Košice – Michalovce 1:2 (po pr.) | Nitra – Spišská N. Ves 0:0 (odl.) | Trenčín – Lipt. Mikuláš 3:2 (kon.)
Nové Zámky – Nitra 1:4 (kon.) | Poprad – Prešov 3:5 (kon.) | HC Slovan – Zvolen 0:2 (kon.)
po prodl.
HC Košice
1:2 (0:1, 0:0, 1:0 - 0:1)
HK DUKLA Ingema Michalovce
sk Pátek 05.11.2021, 17:30 • Steel aréna, Košice • Tipos Extraliga (SR) • 14. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Skončilo sa dnešné východniarske derby, v ktorom HC Košice hostil na svojom ľade HK Dukla Ingema Michalovce. Po výsledku v pomere 1:2 pp sa z výhry tešia hostia.

    S týmto konštatovaním sa už s vami lúčim a prajem vám ešte pekný zvyšok večera. (19:50:57)
     
    Koniec zápasu.
     
    62:59
    Dukla Michalovce dala gól!
    Michalovské líšky definitívne zlomili zápas v predĺžení. Pavlin zacúval pred Williamsa a založil tam útočnú akciu hostí. Na jej konci bol JANNE KERÄNEN. Asistencie: Tony Cameranesi, Žiga Pavlin.
     
    62:42
    Individuálny prienik zakončil Mudrák zakončením po ľade. Nešlo o nič výnimočné, Košarišťan situáciu s absolútnym prehľadom zvládol.
     
    62:30
    Oba celky striedajú počas hry.
     
    61:56
    Paršin bol v rohu klziska v súboji s Regendom. Michalovský útočník z neho vyšiel ako víťaz, následne mu však chýbala podpora zo strany spoluhráčov.
     
    61:18
    Slovák je na ľade, presilovka Michaloviec sa skončila. V tom momente riešil Košarišťan strelu z ľavej strany. Vhadzovať sa bude v pásme domácich.
     
    60:56
    Pri puku sú však oceliari. Tí nazbierali cenné sekundy pri Košarišťanovi a následne sa oslobodili vyhodením cez všetky čiary.
     
    60:06
    Michalovčania majú v úvode predĺženia o jedného hráča viac, dohrávajú totiž svoju presilovú hru.
     
    60:01
    Začalo sa predĺženie.
     
    Tri tretiny o víťazovi nerozhodli, v Košiciach sa bude musieť predlžovať.
     
    60:00
    Tretia tretina sa skončila.
     
    59:42
    Teraz si už Košarišťan úspešný zákrok pripísať musel. Nasleduje možno posledné buly v tejto časti zápasu.
     
    59:30
    Regenda má puk na pravom krídle. Zatiaľ neprihráva ani nestrieľa.
     
    59:18
    Oddychový čas hostí.
     
    59:18
    Vylúčenie v tíme HC Košice (Marek Slovák – 2 min., napadnutie).
     
    59:10
    Regenda nedostal ideálnu prihrávku. Posledná minúta.
     
    58:37
    Skvelá práca Dávida Mudráka. Ten si v strednom pásme prebral puk a po pravom krídle sa presunul až pred Košarišťana. Tomu to chcel umiestniť k vzdialenejšej žrdi. Chýbalo málo a Michalovce mohli opäť vyhrávať.
     
    58:17
    Plynú posledné dve minúty tretej tretiny.
     
    57:55
    Proti otočke domácich je rozhodne Ťavoda. Ten obetavo zastavil jednu zo striel od modrej čiary a puk dostal na opačný koniec klziska. Vhadzovať sa bude v strednom pásme.
     
    57:40
    Košičania pokračujú v tlaku.
     
    56:57
    Košice dali gól!
    Snaha domácich je odmenená vyrovnávajúcim gólom. Chovan prestrčil puk so šťastím na Tanseyho a KEVIN TANSEY na dvakrát napol sieť. Následne od šťastia takmer preletel cez plexisklo. Asistencie: Michal Chovan, Vadim Pereskokov.
     
    56:57
    Už sa však hrá pred Williamsom.
     
    56:10
    Žitný bol na krídle sám, ale nerezignoval. Puk zatiahol za košickú svätyňu a získal tam aspoň niekoľko cenných sekúnd. Sympatická hra zo strany hosťujúceho útočníka.
     
