Česko – USA 1:9 (kon.)
konec
Česko
1:9 (0:2, 0:3, 1:4)
USA
Pátek 12.11.2021, 20:00 • Patinoire du Verney, Monthey. • Turnaj pěti (U18)
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:00.
     
    Hezký den, v Monthey čeká české hokejisty do osmnácti let druhý duel na turnaji pěti týmů. Svěřenci Jakuba Petra v něm vyzvou Spojené Státy.
     
    Česko

    Svěřenci kouče Jakuba Petra v prvním duelu švýcarského turnaje padli se Švédskem 0:2. Parta kapitána Dominika Rymona neodehrála špatné utkání, ale doplatila na problém s koncovkou. A navíc nezvládla necelou půlminutu ve druhé třetině. Během sedmadvaceti sekund totiž dvakrát inkasovala, v obou případech se trefil stejný švédský hráč. Nyní čeká osmnáctku další těžká zkouška. A to tým USA, který už na turnaj přijel takříkajíc v "plné palbě". V týmu nechybí ani Marek Hejduk, syn české legendy Milana Hejduka.


    Nominace Česka U18 na turnaj do Švýcarska

    Brankáři:
    Štěpán Vopravil (Liberec), Jan Špunar (Olomouc).

    Obránci:
    Šimon Němec (Mladá Boleslav), František Němec (Kometa Brno), Matěj Prčík, Denis Puchala (oba Vítkovice), Filip Krajčík (Karlovy Vary), Tomáš Hebek (Pardubice), Aleš Čech (Oulu, Finsko).

    Útočníci:
    Matěj Kozlík (Třinec), Lukáš Strnad (Slavia Praha), Adam Dvořák, Marek Soukup (oba Plzeň), Ondřej Becher (Havířov), Eduard Šalé (Kometa Brno), Dominik Rymon, Robin Sapoušek (oba Karlovy Vary), František Formánek, Dominik Pavlata (oba Pardubice), Adam Bareš (Lahti, Finsko), Dominik Petr (Rauma, Finsko), Adam Jecho (Tappara Tampere, Finsko).
     
    USA

    Jasným favoritem večerního duelu bude tým Američanů, jejíž většina už má o své budoucnosti povětšinou jasno. Plánem je jít na univerzitu a pak do NHL. Uvidíme, kolika z nich se to podaří. V prvním duelu na turnaji v Monthey Američané přehráli Švédsko 5:2, hattrickem se blýskl Jimmy Snuggerud, jehož bratranec Luc působil loni na Kladně. Gólem k výhře přispěl také Marek Hejduk, syn Milana Hejduka, který má svou třiadvacítku pod střechou arény v Coloradu. Ve druhém zápase zase zámořský celek zničil domácí Švýcary 7:0.

    Soupiska USA U18 na turnaji ve Švýcarsku

    Brankáři:
    Tyler Muszelik (Univ. of New Hampshire), Ewan Huet.

    Obránci:
    Lane Hutson (Boston Univ.), Ryan Chesley (Univ. of Minnesota), Hunter Brzustewicz (Univ. of Michigan), Tyler Duke (Univ. of Notre Dame), Seamus Powell (Boston College), Seamus Casey (Univ. of Michigan), Kaden Muir.

    Útočníci:
    Rutger McGroarty (Univ. of Michigan), Logan Cooley (Univ. of Notre Dame), Jimmy Snuggerud (Univ. of Minnesota), Isaac Howard (Univ. of Minnesota-Duluth), Frank Nazar III (Univ. of Michigan), Gavin Brindley (Univ. of Michigan), Cutter Gauthier (Boston College), Cole Spicer (Univ. of North Dakota), Devin Kaplan (Boston Univ.), Ryan Leonard (Boston College), Brady Berard (Providence College), Marek Hejduk (Harvard Univ.), Maddox Fleming (Univ. of Notre Dame).
     
