu, která vznikla z forčekingu Ocelářů v útočném pásmu, vyrazil Bow pouze před sebe, odkud dorážel Dravecký. Kladenský brankář předvedl rychlý přesun a sebral domácím gólovou radost.
     
    06:06
    Pitule se po nedůslednosti v třinecké obraně dostal až před Mazance. Byl bráněn Romanem a mohl zakončovat jen bekhendem, tak si třinecký brankář na jeho zakončení počkal.
    Marken.cz

    Michal Samiec

    Branky a nahrávky: 32. Martin Růžička (A. Nestrašil), 53. Hrehorčák


    HC Oceláři Třinec: Marek Mazanec (Kacetl) – Marinčin, M. Doudera, M. Adámek, D. Musil, Zahradníček, Jaroměřský, J. Michálek – Martin Růžička (A), P. Vrána (C), Daňo – O. Kovařčík, A. Nestrašil, O. Šedivý – Kofroň, Miloš Roman, Hrehorčák – Dravecký (A), R. Szturc, Chmielewski.
    Rytíři Kladno: Bow (Stahl) – Dotchin (A), J. Suchánek (A), Ticháček, K. Wood, Baránek, Zajíc – Jágr, Plekanec (C), J. Strnad – Dvořáček, A. Kubík, M. Beran – Kristo, Filip, Ciampini – Routa, Pitule, Melka.

    Rozhodčí: Šír, Kubičík – Lučan, Kis

    Diváci: 4 314
    bahis siteleri