    55:27
    Domáci gólman bol dlhší čas bez vážnejšieho zákroku, teraz musel puk ukryť vo svojej lapačke.
     
    55:04
    Paršin si teraz veril priveľmi. Puk si stiahol medzi troch hráčov a aj keď zakončil, trafil len nohu súpera. Michalovčania pôjdu pred Košarišťana.
     
    54:38
    Pereskokov padol, Mudrák tak puk dostal aspoň do stredného pásma. Potom prišlo košické postavenie mimo hry. Nasleduje komerčná prestávka.
     
    53:54
    McPherson puk nezískal, Klhůfek aj s dávkou obetavosti áno. Košice ostanú v útočnom pásme. Medzičasom je už pomer striel jasne v ich prospech – 27:16.
     
    53:10
    Macejko počkal spolu s Bokrošom za michalovskou bránkou, kde sa rozhodol hru upokojiť. Hostia dlhšie nestriedali, čelili totiž relatívne súvislému tlaku domáceho tímu.
     
    52:03
    Oba celky hrajú v plnom počte.
     
    51:25
    Veľká šanca Košíc. Puk Williamsovi vypadol, v prebránkovom priestore dorážal Lapšanský. Cez hradbu tiel sa ale jeho strela do siete nedostala.
     
    50:45
    Domáci celok si vypracoval slušný tlak, z ktorého bolo napokon viacero zakončení. Niektoré zneškodnil Williams, s inými mu pomohla defenzíva. Puk teraz smeeruje ku Košarišťanovi.
     
    49:49
    Vylúčenie v tíme HK Dukla Ingema Michalovce (Samuel Chalupa – 2 min., hákovanie).
     
    49:37
    Paršin si dovolil proti trojici brániacich hráčov dve alebo tri sťahovačky, po ktorých sa ocitol s pukom medzi kruhmi. Tam tiesnený stratil stabilitu, preto Williamsovu bránku minul.
     
    48:37
    Žitný si puk prikopol, následne sa však nemal kam ponáhľať. Michalovčania striedali, na čerstvé sily preto počkali v hĺbke vlastnej defenzívy.
     
    47:53
    Slovák zachytil puk na modrej čiare, kde ho posunul Deylovi. Ten vyslal výbornú strelu tesne ponad ľad. Williams podržal svoj tím a zrazil ju na ochrannú sieť.
     
    47:16
    Zakázané uvoľnenie Michaloviec.
     
    47:12
    Aj Keränen sa zbytočnou prirhávkou pred bránkou zahrával s ohňom. V rozhodujúcej chvíli mu však pomohol Ťavoda, ktorý puk pred Williamsom zachytil.
     
    46:59
    Nasleduje komerčná prestávka.
     
    46:47
    Williams zaváhal a s pukom hral aj napriek aktívnemu napádaniu Rogoňa. Napokon sa mu to nevypomstilo, Michalovčania pôjdu dopredu.
     
    46:05
    Štvrtá košická formácia bola veľmi aktívna, ale nevyhla sa zakázanému uvoľneniu. To sa nepáčilo Milému, ktorý adresoval niekoľko štipľavých slov postrannému aj hlavnému arbitrovi. Tí mu následne vysvetlili, že na ľade sa takto správať nebude.
     
    45:05
    Erkinjuntti si pohybom tela na pravej strane vypýtal puk a presunul sa s ním za Košarišťana. Tam prišlo k niekoľkým osobným súbojom, víťazne z nich vyšli Košičania.
     
    43:20
    Na opačnej strane neuspel so svojou útočnou aktivitou ani Klhůfek. Hra sa teraz rýchlo prelieva zo strany na stranu, gólmani môžu byť pokojní.
     
    42:37
    Žitný nezachytil puk letiaci tesne ponad ľad. Ak by sa mu to bolo podarilo, mohol pokračovať sám proti Košarišťanovi.
     
    41:57
    Oba tímy hrajú v plnom počte. Po prerušení sa bude pokračovať pred Williamsom.
     
    41:30
    Dve rany od modrej boli nepresné. Slovákovi sa následne puk zamotal do siete Williamsovej brány. Michalovce sa opäť osloobdzujú.
     