    Úvodní sestavy:

    Česko: Vopravil (Špunar) – F. Němec, Čech, Š. Němec, Hebek, Puchala, Krajčík, David – Rymon (C), Sapoušek, Bareš – Jecho, Petr, Šalé – Pavlata, Soukup, Dvořák – Kozlík, Becher, Strnad – Formánek. Trenér: Jakub Petr.

    USA: Muszelik (Chambre) – Chesley, Hutson, Duke, Brzustewicz, Casey, Powell, Muir – Snuggerud, Cooley, McGroarty (C) – Brindley, Nazar, Howard – Kaplan, Spicer, Gauthier – Hejduk, Berard, Leonard – Fleming. Trenér: Adam Nightingale.

    Rozhodčí: Ruprecht, Borga – Francey, Gurtner (všichni SWI)..
     
    Do české branky se oproti včerejšímu duelu se Švédy postaví Štěpán Vopravil, beze změny zůstaly první dva útoky, jako třináctý útočník bude připraven František Formánek.
     
    Na americké straně je do akce připraven i Marek Hejduk, kterého ze čtvrté formace čeká pikantní zápas proti rodné zemi svého tatínka Milana Hejduka. Ani Američané neměli velký důvod měnit sestavu, takže k velký šachům nedošlo.
     
    V Monthey jsou již oba celky na ledě, vyslechneme si hymny a za malou chviličku začneme!
     
    Češi se představí v červené variantě dresů, Američané zase obléknou bílé trikoty.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:10
    Na úvodním buly uspěli Američané, jenž se hned ženou dopředu.
     
    00:30
    Snuggerud dvakrát zavezl kotouč do útočného pásma, ale nic z toho.
     
    00:40
    Vyloučení v týmu Česko (Petr – 2 min., hákování).
     
    00:50
    Češi se krátce po buly osvobodili, ale Američané už jsou zpět usazeni v útočném pásmu.
     
    01:25
    Vopravil si připsal první dva těžší zákroky, ale se střelou Kaplana z prostoru nad levým kruhem si český brankář poradil.
     
    01:52
    A další zákrok Vopravila. Ten si teď sice nebyl moc jistý, ale střelu Hutsona od modré udržel někde ve své výstroji.
     
    02:40
    První oslabení Petrova parta zvládla, jeho syn už je zpět na ledě. Nicméně Američané během přesilovky ukázali, že budou hodně nebezpeční.
     
    03:15
    Brzustewics to nyní vyzkoušel pěkně od modré, kde si nejprve obešel českého bránícího hráče. Ale nic z toho.
     
    03:20
    Vyloučení v týmu Česko (Krajčík – 2 min., podrážení).
     
    04:04
    Spojené státy právě vstřelily branku!
    Američané už ale druhou přesilovku využívají a dostávají se do vedení. Zasloužil se o to symbolicky kapitán RUTGER MCGROARTY, který dorazil střelu svého kolegy Cooleyho z pravé strany. Asistence: Logan Cooley, Lane Hutson.
    04:04 MCGROARTY - 0:1
     
    04:50
    Češi se po inkasované brance vydali sympaticky dopředu, ale Američané se zatím celkem v poklidu brání.
     
    04:50
    Vyloučení v týmu USA (Berard – 2 min., hákování).
     
    05:37
    Češi se během přesilovky zatím nedostávají do nějakého souvislejšího tlaku, hokejisté v bílém se zatím celkem v klidu brání.
     
    06:37
    A ani teď to nevyšlo, tohle opravdu není povedená přesilovka Petrova týmu.
     
    06:56
    Berard na ledě, Američané v pěti. Ale krátce poté se zámořští hokejisté osvobozují a píská se icing.
     
    07:28
    Čeští hokejisté se snaží napadat rozehrávku třeba klidně za brankou soupeře. Ale Američané jsou individuálně hodně zdatní, to teď potvrdil Hutson, jenž projel od svého brankáře prakticky přes celé kluziště.
     
    08:08
    Vopravil musel teď v leže řešit další zapeklitou situaci, první americká lajna nyní pořádně zatopila českému brankáři. Cooley spolu s McGroartym hrají zatím velmi dobře.
     
