Sparta – Brøndby 2:0 (kon.) | Lyon – Rangers 1:1 (kon.) | Sturm Graz – Monaco 1:1 (kon.)
Real Sociedad – Eindhoven 3:0 (kon.) | Neapol – Leicester 3:2 (kon.) | Legia – Spartak 0:1 (kon.)
Antverpy – Olympiakos 1:0 (kon.) | Fenerbahce – Frankfurt 1:1 (kon.) | Marseille – Lok. Moskva 1:0 (kon.)
Lazio – Galatasaray 0:0 (kon.) | Braga – CZ Bělehrad 1:1 (kon.) | Ludogorec – Midtjylland 0:0 (kon.)
Ferencváros – Leverkusen 1:0 (kon.) | Celtic – Real Betis 3:2 (kon.) | West Ham – Dinamo Záhřeb 0:1 (kon.)
Genk – Rapid 0:1 (kon.)
konec
Royal Antverpy
1:0 (1:0)
Olympiakos Pireus
Čtvrtek 09.12.2021, 18:45 • Het Bosuilstadion, Antverpy • Evropská liga • Skupina D
Předzápasové kurzy
     
    Ode mne je to pro dnešek již úplně vše. Děkuji vám za pozornost a někdy příště se budu opět těšit, na počtenou. (20:52:17)
     
    Hráč utkání:

    Tomáš Vaclík (Olympiakos)
     
    Statistiky utkání z pohledu domácích:

    Držení míče: 47 % : 53 %.
    Střely na branku: 7:4.
    Střely mimo: 3:4.
    Rohy: 8:5.
    Ofsajdy: 3:0.
    Fauly: 8:11.
    Žluté karty: 0:2.
     
    Duel mezi Antverpami a Olympiakosem tak končí těsnou výhrou Roajalistů 1:0 a to zejména díky Tomáši Vaclíkovi. Český brankář sice v 7. minutě inkasoval, když se parádním obstřelem na zadní tyč trefil Balikwisha. Jinak ale v první i druhé půli předvedl několik skvělých zákroků, jimiž ničil podstatně aktivnější hráče Antverp, kteří v utkání dominovali. Pireus byl v zápase hodně malátný, jeho hráči nedokázali vstřelit jediný gól a ani si nevytvořili žádnou velkou příležitost, Jean Butez dnes získal čistý štít dosti lacino. Přesto je to pro Antverpy cenná výhra i skalp.

    Roajalisté se především důstojně rozloučili s evropskými poháry, do kterých na jaře již nezasáhnou. V posledním utkání dokázali zapsat první vítězství.

    Pireus i přes porážku udrží ve skupině D 2. místo a na jaře bude pokračovat ve vyřazovací části Evropské ligy.
     
    Ihned po ukončení zápasu ještě došlo na trávníku k nějakému vyříkávání si několika zákroků mezi oběma tábory, ale vše se odehrálo v klidu a hráči Olympiakosu míří do šaten, potleskem se loučí i brankář Tomáš Vaclík, domácí fotbalisté Antverp ještě děkují fanouškům.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    90+3
    Pape Abou Cissé ještě v samotném závěru utkání uvidí od hlavního arbitra utkání Di Bella žlutou kartu za svůj ostrý faul.
     
    90+3
    Roajalisté rozehráli standardní situaci z půlící čáry a na levé straně trávníku budou vhazovat téměř u rohového praporku, což je pro ně ideální situace.
     
    90+3
    Centr z pravé strany do vápna Antverp chytá brankář Jean Butez s přehledem a po faulu Papeho Aboua Cissého na Pietera Gerkense se určitě zase dlouhou dobu nebude hrát.
     
    90+2
    Nastavují se tři minuty nad rámec základní hrací doby, v té první pak hráči Antverp stáli na balonu u pravého rohového praporku a snažili se ho udržet, což se jim dařilo skoro celou minutu.
     
    90+1
    Alhassan Yusuf nyní předvedl na levé straně parádní průnikovou akci, když dostal dlouhou přihrávku a rychlostně obešel bránícího soupeře, jeho prudkou přízemní ránu na přední tyč vyráží Tomáš Vaclík na rohový kop! Další skvělý zákrok českého brankáře!
     
    90
    Mady Camara rozehrává do levého křídla, odkud přišel centr do šestnáctky Antverp. Následně sudí věnuje míč Aguibouovi Camarovi.
     
    90
    Závěrečná minuta základní hrací doby je tu, Olympiakos vrací merunu do vlastní šestnáctky brankáři Tomáši Vaclíkovi.
     
    89
    Po rohovém kopu od pravého praporku došlo ve vápně Roajalistů k několika soubojům. Sudí Di Bello píská útočný faul, atakovaný Jean Butez bude moci odkopnout míč od své svatyně.
     
    89
    Pape Abou Cissé vyslal zpoza šestnáctky soupeře tvrdou střelu, kterou však obrana Antverp dokázala srazit na rohový kop.
     
    88
    Pireus už rozehrál autové vhazování a míč letěl na vzdálenější tyč, centr z kopačky Thanasise Androutsose však byl o trochu delší, než by bylo třeba.
     
    87
    Střídání v týmu Royal Antverp FC: ze hřiště odchází Michel-Ange Balikwisha, přichází Alhassan Yusuf.
     
    87
    Olympiakos jde znovu kupředu, Jelle Bataille dobře vystartoval na Andoutsose a ukopl mu míč do zámezí.
     
    86
    Olympiakos stále nikam nijak nespěchá, jako by měl na otočení zápasu spoustu času. Nyní sice přišel centr z pravé na Youssefa El Arabiho od Thanasise Androutsose, útočník Pireusu však dobrý pas přeběhl.

    Petr Šatalík

    Branky: 7. Balikwisha (Benson)

    Karty:   38. Tiquinho Soares (OLY), 90+3. Cissé (OLY)


    Držení míče: 47 % : 53 %.
    Střely na branku: 7:4. Střely mimo: 3:4. Rohy: 8:5. Ofsajdy: 3:0. Fauly: 8:11.
    Royal Antverpy: Butez – De Laet (C) (57. Quirynen), Dessoleil (57. Engels), Dinis Almeida, Bataille – Balikwisha (87. Yusuf), B. Verstraete, Gerkens, Dwomoh – J. Eggestein (73. Frey), Benson (73. Samatta).
    Náhradníci: De Wolf – Engels, Nainggolan, Fischer, Yusuf, Quirynen, Samatta, Frey.

    Trenér: Brian Priske.

    Olympiakos Pireus: Vaclík – Reabciuk, Cissé, Papastathopoulos, Lala (66. Androutsos) – M. Camara, Bouchalakis (C) (46. A. Camara), M'Vila – Onyekuru (60. Vrousai), Rony Lopes (46. Masouras) – Tiquinho Soares (46. El Arabi).
    Náhradníci: Karargyris, Tzolakis – Kunde Malong, El Arabi, Androutsos, Vrousai, Masouras, A. Camara, Ba, Marković, Karbownik, Sourlis.

    Trenér: Pedro Martins.

    Rozhodčí: Di Bello – Bindoni, Tegoni – Abisso. VAR: Fabbri. AVAR: Maresca.
    bahis siteleri