Švédsko – Česko cz 4:1 (kon.)
konec
Švédsko
4:1 (2:0, 2:0, 0:1)
Česko
Středa 10.11.2021, 19:00 • Saab Arena, Linköping (Švédsko) • Euro Hockey Tour
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Děkuji, že jste přenos sledovali a přeji vám příjemný zbytek večera. (21:18:39)
     
    Nejlepší hráči:

    Česko: Matěj Stránský
    Švédsko Lars Johansson
     
    Zápas je u konce! Švédové si připisují prnví výhru na letošním ročníku turnaje Karjala Cup a také první tři body do tabulky Euro Hockey Tour 2021/22. Ve třetí třetině byli opět aktivnější domácí, ovšem jediný gól zaznamenal Filip Chlapík, který vyslal odražený kotouč do prázdné branky.
     
    Konec zápasu.
     
    59:24
    Bengtsson se ještě pokusil vypálit poté, co mu kotouč dojel po mantinelu nad levý kruh. Kváča měl ale dobrý výhled a kotouč lapil a podržel.
     
    59:12
    Švédi si ještě chtějí užít ovací a dostávají se do útočného pásma.
     
    59:00
    Zbývá poslední minuta první třetiny. Domácí publikum skanduje a zápas se dohrává.
    57:44 Filip CHLAPÍK - 4:1
     
    57:44
    Tak přece jen jedna branka! Sklenička nahodil do pásma a Johansson chtěl kotouč za brankou zastavit. Ten se ale hodně podivně odrazil před branku, kde dojel FILIP CHLAPÍK a poslal ho do volné klece. Asistence David Sklenička.
     
    57:28
    Řepíkův pas od pravého mantinelu prosvištěl brankovištěm, ale David Kaše na druhé straně ho nezachytil. Češi byli vyhnáni ze třetiny a následně je zastavil ofsajd.
     
    56:49
    Před brankou se snažil procpat kotouč za Johanssona Stránský, ale nemohl se do něj trefit. Nakonec Švédové vyhazují.
     
    55:57
    Jeřábek vyslal pozemní střelu, která byla dvakrát tečována a nebezpečně proskákala kolem Johanssonovy pravé tyčky!
     
    55:32
    Poslední pětiminutovka je v plném proudu. Češi se nemůžou usadit u branky soupeře.
     
    54:45
    Sudí nyní trochu pomohl Čechům, protože kotouč do jízdy se o něj zastavil lve středním pásmu a domácí tak nemohli do přečíslení.
     
    54:07
    Halou projíždí mexická vlna spokojených domácích fanoušků, kteří se výborně baví. Švédové na ledě zatím obstřelují českou branku.
     
    53:37
    Jiříček byl připraven na útočné modré ke střele, ovšem kotouč nedostal a musel rychle spěchat, aby ho švédský hokejista nepředjel.
     
    53:02
    Christian Folin dostal kotouč na modrou, kde měl hodně prostoru a hlavně volnou cestu k brance. Jeho kotouč tvrdě narazil do hrudi Kváči.
     
    52:55
    Za brankou Petra Kváči došlo k menší potyčce, kterou ale rychle vyřešili oba hlavní sudí.
     
    52:49
    Pudas mohl naservírovat puk do jízdy před českou branku, ovšem do trajektorie jeden z hostujících hokejistů strčil hůl a puk se tak odrazil až za branku.
    Marken.cz

    Jiří Polášek

    Branky a nahrávky: 9. Holmberg (A. Bengtsson), 15. C. Klingberg, 39. Olofsson (Tömmernes, Everberg), 40. A. Bengtsson (Holmberg, Djuse) – 58. F. Chlapík (D. Sklenička)


    Švédsko: Lars Johansson (Lindvall) – Pudas (C), Tömmernes, Folin, Djuse, Hansson, Själin – C. Klingberg, Lander (A), Bromé – A. Bengtsson, F. Olofsson, Holmberg – Viksten, Linus Johansson (A), Nygärd – Olofsson, J. de La Rose, Everberg.
    Česko: Kváča (Miroslav Svoboda) – Jiříček, J. Jeřábek, D. Sklenička, Pavel Pýcha, Pyrochta, Ščotka, D. Mašín – M. Řepík (C), F. Chlapík, D. Kaše – Blümel, Michael Špaček, M. Stránský – Flek (A), Jašek, Smejkal – L. Horký, O. Najman, P. Kousal – Kodýtek.

    Rozhodčí: Mikael Nord, Mikael Sjöqvist –Emil Yletyinen, Andreas Malmqist

    Diváci: 7482
    thejrc.org