    08:58
    Sapoušek zavezl kotouč do útočného pásma a byl následně podražen jedním z Američanů, a tak ztratil kotouč. Tady se klidně mohlo vylučovat.
     
    09:49
    Češi vybojovali kotouč v útočném pásmu, ale než se stihli pořádně rozkoukat, tak o něj přišli. Na druhou stranu se tak žene Gauthier.
     
    10:00
    Ten se sice pěknou kličkou dostal přes protihráče, ale následně o kotouč přišel.
     
    10:37
    Nyní mají oba týmy problém se chvilku udržet v pásmu, takže se hraje takový typický mládežnický hokej nahoru dolů.
     
    11:15
    Petr zavezl kotouč do útočného pásma, ale neměl dostatečnou podporu. Takže o kotouč přišel.
     
    11:59
    Američané teď opět nebezpečně zahrozili, ale ani Casey ani Howard proti Vopravilovi neuspěli.
     
    12:15
    Obrovská šance na srovnání! Kapitán Rymon vystihl rozehrávku Američanů a hnal se sám na brankáře. Ve svém nájezdu však neuspěl, což je obrovská škoda.
     
    13:30
    Po vhazování ve středním pásmu si Američané opět berou kotouč na své hole, Češi musí napadat.
     
    13:59
    Perfektní Vopravil parádním přesunem zabránil druhému americkému gólu!
     
    14:08
    A opět český brankáře. Ten teď vychytal i Gauthierovu střelu z levého křídla.
     
    14:50
    A na druhé straně zase hodně zajímavá šance pro Čechy, Formánek dostal kotouč hezky od Františka Němce a svou střelou jen těsně minul.
     
    15:30
    Teď se chvilku spíše bojuje o puk a nic moc atraktivního na hřišti nesledujeme. Češi jsou každopádně v útočném pásmu, a to je dobře.
     
    16:15
    Opět famózní Vopravil! Na českého brankáře se hnal sice Sapouškem stíhaný, ale i tak osamocený Cooley. Jeho pokus v pádu však vychytal brankář českého týmu.
     
    17:05
    Spojené státy právě vstřelily branku!
    Tak to byla překrásná branka amerického týmu, COLE SPICER dostal na levou stranu před Vopravila naprosto překrásnou přihrávku od Gauthiera a zvyšuje na 2:0 pro USA. Asistence: Cutter Gauthier, Devin Kaplan.
    17:05 SPICER - 0:2
     
    17:36
    Vyloučení v týmu Česko (Krajčík – 2 min., sekání).
     
    17:55
    Američané opět hrozí, ale McGroarty a jeho elitní útok je opravdu kvalitní.
     
    18:38
    Obrovské obléhaná Američanů brankou nekončí! Nazar dostal přihrávku a přesouvající Vopravil by neměl nárok. Ale americký útočník se rozhodl nestřílet, možná to měl zkusit. Štěpán Vopravil v brance pak přežil i další pokusy amerických střelců.
     
    19:03
    Nyní se Američané sami vyhnali z útočného pásma nepřesnou přihrávkou.
     
    19:08
    Ofsajd hokejistů Spojených Států.
     
    19:37
    Cooley dostal nabito na volej, ale obětavý Hebek jeho pokus zblokoval. Krajčík už je na ledě. Tohle oslabení Češi zvládli.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Máme za sebou úvodní dějství dnešního duelu, ve kterém osmnáctka prohrává se stejně starými Američany 0:2. Hokejisty zpoza oceánu dostali do tempa české fauly. První přesilovku nejprve Spojené Státy nevyužily, ale druhou již ano. Prosadil se kapitán Rutger McGroarty, na kterého po překrásné kombinaci v 17. minutě navázal Cole Spicer. Největší šanci celku Jakuba Petra měl kapitán Dominik Rymon, ale ten tváří v tvář Tyleru Muszelikovi neuspěl. Proto tak platí po dvaceti minutách pro Čechy nelichotivé skóre 0:2.
     
    Druhé dějství začne zhruba ve 20:50.
     