    40:48
    Košičania roztočili presilovkový formát. Na jeho konci ale nebola strela, priletela tam len prihrávka od Pereskokova na Lapšanského. Hostia sa následne oslobodili.
     
    40:01
    Začala sa tretia tretina.
     
    Je za nami druhá tretina východniarskeho derby medzi Košicami a Michalovcami. Gól nepriniesla, oceliari tak stále prehrávajú 0:1:

    Pomer striel po 2. tretine: 16:11

    Tretia tretina sa začne približne o 19:10.
     
    40:00
    Druhá tretina sa skončila.
     
    39:52
    Vylúčenie v tíme HK Dukla Ingema Michalovce (Tony Cameranesi – 2 min., hákovanie).
     
    39:47
    Pereskokova rana len do obrancu. Na strane Michaloviec sa však avizuje vylúčenie, celkovo štvrté v tíme hostí. Ani jednu presilovú hru ešte Košice v gól nepretavili.
     
    39:04
    Plynie posledná minúta druhej tretiny.
     
    38:25
    Keränen mieril medzi Košarišťanove betóny, košický brankár bol na to pripravený. Vhadzovať sa bude po jeho ľavici.
     
    37:58
    Erkinjunttiho sólo vyústilo do prihrávky na modrú čiaru. Následný príklep k bližšej žrdi hosťom príliš nevyšiel, puk Košarišťanovu bránku netrafil.
     
    36:57
    Havrila prestrčil puk so šťastím na Jokeľa. To ale bolo z košickej strany všetko, proti dobre organizovanej obrane Michaloviec nemali tentokrát šancu uspieť.
     
    35:48
    Tansey prihral Slovákovi a ten zakončil popri pravom ramene Williamsa. Americký gólman zakročiť nemusel, puk jeho bránku v rozhodujúcej chvíli tesne minul.
     
    35:16
    Pereskokov mierne zaváhal a k voľnému puku sa nedostal. Michalovčania ale potrebovali striedať, preto následnú košickú rozohrávku príliš nenapádali.
     
    34:22
    Nasleduje komerčná prestávka.
     
    33:06
    Michalovce dnes síce dominantným dojmom nepôsobia, na Košice im to však zatiaľ stačí. Domácim korčuliarom sa dnes nedarí vôbec v ničom, hoci pomer striel medzičasom vyrovnali na 10:10.
     
    32:17
    Tansey prihral priamo na čepeľ Galambošovi. Ten ešte hľadal pred bránkou na teč Lačného. Našťastie pre Košice sa to druhým gólom v ich sieti neskončilo.
     
    31:14
    Regenda prešiel cez dvoch súperov, v rozhodujúcej chvíli si však musel puk spracovať rukavicou. To ho spomalilo, do samostatného úniku sa tak napokon nedostal.
     
    30:30
    Oba celky hrajú v plnom počte.
     
    29:57
    Košice zavrali Michalovčanov v obrannej tretine. Opäť zakončoval Chovan, tentokrát to zamýšľal na teč. Williams bol pri ľavej žrdi a všetko vyriešil.
     
    28:57
    Zbytočne teraz Chovan váhal. Dvakrát si to režíroval z modrej čiary a strieľal až pri tretej príležitosti. Vtedy si dal Williams dostatočný pozor.
     
    28:16
    Vylúčenie v tíme HK Dukla Ingema Michalovce (Janne Keränen – 2 min., sekanie).
     
    27:58
    Slovák inkasoval po Regendovom priťuknutí tvrdú ranu do nohy. Michalovce ostávajú v útočnom pásme.
     
    27:13
    Galamboš nestačil na Deyla. Ten to urobil veľmi skúsene, získal cenné sekundy v strednom pásme a následne puk vrátil košickým obrancom. Tí ho po chvíli poslali k Williamsovi.
     
    26:21
    Vylúčenie v tíme HC Košice (Colton Saucerman – 2 min., nebezpečná hra vysokou hokejkou).
     
    25:41
    Košarišťan si poradil s krátkym švihom spomedzi kruhov. Vhadzovať sa bude po jeho pravici.
     
