Sparta – Brøndby 2:0 (kon.) | Lyon – Rangers 1:1 (kon.) | Sturm Graz – Monaco 1:1 (kon.)
Real Sociedad – Eindhoven 3:0 (kon.) | Neapol – Leicester 3:2 (kon.) | Legia – Spartak 0:1 (kon.)
Antverpy – Olympiakos 1:0 (kon.) | Fenerbahce – Frankfurt 1:1 (kon.) | Marseille – Lok. Moskva 1:0 (kon.)
Lazio – Galatasaray 0:0 (kon.) | Braga – CZ Bělehrad 1:1 (kon.) | Ludogorec – Midtjylland 0:0 (kon.)
Ferencváros – Leverkusen 1:0 (kon.) | Celtic – Real Betis 3:2 (kon.) | West Ham – Dinamo Záhřeb 0:1 (kon.)
Genk – Rapid 0:1 (kon.)
konec
Olympique Lyon
1:1 (0:1)
Glasgow Rangers
Čtvrtek 09.12.2021, 18:45 • Parc Olympique Lyonnais, Lyon • Evropská liga • Skupina A
Předzápasové kurzy
     
    To je ode mě vše. Děkuji za pozornost a u dalších přenosů se budu těšit zase někdy na počtenou. (20:38:46)
     
    Držení míče: 49 % : 51 %.
    Střely na branku: 3:2. Střely mimo: 6:6. Rohy: 6:0. Ofsajdy: 2:0. Fauly: 18:9.
     
    Utkání mezi Lyonem a Rangers nepoznalo vítěze, skončilo 1:1. Krátce před koncem úvodního dějství se do překvapivého vedení dostali hosté, když tečovanou střelou uspěl Scott Wright. Domácí zvládli poměrně brzy vyrovnat, krátce po návratu z šaten dal výsledku konečnou podobu Calvin Bassey, jenž si do vlastní sítě smolně srazil střílený centr Cherkiho. Domácí měli ve zbývajícím průběhu herně navrch, ale vítězný gól vstřelit nedokázali, což jim ovšem nemusí tolik vadit, protože i tak postoupili z prvního místa do osmifinále Evropské ligy, druhé Rangers se bude muset spokojit s účastí v 1. kole.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    90+3
    V samotném závěru zahrozili Rangers. Juninho Bacuna zabral po levé lajně a stříleným centrem zkoušel na zadní tyči vybídnou k zakončení Davise, ten na balón nedosáhl ani ve skluzu.
     
    90+2
    Útok Lyonu pokračoval rohovým kopem. Junior Castello Lukeba zakončoval hlavou ve velkém záklonu, což mělo výrazný vliv na razanci střely, brankářh hrací předmět s jistotou skryl v rukách.
     
    90+1
    Poslední minuty patří Slímánímu, jenž se krásně prokličkoval mezi třemi protihráči, načež z velkého úhlu zakončil pouze do levé nohy padajícího gólmana McLaughlina.
     
    90
    Hlavní rozhodčí nastavuje nad rámec základní hrací doby tři minuty.
     
    89
    V akci znovu Slímání, jemuž zabránil v zakončení pomezní zdviženým praporkem. Domácí útočník stál v době Aouarovy nahrávky za posledním obráncem.
     
    88
    Centr Cherkiho od pravé lajny lehce tečoval Islám Slímání. Alžírský forvard nasměroval balón mezi tři tyče, zároveň však přímo do rukavic brankáře.
     
    87
    Za práci v defenzivě zaslouží pochvalu Junior Castello Lukeba. Udržel na zádech Ariba a střílený centr zleva nechal proletět do autu.
     
    86
    Dlouhý sprint Pattersona přišel vniveč. S míčem na kopačkách doběhl dobrých třicet metrů až do vápna soupeře, leč rána mu vůbec nevyšla, bránu minul o pořádný kus.
     
    85
    Také další roh Lyonu znamenal nebezpečí pro bránu stráženou McLaughlinem. Po sérii odrazů nasměroval míč do cílového zařízení Kadewere a John Lundstram i jeho spoluhráči měli velké štěstí, že stál u levé tyče a mohl tak míč bez problémů odkopnout.
     
    84
    Proti centru na zadní tyč vyskočil Bruno Guimarães. Sice hlavičkoval mimo dosah gólmana, ale i vedle levé tyčky, k čemuž svou lehkou tečí přispěl i Bassey.
     
    83
    Olympique má k dispozici standardku v podobě rohového kopu. Aouar chytře počkal, až k němu přiběhne Goldson, načež ho nastřelil a míč skončil v zámezí.
     
    82
    Do početné obrany Rangers vystartoval Tino Kadewere. Až do pokutového území nepronikl, odvážný pokus posunout si míč do lepší pozice mezi nohama Pattersona nevyšel.
     
    81
    Proti pravidlům hrál Habib Keita. měl pocit, že John Lundstram pádu hodně přidal a chtěl si s ním celou situaci vyřídit, arbitr Petrescu jej ale odtáhl pryč od protihráče.
     
    80
    Rozběhla se závěrečná desetiminutovka základní hrací doby. V zápase mezi Lyonem a Rangers nadále platí vyrovnané skóre, v této pokročilé fázi hry by teď mohla rozhodnout jakákoliv malá chyba.

    Milan Huppert

    Branky: 49. Bassey (Cherki) (vla.) – 42. S. Wright (Kamara)

    Karty:   74. Patterson (RFC)


    Držení míče: 49 % : 51 %.
    Střely na branku: 3:2. Střely mimo: 6:6. Rohy: 6:0. Ofsajdy: 2:0. Fauly: 18:9.
    Olympique Lyon: Pollersbeck – Vogel (62. Dubois), Da Silva, Lukeba, Henrique – Caqueret (76. Guimarães), Keita – Cherki, Shaqiri (62. Aouar), Toko Ekambi (44. Kadewere) – M. Dembélé (C) (76. Slímání).
    Náhradníci: Bonnevie, A. Lopes – Aouar, B. Barcola, J. Boateng, Dubois, Emerson, Guimarães, Gusto, Kadewere, Mendes, Slímání.

    Trenér: Peter Bosz

    Glasgow Rangers: McLaughlin – Patterson, Goldson (C), Bassey, Barišić – S. Wright (61. Arfield), Lundstram, Kamara (46. S. Davis) – Roofe (73. Aribo), Hagi (61. J. Bacuna), Kent.
    Náhradníci: Robby McCrorie, McGregor – Arfield, Aribo, J. Bacuna, S. Davis, Kelly, Tavernier.

    Trenér: Giovanni van Bronckhorst

    Rozhodčí: Petrescu – Ghinguleac, Marica (ROU)
    bahis siteleri