    Oba týmy jsou na ledě, jdeme na věc!
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:05
    I na úvodním vhazování druhé třetiny byl úspěšnější Američané.
     
    20:23
    Ti se tak ženou dopředu, ale nic z toho není.
     
    20:34
    Vyloučení v týmu USA (Chesley – 2 min., podrážení).
     
    20:57
    Vyloučení v týmu USA (Brzustewicz – 2 min., krosček).
     
    20:57
    Velká česká šance na snížení, Petrův výběr čeká více než minut a půl dlouhá přesilovka pěti proti třem!
     
    21:12
    Její start ale nevychází podle představ. Po kombinaci Čechů končí kotouč mimo hrací plochu.
     
    21:40
    František Němec a Aleš Čech si vzájemně párkrát vyměnili kotouč a oba to nakonec vyzkoušeli i vyslat na branku, ale brankář USA připraven.
     
    21:48
    Muszelik si o chvilku později poradil i s pokusem Šalého.
     
    22:34
    Tak tahle přesilovka zatím také moc nevychází, Američané ve čtyřech.
     
    22:57
    A už také v pěti.
     
    23:19
    Spojené státy právě vstřelily branku!
    Místo toho, aby v přesilové hře Češi snížili, tak krátce po ní inkasují třetí branku. Krásnou křižnou přihrávkou od pravého mantinelu se prezentoval Isaac Howard, jenž vybídl ke skórování GAVINA BRINDEYHO, jenž střelou z pokleku nedal Vopravilovi šanci. Asistence: Isaac Howard.
    23:19 BRINDEY - 0:3
     
    23:40
    Tahle branka pochopitelně s psychikou Čechů hodně otřese, to je jasné.
     
    24:50
    Cooley se hnal sám na branku, ale Vopravil jeho střelu mezi betony vyráží!
     
    25:18
    Na druhé straně chtěl do střely na pravé straně opřít Kozlík, ale k těžkému zákroku brankáře Muszelika nedonutil.
     
    25:32
    Ofsajd Američanů.
     
    25:44
    Nahození Caseyho od modré končí mimo.
     
    26:02
    Icing českého týmu, vhazovat se bude před Vopravilem.
     
    26:06
    Krátce po buly vypálil Kaplan, ale kotouč končí po zákroku české defenzívy v ochranné síti.
     
    26:19
    Opět Vopravil, jenž si připisuje zákrok po střele Kaplana.
     
    26:53
    Petr si individuálně troufnul proti soupeři, kotouč ale zavezl do rohu.
     
    27:12
    Puchala dostal možnost pořádně se opřít do kotouče, zákrok připisuje Muszelik.
     
    28:28
    Dvořák se svým parťákem zavezl kotouč dopředu do útočného pásma, ale ve dvou to pro ně bylo proti přesile moc těžké.
     
    28:39
    Lehké nahození sbírá do lapačky Muszelik.
     
    28:51
    Další nahození puku na amerického brankáře, ten si připisuje zákrok po střele Aleše Čecha.
     
    29:11
    Rychlý americký protiútok nyní předvedl McGroarty, jenž vypálil z levého křídle. Vopravil vyráží nebezpečný pokus mimo.
     
    29:45
    Pěkně se proháčkoval přes obranu Adam Jecho, jeho bekhend však není úspěšný. Ale pěkná akce českého mladíčka.
     
    30:23
    Češi nyní nehrají špatně, mají více kotouč na svých holích. Zatím je však problémem koncovka.
     
    30:54
    Chvilku se v pásmu usadili hokejisté z Čech, ale nahození Hebka k brankáři nedoletělo. Bylo totiž zblokováno.
     
    31:20
    Casey šikovně a efektně převzal nahrávku v útočném pásmu, do střely však nakonec nešel.
     
    31:55
    Na levém křídle se ke kotouči dostal Robin Sapoušek, jenž hned prozkoušel své štěstí. To však zatím zatím do Monthey nedorazilo. Brankář USA připisuje úspěšný zásah.
     
    32:48
    Nyní zase tlačí Američané, Cooley si objel prakticky celé pásmo s pukem. Navíc se bude vylučovat.
     