    25:15
    Romančík prihrával na hranicu útočnej modrej čiary. Košice puk síce zachytili, ale ďalej s ním nepokračovali. Domáci pokračujú v nepresvedčivom výkone.
     
    24:47
    Zakázané uvoľnenie líšok.
     
    24:30
    Mráz videl, že sú súperi v presile, preto si sily zbytočným napádaním neničil. Ani tentokrát sa ale oceliari pohodlne nedostali pred bránku gólmana Williamsa.
     
    23:27
    Hra sa teraz presúva zo strany na stranu. Michalovčania sa puku zbavili, na svoju čepeľ si ho prebral Šedivý. Po ľavej strane sa ale ďaleko nedostal.
     
    22:43
    Deyl stratil na obrannej modrej čiare puk, na okamžitú strelu to využil Galamboš. Nepríjemný pokus, ktorý musel Košarišťan vytesniť svojím ľavým ramenom.
     
    21:50
    Plynie 22. minúta a Steel aréna je na nohách. Fanúšikovia si potleskom a pokrikom pripomínajú Dušana Pašeka mladšieho. „Ceco“ získal so svojou 22 na košickom drese dva tituly majstra Slovenska.
     
    20:56
    Keränen dostal prihrávku medzi kruhy, tiesnený odtiaľ zakončiť nedokázal.
     
    20:16
    Druhá tretina sa práve začala. Pri puku sú opäť domáci, i keď ho ľahkovážne posielajú na hokejky svojho súpera. Uvidíme, ktorý z tímov bude útočiť ako prvý.
     
    20:01
    Začala sa druhá tretina.
     
    Skončila sa úvodná tretina východniarskeho derby medzi Košicami a Michalovcami. Spokojnejší po nej môžu byť hostia, ktorí vedú zásluhou Žitného.

    Pomer striel po 1. tretine: 3:8

    Druhá tretina sa začne približne o 18:21.
     
    20:00
    Prvá tretina sa skončila.
     
    19:38
    Erkinjunttiho padáčik zachytil Šedivý. Zdá sa, že na ľade Steel arény sa už pred prestávkou neudeje nič podstatné.
     
    19:03
    Plynie posledná minúta prvej tretiny.
     
    18:26
    Mráz chcel využiť moment, keď ostal v pásme na malý moment sám. Volil ťahavú strelu, Košarišťanovi to chcel prestrčiť pomedzi betóny. Neoklamal ho.
     
    18:01
    Oba tímy hrajú medzičasom v plnom počte.
     
    17:51
    A deje sa tak aj po tretí a štvrtýkrát. Košičania majú veľké problémy s prechodom cez útočnú modrú čiaru.
     
    17:38
    Hostia sa dvakrát oslobodili, puk preťal všetky čiary.
     
    17:05
    Tansey zaparkoval pred Williamsom, napokon však od neho odstúpil. Následne priletela strela z pravého košického krídla. Tú si však americký gólman v drese Michaloviec postrážil lapačkou.
     
    16:49
    Hra sa presunula pred Košarišťana.
     
    16:27
    Slovák spolu s Bartánusom robili michalovskej defenzíve poriadne problémy. Hostia napokon puk dostali von zo svojho pásma, dostal sa až na tribúnu.
     
    15:59
    Vylúčenie v tíme HK Dukla Ingema Michalovce (Bruno Mráz – 2 min., držanie).
     
    15:39
    Deyl nemohol pokračovať smerom dopredu, Michalovčania výborne vykryli svoju útočnú modrú čiaru. Oceliari to následne zahrali len na zakázané uvoľnenie. Viac z hry majú počas tejto časti hostia.
     
    14:55
    Po puku šli Chovan aj Šedivý, postrážil si ho Košarišťan. Oceliari sa následne dostali do útočného pásma, príliš veľa vody tam ale nenamútili.
     
    13:53
    Dukla Michalovce dala gól!
    Druhá časť však už jeden rozdiel priniesla — líšky z Michaloviec otvorili stav zápasu. Košarišťan bol v pohybe a na prihrávku pred bránkovisko už zareagovať nestihol. Presadil sa ROMAN ŽITNÝ. Asistencie: Andrej Kukuča, Peter Galamboš.
     