    33:38
    Vyloučení v týmu Česko (Čech – 2 min., hákování).
     
    33:38
    Češi byli teď úplně statičtí, ještě, že Američané jejich extrémně dlouhé střídání gólem nepotrestali. Zámořský celek ale čeká přesilovka.
     
    34:00
    Cooley hned v úvodu početní převahy zlomil hůl v okamžiku střely.
     
    34:38
    Jimmy Snuggerud, jehož bratranec hrál loni za Kladno, se nyní prezentoval pěknou střelou. Vopravil ale připraven.
     
    35:27
    Spojené státy právě vstřelily branku!
    Přesilová hra je využita, autorem branky je LOGAN COOLEY, jenž obdržel pěknou křižnou přihrávku od Hutsona, kterou z voleje vyslal na Vopravila. Český brankář neměl šanci se přesunout. 4:0 pro USA. Asistence: Lane Hutson, Frank Nazar.
    35:27 COOLEY - 0:4
     
    36:50
    Další zajímavá šance, Brindley se pěkně uvolnil, najel si do střely na střed, ale těsně minul.
     
    37:46
    Nahození Františka Němce přidělalo problémy Muszelikovi, ale ten si i tak poradil.
     
    38:03
    Na druhé straně o chvilku později zahrozil kapitán McGroarty, ale Vopravil jeho pokus z prava lapil.
     
    38:34
    Velký tlak kolem Vopravila. A opět v tom měl prsty Cooley, který hraje dobrý zápas. Americký forvard se pěkně uvolnil a přihrál Snuggerudovi, který se natlačil do brankoviště. Ale český brankář si s výpomocí svých zadáků poradil.
     
    38:34
    Následně se mimo své stanoviště dostala branka Vopravila. A tak jsou povolání ledaři.
     
    39:09
    Petr získal touš a hnal se do útočného pásma, tam ho však tvrdě dohrál americký soupeř. A navíc schytal nějakou tu ránu také jeden ze sudích. Snad bude v pořádku.
     
    39:45
    Nazar se po kombinaci s Brindleym ocitl ve velké šanci, ale neuspěl!
     
    39:56
    Spojené státy právě vstřelily branku!
    Ale o maličkou chvilku později už Američané zvyšují na 5:0. ISAAC HOWARD totiž získal puk v rohu a do obrovské šance krásnou zadovkou vyslal Gavina Brindleyho. Ten se natlačil do brankoviště a právě Howard mezitím objel bez puku branku, do jejíž odkryté části následně v klidu zakončil. Asistence: Gavin Brindley, Frank Nazar.
    39:56 HOWARD - 0:5
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Máme za sebou druhé dějství, po kterém už máme prakticky hotovo. Američané bez veškeré milosti trestají české chyby a vedou pohodlným náskokem 5:0. Svěřenci Jakuba Petra na začátku prostřední dvacetiminutovky promarnili více než devadesátisekundovou přesilovku pěti proti třem a chvilku poté inkasovali z hole Gavina Brindleyho, později se v přesilovce prosadil také Logan Cooley a čtyři sekundy před koncem sirény Isaac Howard.
     
    Třetí třetina započne zhruba ve 21:46.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:10
    Třetí buly skončilo lépe opět pro Američany, jež se opět ženou dopředu.
     
    40:27
    Začalo se poměrně ve velkém tempu, jsem zvědav, jak dlouho to vydrží.
     
    40:38
    Vyloučení v týmu Česko (Š. Němec – 2 min., držení).
     
    40:49
    Howard obral českého soka o puk a z levé strany se tlačil před gólmana, ale byl moc z úhlu, a tak si Vopravil poradil. Američané ale v tlaku.
     
    41:36
    Spojené státy právě vstřelily branku!
    Přesilový hra využita, 6:0 pro USA. Frank Nazar si zahrál kličkovanou a překrásně projel až do útočného pásma a následně předložil puk HUNTERU BRZUSTEWICZOVI, který nad pravým kruhem v ideální pozici nezaváhal. Asistence: Frank Nazar.
    41:36 BRZUSTEWICZ - 0:6
     
    42:00
    Vyloučení v týmu USA (Gauthier – 2 min., hákování).
     
    42:08
    Česko právě vstřelilo branku!
    A po osmi vteřinách je využita i přesilovka na druhé straně! Robin Sapoušek se tlačil nad kruhy do střely, a tak golfákem vypálil. Puk se k němu s trochou štěstí odrazil a český centr následně zachoval chladnou hlavou a předložil puk na volej ADAMU DVOŘÁKOVI, který dává první český gól na turnaji v Monthey. Asistence: Robin Sapoušek.
    42:08 DVOŘÁK - 1:6
     
    43:07
    Američané se po inkasované brance opět drali dopředu a moc nechybělo, aby z toho byl sedmý gól, Vopravil nicméně zaváhaní svých beků napravil.
     
    43:45
    Cooley chtěl do střely vyzvat Fleminga, ale tak se nakonec nestalo. Vopravil nemusel zasahovat.
     
    43:57
    Vyloučení v týmu Česko (Pavlata – 2 min., podrážení).
     
    44:26
    Nazar dostal na pravou stranu puk a následně Frank Nazar pěkně švihem prozkoušel Vopravila, ten si poradil.
     
    44:42
    Spojené státy právě vstřelily branku!
    Další využitá přesilovka, Američané vedou opět o šest branek. ISAAC HOWARD získal puk, následně si najel do pěkné pozice, pomohl se pěknou stahovačkou. Svůj švih pak zamířil přesně do branky. Vopravil byl na jeho pokus krátký a Howard střílí svou dnešní druhou branku. Asistence: Frank Nazar.
    44:42 HOWARD - 1:7
     
    45:52
    Kaplan kličkoval na levém křídle a protáhl se až k brance. Ke střele se nicméně nedostal. Místo toho nepříjemně narazil do tyče. Ale rychle se zvedá, takže hra pokračuje.
     
    46:20
    Další zákrok připisuje Vopravil, jenž přerušuje hru.
     
    46:35
    Pavlata vyrazil na výlet dopředu a chystal se ke střele. K té se nakonec dostal, ale zamířil mimo.
     
    46:55
    Vyloučení v týmu Česko (Dvořák – 2 min., krosček).
     
    47:15
    Po pěkné kombinaci vybízel Brzustewicz ke střele svého spoluhráče, ale Vopravil připraven.
     
    47:30
    A tentokrát to zkusil Hunter Brzustewicz sám, ale jeho golfák míří mimo.
     
    48:15
    Cooley si věří a je to znát, troufne si individuálně klidně na tři soupeře. A dost často tyhle souboje vyhrává.
     
    48:56
    Dvořák na ledě, Vopravil mezitím přikrývá puk.
     
    49:26
    Casey zavezl puk do pásma a Američané opět mohou vymýšlet a tvořit v útočném pásmu.
     
    49:49
    Do dobré příležitosti za obranu si najel Rymon, ale byl trošku z úhlu, takže si s jeho nebezpečným pokusem poradil brankář USA.
     
    50:02
    Pěknou individuální akci předvedl kapitán McGroarty, Vopravil jeho pokus lapil.
     
    50:32
    Fleming za brankou ztratil puk, ale jeho spoluhráči puk převzali zpět.
     
    50:59
    Spojené státy právě vstřelily branku!
    Všichni Češi se zapomněli vepředu, a tak se na branku hnal úplně sám COLE SPICER, který blafákem překonává brankáře Vopravila. 8:1 pro Američany. Bez asistence.
    50:59 SPICER - 1:8
     
    51:40
    Na druhé straně mohl ve skrumáži před brankou rychle odpovědět Sapoušek, ale Muszelik si poradil.
     
    52:16
    Další zákrok připisuje Vopravil, švih na jeho branku vyslal Snuggerud.
     
    52:26
    A opět Snuggerud v obrovské šanci! Americký útočník s pravým držením hole se ve slotu objevil úplně sám. Ale branku zřejmě vůbec netrefil.
     