    13:17
    Úvod michalovskej presilovky kopíroval prvú časť tej košickej. Prišlo tam k niekoľkým zakončeniam, drvivá väčšina však Košarišťanovu bránku nezasiahla. Po nejakom čase sa domáci oslobodili.
     
    12:16
    Vylúčenie v tíme HC Košice (Jakub Cibák – 2 min., nedovolené bránenie).
     
    11:36
    Je to tak, pokračujeme v hre piatich proti piatim. Buly pred Košarišťanom.
     
    10:37
    Košice majú k dispozícii posledné sekundy svojej presilovej hry. Tie sa však odohrávajú v rohu klziska, Macejko tak zrejme príde na ľad presne po 120 sekundách svojho trestu.
     
    09:56
    Williamsovi vypadla prvá strela, čo chcel využiť Klhůfek. Medzi kruhmi bol ale z oboch strán tiesnený, preto sa k dorážke nedostal.
     
    09:17
    Košičania si vytvorili úvodný presilovkový tlak. Skúšali to aj niekoľkými zakončeniami, ale drvivá väčšina z nich skončila na zadnom plexiskle. Teraz sa už Michalovčania oslobodzujú.
     
    08:40
    Vylúčenie v tíme HK Dukla Ingema Michalovce (Miroslav Macejko – 2 min., sekanie).
     
    08:17
    Pereskokov zahral pred striedačkami hokejkou a spomalil útočnú akciu hostí. Aj vďaka jeho aktivite sa Michalovce k strele nedostali.
     
    07:38
    Mudrák sa nenechal odradiť a na dvakrát košického útočníka o puk predsa len pripravil. Oba celky striedajú počas hry, tá sa dlhší čas neprerušovala.
     
    06:59
    Krížna prihrávka hľadala Slováka, puk prepadol až k hosťom.
     
    06:27
    Cameranesi potreboval striedať, ešte však stihol prihrať spoluhráčom. Tí zaviezli puk do útočnej tretiny a za Košarišťanom oň následne prišli.
     
    05:49
    Michalovčania sa usadili v pásme domácich, bola z toho len jedna zblokovaná strela.
     
    05:01
    Kaarlehto priťukol Ťavodovi. Ten počkal v bezpečí obranného pásma na dostriedanie svojich spoluhráčov a následne odkorčuľoval na hráčsku lavicu aj on sám.
     
    04:34
    Paršinova typická, tentokrát však zbytočná kľučka pred modrou čiarou. Pre Košice znamenala len postavenie mimo hry.
     
    04:07
    McPherson priťukol od mantinelu do jazdy Bartánusovi, ten ešte hľadal spätnou prihrávkou Slováka. Michalovskí obrancovia si to dobre postrážili a súpera k strele nepustili.
     
    03:50
    Po zakázanom uvoľnení oceliarov je hra vykázaná pred Košarišťana.
     
    03:20
    Žitný sa rozbiehal pomalšie. Nebolo to nedostatkom síl, skôr čakal na svojich spoluhráčov. Medzičasom však k nemu pristúpili domáci a o puk ho pripravili.
     
    02:43
    Lapšanského aktívne napádanie prinieslo želaný úspech, Košice sa dostali k puku. Následne ich však zastavilo postavenie mimo hry.
     
    02:27
    Jeden z hostí spadol, čo využil Lačný. Ten nabral rýchlosť a na pravom krídle sa dostal k voľnému puku. Následne však nemal s kým kombinovať.
     
    01:16
    Otváracia minúta bola pokojná, ani jeden z celkov si šancu nevytvoril. Za vlastnou bránkou rozohráva Williams.
     
    00:42
    Proti bol Bokroš. Ten puk razantne upratal do bezpečnej zóny v momente, keď sa už košickí korčuliari dostavali cez hranicu útočnej modrej čiary.
     
    00:17
    Zápas sa práve začal. Ako prví sa k puku dostali domáci Košičania. Tí s ním zacúvali pred bránku Andreja Košarišťana, odkiaľ budú chcieť založiť úvodnú útočnú akciu.
     