    53:09
    Spojené státy právě vstřelily branku!
    Čeští hokejisté se mohli hnát do brejku tří proti dvěma, ale o kotouč přišli a Američané rychle obrátili hru. Do brejku dvou proti jednomu ujel Cooley a RUTGER MCGROARTY, jenž přihrávku Logana Cooleyho bezpečně umístil za záda Vorpavila. Kruté pro českého brankáře Vopravila. Asistence: Logan Cooley, Ryan Chesley.
    53:09 MCGROARTY - 1:9
     
    54:41
    Vopravil opět musí zasahovat, Američané jsou nyní naprosto, ale naprosto dominantním týmem. Nazar vyprodukoval další střelecký pokus.
     
    55:43
    Češi mají problém s přechodem přes modrou čáru soupeře. Logicky se tak nedostávají do žádné šance.
     
    56:18
    Když to nejde přejít, tak to zkusíme napadáním. Petrův tým nyní získal puk dobrým forčekingem. Ale Dvořák na modré pro změnu neměl komu nahrát.
     
    56:50
    Američané opět v útoku, ale Vopravilova branka mimo své stanoviště. Hra je tak přerušena.
     
    57:28
    Dvořák až moc dlouho míchal s pukem. Měl vystřelit, a tak o kotouč přišel.
     
    58:26
    Snuggerud hodně nebezpečnou žabkou málem poslal do brejku Čechy, ale i tuhle situaci Američané zažehnali.
     
    58:50
    Gauthier se hnal dopředu, ale o puk po kličce přišel.
     
    59:40
    Jecho se vydal napadat, ale Američané s klidem zaváží puk do útočného pásma.
     
    Konec zápasu.
     
    Nejlepší hráči zápasu:
    Štěpán Vopravil (CZE)
    Gavin Brindley (USA)
     
    Máme za sebou další duel české osmnáctky, ve kterém se Petrova parta dočkala prvního gólu na turnaji v Monthey. O ten se postaral Adam Dvořák, jenž využil přesilovou hru. Ale Američané ve třetí třetině dokázali využít hned dvě přesilovky, a to zásluhuou Huntera Brzustewicze a posléze také Isaaca Howarda. Na jejich branky pak z brejků navázali Cole Spicer a Rutger McGroarty. Důležitým momentem dnešního duelu byla nevyužitá přesilovka Čechů zkraje druhé třetiny, kdy mohlo dojít ke snížení na 1:2. Tak se nestalo a Američané odskočili. A bylo hotovo.
     
    To je pro dnešek vše, s konstatováním, že osmnáctka padla 1:9 se s vámi loučím. Nezapomeňte, že turnaj v Monthey pokračuje také zítra. Na počtenou! (22:30:03)

    Daniel Krátký

    Branky a nahrávky: 43. Dvořák (Sapoušek) – 5. McGroarty (Cooley, Hutson), 18. Spicer (Gauthier, Kaplan), 24. Brindey (Howard), 36. Cooley (Hutson, Nazar), 40. Howard (Brindely, Nazar), 42. Brzustewicz (Nazar), 45. Howard (Nazar), 51. Spicer, 54. McGroarty (Cooley, Chesley)


    Česko: Vopravil (Špunar) – F. Němec, Čech, Š. Němec, Hebek, Puchala, Krajčík, David – Rymon (C), Sapoušek, Bareš – Jecho, Petr, Šalé – Pavlata, Soukup, Dvořák – Kozlík, Becher, Strnad – Formánek. Trenér: Jakub Petr.
    USA: Muszelik (Chambre) – Chesley, Hutson, Duke, Brzustewicz, Casey, Powell, Muir – Snuggerud, Cooley, McGroarty (C) – Brindley, Nazar, Howard – Kaplan, Spicer, Gauthier – Hejduk, Berard, Leonard – Fleming. Trenér: Adam Nightingale.

    Rozhodčí: Ruprecht, Borga – Francey, Gurtner (všichni SWI).
    bahis siteleri