    00:01
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Žiaľ, okrem štátnej hymny Slovenskej republiky predchádza úvodnému buly ešte jedna, tentokrát smutná povinnosť. Hráči, arbitri, realizačné tímy, novinári aj diváci. Všetci si spoločne minútou ticha úctia pamiatku 24-ročného Borisa Sádeckého a 36-ročného Dušana Pašeka mladšieho, ktorí tragicky opustili hokejovú rodinu v uplynulých dňoch. Akoby toho nebolo málo, v Košiciach si pripomíname aj piate výročie úmrtia klubovej legendy a niekdajšieho hráča NHL tímov Colorado Avalanche, Nashville Predators či Ottawa Senators Mareka Svatoša. V tom čase 34-ročný košický rodák nás navždy opustil 6. 11. 2016.

    Česť ich pamiatke.
     
    Hráči sú nastúpení na ľade. Čakáme na štátnu hymnu Slovenskej republiky.
     
    Úvodné zostavy:

    HC Košice: Košarišťan (Riečický) — Saucerman, Šedivý, Tansey, Deyl, Romančík, Cibák, Štec — Bartánus, Slovák, McPherson — Pereskokov, Chovan, Paršin — Lapšanský, Klhůfek, Rogoň — Milý, Havrila, Jokeľ

    HK Dukla Ingema Michalovce: Kaarlehto (Williams) — Bokroš, Macejko, Pavlin, Gajdoš, Mudrák, Ťavoda – Regenda, Cameranesi, Keränen — Kukuča, Galamboš, D. Hajnik — Žitný, Erkinjuntti, Mráz — Lačný, Chalupa, Stripai

    Rozhodca: Orolin, Valach — Beniač, M. Hajnik (všetci SVK).
     
    Milí športoví priatelia, vitajte pri priamom prenose zo 14. kola hokejovej Tipos extraligy. Na ľade Steel arény si budú tentokrát merať sily HC Košice a HK Dukla Ingema Michalovce.

    HC Košice so stúpajúcou formou potvrdzuje, že na domácom ľade bude počas tejto sezóny veľmi silný. Faktom však je, že Košičanov pripravili o sériu troch výhier v ostatnom kole Bratislavčania, čím na istý čas zastavili ich posun v tabuľke smerom nahor. Oceliari sú tak momentálne piatí, a to so ziskom 22 bodov. Na štvrtú Nitru stácajú bod a na bronzový Zvolen body tri. Naopak, pred Banskou Bystricou na šiestej priečke majú štvorbodový náskok. Skóre v pomere 47 strelených k 35 inkasovaným gólom hovorí v ich prospech.

    Aj HK Dukla Ingema Michalovce strieda lepšie obdobia s tými horšími. Faktom však je, že v ostatnom čase sa Michalovčanom darí, veď vyhrali tri z posledných piatich odohraných zápasov. Aj preto majú na svojom konte celkovo 26 bodov, čo im stačí na priebežné druhé miesto v tabuľke. Isté pritom je, že ak aj Michalovce zabodujú v Košiciach naplno, na prvú priečku ich to neposunie. Naopak, v prípade, že v metropole východu zaváhajú, môžu sa pobrať smerom nadol. Každopádne, najparadoxnejším je skóre druhého najlepšieho celku našej najvyššej súťaže. Zatiaľ čo Michalovčania nastrieľali len 36 gólov, inkasovali ich až 38.
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 17:30.

    Lukáš Pancurák

    Branky a nahrávky: 57. Tansey (Chovan, Pereskokov) – 14. Žitný (Kukuča, Galamboš), 63. Keränen (Cameranesi, Pavlin)


    HC Košice: Košarišťan (Riečický) — Saucerman, Šedivý, Tansey, Deyl, Romančík, Cibák, Štec — Bartánus, Slovák, McPherson — Pereskokov, Chovan, Paršin — Lapšanský, Klhůfek, Rogoň — Milý, Havrila, Jokeľ
    HK DUKLA Ingema Michalovce: Williams (Kaarlehto) — Bokroš, Macejko, Pavlin, Gajdoš, Mudrák, Ťavoda – Regenda, Cameranesi, Keränen — Kukuča, Galamboš, D. Hajnik — Žitný, Erkinjuntti, Mráz — Lačný, Chalupa, Stripai

    Rozhodčí: Orolin, Valach — Beniač, M. Hajnik (všetci SVK)
    bahis siteleri